2-ročný sa celý deň hrá s autami

lilka5555
3. jan 2024

Ahojte Maminy. Moj 2 ročný syn sa neskutočne zaujíma o autá. Iné hry ho nezaujímajú. Ma tu niektorá z vás syna čo sa hra cely deň len s autami? Vyzuva autám gumy, dáva im dole kolesa a potom ich akože vrtackou opraví. A potom zas dá dole gumy, dá naspäť a takto dookola. Nabúra autá a povie bam. Chodí s nimi po stene a hovorí brm. (Nerozpráva, vie napodobnit niektoré zvieratá plus nejaké citoslovcia, mama , tata, tam..)
Mame rovesníkov kamosov a oni sa zaujímajú o všetky hry zatiaľ čo moj sa chce hrať len s autami alebo ešte nahanat sa

dadka1997
3. jan 2024

@lilka5555 DETI SA NEPOROVNÁVAJÚ... a je to upl e v poriadku, to čo robí, nahodou je to krásne, keď niečo má, čo ho baví 😍 podporuj ho a nehladaj na ňom chyby

petamich
3. jan 2024

nas len auta 🙂 teraz ma 2.5 a zobral na milost aj ine veci ale auta su stale top a vracia sa k nim cely den, 90% casu su to len auta, nevidim na tom nic cudne ani nezvycajne

veronicka1901
3. jan 2024

Moja najstaršia v dvoch rokoch v kuse skladala puzzle. Prostredná sa stále hrala s legom. A najmenšia (2 roky a 2 mesiace) sa tiež hrá najradšej s legom alebo s bábikou. Vôbec by ma nenapadlo, že je na tom niečo čudné.

angel993
3. jan 2024

@lilka5555 je super, že má obľúbené hračky a vie sa s nimi pekne zahrať. Má ešte iba 2 roky, takže nemal veľa času aby skúmal aj iné hračky, nakoľko ho úplne pohltili autá. Ale určite príde obdobie, keď sa bude zaujímať aj o iné hračky.

olimuc
3. jan 2024

U nas takisto, sice sa zmenil styl hry … momentalne su policajne auta alebo skladat hocijake dopravne pristriedky z lega, vsetci naburaju a koncia v base 🤷🏻‍♀️ inac je normalny … neboj je to uplne normalne

cimage
3. jan 2024

Moj ma 11r a stale miluje auta. Na vianoce dostal knihu o starych autach a to cita cele dni, pritom citanie pribehov ho nebavi.

ivangeline
3. jan 2024

Ano. A vsetci chlapci v rodine..najma auta.. Ak sa nahodou nehra s autami,tak si pozera knihy o autach alebo ma vybavu,kt opravuje veci. Aj s pladtelinou sa hra s autami. Aj kreslit mu mam auta. ;D Este ho bavia gulicky a davat mini veci sem a tam.. boxiky rozne..trhat vonku gulicky kadejake do misky.. a ihriska (no je zima).

tiika
3. jan 2024

@lilka5555 ostatní rovesníci sa zaujímajú o rôzne hračky, tvoj synček prevažne o auta. Áno, je iný, ale to neznamena, že je divný, chorý a pod. Je jedinečný,spoznavaj jeho výnimočnú osobnosť, nemeň ho, potom by ti nebol on. Ak je takto spokojný, inak zdravý, tak je všetko v poriadku.
Cez auta môžeš rozvíjať iné veci napr. farby, veľkosti, pravidla premávky, hra na servis, autoumyváreň, preteky,…

slavomira236
3. jan 2024

@lilka5555 moja dcerka sa tiez hrala s autami. Babiky ked dostala polozila na nejake miesto a tam ju nechala aj rok🤔

x_mery_x
3. jan 2024

Moj 4rocny tiez len s autami sa furt hra. Nic ine nechce, furt len auta. :D a je v pohode.

