Hľadám kamarátky zo Stupavy
Ahojte. Volám sa Lucka som v 29. tt, momentálne čerstvo nasťahovaná v novom byte sama za stolom. Manžel v práci a ja po práci doma. Tehotenstvo prebieha celkom v pohode, nemôžem sa sťažovať, vidím, že baby sú na tom aj horšie. Patrím medzi tie šťastné, ktoré veľa nepribrali, ale sem tam ich potrápi záha, nízky tlak a psychika samozrejme. Veľmi rada, by som si tu našla spriaznené dušičky s deťmi či bez detí, ktoré majú nervy počúvať tehotnú ženskú v poslednom trimestri, nemajú problém vybehnúť na kávu, prechádzku, ukázať okolie a proste kamarátiť, podať pomocnú ruku. Inak som dosť spoločenský typ a prechádzam všetkým tým čo ostatné tehuľky. Vytúžené dieťa, otázky budem dobrou matkou?, zvládneme to?, lezie mi na nervy proces trávenia a pod.🙂) pokecám ale aj o veciach netehotných, svetských 🙂) teším sa na vaše príspevky a hádam aj stretnutia.
Milé babenky. To že mi chodí porod po rozume ako strastiak, ani nehovorim. Chystám malému vecicky, periem, zehlim nakupujem. A tak ma pochytila panika, ze mam toho vela malinkeho a dalej nic. Prosim poradte mi, nechce sa mi hladat na nete ako je to s tymi velkostami pre babetko. Co znamena velkost 50, 56, 58, pre ake deti je to urcene a kolko by som toho mala mat? Teda tak pripravene aby som nemusela v sestonedeli nahanat obchody lebo mu bude daco male? A ako sa nakupuje na modrom konikovi? Chodite sem nakupovat? alebo v normalnych obchodoch? Joj, panika prvorodicky, tak to berte, dakujem za pomoc.
@mily7 http://www.detske-oblecenie.eu/detske-oblecenie...
a je tam aj velkostna tabulka
fixka diky moc
ahojte, krajanky🙂 v Stupave byvame dlhsie, vela ludi tu nepoznam, ale je fajn vidiet, ze nie som sama🙂
@evulikm to ste mali fakt peknu vahu na to ze sa narodil trosku skor - moj maly sa narodil 11 dni pred terminom a mal 2920 g, ale ja som vedela ze nebude velky, nemame to v rodine 😉 z nas si robili srandu ze sa urcite narodi na Dni zela a ja som sa smiala ze no urcite, ved ma este cas, a veru sa tak nakoniec aj narodil 😀
@mily7 s tymi vecickami zalezi aj ake velke babenko budes mat - niekto 56 ani nepotrebuje, ale my sme napriklad tie 56 nosili az dva mesiace, na 62 sme presli v tretom mesiaci...my sme vela z tych najmensich veciciek zdedili, ale tie dalsie som uz kupovala, vychytala som akcie v Mothercare a velmi rada nakupujem pre maleho v Tescu - nie je to tam drahe a vecicky su super, dobra bavlna, akurat obcas maju troska mensie tie velkosti v porovnani s inymi znackami - ved sa zbehnite pozriet do Lamaca...a aj tu v Stupave sa nejake vecicky daju kupit - bavlnene maju v tom obchodiku pre deti na Hlavnej, dalsi obchodik je v Avana pasazi (pasaz vedla Milice na Hlavnej) a dalsi je nad DMkou...no a najnovsie som objavila skvele detske vecicky v Eurovei v Debenhams - velmi dobre ceny tam maju, je to uplne hore na najvyssom poschodi...
jasne, dakujem za tip.
natise vitaaaaj. Jasne, je nas tu kopec, hadam aj niekoho stretnes v reale 🙂) su tu pohodove babenky.
Ahojte babenky, Tak som sa vratila z kostola, pomazana popolom, ze Popolcova streda. Zaciatok pôstu. Ale, zeny, ja v osmom mesiaci tehotenstva a pytam sa vas vy viete, co by som zjedla????? Lebo ja nemam potuchy. A idem. Jahody, chipsy, jahody, chipsy a tak. Ani neviem ci chcem slane ci sladke. A predstavte si, ja workoholik, este som sa nenudila tento tyzden, to je co povedat, lebo ked som sama doma tak nuda proste, ale tak vyslo, ze je stale co robit, chystat, tak som si dnes popoludni normalne lahla, kukala telku, spala a bola som totalne grogy!! Povedzte, ze to normalne. A tak si vstanem a ked maly nesedi, resp. nelezi neako blblo na nervovych spojeniach a ja sa môzem hybat, tak si pomaaalicky robim dalej. Lebo stupel nie je velky, ale tak si blbo vie lazkat, ze mama smola, panva boli a nemozem sa hybat! Mam divny pocit, ze neficim tak ako stale, ale ved mam narok nie?!
