icon

Čo robiť, keď dieťa neustále vyzúva papučky?

3. feb 2025

Čo vám pomohlo?

Strana
z2
amonet
3. feb 2025

nic, ani lepiaca paska jej v tom nezabranila. ked dojdes nato co zabera daj vediet😀 mozno to bude fungovat aj na oblecenie

janinah
3. feb 2025

Nic,mam 2,5 a 3 r. Vnukov,ani jeden papucky nenosi...ked v skolke uvidia,ze ich maju vsetky deti tak obuju aj oni,zatial to neriesia ich mamy

miskamisiq
3. feb 2025

Moj syn si doma ešte aj ponožky vyzuva, nie len papuče. Obuvam ho aj 100 krát za deň. Boli sme na 2 dní v nemocnici, a tam ho ani len nenapadlo vyzut si ponožky, či papuče. Prišli sme domov a do 5 minut zase bosy 😏 takže tiež budem rada ak niekto poradí.

majamat
3. feb 2025

ja tiez papuce nenosim, dam si ich len ked citim, ze mi je dost zima.

kaca222
3. feb 2025

A načo? Deti majú chodiť bosé.
Nášmu malému babka kúpila papuče a hneď ako k nej prideme mu ich obúva. Absolutne nerešpektuje, že som jej 50x povedal, že nechcem, aby chodil v papučiach. Asi ho tiež začnem učiť nech si ich u babky vyzúva 😡

really8
3. feb 2025

A musi mat? Ja som papuce este ani nekupovala.

janka_266
3. feb 2025

doma nekúrite? či máte špinavé podlahy(poznám bohužial aj taký prípad, že radšej nútili deti do papúč, alebo im zakazovali 4nožkovať, lebo neumývali podlahy v dome)? môj do 2 rokov nevydržal ani v ponožkách, nie ešte v papučiach :D papuče nosí len v škôlke, alebo keď sme niekde v hoteli, aj to len mimo tej našej izby:D zatiaľ mu to nijak neublížilo.

michaella24
3. feb 2025

A je dôvod prečo ich musí mať? Môjmu som kupovala a nechcel, tiež sa po chvíľke vyzul. Rešpektovala som to, lebo ani ja ich doma nenosím. Byť na boso je to najprirodzenejšie čo môže byť, aj v lete ho nechávam behať bosého po dvore. V škôlke papučky normálne rešpektuje.

earlgrey
3. feb 2025

Moja má 6 a papuče ani nemá 🤣 aj v škôlke má sandálky...do papúč by som ju neobula ani keby som jej sľúbila modré z neba...

banalu
3. feb 2025

Moja 75% casu doma bosa (aj bez ponoziek) 😂 papucky nechce, ma ich len v skolke, lebo "musi".
Je nejaky problem, preco musi nosit papuce?

biglovemom
3. feb 2025

Moja mala 6r a nemala nikdy papuče .
Ja som papučová.
Pre nohu je naj naboso tak neviem preco nútiť do papuč

moonlight1210
3. feb 2025

Kamoske syn zahadzoval ciapku vonku. Aj zavazovaciu sa naucil dat dole.
Tisickrat ju zahodil, tisickrat mu ju dala spat na hlavu.
Az jedneho dna ju prestal davat dole a zacal ju nosit.

Tu pomohla svata trpezlivost.

malinovka333
3. feb 2025

Moj ma 13 rokov a papuce nema asi 10 rokov.aj ked som mu nejake kupila aj tak ich nenosil.tak uz nekupujem.cely zivot chodi bosy bez ponoziek

nika23t
3. feb 2025

Doma má hrubšie protišmykové ponožky, papuče nechce. Ale keď prídeme k babkám, automaticky si obuje a pohoda. Doma to neriešim.

januska12323
3. feb 2025

Papuče nosiť nemusí ak na to nie je zdravotný dôvod.

autor
3. feb 2025

@amonet lepiaca páska 😂😂😂. Hodila som “Damiankovi” pod oknom aj som mu akože volala, či nechce krásne papučky, lebo syn ich odmieta. Pár krát to zabralo, ale už nepomáha

amonet
3. feb 2025

nasa v skolke papuce vsetko. dojde domov v predsieni sa komplet vyzlecie a uz ju nic nedonuti obliect sa. vcera ked zahlasila ze sa ide obliect som skoro odpadla😀😀😀😀

a to mavame max 21 stupnov doma

jana35798
3. feb 2025

To co za manipulatorska technika? 🤦‍♀️ si myslis, ze tvoje dieta je sproste alebo ako? 😅

