icon

Hľadám kamarátky zo Stupavy

mily7
24. jan 2012

Ahojte. Volám sa Lucka som v 29. tt, momentálne čerstvo nasťahovaná v novom byte sama za stolom. Manžel v práci a ja po práci doma. Tehotenstvo prebieha celkom v pohode, nemôžem sa sťažovať, vidím, že baby sú na tom aj horšie. Patrím medzi tie šťastné, ktoré veľa nepribrali, ale sem tam ich potrápi záha, nízky tlak a psychika samozrejme. Veľmi rada, by som si tu našla spriaznené dušičky s deťmi či bez detí, ktoré majú nervy počúvať tehotnú ženskú v poslednom trimestri, nemajú problém vybehnúť na kávu, prechádzku, ukázať okolie a proste kamarátiť, podať pomocnú ruku. Inak som dosť spoločenský typ a prechádzam všetkým tým čo ostatné tehuľky. Vytúžené dieťa, otázky budem dobrou matkou?, zvládneme to?, lezie mi na nervy proces trávenia a pod.🙂) pokecám ale aj o veciach netehotných, svetských 🙂) teším sa na vaše príspevky a hádam aj stretnutia.

jana0706
15. feb 2012

@fixka no ja dufam ze to este odlozime, rozmyslam ze ho do roka nenecham ockovat...

jana0706
15. feb 2012

@mily7 s tym zazmluvnenim to asi zavisi aj od stastia...sesternica na Antolskej dvakrat rodila bez zazmluvnenia a nestazovala sa...ja som tiez nevedela koho budem mat pri porode, ale ja som rodila v Hainburgu..

majovka8
15. feb 2012

@krpcek Som si MUDr. Cunderlika chodim na Hrobonovu som spokojna...zatial / moj prvy porod bol des / tak som zvedava.Mam uz cislo na mobil ze keby nieco aj v noci mozem volat.Poznas ho???

krpcek
15. feb 2012

@majovka8 poznam, raz som bola u neho na ultrazvuku, ale kamoska u neho rodila a velmi si pochvalovala. dalsej kamoske pomohol otehotniet. myslim, ze dobry vyber. 🙂

lara69
15. feb 2012

ahojte baby, ja som tiez zo Stupavy (horny koniec - Obora).

majovka8
15. feb 2012

@krpcek ved uvidim potom ked porodim dam vediet. 😅
Dievcata nieco na mna lezie co mozem uzivat aby som miminu neuskodila. 😖

majovka8
15. feb 2012

@jana0706 Jani kolko ta stal porod v Rakusku?Ja som tu na Hrobonovej.Chcem si to preratat ci sa to neoplati tam tu sa plati za vsetko.300 eciek som platila za 9 mesacnu starostlivost ale je pravda ze nikam nemusim chodit vsetko ma super zariadene v ordinacii.Ked si mam v porodnici priplatit za nieco co je inde uplne normalne tak sa na to mozem...A je ta personal zo Slovenska???Po nemecky neviem ceknut.

krpcek
15. feb 2012

@majovka8 mozes si dat nejake homeopatika a z liekov paralen.

jana0706
15. feb 2012

@majovka8 ja som to mala uplne zadarmo pretoze som predtym robila vo Viedni takze som mala zdravotne poistenie... inak je to velmi drahe, plati sa tusim 700 Eur na den a v porodnici je clovek zhruba 4 dni - a nedajboh aby sa nieco stalo a museli by dieta transportovat helikopterou do nemocnice co ma specialne detske oddelenie (Hainburg nema), ja by som tie naklady asi neriskovala...personal je super, je tam aj vela slovenskeho personalu ale vacsina je predsa len rakuska...ak uz nebudem mat rakuske poistenie tak uvazujem nad dalsim porodom skor v Brne, tam je to myslim cenovo pristupnejsie ale este som si to presne nezistovala, casu dost...a nevyhoda je ze je to dalej...

krpcek
15. feb 2012

@majovka8 ja som zistovala ceny porodov, ked bola v decembri ta kriza - tak Hainburg vysiel vyse 2000 € a Brno na 700 - 1000 € podla toho, ci rodis prirodzene alebo sekciou. ale ja si myslim, ze na kramaroch budes spokojna - skus sa s cunderlikom dohodnut aj k porodu, po porode si zaplat nadstandart a si skoro ako v kochu 😉 😀 su tam velmi mile sestricky aj novorodenecke sestricky a dr. su super. . . . naozaj ani jeden neprijemny zazitok (az na tu buzeraciu okolo vizit) 😠 ale to je asi vsade. 😅

kvetinqa
15. feb 2012

@krpcek vsetci na kramaroch su super az kym nie je problem- zazila som a uz neprosim...

