icon

Dali ste dieťa do jaslí, keď vás materská nenapĺňa?

20. jún 2024

Čo si myslite kedy je vhodný vek? Na jednej strane cítim že by som bola v praci šťastnejšia avšak asi by mi trhalo srdce ju dať 1,5 ročnú do jaslí…
Kedy išli vaše deti do jaslí? Ako to zvládali ony? Vy?

Strana
z2
1aduliatko1
24. jún 2024

Od 2 r.chodil do skolky, starsi mal 2r a 4m ked siel tiez do skolky...

nurielka
24. jún 2024

Mladšia išla na 2 roky 2 mes.ale zobrali ju už do škôlky. Manžel bol s ňou na materskej od 1,5 roka. Pri prvej som išla do práce na 2,5 roka. Pri druhej už na 1,5 roka. Niektoré mamičky sa v tom nájdu, hrajkat sa každý deň, kresliť, maľovať atď. Všetci sme boli spokojne, ani jedna neplakala a určite tam mali a majú lepši program, aký som im vedela poskytnúť ja.

daren1
24. jún 2024

Neporadím, ale chápem ze úplne iná situácia byt na dieťa sama, bola som veľmi rada keď ju manžel poobede bral na ihrisko, vonku, venoval sa jej a ja som vydýchla. Ak máš fajn prácu, fyzicky a psychicky nenáročnú, nie je problém s OCR tak určite vyskúšaj. Lebo stres navyše z prace ti nepridá

nene05
24. jún 2024

Nasa prva sla v 2 rokoch do skolky a uplne bez problemov...druhu nam teraz tiez zobrali od 2r.,ale uvidim, ci pojde uz v septembri alebo neskor a nejak to proste vykryjeme. Ano, cim je dieta starsie, tym je to menej na budku byt s nou doma, ale uz dozaduje aj viac deticky a to ja zas nie som na tie kadejake ihriska a centra a "grupy" mamiciek a ani na nejake behanie kadetade nie su peniaze navyse. Akoze pri prvej bol nastup do prace zahul, materska mala pre mna vtedy naozaj vyznam dovolenka. Ale zacinala som v novom, uplne nieco ine a prve 2 mesiace som vela cestovala. takze som si povedala, ze s druhou budem proste doma 3 roky, ale zial, clovek mieni... Asi bude mat nastup tazsi ako prva, tak sa tomu potom prisposobime, ale ja do prace idem od novembra, to uz nezmenime. Ak sa nic neudeje, mam istejsie peniaze, ako moj muz, takze by to musel potom vykryt on a keby nebola ina moznost, neviem, ako by sme to riesili. Ale je nas verim viac, ktore sa proste potrebuju aj inak realizovat...za tie 2 roky som jej dala celu seba... Su mami, ktore su aj 6 rokov doma a nedaju tolko, ako ine maminky za rok. Takze sa ani nemozeme porovnavat, kazda to ma inak, kazda to inak vidi.

katarinka289
24. jún 2024

Je to individuálne. Niektoré deti zvládnu v pohode jasle aj v 1,5r., niektoré horšie. Ja som išla do práce, keď mala mladšia 2,5r. a týždeň som plakala, keď som ju viedla do skolky

betulinka1
24. jún 2024

Zalezi od dietata. Treba skusit na pol dna.

roberta27
24. jún 2024

Ja som bola v takej situacii. Dcera mala 2 roky, bola uplne samostatna, sikovna, odplienkovana. Zhodou okolnosti som si nasla aj pracu, cize isla som do prace, dcera do jasli. Necitim ziadnu ujmu na nasom vztahu. Pracovala som do 14.00, cize cele poobedie sme boli spolu.

zuzanockamt
24. jún 2024

1.dieťa - 2 roky - MŠ,
2.dieťa - 2 roky - jasle (no do práce som išla od ročného).
Nenechaj si do toho od nikoho zasahovať, počúvaj len a len seba. Tu na tomto fóre pochopenie moc nenájdeš.

elzena2
24. jún 2024

Ja som dala tak skoro, že to tu ani nemôžem napísať. Cim mladsie, tym skôr si zvykne, resp. menej vymýšľa, rýchlejšie sa "podda".Ina vec je, čo to dlhodobo spravi s jeho a matkinou psychikou. Ale to už sa každý musí rozhodnut sam,či je to ta volba, ktorú si dokaze sam pred sebou odargumentovat a pokojne s tym zit. Ja som mala svoje dovody a nelutujem. Jasne, idealny scenar by som si pekne naplnovala, ale vstupuju do toho aj okolnosti,ktoré človek nemôže ovplyvnit, len ich musí nejako zvážiť a akosi sa do toho napasovat (spravit mozno nie najlepšie riešenie v kazdej oblasti, ale jediny realisticky kompromis v tej konkretnej situacii).

1maminkaaa
24. jún 2024

Išiel ako 1,5 ročný a vychovávateľky si ho nejdú vynachváliť. Ale on je spoločenské dieťa od začiatku. So spánkom tiež nikdy nebol problém. Takže u mňa nebolo o čom. Nie som mamickovsky typ, doma som sa išla už zblázniť z toho stereotypu, a stále vravím že na to aby bola rodina šťastná, musí byť predovšetkým šťastná a spokojná mama ✨

drakvak
24. jún 2024

Nie, neboli v jasliach. Obaja od 3 rokov v škôlke, dve materské za sebou, takmer 5 rokov doma. Teraz majú 13 a 15, som rada, že sme mohli byť prvé roky spolu doma. Ale ja som bola s nimi rada, asi aj preto, že v práci učím deti na 1.stupni, takže mi to až tak nechýbalo, kým som sa venovala vlastným. A finančne sme to utiahli z manželovho platu, takže s možnosťou ísť skôr do práce som vôbec nerátala, miesto v škole mi držali. Zariaď sa ako potrebuješ, keď je mama spokojná, aj deti sú spokojné ❤️

pimpulienka
24. jún 2024

Dala som v 3. rokoch až do škôlky, dovtedy som si ju maximálne užívala. Práca vždy bola a bude, dieťa dlho dieťaťom nie.

mimi3008
25. jún 2024

@jaass uplne ti rozumiem. Ja som starsieho do skolky dala az 4 rocneho, lebo som bola doma este s mladsim a prve tyzdne boli tazke. Mladsi nastupuje po prazdninach do skolky, 3 roky bude mat v polke oktobra a stale si to porovnavam so starsim, ze vlastne bude este taky malicky, ked tam pojde a je mi z toho obcas aj smutno. Ale mozno prekvapi a zaciatky nebudu az take tazke, ako u starsieho, obcas plati, ze cim je dieta mladsie (samozrejme, ma to svoje hranice), tym sa rychlejsie adaptuje...ale ja si to uznam, ze obcas som na deti uzkostliva

bibiana0
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2