icon

Ako riešiť problém s neskorými príchodmi do jaslí?

17. máj 2024

Ako by ste reagovali keby vám častokrát mamička co býva hneď vedľa jaslí chodila po pracovnej dobe. A vy by ste ju stokrát prosili nech chodí najneskôr o 17 ked zatvarate lebo bezite na autobus. Dnes som ju čakala vonku a ešte mi nadala, že je otvorené do 17. Ale už bolo po. Kým dieťa oblečie, obuje je 17,10 a to nestihnem autobus. Ďalší mi ide o hodinu a auto nemám k dispozícii. Beriete to tak, že keď zatvárajú škôlku o 17 tak ešte tam len stačí prísť alebo že už idú učiteľky domov. Ďakujem za názory

beata_k
17. máj 2024

@martinkatinka Ved pisem to iste....

siska53
17. máj 2024

Ja som to brala tak, ze do16:59 si musim najneskor vyzevihnut dieta. Ano, byvala som kusok od skolky, ale pracu som mala dalej od nej a obcas som s vyplazenym jazykom o 17 prichadzala po deti..

oskorusa
17. máj 2024

Ak nezaberá normálny dohovor, možnosti sú. V súkromných zaúčtovať do faktúry, v štátnych nahlásiť na upsvar.

denden77
17. máj 2024

u nas je skolka do 17tej s tym, ze dali oznamom, ze rodic ma prist najneskor do 16:45 (lebo obliekanie, balenie atd.) 😊

lalenka33
17. máj 2024

Rieš to s nadriadeným. Je bežné, že 5-10 minút pred záverečnou sa nedostaneš ani do obchodu lebo dvere z vonku sa ti uz neotvoria. My sme v lekárni zarvárali dvere 5 minút pred záverečnou. Presne o 17 sme apravili uzavierku, kým sme ešte spočítali a odložili peniaze, prezliekli sa bolo aj 17:30 a tých 30 minút navyše sme tam boli zadarmo. Ale to už tí, čo prišli 16:59 nevideli.

milovnickakvetov
18. máj 2024

Predpokladám, ze si to už s vedením riešila, nič si nevyriešila a preto píšeš sem. Neviem, ci ti v tomto názory žien na fóre pomôžu, pokiaľ to dostaneš od vedenia prikazom. To jedine hľadať inú prácu. Viem, ako ti je, zažívali sme s kolegyňami to iste a pokiaľ viem, kolegyne to majú stále rovnako (som na RD).

autor
19. máj 2024

@deti95060810 riaditeľka nie je veľmi ústretová, keďže sú jasle súkromné, vsetko rodičom toleruje

autor
19. máj 2024

@mamina7070 ona je podnikateľka, môže prísť kedy chce

autor
19. máj 2024

@vyrovnanaosoba ona nevolá, príde si neskôr. Minule dieťa zabudla a prišla o hodinu neskôr.

autor
19. máj 2024

@lienka.7 ja dieťa obliekam a čakáme vonku, keď je teplo.

autor
19. máj 2024

@betulinka1 už stokrát. Vraj ju to nezaujíma, ona si platí. Jasle sú do 17, tak moze prísť aj pár minút po.

autor
19. máj 2024

@skeblicka777 zajtra sa porozprávam s riaditeľkou. Aj mňa doma čakajú dve deti a nechcem stať za každého počasia hodinu na zastávke

autor
19. máj 2024

@heni79 ona o 17 ešte len parkuje

autor
19. máj 2024

@mogaa ešte po mne začala hukat že jasle sú do 17, čo si dovoľujem čakať ju 17,01 vonku

autor
19. máj 2024

@tanyan ona je arogantná, riaditeľke som v piatok napísala, že zase prišla neskoro, nech to rieši a riaditeľka to ignorovala. Ona mi vždy povie, že môžem byť rada, že nie je otvorené do 18.

