Letné prázdniny v škôlke

28. mar 2022

Ahojte. Ako riesite letne prazdniny v skolke ked pracujete? U nas je zatvorena na 7 tyzdnov. Su sukromne skolky, ktore vezmu dieta len v lete? Dakujem 🙂

kacena4
28. mar 2022

ak mate v mieste bydliska viac skolok tak si navzajom kryju prazdniny a beru deti z celeho mesta

autor
28. mar 2022

@kacena4 taku skolku mame ale na 2 tyzdne. Takze je celkom 9 tyzdnov zatvorena, 2 tyzdne nam daju nahradnu a 7 tyzdnov musim nejako pokryt 😆

sissy27
28. mar 2022

No a to keď nastúpi do školy, tak nie len dva mesiace letných prázdnin, ale ďalšie dva týždne zimné, týždeň jarné, veľkonočné, jesenné, polročné, sem tam riaditeľské voľno…
Zapojiť babky dedkov krstných a súkromné zariadenia / opatrovateľky, prestriedať sa s mužom v dovolenke…

matovicova
28. mar 2022

Denné tábory, dovolenka, babičky

katka164
28. mar 2022

Sú tzv.zberné škôlky...ak si z dediny,tak v okresnom meste by ste mali mať škôlky,ktoré vykrývajú prázdniny😉

eeffka
28. mar 2022

1 mesiac ma byt skolka otvorena a 2.hy mesiac je zberna skolka, u nas vie byt dieta v skolke doslova cele prazdniny

viera77
28. mar 2022

Dovolenku si v lete neberieš absolútne žiadnu? Ani priateľ, manžel? A čo starí rodičia? A zberné škôlky - tie sú normálna vec v každom meste. Toto predsa v lete riešia všetci rodičia detí z MŠ. A to nehovorím o rodičoch detí zo ZŠ - to je už iné kafé.

viera77
28. mar 2022

@eeffka Presne. My sme vystriedali 5 škôlok a žiadne leto nebol problém. A to v jednej ešte aj pracujem, minulé leto sme boli ako zberná škôlka pre celé mesto...niektoré deti boli v MŠ doslova celé leto, až na týždeň, kedy boli na dovolenke spolu s rodičmi. A posledný augustový týždeň sú všetky MŠ aj tak zatvorené.

autor
28. mar 2022

Mala ma len 3 roky.. pozerala som letne tabory no vacsina je pre deti co su starsie. Plus musim riesit cas.. aby mi to vyhovovalo rano aj poobede.
Beriem si dovolenlu. Tyzden mame povinnu, budem dufat, ze mi daju este jeden tyzden. A co sa tyka babiek. Jedna uz zial nie medzi nami a druha pracuje.. opatrocatelku nemame a ked som ju hladala tak vsetko mimo co by som ani nestihala do prace. Nic v okoli jedine priamo v Ba co mi nevyhovuje.
Ja som ochotna si zaplatit aj tu sukromnu skolku len neviem ci mi ju tam zoberu.
Ano viem, ze skola je horsia ale myslim si, ze je to uz "lahsie" co sa tyka taborov..

lulu0123
28. mar 2022

Niektore sukromne skolky beru aj na leto.Pripadne nejaky denny tabor vybavit.
U nas je napriklad skolka zatvorena len cely august a 2 tyzdne pocas vianoc.Inak je vzdy otvorena.

autor
28. mar 2022

Pytala som sa na to minule v skolke. Povedala mi, ze mi vie vubavit 2 tyzdne v druhej skolke co je blizko.. o celom mesiaci nepadla vobec rec.

autor
28. mar 2022

@lulu0123 aj u nas na vianoce. Ale to je ok kedze tam si cerpame vsetci dovolenku.

kika831
28. mar 2022

@kacena4 tak to asi nie v kazdom meste. Bo nam v Ba povedali ( tak ako minuly rok) ze aj tento deti jemozu umiestnit kvoli pandemickej situacii do inej / zastupujucej skolky.

luccija
28. mar 2022

Súkromné škôlky robia aj také letné tábory v mieste škôlky.Alebo Ti ju zoberú len na mesiac, pár týždňov len ešte tiež nevedia koľko z ich deti tam bude v lete treba sa ísť opýtať aspoň....a zberné škôlky, ale to býva divočina pozbierane deti zo všetkých tried

koteska83
28. mar 2022

U nás bolo tak ze mesiac bola škôlka a mesiac prázdniny. Takže som si 2 týždne zobrala dovolenku ja a 2 týždne manžel. Žiaľ nemáme nikoho kto by s ňou mohol byť takže sme si nemohli dovoliť mat naraz dovolenku. A teraz keď je v škole tak riešime dennými táboromi.

ddaassuullaa
28. mar 2022

My sme tu boli sami a decka nam nechceli ostat nikde na noc, do tych 6 rokov minimalne. Nastastie mesiac sme vzdy riesili nahradnu skolku, ale to je tu bezna prax. Decka nam skolku mali radi, takze.toto bolo super. 2 tyzdne dovolenka spolocna a potom.sme.si kamosky z dvora tocili decka.s rovnakym "osudom", cize taka mala.skolka. raz.som.mala kamosku, co sa jej hodila.kazda minca, tak aj to bolo obojstranne vyhodne - moj syn s jej dcerou boli kamosi, lahsie sa jej robil.program pre dve deti, ja som bola absolutne spokojna so starostlivostou a este si ona pomohla.finacne.

anjelicek26
28. mar 2022

Skutocne mozu zavriet skolku na cele dva mesiace? U nas su to tri tyzdne, sestra maju zavrety jeden mesiac, aj to im dali nahradnu dva tyzdne, len dva tyzdne musia sami vykryt (maly chodi volakde v Ruzinove do skolky)... skus sa este popytat raz...

viera77
28. mar 2022

@kika831 Počas leta bola nejaká pandémia? Alebo len výhovorka zriaďovateľa, ktorú použije aj toto leto?

kika831
28. mar 2022

@viera77 ja tomu vobec nerozumiem. V nasej mestskej casti nas takto odbili uz 2.rok. Vzhladom k tomu ze som nastupila do novej prace a stari rodicia stale pracuju tak bude celkom ´fuska ´ vyriesit strazenie.

anjelicek26
28. mar 2022

@viera77 myslim, ze si to uplne trafila.

bubinko1506
29. mar 2022

Nasa skolka funguje tento rok v juli, zatvorena bude v auguste (Petrzalka). Ale budeme to riesit takto: do polovice jula budu chodit do skolky, potom tyzden s nami doma, 2 tyzdne dovolenka, tyzden u svokrovcov, tyzden u mojho otca, tyzden dovolenka, a mame september😉.

saxana000
29. mar 2022

U nas sa prestriedaju babky a dedkovia tyzden ja dovolenka tyzden muz potom tyzden poobedna smena kedy sa s muzom len medzi dverami vymenime tento rok zvazujem uz aj denny tabor..je to komplikovane ale neskor pojdu do skoly a budu to uz cele prazdniny cim skor si to poriesis tym lepsie