icon

Hľadám kamarátky zo Stupavy

mily7
24. jan 2012

Ahojte. Volám sa Lucka som v 29. tt, momentálne čerstvo nasťahovaná v novom byte sama za stolom. Manžel v práci a ja po práci doma. Tehotenstvo prebieha celkom v pohode, nemôžem sa sťažovať, vidím, že baby sú na tom aj horšie. Patrím medzi tie šťastné, ktoré veľa nepribrali, ale sem tam ich potrápi záha, nízky tlak a psychika samozrejme. Veľmi rada, by som si tu našla spriaznené dušičky s deťmi či bez detí, ktoré majú nervy počúvať tehotnú ženskú v poslednom trimestri, nemajú problém vybehnúť na kávu, prechádzku, ukázať okolie a proste kamarátiť, podať pomocnú ruku. Inak som dosť spoločenský typ a prechádzam všetkým tým čo ostatné tehuľky. Vytúžené dieťa, otázky budem dobrou matkou?, zvládneme to?, lezie mi na nervy proces trávenia a pod.🙂) pokecám ale aj o veciach netehotných, svetských 🙂) teším sa na vaše príspevky a hádam aj stretnutia.

kvetinqa
15. feb 2012

@krpcek cize sa zhodneme :( je to smutne, aj mna vystresovali na maximum, v detskej fakultnej sami vsetci rehotali, ze tak zdrave dieta ako to moje tam uz dlho nebolo a ze preco stresujem... no tak ale nestresuj, ked ti pomaly povedia, ze sa mas prichystat na najhorsie... Chudak tvoj muz, musel byt asi dost vystraseny.... som ale rada, ze druhu skusenost si uz mala dobru, dufam, ze aj ja budem mat 🙂 aj ked ja uz na kramare zrejme nepojdem...

kvetinqa
15. feb 2012

@mily7 necitaj blbiny na nete, nema to zmysel. Na porod zabudnes hned ako budes mat Tobiho v naruci a napriklad pre mna bolo sestonedelie nadhernym obdobim. A to som nemala ani ziadnu pomoc.. Tes sa na babatko a nestresuj. Ja ani tu na MK necitam velmi vela diskusii, treba selektovat. 🙂

krpcek
15. feb 2012

@kvetinqa zial zhodneme. 😔 moj muz ma z toho "traumu" dodnes, ani k druhemu porodu nechcel ist.
a kam chces ist?

kvetinqa
15. feb 2012

@krpcek ak sa podari, tak do Kocha. ja som ich pacientkou, len ked som rodila, tak este nerodili... Ale to sa najprv musi zadarit 🙂
Moj muz ma z toho tiez stres, vlastne my obaja sa bojime, zazit to cele este raz uz by som asi nezvladla :(

Dneska ma tvoj Tobi mesiac! Boze, ja uz si ani nepamatam ake to bolo, ked bol nas maly taky maly 😀

krpcek
15. feb 2012

@kvetinqa ja som tam tiez chcela ist pri malej, ale nerodili vtedy, tak som sla na kramare a teraz som sla na kramare kvoli dr.
ano ma mesiac, leti strasne ten cas. idem k nemu do postele, lebo za chvilu bude mat rok 😀

kvetinqa
15. feb 2012

@krpcek dobru noc 🙂

majovka8
16. feb 2012

@kvetinqa teraz citam co sa vam stalo na Kramaroch.Neviem si to predstavit a ani nechcem ale musela si byt na nervy.Ja by som mala nocnu moru doteraz.Boze ja budem rodit na Kramaroch 😕 a uz sa zacinam bat lebo viem co ma caka.1x som bola hrdinka.Nehovorim o tom muzovi aby som ho nestresovala ale bojim bojim.....

fixka
16. feb 2012

@jana0706 Taká od veci otázka. Padajú ti stále vlasy? Teda ak ti vôbec padajú 🙂 Ja mám totiž už normálne kúty a presvitá mi koža... 😠 Normálne sa začínam báť. čítala som si tu na koni aj nejaké diskusie k tomu, ale asi je to normálne...Dúfam, že dorastú.

jana0706
16. feb 2012

@fixka mne sa to padanie vlasov po porode nastastie rychlo vratilo do normalu, ale v nasej teme Porod v oktobri 2011 to baby prave rozoberaju, viacere tam s tym maju velke problemy..

stelca
16. feb 2012

ahojte aj mne padali ale mala som dlhe vlasy a dala somsi ich podstrihnut a stacilo narastli nove,no a teraz uplne na kratko.

stelca
16. feb 2012

@kvetinqa ti si si prežila ale všetko dobre dopadlo 😉 😉

stelca
16. feb 2012

Babulky neviete kde mi tu v Stupave urobia pekný darček.kôš??? Vďaka za info...

krpcek
16. feb 2012

@stelca v stupave neviem, ja ked potrebujem dar.kos chodim do devinskej do terna - tam v ten trafike maju vela na vyber a za celkom slusne ceny.

stelca
16. feb 2012

@krpcek velmi pekne dakujem za tip 😵 😵 😵

kvetinqa
16. feb 2012

@stelca
@majovka8 kocky, prezila a mam nocnu moru dodnes, desim sa dalsieho dietatka, ale ja som vtedy nemala velmi vela casu to riesit. Hlavne ked som v detskej fakultnej videla vsetky tie predcasniatka v inkubatoroch na hadickach a deticky, ktore boli chore a maminy im plakali pri postielkach, vtedy som dakovala, ze moje dieta je zdrave a ze to bol "len" omyl...

