icon

Koľko investujete do stravy a starostlivosti o mačku?

Dnes o 08:28

ahojte,vzala som si mačku a pýtala som sa susedy oproti s čím ju kŕmiť,poradila mi a myslela som že si robí srandu, ja nedám za mačku mesačne 60 eur veď to je nonsens.....povedala som že som kúpila Felix a skoro ma zozrala že je to nekvalitné a neviem čo,ved je to mačka zozrala by aj myš....to je v dnešnej dobe bežné dávať také peniaze za zvieratá?minule vravela že okolo 400 eur ich stoja všetky zvery, no a dozvedel sa to manžel a pohádali sme sa že načo som si ju brala že bude chorá keď jej budeme dávať blbosti z Kauflandu... aký na to máte názor? chcela by som mu ukázať že veľa ľudí takto mačky kŕmi, ďakujem

Strana
z2
abbey1
Dnes o 10:46
@anonym_autor

@anonym_69f955 a tie mačky na dedine? pred pár rokmi žili vonku jedli zbytky a žili 20 rokov a teraz toto

@anonym_autor Kedysi mačky na dedine žili 29 rokov? Prosím ťa, nerob zo seba nevedomú.

aalt
Dnes o 10:55

U nas macka na den cez 1 Euro iba strava. Ak vychytis akcie, tak trochu menej. Domacu stravu nejedia (ale znuchavat to budu), ani odrezky sa nenaucili. Plus ockovanie, odcervenie a samozrejme kastrovane. Ale su volne pustane von/dnu podla chute, mysi lovia.
Ale teraz sa jedna s niekym pobila, dosla ubolena, dohryzena, doskrabana ... cely den spala, nenechala sa ani pohladkat, nevedela ani vyskocit ... veterinar 100 Evri nastastie iba lieky. Je to sice prvykrat odkedy ju par rokov mame, ale tak potesi. A uz mi tu po dvoch dnoch mnauka, ze chce ist strasne von ...

anonym_53aa99
Dnes o 11:03

Takto autorka, mam 2 macky, uz pomerne dlho, maju 12 rokov. 5 rokov zili iba v byte, teraz na striedacku dom + vybeh vonku, na noc voliera. Granule mame Brit Care Cat Grain-Free (to su tie najdrahsie) a striedam s Ontario - cca 35-40 eur, vydrzi 3 mesiace. Su to taka stredna trieda, za mna kvalita za dobru cenu. K tomu kazdy denma kazda kapsicku alebo 100 gr konzervy (viac nezjedia, maju to do 2 davok) - tie vyjdu na 30 dni cca 60 eur a zaroven vzdy plnu misku granul. Konzervy kupujem Ontario, niekedy Animonda, teraz v Lidli Reno (za 2 eura, celkom im chuti). Podstielka Zverlit 10 eur kazdy mesiac. Kazde 3 mesiace pipeta Frontline odcervenie, pre obe cca 25-30 eur. Moja macka je starsia, mala problem so zubami, tak sme teraz platili 200 eur za osetrenie chrupu, buduci mesiac to caka druhu. Inak su uplne zdrave a doteraz bez problemov. Toto je uplne najzakladnejsia starostlivost. Ja by som povedala, ze to neprehanam, macky su vo vybornej kondicii, aj podla krvnych testov. Ak mam odrezky, davam im z masa suroveho a niekedy konzervu tuniaka, ak velmi mnaucia. Pod toto sa velmi neda ist, uz je to na ukor zvierata. A aha, ja som zabudla take prkotiny ako pelechy, skrabadlo tiez treba pravidlne obmienat, uz mame asi 4. Nase maju vonku este 2 budky a elektricku vyhrevnu podlozku. A este platim 20-30 eur za strazenie, ked ideme na dovolenku. Nemysllim si, ze do 30 eur mesacne sa zmestis, skor pri skromnejsej vonkajsej macke do 50 eur. Ak sa na to necitis, nie je hanba macku vratit na zaciatku, kym si nezvykla. Nebudem klamat, ja som napriklad vratila z dlheho vencenia (to je este pred adopciou) po 5 dnoch psa, lebo som sa na neho nakoniec necitila a psikovi nasli vhodny domov. Z toho isteho utulku mam tieto 2 macky a nikto na mna krivo nepozeral, sami vraveli, ze to sa stava.

anonym_3c34db
Dnes o 11:30

@anonym_autor si úplne mimo, buď chceš tej mačke dopriať pekný život alebo ti je to jedno a drbneš jej hocaké krmivo len aby ťa nestála veľa. Vyber si. To, že na dedine mačky žerú myši atď, snáď nechceš porovnávať pouličnú mačku s tou svojou. Ty chceš spoločníka, to je pekné, ale zviera si máš brať s tým, že mu dožičíš zdravé a kvalitné krmivo a všetko čo treba. Mačku daruj niekomu kto na to je ochotný dať a ty si kúp škrečka.

autor
Dnes o 11:52
@abbey1

@anonym_autor Kedysi mačky na dedine žili 29 rokov? Prosím ťa, nerob zo seba nevedomú.

@abbey1 20 , áno žili

darja20
Dnes o 12:12

chudatko macka. tu nejde o to, ci si mozes dovolit drahsie alebo kvalitnejsie krmivo alebo proste mas obmedzeny rozpocet. tej macky je mi uz teraz luto, z tvojich slov nejde ani kustik citu ☹

abbey1
Dnes o 12:17
@anonym_autor

@abbey1 20 , áno žili

@anonym_autor Prosím ťa, nerozpráva hlúposti.

modrykolibrik
Dnes o 12:26

@autorka ja som mala na byte 4 mačky. Teraz ich na dome máme 9. Kupujem 20kilove vrece granúl za 30€ na dva mesiace. Odcervujem si ich sama. Majú záchod samočistící. Veterina má stala nemalé peniaze lebo jedna mačička mi volala krv druhá mala tráviace tazkosti. Dostávajú čisté mäso zo zvierat čo tu chováme plus mäso ktoré neužijete takže mesačne má tie mačky vydu do 100 €. Plus 4 majú voliéru kde sú celoročne ale majú to prispôsobené na celoročné bývanie a máme jednu mačku čo nám chytá myši,potkany atd. A ta teraz mala 5 macat (zle ju vykastrovali (kastrácie má dokopy stali 163€) z toho nám zostali dvaja kocuri a jedna slečna. Plus máme psov,20zajacov,20 sliepok a 6 kačíc a to sú iné palky

anonym_3c34db
Dnes o 12:36

my máme menšie zvieratá a viac a mesačne dám 150-200€ určite. 60€ za mačku je ešte v pohode si myslím.

hederamonstera
Dnes o 12:41

ja kupujem tieto, myslim ze su kvalitne a este financne unosne.

https://www.alza.sk/pet/shelma-bezobilne-dusene...

Strana
z2