Ja som rodila na Kramaroch tiez, porod a sestonedelie uplne super, starali sa ukazkovo. Ale s novorodeneckym mam katastrofalne zazitky, ale strasit urcite nechcem 🙂

majovka8
15. feb 2012

@krpcek no inak ze?ako v pionierskom tabore 1988 nechapem tu buzeraciu.Clovek aby sa isiel posrat ked mala prist vizita.Sestricka mi nahadzala co mala na stoliku do suflika ze som mala potom vlozky od dzusu.
No tak uz som sa zobudila a budem rodit teda na Kramaroch 😀
Pocula som ze tam je super novorodenecke.Eurace viem investovat aj inak.achhh jooooo.

majovka8
15. feb 2012

@jana0706 tak to ano 700 eciek je dost a nikdy neviem na koho by som natrafila aj tam. 😖
V cechach rodila kolegova zena v Hodonine tusim ci v Breclave ale skor preto lebo nedavali ockovat malu tam im nerobili problem.

kvetinqa
15. feb 2012

@lara69 vitaj medzi nami 🙂

krpcek
15. feb 2012

@kvetinqa ja som si pri prvom porode zazila svoje, takze druhy porod som si uz poistila - som si zazmluvnila dr.
ale s novorodeneckym mam dobre skusenosti. sice pri malej, ma dost zarazilo, akym sposobom dr. oznamila mojmu muzovi, ze mala bola pridusena, ale uz som to predychala. teraz pri malom, sme nemali najmensi problem. 🙂

lara69
15. feb 2012

chystate sa niektora rodit na Antolskej? Ja som v 35tt.

kvetinqa
15. feb 2012

@krpcek no nam sa maly narodil s vodou v plucach, dva dni nevedeli prist na to, co mu je a preco sa tak zvlastne podla nich sprava. Brali mu krv a prisli mi oznamit, ze mam cakat najhorsie, ze moj syn ma katastrofalny krvny obraz. Po dvoch dnoch som ich uprosila nech mojho syna prevezu do detskej fakultnej, lebo lekarka na novorodeneckom mi stale len opakovala, ze este pockame a uvidime, este pockame a uvidime. No ciste zufalstvo. Z detskej fakultnej mi do hodiny zavolali, ze maly je uplne v poriadku, akurat tym, ze isiel cisarskym potrebuje este chvilu na adaptaciu- kym sa voda v plucach vstrebe. Tak mu den pomahali kyslik. pristrojom, potom uz dychal sam. Krvny obraz mal ukazkovyy, akurat kedze na kramaroch na novorodeneckom neberu bezne detom krv, tak mali hodnoty nastavene na dospeleho cloveka... Tak si vies predstavit co som prezivala...
O ich komunikacnych schopnostiach ani nehovorim. Porodila som rano o 9:07 a to, ze maly nie je ok mi prisli povedat vecer tusim o 22:00 po tom, co som robila na pooperacnom bordel, ze chcem vediet, co sa deje...
Takze kym je vsetko ok, su mili, ale ked pride problem, tak aspon u nas zareagovali hrozne...

kvetinqa
15. feb 2012

@lara69 @mily7 ide rodit na antolsku..

jana0706
15. feb 2012

@majovka8 no tie porodne asistentky su tam vraj vsetky super, takze z toho som nemala strach...skoda ze je to tam bez poistenia take drahe...nasa znama rodila obidve deti v Brne, to vidim do buducna financne trochu realnejsie (po materskej uz zrejme v Rakusku robit nebudem)...kamoska koncom roka uz v pohode odmietla ockovanie aj na Antolskej, navyse teraz sa to tbc uz nastastie v porodnici neockuje, tak aspon nieco...

mily7
autor
15. feb 2012

@lara69 ahoj, vitaj medzi nami. Ako si na tom psychicky tesne pred pôrodom? 🙂) lebo mne uz zacina sibat. Pri zistovani aky prasok, aku masticku, ake jedlo, ako zvladnut sestnedelie si pridem uplne blba a mam strach ako to ja zvladnem . to teda nechcem strasit, len zistujem co a ako 🙂) inak sa tesim na svojho krpca maleho.

mily7
autor
15. feb 2012

Tak baby a zacinam zmetkovat. A to kvoli informaciam z netu. Ze aj tie spokojne a stastne boli nestastne po porode a tak. Tak mi na to nieco povzbudive povedzte moje zlate mami. Idem, idem robit nieco normalne a nie citat clanky, pa

lara69
15. feb 2012

@mily7 - trochu obavi z porodu mam ako to budem zvladat ... ale kedze navstevujem tie kurzy pre buduce mamicky - priprava na materstvo - tak sa to celkom da zvladnut. Ta pani je velmi mila na vsetko sa baby pytaju a ona odpoveda, to by som ti doporucila aby si par sedeni navstivila. je to spojene aj s cvicenim pre tehotne. Ja som absolvovala uz 4 a este 3 ma cakaju a presne tieto veci co pises tam berieme. Takze obavy nemam take velke z nicoho okrem tych tlakov na konecnik - to je vlastne samotny porod ☹ Uz by som chcela mat pindura vonku 😀 aby som sa mohla v pohode vyspat. Len do tejto zimy nech radsej nejde. Mame este cas 4-5 tyzdnov tak uvidim. Mas uz veci pripravene? Z ktorej casti Stupavy si?

