icon

Jasle a škôlka len do 16:30

12. máj 2025

Ahojte ženy idem sa opýtať a aj posťažovať. Ostala som sama s dieťaťom. Začal sa kolotoč s hľadaním jasieľ, škôlky, roboty, bývania a pod. Narážam stále na nejaké problémy. Pracovných ponúk v meste kde žijem nie je veľa. Našla som na internete dve - tri čo by mi vyhovovali. Tu prichádza prvý problém. Všetky tieto práce končia o 16:30 tak isto ako jasle a škôlka. Čiže to nestíham. Ďalšia vec je že v jasliach ani nie je stopercentne isté že mi dieťa vezmú od septembra. Mohla by som dať na pár mesiacov do súkromných jaslí tie sú do 17tej to ale nerieši problém že aj škôlka je do 16:30. Môžem mať len robotu od rána do poobedia nemôžem pracovať nočné ani poobedné. Dieťa mi nemá kto vyzdvihovať z jaslí. Takisto neviem ako budem riešiť prázdniny keďže vtedy je škôlka mesiac zatvorená. Ďalšia vec je bývanie. Je tu strašne drahé a je ho malo. Ponúkajú tu najmä trojizbaky a to si nebudem môcť dovoliť. Po jednoizbakoch sa zľahla zem. A to ani nehovorím o tom že keď sa zaujímate o prácu alebo byt a priznate že máte malé dieťa tak vás odmietajú. Maminy čo ste sami s deťmi ako toto všetko zvládate? Začínam mať pocit že sa z tohto nevyhrabem

Strana
z2
kiki68
12. máj 2025

No ked nejaku zozenies. Ako u nas je muz na Home Office a teda ja som odviezla, on doviezol. Mal nejaky special deal, ze od 12:00 moze pracu prerusit. Museli sme sa vzdy zladit, ktore dni bude kto

hubka51
12. máj 2025

Ja už dávno hovorím,že keby veľké firmy zainvestovali do firmených MŠ bol by to benefit nielen pre rodičov ale hlavne pre tu firmu.Ráno nieje problem s príchodom a poobede s odchodom.Ale to je len taky môj skromný nápad 😅
Napíšem ti tak ja učím v MŠ máme otvorené od 6:30 do 16:30 a sama som nestíhala pre dceru keď som mala poobednu lebo naša v obci bola len do 16:15 🤦‍♀️Keď som mala rannu a išla som pre ňu okolo 15:30 boli tam len 3 deti a medzi nimi moja 🙈Ja doteraz nechapem kde ti rodičia pracuju že tak skoro pre deti chodia.

lulu0123
12. máj 2025

Ja ta chcem len povzbudit.Neviem sice aku pracu hladas,ale dnes sa uz v officoch bezne pracuje pruzne My mame pruznu pracovnu dobu,povinnu dobu od 9 do 14 a zvysok si mozes odrobit od 6 do 18. Nemyslim,ze by to bola nejaka rarita.A uz predtym, kym bola zavedena pruzna pracovna doba, mali niektore zeny,matky posunutu pracovnu dobu ako im vyhovovalo.Casto je to len o komunikacii.

betulinka1
12. máj 2025

Osobne si myslim, ze ked sa budes na pohovore pacit, tak sa vedia s tebou dohodnut, ze prides na 7:30 a odídeš 16:00hod.. samozrejme ak je prevádzka to je ine ale netreba to vzdat. Treba ist na pohovor a uvidis. Poznam jednu zenu, muz v zahranici a ona na pohovor chodila rovno s dvoma malymi detmi. Vsade ju odmietli. Jedna firma ju zobrala, napriek dvom detom, ktore dovliekla na pohovor, lebo ich nemala kam dat, a je to verná a pracovitá zamestnankyňa uz 15 rokov. Doteraz na to ona spomína ako ju kazdy odpinkaval. Ale skor ako pracovneho casu sa budu bat tvojich OCR. Tu si treba pripravit nejaku alternativu, ze mas babky alebo tak.

marianarem
12. máj 2025

Neviem, kde byvas, ale ak mate napr. nejaku miestnu FB stranku, mozes skusit cez nu najst niekoho, kto by ti za poplatok dieta vyberal a trebars hodinu strazil. Mozno sa najde nejaka dochodkyna, mamicka, ktora je doma, studentka...Kamarat mi prave pred par dnami hovoril, ze oni si nasli pani vyslovene na to vyzdvihovanie.

