icon

Hľadám kamarátky zo Stupavy

mily7
24. jan 2012

Ahojte. Volám sa Lucka som v 29. tt, momentálne čerstvo nasťahovaná v novom byte sama za stolom. Manžel v práci a ja po práci doma. Tehotenstvo prebieha celkom v pohode, nemôžem sa sťažovať, vidím, že baby sú na tom aj horšie. Patrím medzi tie šťastné, ktoré veľa nepribrali, ale sem tam ich potrápi záha, nízky tlak a psychika samozrejme. Veľmi rada, by som si tu našla spriaznené dušičky s deťmi či bez detí, ktoré majú nervy počúvať tehotnú ženskú v poslednom trimestri, nemajú problém vybehnúť na kávu, prechádzku, ukázať okolie a proste kamarátiť, podať pomocnú ruku. Inak som dosť spoločenský typ a prechádzam všetkým tým čo ostatné tehuľky. Vytúžené dieťa, otázky budem dobrou matkou?, zvládneme to?, lezie mi na nervy proces trávenia a pod.🙂) pokecám ale aj o veciach netehotných, svetských 🙂) teším sa na vaše príspevky a hádam aj stretnutia.

kvetinqa
17. feb 2012

@mily7 kedy vlastne ides na matersku?

mily7
autor
17. feb 2012

12. Marca. To za chvilu. A mam pocit, ze sa ma chcu zbavit🙂) teda ze odchadzam a ze ako to, co ja doma robit mam? proste ja nie som zvyknuta byt doma, tak ale neviem si predstavit ani ist tymto tempom dalej. kolegovci su zahranicny, nie slovac no a to divne osadenstvo. tomu to nejde do hlavy napr. konkr. mojej 23 rocnej stihlej kolegyni ze to som tehotna, ze som unavena aj ked ficim na tehulku. Tej trafenej sa ako keby hnusilo doslova, ze sa mi v brusku babetko hybe. No tak nezabi to. Ved to ludska bytost a nie vec. Tak takto ja sa mam s nimi.

kvetinqa
17. feb 2012

@mily7 tak je dobre, ze uz pojdes na matersku a neboj, budes mat co robit- prat, zehlit, chystat veci pre babo, citat, oddychovat a tak... v ktorej skolke ucis?

mily7
autor
17. feb 2012

V dubravke. ale to nechcem velmi riesit, lebo budu neake mamicky tu a nechcem nieco povedat a potom zle bude🙂) prat, zehlit sa chystam bud. tyzden. to sa tesim. ale citat odychovat? hm? to je co?

kvetinqa
17. feb 2012

@mily7 pocuvni dobru radu a aspon posledne dni si oddychni 🙂

mily7
autor
17. feb 2012

hej, ale ja som rada medzi ludmi a v praci, aspon nezatazujem psychiku myslienkami na porod a tak🙂) proste je dobre byt busy

mily7
autor
17. feb 2012

inak, ta ospalost myslis, ze je to tym pocasim, alebo to bolo to magnezium? Lebo bola som grogy dost a nechcem urobit zle malemu. ale v lekarni som povedala co a ako a dali mi to magnezium. dostala som dost brutalne krce do lytok nad ranom nez vstanem.

kvetinqa
17. feb 2012

@mily7 mne lekar povedal, ze magnezium v tehu je fajn, ale vsetko s mierou, tak to velmi neprehanaj.. Ale unavena som bola aj ja, aj nas maly a hlava ma boli neskutocne... idem ja do postele.. pekny vikend. pa

mily7
autor
17. feb 2012

ta co si ja nie som tabletkovy typ, len ma to vystrasilo ta unava dnes. idem aj ja sa pritulit k muzikovi co spi na matraci, nam este musi s tobim pretravit, zaha pali a tak pojdeme spat🙂) pekny vikend, pa

mily7
autor
19. feb 2012

Halloooo, je niekto??? Sedím nad compom a pracujem:(( Nejde niekto von? Prejst sa, do cukrarne a tak????

mily7
autor
19. feb 2012

Tak, aby ste vedeli, som zvedavá, ktorá so mnou bude chodiť behávať, kedže sedím doma a napchávam sa. Tobi sa potrebuje zaguľatieť asi a mne začalo neskutočne chutiť sladké.