lara69
15. feb 2012

@mily7 - netreba moc citat info na nete, su to subjektivne nazory

mily7
autor
15. feb 2012

lara69 ja som citala cosi ako o sestonedeli ako zeny zmenilo materstvo. Tak nie aby tam dali len to pozitivne ale samozrejme aj negativne nazory tak ma dostali. O.k. si ma presvedcila ze ist na tie kurzy. Jezikova al tak sa vola? a staci sa ozvat mailom? Neboj moja, este krpcek pocka, ma cas, len mu to povedz. A na pôrod mysli tiez pozitivne a bude dobre. ( ja som super povzbudzovatel inych, ale sama som v haji. Proste sama si tak neviem poradit, ale co by som inych nepovzbudila, takze ozaj neboj 🙂) ) Byvame v Agatkach, veci sa chystam chystat bud. tyzden. Ja maaam staaale cas 🙂)

jana0706
15. feb 2012

@mily7 necitaj take pribehy, nic ti to neprinesie...treba byt hlavne pozitivne naladeny, ocakavat len pozitivne zmeny - ja som asi nikdy nebola stastnejsia ako ked sa maly narodil...a ziadne negativne emocie sa nedostavili... samozrejme v sestonedeli je dolezite aby ti niekto trosku pomohol, aby si mala moznost si oddychnut a zbytocne sa nevycerpavaj upratovanim alebo inymi vecami ktore pockaju...treba setrit energiu na babatko a vlastnu regeneraciu 😉

lara69
15. feb 2012

@mily7 - vola sa Anna Jezikova - musis si tam zavolat rano od 7 do 7,45 a ona povie ze kedy mozes prist, ja chodim utorky na 11,00 do 13,00 a fakt pre prvorodicku je to super. Ja uz mam veci pripravene do porodnice - teda zbalenu tasku ak by som potrebovala ist skor a pre drobca donesie mangel veci az ked budeme odchadzat 🙂 my sme pripravovali veci do komody minuly tyzden - pranie a zehlenie mame za sebou 😕 taka drina 😝 Ale som velmi rada ze uz nemusim chodit do roboty a hlavne v tomto pocasi 😀 Negativne info musis brat s rezervou - to je tak ako v reflexe ked kazdy den davaju o chorych a postihnutych detoch ... to na psychike nepomaha. A v sestonedeli nebudes robit nic v domacnosti len sa starat o dieta, ked bude dieta spat budes odychovat aj ty, lebo porod je najtazsia vec v zivote zeny a dost to vycerpa ... tak vravia odbornici ... takze len odych, relax a vsetko ostatne robi mangel 😀 😀

evulikm
15. feb 2012

@mily7 ja som tiež rodila na Antolskej a nemala som nikoho zazmluvneného a pôrod som mala dobrý. rodila ma taká mladá kočka, ktorá mala ukončenú výšku, ale bola pod vedením Bertoldovej. ešte som jej aj smenu predĺžila. mala robiť do 14.00, ale keďže sa malý narodil 14.05, tak musela nadrábať 😉 nepovedala mi ani jedno krivé slovo 😉
to, že máš zo všetkého obavy je normálne. je to niečo nové, neznáme. a človek má vždy strach z neznámeho. ale dôležité je pozitívne myslenie 😉 (ja som neprestala pozitívne myslieť aj keď mi odtiekla plodová voda 1 mesiac pred termínom a museli ešte pôrod vyvolávať...)

fixka
15. feb 2012

@mily7 Najhoršie je čítať si príbehy na nete. Ja som tú chybu urobila a rozhodne to nebolo dobre. Len som sa vystresovala a bála som sa, že čo strašné ma čaká. Skutočnosť je aj tak pre každú úplne iná a v tej chvíli sa aj tak sústredíš len na pôrod a na strach nie je čas...🙂 Radšej čítaj len o starostlivosti o bábätko 🙂

krpcek
15. feb 2012

@kvetinqa nasa mala sa narodila dva tyzdne po porode, so zelenou plodovou vodou, pridusena, lekar zasiahol v hodine 12-tej, testovali ju na rozne infekcie, kazdy den jej robili nejaky vyter na vsetko mozne, tiez nic moc. 😔 po porode novorodenecka dr. doniesla muzovi malu a doslava mu ju svacla do ruk, a povedala, ze ju ozivovali (az neskor som cez znameho dr. zistila, ze jej len dali kyslik a bola v inkubatore), takze muza vystrasila na smrt a isla prec, ze si ju ma odniest na novorodenecke. 😠 ale teraz som s nou problem nemala - bola v pohode, ale to bude tym, ze teraz sme ziadny problem nemali. 🙂

krpcek
15. feb 2012

@mily7 necitaj na nete pribehy, su tam vacsinou len katastroficke scenare, lebo o pohodovom porode pisat netreba. treba mysliet pozitivne. nic zle si nepripustaj. vsetko bobre dopadne 😉