Ahojte, čo je to dnes za počasie... 😠 Malá bola odvalená 4 hodiny v kuse. Ja som ako mechom praštená, nepomohla ani prechádzka. Najradšej by som si ľahla k nej do kočíka.
@mily7 tak ja mam tieto chute tiez - ale ja si davam tlacenku, sladke, ovocie, masteny chleba a zas dookola 😝 to co som cele tehotenstvo nezazila teraz dobieham 🙂 a s tym odychom a spanim je to u mna rovnako - trosku porobim a sup do obyvky na sedacku a uz spime 😔 vzdy nas pes zobudi, inak aj doobeda prespim a musim povedat ze s ami lepsie spi od rana do obeda ako v noci, dnes som bola poslednykrat u doktorky v poradni a buduci tyzden uz ideme do nemocnice.
A co si preberala s poradkynou, aku temu?
lara69 ako si na tom s nermavi? 🙂 inak u mna to vyzera ako u teba. V noci spim, alebo som hore, lebo sa mi zle dycha, alebo si neviem najst polohu, alebo som nervozna. Teraz som doma tak doobeda paradicka sa spi. Vstanem, prebudim sa, nieco porobim a zas lahnem, odychujem. S poradkynou sme sa zatial porozpravali o kadecom, mala som kopec otazok od klystiru, cez zazmluvnenie, manzel pri pôrode, len tak vseobecne. Zajtra bude aj muzik a budeme sa bavit o porode.
no hanba, zasa tu sama so sebou mozem rozpravat. evka 4 dakujem za krasny den, bolo mi s vami super. Este ze dosiel muzis skôr domov. papa idem. a ozvite sa niekto po veceroch.
@mily7 Ahoj, ja som už o takom čase väčšinou na kašu, alebo kecame s manž., keďže je až do večera v práci. Veď to poznáš. Naša malá začala vstávať o pol šiestej, takže sa tešíme 😉 . Ale nevadí, aspoň máme dlhšie dni. Už ideš pomaly aj na materskú čo? Ešte to v práci zvládaš? Moja Ema mala ručičku vpredu a tlačila mi dakde na močovú rúru až tak, že mi tam urobila krvou podliatu léziu. Hrozne ma to bolelo, hlavne večer, keď mala divú chvíľku 😠 . Aj sa narodila ručičkou napred ako malý superman 🙂
@fixka ahoj, aky mate teraz s malinkou rezim, kolkokrat denne ti spi? nas maly od zaciatku vecer zle zaspava, od pol deviatej do 23 ma taky o nicom spanok a budi sa mi (ak vobec cely cas spi), potom spi krasne tak do siestej, vacsinou s jednou-dvomi kratkymi prestavkami na papanie, o siestej mu dam jest a zvykne pospat este do pol osmej - osmej, potom zaspi pred jedenastou na jeden kratky spanok, niekedy spi este aj okolo obeda, problem je v tom ze poobede mi zacal spavat velmi kratko (aj na vychadzke), takze nevydrzi a zaspi na chvilu este aj zvecera a mozno aj kvoli tomu vecer buntosi...lenze ked ani vychadzky nepomahaju neviem ako mu mam pomoct dlhsie si pospinkat...zrejme je to take obdobie a ked zacne spavat pravidelne dvakrat denne sa to upravi (dufam)...
@mily7 zatial nie som nervozna, vcera nad ranom som mala bolesti (doktorka hovorila, ze to boli poslickovia - cize vsetko OK - predzvest porodu), ale bolo to take slabsie a netrvalo to dlho a potom som zaspala. Manzela som ani nezobudila. Dnes mam na plane porobit v zahrade - teda poupratovat po psovi 😉 konecne sneh uz zliezol aj u nas tak aby sme to mali ciste. Potom lahnem a asi zaspim 😀 Aby sa mi lepsie spalo v noci tak si medzi nohy davam vankus a v pohode prespim skoro celu noc ak nepocitam WC. Tak vyskusaj.
