Zobrali by ste 3 ročné dieťa na návštevu do väzenia?
Ahojte mam jednu otazku....Vzali by ste 3r dieta na navštevu otca ktory je vo väzeni? Nezijeme spolu od narodenia dietata. Navštevoval ho malo a teraz by ho chcel vidiet. Dakujem za odpoved..nemusite rozpisavat staci strucne ANO alebo NIE a jednou veto preco ano alebo preco nie🙂🙂 Dakujem
Z toho prispevku mi nie je jasne, ci "ho" chce vidiet otec (akoze syna) alebo syn (akoze otca). Ak chce vidiet syn otca, urcite ho tam zober. Ak chce vidiet otec syna, tak by som sa rozhodla na zaklade okolnosti a zelania dietata - ale urcite by som nepovedala razantne nie len preto, ze by sa v skole mohli synovi vysmievat alebo zeby som mu musela vysvetlovat, ze otec je v base. Ak sa mu maju vysmievat za to, ze ma fortra basistu, tak sa mu budu nezavisle od toho, ci za nim v base bol alebo nie.
Nie za ziadnych okolnosti by som dieta nevodila za otcom do väzenia. Sama by som tam za ex tiez nesla, naco....ak tak poslala aktualnu foto. Najmä, ak dieta navstevoval sporadicky a nijako extra sa o neho, kym bol na slobode nezaujimal. P.S. Ty nemas povinnost dieta vodit do väzenia za otcom, ani ked mate upraveny styk.
lenka311 novy zazitok???? A co je navsteva väzenia Disneyland ?????
neviem.
dala si príliš málo informácií na to, aby som sa mohla jednoznačne vyjadriť. nežijete spolu od narodenia dieťaťa - čo to znamená, boli ste manželia, rozviedli ste sa - má súdom určené návštevy, a navštevuje dieťa? plní si riadne vyživovaciu povinnosť/posiela peniaze? a za čo je vlastne vo väzení - a na koľko rokov je odsúdený?
pokiaľ by bol vo väzení za nejaký násilný čin, že niekoho telesne napadol, alebo ešte niečo horšie, tak nie. ešte by som aj požiadala súd o zákaz styku z dôvodu násilnej povahy otca.
Nie. Nevies aky zazitok si to dieta z vazenia odnesie, aky to bude mat na neho vplyv. Naco riskovat kvoli niekomu, kto sa ani pred tym o dietatko velmi nezaujimal.
áno.otec má právo vídať svoje dieťa.môžu mať spolu pekný vzťah aj keby si nemala ty s ním ..vyrastie a sama si urobí názor.
😕 Urcite nie!!
Ano. Je to otec, je vo vezeni, to su fakty, zivot ....podla mna nema zmysel dietatu nieco zatajovat, zakryvat oci pred pravdou, chranit ho pred "nevhodnym prostredim" a drzat v bavlnke alebo sladkej nevedomosti. Mozno prave koli dietatu sa ten dotycny spameta. Mne sa zda ze vela otcov nema vztah k svojim detom prave preto im matky vsemozne brania v stretavani ( mozu vidiet dieta kazdy druhy vikend a ked ho chcu vidiet mimo sudom urcenych dni tak jednoducho nemozu a pod.)
ked si tam bola, a viez ze je tam prijatelne prostredie pre dieta, ktore ho nebude traumatizovat,tak ano, dietatu predsa nemusis povedat,ze oco je v base a je zly, da sa to vseliako vysvetlit, a zalezi na tom aky vztah mas s nim ty, s jej otcom a ci po ukonceni terstu sa vrati k vam, ci planujete byt spolu, ak nie, tak by som ju nebrala.....
pracovne i počas štúdia som mala možnosť navštíviť zopár väzníc, podľa mňa to určite nie je vhodné prostredie pre dieťa, ale závisí aj od stupňa v ktorom sa otec dieťaťa nachádza- otvorené a polootvorené odddelenia sú uplne v pohode, tie s väčšou ostrahou nie - Leopoldov aj vo mne zanechal hnusný pocit. A druhá vec je tá, že pokiaľ o dieťa nejavil záujem keď bol na slobode tak podľa mňa nie je vhodný začiatok na vytváranie vzťahu návšteva vo väzení. Skôr by som otcovi dieťaťa odporučila napísať mu list, pohľadnicu, proste postupne mu dávať o sebe vedieť a keď bude vonku tak môže začať dobiehať zameškané - ak sa to vôbec dá ☹(((.