alexandraas
3. jan 2024

Aj moj syn sa hra od ranaa do vecera s autami. Hlavne s tymi malickymi hot wheels,mame ich vsade😁 vsetko je v pohode. Ale zaujimaju ho este knizky,neboj...urcite je vsetko okej,zanedlho ho budem bavit nieco ine.

majlo1234
3. jan 2024

A moj aa zas vobec nehra, len beha od steny k stene, potom na gauc, obcas kung fu, obcas rytieri bitky, co by som dala za to, keby vyzival autam gumy

kiki68
4. jan 2024

A co od neho chciet? Normalny zaujem u 2 rocneho dietata, je tym fascinovane a tak to robi dokolecka.

karmen118
4. jan 2024

Môj syn bol taký od malička iba autá, ak knižka tak ho zaujali len tie kde boli reálne fotky áut, lego ho bavilo len to kde bolo auto, a potom mal od bábätka mojkáčika takú pletenú chobotnicu, tak tú všade vláčil a spal s ňou. Iné veci ho začali zaujímať až od cca 3,5 roka, doslova dovtedy bol fixovaný na autá, neskôr pridal stavebné stroje, vlaky ale to iba chvíľočku a konečne zobral na milosť plyšáky, má rád hlavne svojich plyšových mackov má dvoch, s tými spáva, prípadne si ich berie ak potrebuje väčšiu istotu k dr. alebo na návštevu. Teraz ho začína zaujímať vojenská technika, vojaci, ale autá stále jeho najväčší záujem- zbiera od cca 2 rokov hot wheels autíčka. Teraz má 4 tak pridal rozprávky, ktoré si vyberá sám, aby som mu čítala pred spaním, ale pýta rozprávku s autami tak hľadám také knižky. Čo sa týka reči to len sleduj ak rozumie tak je dobre, môj má oneskorený vývin reči, ale to nesúvisí s tým, že má tak rád tie autíčka odmalička, vždy sa hral s autami funkčne nikdy to nebolo iba točenie koliečok alebo taká monotóna hra, kedy treba spozornieť.

iwesska
4. jan 2024

A s cim sa ma hrat,s babikami?😁 Vsak nech sa hra s tym,co ho zaujima. Mozno z neho raz bude automechanik😁 Moj ma uz 11r. a od 1r.ho fascinuju gulickove drahy az doteraz. Dokaze sediet hodiny nad tym a rozmyslat ako ju zostavit,aby sa 4 gulicky stretli v jednom bode😄 Ale v zivote ho nezaujimali dinosaury,stavebne stroje,zbrane,vojaci ani akcni hrdinovia.

kiki68
4. jan 2024

@iwesska tak ten gravitrax sklada moj muz a to ma 40 😃 Jeho kamos to tiez sklada s 8 rocnym synom.

iwesska
4. jan 2024

@kiki68 My sme od jeho detstva mali rozne gulickove drahy,ale Gravitrax je jeho srdcovka,hlavne pre tie nekonecne moznosti rozsirenia. Tak sa o nu stara,ze povedal,ze ju odlozi pre svoje deti,ked ho prestane bavit😁. Nie nadarmo tam je odporucany vek 8-99 😁

dominika19p
16. jan 2024

@lilka5555 áno nas robí to isté, ma 22 mesiacov a od cca roku a pol sa hra iba s autami veľmi ho to baví, aj knižky s autami bagrami traktormi aj v tv rozprávku o autách

bluka2
16. jan 2024

To robil aj moj a az do 4r. Mozno by ho este vlaky bavili toho tvojho :D

jazula
20. jan 2024

Dcérka má 2r8m a od začiatku bola top hračka akýkoľvek dopravný prostriedok 🙂. Najlepšia zábava je na busíku voziť autíčka a teraz pribudol duplo vláčik 🙂. Bábika ju baví tak 2 minúty po vybalení z krabice 😅. Už posledný asi mesiac aj poskladá nejaké menšie puzzle, ale to len keď ho ja vytiahnem a začnem skladať… Ešte sa občas hrá s kuchynkou a celkom rada má knižky a samolepky, ale dopravné prostriedky sú naj.