fixka
19. feb 2012

@mily7 Ahoj, tá chuť na sladké...to poznám. 🙂 Ale ja ž po pôrode. Som ako kyselina na sladkosti. To behanie sa zíde. Ja sa chystám aspoň na jógu začať chodiť 🙂 My sme už dnes vonku boli. Keď pôjdeš do cukrárne mysli na mňa...🙂

mily7
autor
19. feb 2012

Tak vidis, mala si kricat ked ste sli von🙂) Ja som doteraz mala dost nachodené, takze aj kondicka aj postava je zatial, no ale co teraz zacalo. Keby som nebola mala potvrdené po dvoch ultrazvukoch, ze je to chalan tak myslim, že čakam dievca.

fixka
19. feb 2012

@mily7 To som nevedela, že sa hovorí, že keď je chuť na sladké tak bude dievča 🙂 Ja som nemala cez tehot. skoro žiadne chute...Pribrala som iba tri kilá

mily7
autor
19. feb 2012

vraj ano. Ja zatial sedem a vraj z toho som kilo a daco schudla, ked som bola tento tyzden u dokiho. Doteraz som nemala chute ani potrebu vela jest.

mily7
autor
19. feb 2012

fixka Ale tri kilá ved to nic nie je!!! Nehnali ta lekari, ako je to mozne, ze nepriberas?

fixka
19. feb 2012

@mily7 Tak to je úplne normálne. Maličký si v závere pýta viac, aby sa pekne zaguľatil 🙂 Musím fičať Ema je hore. Tak ešte peknú nedeľu. pa

mily7
autor
19. feb 2012

fixka aj tebe, dakujem za pokec pa

krpcek
19. feb 2012

@mily7 ja som tiez pri Tobim mala viac chut na sladke. pri malej som zas slane. 😀

mily7
autor
19. feb 2012

krpcek Tak mne to len teraz doslo🙂) Co robíte? ako sa mate?

krpcek
19. feb 2012

@mily7 dnes mame nejaky divny den, maly sa nevie ulozit a spat, spal len doobeda dve hodky a od 12tej je hore, zalomil len na pol hodku dvakrat, tak placka a nervaci. Teraz mi spi na bruchu. Poobede bola u nas segra, mala narodky tak sme oslavovali trosku.

lara69
20. feb 2012

dnes vylet v Malackach dopadol dobre, vsetko do porodu vybavene 😉 uz len odych 😀

evulikm
20. feb 2012

ahojte 🙂
dávam nové info z Fifidla 😉

evulikm
20. feb 2012

@lara69 len si užívaj ten oddych, vylož nohy a relaxuj 🙂 ja viem, že ľahko sa to hovorí, keď už má človek pár kíl navyše, brucho pred sebou 😉

lara69
20. feb 2012

@evulikm jujjj odychujem stale ked sa da 😉 spanie do dvanastej, poobede znova a vecer zas 😀 musim si predspat urcity cas lebo do konca nosenia tohto vaku tazkeho mam asi 30 dni

evulikm
21. feb 2012

@lara69 to spanie normálne závidím. marek je ranostaj, takže vstávame medzi 6-7 😉 a to je už dobré, kedysi vstával aj o 5... a keď si tak zaspomínam, tak ja som si v poslednom mesiaci už neoddýchla 🙂 lebo som sa už musela starať o mareka (rozhodol sa, že sa narodí o mesiac skôr). okrem prvotného šoku, že ideme na to, všetko dopadlo veľmi dobre 😉

lara69
21. feb 2012

@evulikm nestras ze o mesiac skor 😕 este nemoze 😀 do vikendu 10.3. musi ostat este v bruchu - mame naplanovane akcie 🙂

evulikm
21. feb 2012

@lara69 to bol len môj prípad 😉 inak ja som tiež mala ísť 12.9. na svadbu, ale 9.9. som skončila v pôrodnici s odtečenou plodovou vodou. vtedy už pôrod nezastavíš a dieťa musí ísť von. našťastie marek bol tak dobre vyvinutý, že nemusel ani do inkubátora a aj pôrodnú váhu mal celkom dobrú 2740g 😉

krpcek
21. feb 2012

@evulikm som pozerala terminy koncertov spievankova a nejako ste sa rozsupli 😀 to je super - moja mala na tom velmi fici, tak sa uz tesime.

evulikm
21. feb 2012

@krpcek my robíme len ten koncert 16.3. koncert, ktorý bol v januári bol pod záštitou KDH v rámci predvolebnej kampane a v júni to bude ku dňi detí, ktorý bude organizovať MKIC 😉