marca12
12. máj 2025

Skoda,ze nemas blizkych na okoli. Moja sestra,ked ostala sama s detmi,cela rodina sme sa zomkli a pomahali si. Kazdy sme si vzali dovolenku,ci rodicia,surodenci medzi sebou,moj muz si braval volno,len aby to sestra nejako vykryla a nemusela casto chybat v robote. Bez pomoci sa to neda. Mozno sa najde nejaka mamicka v skolke,ktora by bola ochotna bravat aj tvoje dieta aspon obcas. Deti sa radi spolu zahraju aj po skolke. Poznam take pripady,kedy si aj takto navzajom pomahali. Alebo zohnat nejaku studentku za par eur si privyrobi a postrazi hodinu.

marca12
12. máj 2025
@marianarem

Neviem, kde byvas, ale ak mate napr. nejaku miestnu FB stranku, mozes skusit cez nu najst niekoho, kto by ti za poplatok dieta vyberal a trebars hodinu strazil. Mozno sa najde nejaka dochodkyna, mamicka, ktora je doma, studentka...Kamarat mi prave pred par dnami hovoril, ze oni si nasli pani vyslovene na to vyzdvihovanie.

@marianarem Aj to je dobry napad. Kamoska mala dochodkynu,ktora jej vyberala deti zo skolky a boli s nou 2 hodiny.

autor
12. máj 2025
@marca12

@marianarem Aj to je dobry napad. Kamoska mala dochodkynu,ktora jej vyberala deti zo skolky a boli s nou 2 hodiny.

@lulu0123 toto viem že v office to funguje takto že začneš kedy potrebuješ a skončíš kedy potrebuješ len toto nie je ten typ práce ale určite ste ma tu nakopli do toho že sa skúsim aspoň opýtať na posunutie pracovnej doby však za to nič nedám. Jedine neviem či sa opýtať ešte pred zaslaním životopisu alebo až na pohovore to vybaliť.🙄
@marianarem to áno ale už som tu písala ono by to vyšlo dosť draho keby každý deň niekto vyzdvihava okrem toho že moje dieťa k cudziemu človeku samé nepachne a kričí. V kolektíve problém nemá ale so samotným cudzím človekom by asi nešlo.
@marca12 ja aj mám rodičov ale tak oni si v práci nemôžu brat OČR na moje dieťa bohužiaľ. Ale veľmi sa mi páči vás prístup ste skvelí že ste jej pomohli určite bola vďačná

autor
12. máj 2025
@marca12

@marca12 všetkým vám veľmi pekne ďakujem za rady budem robiť čo je v mojich silách a ak nezabudnem napíšem vám ako to dopadlo♥️

marca12
12. máj 2025

Velmi ti drzim palce. Praca ta nakopne a ostatne sa uz popritom vyriesi. A dufam,ze natrafis na dobrych ludi,ktori budu ochotni ti vyjst v ustrety a nebudu zavidiet.

nelka93
13. máj 2025

Ries to až na pohovore, pripadne keď budeš mat pozitívny výsledok. V životopise och to rovno odradí a ani ta nezavolaju. Ak urobíš dobrý dojem na pohovore, tak polhodinu prekusnu

dory11
13. máj 2025

To je dobre mi máme škôlku od 6;30 do 16:00 ale o 15;50 tam už deti niesu

jockey
16. máj 2025

Ešte je možnosť sa dohodnúť s učiteľkami, že budú ostávať dlhšie za úplatu.
Napr. keby to bolo len 15 min. za 3 eurá, tak 3x20 eur by ju určite potešilo.

jazula
25. máj 2025

Rieš to určite až na pohovore. A určite bude mať dieťa v škôlke spolužiakov, ktorých maminy budú v tom čase na materskej s druhým dieťaťom. S nimi by som sa skúsila dohodnúť, najmä ak sa deti skamošia. Síce určite nie každý deň, ale aspoň občas by určite dieťa zobrali, kým dorazíš z práce…

simonka1701
20. júl 2025

Ako to dopadlo? 🙂

palicka
20. júl 2025
@anonym_autor

@eliskadad1 tak predpokladám že jasle a škôlka nebudú ochotne byť otvorené o polhodinu dlhšie kvôli môjmu dieťaťu... je to o dohode ale takúto službu mi tam nik neurobí

@anonym_autor určite to nikto takú “službu” neurobí. Ženy, majte trocha srdca v sebe kvôli svojim deťom. Majú tri roky, niekedy ani toľko a už majú chodiť na 12- stky? Mám dieťa, tak si to musím zariadiť. Ak si v práci, čomu rozumiem, tak kamoska, študentka, dôchodkyňa… viete si to chudá predstaviť, ako tam bude denne posledné do pol 5 a Vy by ste mu dopriali aj dlhšie?

Strana
z2