takze podla toho co si napisala, by som ho tam nebrala, kedze nemal o dieta zaujem od narodenia, za nornalnych okolnosti, ked by sa predtym stretavali a boli spolu, by som nevidela dovod, preco by som tam dieta nevzala, pokial by som s nim bola aj ja v kontakte, ludi vo vazniciach je vela, niektori pykaju za drobne skutky, za ktore moze alebo aj nemozu, tam by som dieta brala v pohode, do tych ostrejsich vaznic, kde sa pyka za vazne previnenia, ktore by som ja ja odsudzovala, tak tam by som ho nebrala..
ano
áno
urcite ano, ak ho chce otec vidiet. Je to jeho dieta. Senzacie a reci okolia treba odignorovat, takych este bude....
ak by malý chcel ísť, tak určite áno, a najmä, keď ho otec chce vidieť...
nie, myslím že to nie je vhodné prostredie pre dieťa v takom veku.
ano
jednoznačne nie. píšeš že ho navštevoval málo, tak čo teraz chce? zrazu je mu smutno keď sedí??? mal sa o malého zaujímať skôr, nie len teraz keď za ním možno nikto do basy nepríde, uvedomiť si že má syna mal skôr.
ja si myslím že sa rozhodneš aj sama hm?
a co povies malemu ku komu idete ked ani nepozna svojho otca>?predstavit malemu svojho otca by som vedela predstavit aj lepsie miesto.takze jednoznacne NIE....ak chce poznat svojho dietata ....chce s nim travit viac casu chce sa starat o neho tak nech este pocka kym sa dostane von....asi nedostal dozivotne?....a potom postupne moze naviazat kontakt so svojim syncekom ale vzdy len pri tvojej pritomnosti-aspon na zaciatku.
ja myslim, ze ked to mysli so svojim synom uprimne, treba mu dat sancu, ale to vies iba ty, ako to je
3 rocne dieta vam povie ze chce hoci kam a ak sa to tyka otca tak urcite povie ze ano ale berte na vedomie to ze ak tam pojde bude sa tesit ale co potom ?si priparavena ze potom budes musiet riesit zavaznejsie veci?vysmech deti v skolke?deti tomu nerozumeju co robia a tvojmu to nebude prijemne este s tym pockaj ked bude troska vecsi a normalne mu tobudes moct vysvetlit a potomnech sa rozhodne .
nuz je to na tebe, ale neviem ci tam vobec tak male deti pustaju
Nakoľko pracujem vo väznici neodporúčam ti, aby si tam dieťa zobrala. To nie je prostredie pre dieťa...a vôbec nie 3ročné....bude mať z toho celého zmätok...
Nie, pretoze pre tvoje dieta to nema nijaky pozitivny prinos, este bude moct vidiet svojho biologickeho otca aj za inych okolnosti a urcite prijemnejsich ako je navsteva v base 😒
tazko pocedat, asi by som saporadila s personalom vaznice, ktory vie viac o prostredi, mozno psycholog vo vaznici.....a urcite s detskym psychologom, ktory ma viac skusenosti ako mamicky na fore.....
urcite nie, su miesta, kam deti jednoducho nepatria a basa je urcite jednym z nich
Tiez by som zbytocne nerozbijala vztah ...hlavne ked sa chlap snazi a je to z jeho iniciativy...Urcite by som sla... take malicherne dovody ako vysmievacky v skolke su hluposti.... Predstav si akoby bolo tebe kebyze chces vidiet svoje dieta a chlap by ta neprisiel pozriet...vcit sa do tej situacie.... takze ANO
ANO -ked by ten otec,o dieta mal naozajstny zaujem,pred vazenim a do vazenia sa dostal,len preto ze doplatil na svoju dovercivost...proste ,ze ho niekto na nieco naviedol,taky "lahsi" trestny cin....
NIE- v tvojom pripade ,ked maleho malo navstevoval aj pred tym....a uz urcite nie,keby tam sedel,za nejaky tazky zlocin....
posli mu foto maleho,ked ho zrazu tak tuzi vidiet...
sorry ale povedz mu ze NIE... ze proste neda sa, ze ked vyjde tak je to OK.... ale nie......
dietatko sa urcite bude "chvalit" on nieve ze sa o otm nema kecat......
a deti vedia byt poriadne krute budu sa mu vysmievat atd......
na co to je dobre :( vidiet muza za barmi :((((((
vzdy mu nos fotky alebo urob mu albumik pekny... proste mu to vysvetli ze sa to neda :(

Ano, dieta by malo poznat oboch rodicov nech su aky su