A aky dovod je na to, aby si obul papuce? Myslim zdravotny alebo podobne.
Mozno ich nechce, lebo mu chyba chodza po "terene". V zime vacsinou deti nemaju pristup ku chodzi po trave, piesku, kamienkoch na boso a chyba im to. Papuce ten pocit este nasobia. Detom je na boso jednoducho dobre.
Ja som z toho dovodu kupila ortopedicky koberec, aby si pochodila po nerovnostiach a trocha stimulovala nozky.
Papuce istu dobu chcela nosit, potom uz nie. Aktualne su aj ponozky pocas dna nepriatel a vyzuje si ich. No a? Nebudem ju nutit preboha. Si to vezmi na seba, keby tebe manzel len nanucoval nech si das gulu na nohu. A musis, lebo povedal 😅

beata_k
3. feb 2025

@jana35798 Mozno skolka/jasle kde to deti musia mat?

amonet
3. feb 2025

@beata_k tam to nasa ma lebo vsetci maju😅

nimika
3. feb 2025

Už má skoro 8 a stále chodí bosý, dokonca bez ponožiek, tie vyzúva hneď ako dá dole topánky. 😂

lemoncheesecake
5. feb 2025

Aj moj maly vyzuval ked som chcela aby mal tak nakonec doma nikdy nenosi papuce a v skolke s tym nemal problem lebo mali aj druhe deti, ked nechce doma papucky a bojite sa ze prechladne su dostat aj take ponožko papucky, skuste take.

mmoni89
5. feb 2025

Mam troch synov a nikdy nenosili papuče,v škole a škôlke samozrejme majú ale doma nehrozí.ja tiež nenosím papuče nemám to rada,ponožky tiež neznasam😃

mooonika1975
5. feb 2025

@kaca222 po rovnej podlahe chodí bosé dieťa? To nič moc, odporúča sa bosý , ale po tráve, nerovnom povrchu .

zuzikak
5. feb 2025

nic nepomohlo - vsetky deti su take 🙂 - je im lepsie bez tych tvrdych papuc. V skolke sa naucia lebo tam maju vysvetlene, ze tak chodia vsetky deti a zem je tam studena, ked idu na chodbu alebo zachod. Doma ked sa bojis, ze bude zima od noh kup ponozky, ktore su hrubsie prip. idealne protismykove.

a_andrejka4
5. feb 2025

To tu pisu vsetky mamy ktorych deti chodia fakt len bose akoze dnu po byte po tych tvrdych podlahach a dlažbach? To nemate problemy s nozkami? Lebo uz par rokov vidim ten trend bosej chodze a potom mamicky riesia fyzio a ortopedov lebo deti maju valgozne clenky a nohy bez klenby. Ano prirodzene je chodit naboso ale po nerovnom povrchu nie po rovnej tvrdej podlahe.

dominikamacakova
5. feb 2025

Chudák dieťa...

senta_sofia
5. feb 2025

Absolutne neriesim, chodime bosi, ja doma hned po topankach vyzuvam ponozky.

igiana
5. feb 2025

Nase deti nosia cez zimu tieto ponozky a super, nevyzuvaju ich a su pohodlne.
https://www.brendon.sk/playshoes-481102-7-navy-...

Netreba nosenie/nenosenie papuc pausalizovat, kazdy ma doma ine podmienky, niekto byva v byte, niekto ma koberce, niekto podlahove kurenie, my v dome mame studene podlahy hoci kurime.

jana35798
5. feb 2025

@a_andrejka4 no a papucka, taka bezna, nie ortopedicka sa v com lisi oproti podlahe? Tiez ma rovnu podrazku aj vlozku. Akurat je tam vrstva medzi nohou a podlahou.
Pokial viem, takto malym detom sa ortopedicka obuv, ktora riesi klenbu a upevnuje tvar nohy v obuvi dava len zo zdrav. dovodov, ci nie? 🤔

Strana
z2