autor
19. máj 2024

@tanyan ani na zastávku nie je ochotná ma odviezť, iní rodiča keď meškajú, tak aspoň odvoz ponúknu

autor
19. máj 2024

@jaaty chodí po 17 a veľa krát som jej vysvetľovala, že o 10 minú mi ide autobus

autor
19. máj 2024

@maranta_leuconeura čakáme vonku

autor
19. máj 2024

@seliad to určite 😀 ja nič nedostanem

autor
19. máj 2024

@milovnickakvetov riešim to už dlho a nič sa nezmenilo

autor
19. máj 2024

@denden77 to je super nápad

eleanor2510
19. máj 2024

Prisla o hodinu neskor? Neuveritelna drzost. Uz po pol hodine by som volala policiu. Stacilo by raz a mamicka by sa mozno spamatala.

nafka0483
19. máj 2024

Nech ti teda riaditelka plati nadcasy vzdy ked musis ostat dlhsie 🤦‍♀️ Toto si nechas 2 roky?

mamina7070
19. máj 2024

skus si najst miesto v statnej skolke toto je hrozne a este sa ani riaditelka nezastane a dovtedy vy som urobila tabulku ze kedy chodi pre dita kazdy den a na koncinmesiaca odovzdala riaditelke

milovnickakvetov
21. máj 2024

To ani nevyriešis, pretože riaditeľke je jedno, dokedy tam si, nepáči sa ti, dovidenia, na tvoje miesto čaká iná. Takto to funguje. Riaditeľka matke nič nepovie, pretože matka je zdroj riaditelkinho príjmu. My sme mali prísny zákaz upozorňovať matky, ze majú prísť pre deti skôr. Nás to síce štvalo, ale my sme všetky cestovali bud autom, alebo klasickou MHD, ktorá chodí každú chvíľu. Bud sa zmieris so situáciou alebo si hľadaj inú prácu, to ti naozaj píšem ako niekto, kto toto zažíval bežné.

oblecenie99
21. máj 2024

Poznám to z iného odvetvia. Ja som brigádovala v gastre, a za ten cca rok sme zatvorila raz, RAZ! v čase záverečnej, lebo vonku bolo tak hnusne, že sa nikto netrepal do mesta. Išlo pritom o kaviareň, nie nočný bar. Zatvárať sme mali o 22:00, ľudia to veeeeelmi dobre vedeli, i tak tam vysedavali dlhšie. Či prišli tesne pred záverečnou. Vždy, keď sme sa slušne snažili vysvetliť, že o 5 minút končíme, tak sa ohradili, že no oni majú ešte 5 minút a prečo ich vyhadzujeme. Ľudia vedia byť neskutočne drzi. Bola to nakoniec šéfova požiadavka, aby sme zostali za každých okolností, zákazník je pán. ALE!!! po záverečnej platil nadčas a aj taxík. Chápem tvoju frustráciu aj hnev.
Sama som mama, ktorá uteká po dieťa medzi poslednými, rešpektujem však pracovný čas učiteliek, žien, ktoré sa starajú o moje dieťa celý deň, pomáhajú mu v bežných činnostiach, venujú sa mu a majú s ním trpezlivost. Keď treba pohladia, povzbudia, nacvičia a naučia program na vystúpenie, vyrobia pre nás malú pozornosť s detmi.. Ja si to naozaj úprimne cenim. Preto to stíham vždy tak, aby na mňa nikto nikdy nečakal, aj keď to je často aj za cenu taxíka, a vždy vždy sa im podakujem.

lucinka9292
21. máj 2024

Ahoj, mala som dieta v sukromnych jasliach, teraz v skolke a maju otvorene do 17:30. Prist mame do 17:20 do satne. 17:30 maju zatvarat a my mame odist. Ak sa stane, ze rodicia meskaju je to spoplatnene a peniaze mame dat pani ucitelke. Je to myslim aj v zmluve pisane, aka je to suma za hodinu nad ramec otvaracich hodin. Podla mna to ne aj neschopnost pani riaditelky. To ze si platim skolku neznamena, ze si mozem robit co chcem a ze pre mna neplatia ziadne pravidla. Ja chodim po malu ovela skor a bolo by mi blbe sa spravat akokolvek neslusne a brat to akoby sa nic nedialo. Moze sa stat, ale nemalo by to byt pravidlo. Mama robi na skole, tiez by vedela za tie roky toho narozpravat…