@majovka8 nestresuj sa, porod na kramaroch bol super a naozaj boli vsetci mili, tvoje dietatko sa narodi v poriadku a vsetko prebehne hladko. Uvidis 😉

mily7
autor
16. feb 2012

babenky dakujem krásne. Velmi ste ma podrzali, ukludnili!!! Dakujem. Inak neviem kto písal, ale ozvem sa tej Jezkovej, ale aj tak stiham az od hm tridsiateho piateho týždna na kurzy chodiť pretože inak robím stále. Alebo si radsej zaplatit vo fidli v Stupave??? Alebo to prezijem bez nich? Inak dakujem vsetkym ste zlate!!!!

lara69
16. feb 2012

@mily7 - ja som na sedenia chodila uz pocas prace - to ti normalne podpiu priepustku, ja osm preferovala skusenu sestru ako niekoho z centra ... tato pani chodi aj na porodnu salu pomahat alebo ak po porode mas tazkosti tak s tebou cvici ... tak prezijes aj bez informacii ale budes taka neista a budes mat vela nezodpovedanych otazok ... mne to napr pomohlo v tom ze viem co ma tam caka, ako to prebieha a co sa odomna ocakava - ale nikto nezarucuje ze sa tak aj budem spravat - inak na antolskej pisu aj sestricky aj doktori take info do spravy, zed ako mamicka spolupracovala s personalom 😀 ale tym ta nechcem vystrasit 🙂

evulikm
16. feb 2012

@mily7 rozhodnutie je na tebe, kam budeš chodiť na prípravu. inak, kočka, ktorá robí tento kurz pre fifidlo je certifikovaná pôrodná asistentka a dokonca aj pracuje na Antolskej, na oddelení rizikové tehotenstvo 😉

jana0706
16. feb 2012

@mily7 ak mas cas tak chod na nejaky kurz, ak je kvalitny tak je jedno ze kam, ak nemas auto tak v tejto zime kludne aj v Stupave, psychicky to pomoze...ja som taky klasicky neabsolvovala, ale chodila som cvicit gravidjogu do Karlovky a nevedela som si to vynachvalit...okrem toho som bola na takom dvojdnovom teoretickom kurze v centre Kvapka a este som absolvovala aj take "alternativne" rychlo-kurzy zamerane viac-menej na dychanie a meditaciu (prenatalny spev, hypno-birth), ale to skor kvoli tomu ze som vedela ze nechcem epidural ani ziadnu inu chemiu tak som si chcela byt ista ze to dokazem "predychat" - a podarilo sa uplne v pohode 🙂

lara69
16. feb 2012

baby aj si niektora/ste si niektora masirovali hradzu pred porodom? pomohlo to?

jana0706
16. feb 2012

@lara69 ja ano, ja som to dokonca dotiahla do extremu a obstarala som si EPI-NO (mozes pozriet temu Epino tu na koniku, tak som prisla na to ze nieco take existuje) - mala som strasny strach zo sitia a nechcela som sa nechat nastrihnut, tak som pre to chcela nieco spravit - a zrejme pomohlo, nastrih ani sitie sa nekonalo 😉

fixka
16. feb 2012

@lara69 To sa mi moc nezdá s tou správou....🙂 Ja som tam rodila a nič také v správe nemám. Možno v prípade, že nastanú nejaké komplikácie kvôli tomu, že rodička nespolupracuje.

mily7
autor
16. feb 2012

fixka dakujem. mozem ich okaslat, nech sa nehnevaju, no co mozes chudinke rodicke vycitat 🙂)

lara69
16. feb 2012

@jana0706 - ja sa natieram weledou, dufam ze mi to pomoze 😒

lara69
16. feb 2012

@fixka - ano presne preto ked nerobi to co jej hovoria a ohrozuje seba aj dieta

jana0706
16. feb 2012

@lara69 ja som tiez pouzivala Weledu, a na maleho pouzivam z kozmetiky vyhradne tuto znacku, je super

fixka
17. feb 2012

Ahojte, my mame dnes hrozne uplakaný deň...:( Vyzerá to tak, že sa nám začínajú tlačiť zúbky 😲

kvetinqa
17. feb 2012

@fixka chudatko male. Podla mna je aj nejaky divny tlak. Nas Kubko spi od 12:15 a ani sa nepohne.. vacsinou takyto spavy nebyva

fixka
17. feb 2012

@kvetinqa No veru hej, počasie je biedne, mňa celý deň pobolieva hlava

mily7
autor
17. feb 2012

zeny ja som dnes skoro zaspala. A neviem ci to bolo pocasim, alebo tym magneziom ktore som nasadila proti krcom v nohe. No ale museli sme prebdiet katastrofalne den v praci, lebo este aj karneval bol, hrôôôza den