@jana0706 Ahoj. Naša malá doteraz spávala od deviatej večer tak do siedmej, niekedy pol ôsmej. Budila sa raz na papanie, ale hneď zaspinkala. Teraz dva dni po sebe vstala už o pol šiestej a aj sme ju skúsili vziať k nám do postele a držali sme ju za rúčky,ale aj tak už chcela kecať 🙂. Cez deň zaspí okolo deviatej tak na hodku, niekedy viac. Potom spinká na prechádzke okolo pol dvanástej (v poslednom čase spí horšie aj vonku). Niekedy spí ešte hodinku doma keď prídeme z prechádzky. A potom tak pol hodinku, hodinku zdriemne medzi štvrtou piatou. O ôsmej kupkame a ide spinkať. Ale sú aj také dni, že nespí skoro vôbec a zas včera mi prespala cez obed až 4 hodiny. Tak som aj ja zvedavá ako to pôjde ďalej, či už bude teraz vstávať stále tak skoro...🙂 Ja tiež myslím, že aj u vás je to také obdobie a ešte sa to veľa krát pomení. Naša malá zo začiatku nespávala skoro vôbec, teda iba v noci, takže ja som celkom spokojná. U nás nemá vplyv na večerné zaspávanie dennný spánok, je to stále rovnaké. Začne byť už mrzutá a musí ísť spinkať o tej deviatej. Dlhšie nevydrží 🙂
ahojte 🙂
tak my sme s mm cez víkend bez dieťaťa. ale bude to pre mňa trochu pracovný víkend, keďže chcem urobiť daňové priznanie fifidla 😉 a ešte treba aj lístky pripraviť na predpredaj...
a od budúceho týždňa musíme zrušiť jednu herňu, konktrétne v utorok ☹ ďalšia členka odchádza do práce a je nás veľmi málo vo fifidle, nemá ju kto zastúpiť ☹
niekedy mi je smutno z toho, aká je dnešná spoločnosť už konzumná. málokto prispeje rukou k dielu a všetci si radšej zaplatia a povedia: my sme si zaplatili, tak nás bavte... ešte stále mám v živej pamäte ako nám v piatok (začiatok dni zelá) doviezli štrk pod hojdačky. lenže s autom sa nedostali za plot, tak všetko vysypali na chodník a trávu a ja som to s manželom a ešte jednou členkou prehadzovali pod hojdačky (naložiť do fúrika, odviezť fúri, vysypať do jamy) a ľudia okolo len chodili, nikto sa nezastavil, aby pomohol (až nakoniec 1 muž, ktorý sa nemohol pozerať na to, ako žena nahadzuje štrk do fúrika). keď už bol štrk ako tak prevezený a bola uvoľnená bránka, tak ľudia si len tak začali chodiť na ihrisko s deťmi, ani sa nespýtali, či už môžu (ešte stále sme vozili štrk....) a skoro by ma pohľadom ubili, keď som im povedala, že musím o 19.00 zamknúť ihrisko, aby ho v noci vandali nepoškodili...
prepáčte mi za tento môj výlev... 😅
babenky ako prezit matersku dovolenku pred porodom ked som tu kvazi sama zatvotena doma, muzik v praci a citim sa jak vyhnanec na pustom ostrove. Vacsina z vas ma uz doma svojho krpca, jasne, ze mate co robit, ale to tu nie je nikto kto je na tom podobne ako ja??? :(( Snazim sa byt stale zapratana, ale ked clovek sam v hlave furt neaka myslienka uteka. Tobi ked sa zobudi, tak sa rozpravame, mam pocit, ze vie, ako mi je smutno a akoby sa so mnou rozpraval ak by mohol. zlatusik tak kvoli nemu sa snazim nahuckat si, ze porod bude super pre oboch, no ale divne mi je takto sediet doma 🙂 nastastie este dva tyzdne v praci, ak ma podrzia no a potom uvidime co zas budeme stvarat.
evulikm V pohode evi. Je mi luto, ak by som nemala problem s chôdzou sama so sebou tak pomozem. V pohode sa vyplac a cez vikend nezabudni si aj oddychnut, najst si cas pre seba a muzicka. drz sa.
ahooooj, ty si tu? a este aj v stupave? U mna si hrdinka mas porod skor ako ja. dufam, ze budes v pohode🙂) a potom aj ja. velmi rada dam stretko. To bude zuzo dve tehulky po meste🙂) jake kocky🙂)
pozvanie na stretko plati aj pre ostatne ... akurat rozdieel je v tom ze my este chodime dost vela na vc 😝 ... jasne ze som zo Stupavy ale z druhej strany ako vy vsetky 😀 ja sa musim dopravit autoom do mestecka
no vidis a moj odide do prace a ja nespiiim🙂)) mne je smutno samej doma,neviem. Proste som taka drzka ze potrebujem spolocnost. A ked je uz velmi zle tak aj sama so sebou pokecam. 🙂) neviem, nemam rada samotu.

evulikm dakujem za kontakt na porodnu asistentku. Pod vplyvom báb som sa na to dala, som mierne vystrasena z porodu, ale bolo dobre, myslim ta hodina. 🙂) dakujem.