princeznazvychodu
24. máj 2024

Mám dieťa v súkromnej škôlke, aj preto, aby keď nestíham prísť pre dieťa do piatej, bolo o neho postarané. Stalo sa mi, aj sa stáva iným mamám v našej škôlke, že pre deti prídu po piatej. Nikdy na mňa učiteľka krivo nepozerala a nikdy si nedovolila vyčkávať pred dverami s dieťaťom. Máme to uvedené aj v zmluve, ktorú sme so školkou podpísali. Štandardná prevádzková doba je do piatej, podľa potrieb max do šiestej, od piatej do šiestej je každá začatá 15-minutovka spoplatnená 10€. Určite takú zmluvu má aj vaše zariadenie. Nerozumiem,prečo riešiš na sociálnych sieťach niečo, čo máš riešiť so svojím priamym nadriadeným ergo zamestnávateľom. Ženy ta tu síce polutujú, dajú ti za pravdu a na meškajúcu matku patrične nakydaju, ale tvoju pracovnú zmluvu určite nečítali a nečítali ani zmluvu, ktorú škôlka uzatvára s rodičmi detí. Môžeš tu založiť aj ďalších desať tém a na matku sa sťažovať, pokiaľ má matka v zmluve, to, čo máme my, pre dieťa môže prísť do šiestej. Ak ti pracovná doba nevyhovuje, musíš si hľadať zamestnanie s inou pracovnou dobou.

matkahelka
24. máj 2024

Nehnevajte sa na mna zeny, ale vy ste tu poniektore fakt sliepky. Radit ucitelke, ze ma kontaktovat policiu, lebo si matka neprisla pre dieta v danom case? vsak to si nemozu dovolit ani ucitelky v statnych skolkach. V zmluvach je predsa jasne uvedene, ze sa maju kontaktovat rodicia. A v tomto pripade nie je ani na kontaktovanie rodica ziaden dovod.
A k veci- starsiu dceru som mala isty cas v sukromnej skolke, mladsiu minulu jesen 3 mesiace v jasliach. Sice len na doobedie, ale zoznamila som sa tam s matkami, ktore mavali deti bezne do zaverecnej, alebo s vyplazenym jazykom prisli pre deti po zaverecnej, bol tam chlapcek, ktory bol v SS a tie tyzdne, ked bol u otca, bol v jasliach do siestej, aj ked boli jasle ofiko do piatej. V sukromnych jasliach/skolke clovek plati nekrestanske prachy a plati to preto, ze za tie prachy ocakava iny pristup a nie ucitelku, co bude stepovat s oblecenym dietatom pri dverach, lebo jej ide autobus. Skusim pohladat zmluvu a pridam vam sem screen, v zmluve z jasli stalo, ze prevadzkovy cas je do 17.00, po tomto case kazde dalsie minuty spoplatene. Cennik si nepamatam, tusim 15€ kazdu zacatu polhodinu. To znamena, ze ta matka moze KEDYKOLVEK od piatej do siestej do jasli prist a ta ucitelka nema co stat v dverach s oblecenym dietatom a nebodaj este robit vycitky matke, ze meska, lebo ona v skutocnosti nemeska.

nafka0483
24. máj 2024

@princeznazvychodu
@matkahelka
Tu ale nikto nevidel zmluvu aku podpisuje rodic ani pracovnu zmluvu, vychadza kazdy zo svojich dohadov. Ak ma autorka pracovnu dobu do 17tej, tak je v prave. Ak nie, tak je v prave rodic.

Alebo to ma riaditelka vyspekulovane a vyhovue rodicom, ale zamestnankyni naslubovala ze koncit bude o 17tej a nadcasy jej "neuznava", nepreplaca...