Je bezpečné nechať dvojročné dieťa samé na ihrisku?
Baby, nechávate 2 ročne deti samé vyjsť na šmýkačku, na trampolinu spolu s inými deťmi a vy si zatiaľ pijete kavicku 20 metrov od nich? Podľa svokry mám malého nechať samého nech si behá a iba dozerat z diaľky. Zevraj keď spadne tak by spadol aj keď by som bola meter od neho takže to je jedno 😅
@anonym_autor nechodíme na ihrisko ale nenechám svoje 2, 5 ročné samé
Ak som vedela,že to dieťa zvládne bez toho,aby si rozbilo ústa tak som nechala.A áno,dieťa sa môže zraniť,aj keď ho držíš za ruku
@anonym_autor Keď to neboli žiadne extrémy tak som nechávala. Keď som vedela že môže spadnúť z vysokej výšky napr vysoká šmykľavka stala som pri ňom keby niečo. Inak si behal sám..
@anonym_autor Skor by som sa bala, ze ine deti ho tam zvalcuju. Nenechavala som 2 rocne same. Je rozdiel ak same vylezie na preliezku a davam nan pozor a je rozdiel ak tam vylezie same a ja tam nie som.
Nie, 2 ročné by som samé na Ihrisku nenechala.
@anonym_autor Asi zavisi aj od dietata...moje ak by som v dvoch rokoch nechala "same" na ihrisku, tak by sa do sekundy zabilo 😅.
@anonym_autor na smykacku ano, na trampolinu ho nepustam ak tam niekto iny je. Ale teda nepijem pri tom kavicku ale sedim opodial. Ale mala som kludne dieta ktore sa vedelo pol dna vyhrat na piesku s jednou formickou
@anonym_autor deti som nechavala hrat sa same na ihrisku, ja som z lavicky dozerala a ano niekedy som si vzala kavu so sebou z domu a konecne som si ju mohla vypit, studenu od rana. Ked boli male, vyberala som si male prehladne ihriska. Ale niektore mamicky boli detom stale za zadkom. To je ale uz asi aj o tom, ze si kazda pozname deti, ako su naucene.
Akože necháš na ihrisku a odídeš, alebo že necháš ho hrať a ty si sadneš na lavičku a dozeráš? Lebo to je sakra rozdiel... Napr dcéra keď mala 2 roky tak áno mohla som si sadnúť na lavičku a pozorovať, ona sa hrala pekne opatrne. Ale napr ani jeden z mojich synov nie. Ešte aj teraz musím niekedy stáť za zadkom 4rocneho 🫣 ale ten je schopný rozbiť si nos za 20 sekúnd a za ďalších 30 ujsť tak, že ho neviem nájsť. Teda je niekde tam, len sa tak niekde zašije, že dostávam infarktove stavy 😭
Takže ak si tam a dozeráš, tak podľa dieťaťa, ale nechať samé 2 ročne n Ihrisku a odíst, tak to určite nie.
Na trampolínu nie. 3rocna bola sama dnu zazipsovana. Prišiel k nej cca 6 ročný chlapec nezavrel za sebou zips a začal silno skákať. Ju odhodilo rovno k otvoru keby nepriskocim tak vypadne
Nie je dieta ako dieta.Syn ma 6 a nenechala by som ho ze uuuplne sameho,lebo viem ze je to trouble maker,co sa da vymysliet urobit inak ako sa ma robit tak to urcite vyskusa a stihol uz dve sadry.Druhe dieta je uplny opak s pudom sebazachovy a silnou opatrnostou.Takze asi neexistuje univerzalny pristup.V kazdom pripade mi 2 rocne pride dost male aby som len sedela a pila kavicku.Ja verim v prevenciu.Radsej ako potom lutovat ze stacilo aby som ta bola a nestalo by sa nestastie.Kazdy rodic si zodpoveda za svoje dieta.Riad sa instinktom a nenechaj si do toho kecat.Takymto ludom treba vysvetlit,ze oni uz svoje deti vychovali.Nech teba nechaju vychovavat to svoje,ty zan zodpovedas.
@anonym_autor nie, nenechám ani 5r samého na ihrisku. Už nie som pri ňom ako pri 2r, ale na ten mostík prepojený, čo po ňom každý skáče, je podľa mňa nebezpečný a tiež už má nutkanie liezť na preliezku a skákať z nej, ako staršie deti. Čiže, dovolím, ale som blízko a určite nepijem kávu, ani nepozerám do mobilu v taky čas.
A hej, na počúvala som sa ako som uzkostliva atď...no a čo.
Nie, nenechávam. Je veľmi živý a aj keď je zručný a šikovný, vždy som nablízku ci už kvôli nemu, alebo kvôli druhým deťom. Lebo niektoré deti sa nevedia správať a keď im niečo nepovedia presne tie mamičky co sedia 20 metrov od nich, tak im poviem ja, nech sa nestrkaju napr.
Bola som na ihrisku s nimi, ale pádu ozaj nezabrániš. Za zadkom som im nebrala, bola som blízko pri nich alebo som sa s nimi aj hrala. V tomto ma svokra pravdu...ale zas piť kávu v 20m vzdialenej kaviarni určite nie.
A zas aj dieťa je každé iné. Moje kde som nechala, tam sedelo a hralo sa. Kamoškine zas stále utekali z ihriska, takže to nemôžeš zovšeobecniť, že nechať alebo nenechať
@anonym_autor áno, chodili 2r deti samé na šmýkalku, aj všade možne liezli, kam vyliezť nevedeli, tam proste ešte nepatrili. Kávičku som si síce vypiť nestihla pokecať s kamoškami však áno. Netreba zas behať okolo detí v rukavičkách, prikláňam sa k názoru tvojej svorky.
Moji chalani takto nabrali veľkú sebeistotu v tom, že si 2x rozmyslia kam vylezú a sú opatrnejší ako ich kamoši, ktorý boli chránený zo všetkých strán. Teraz sa nebojím 7,5r syna pustiť samého na ihrisko pri bytovke, lebo viem, že vie.
Zalezi od dietata. Zo 4 som takto nechala 2 - vedeli ich sily, kam vysli, tam vysli, kam nevysli, nepatrili. Tie ostatne dve boli viac ustrachane- jedno malo problem s pieskom, jedno s prilis vela detmi na ihrisku. Ak je dieta same, nechala som ho same pobehovat. Ak prisla k dvojrocnemu partia 6-10 rocnych z divych vajec, stala som dietatu za zadkom, lebo tie deti neberu ohlad na tak male dieta a jeho moznosti a schopnosti....
Jasne,daj mu kluce,mobil a len dozoruj z okna. Uz je velky,musi sa ucit samostatnosti🤣
2 ročne je ešte malé byt samé ale určite ho nechám ale idem za ním a sledujem keď bude väčšie 4 až 5 tak nechávam nech si behá
@anonym_autor nechavam ho sameho ma nieco vyse 2 a pol roka. Uz viem odhadnit co zvladne sam a necham ho. Ak si nie som ista idem s nim, ale nechavam ho vyskusat sameho som tam len pre istotu. Cize ano kludne ma mozes vidiet pit kavu a maly je na ihre"sam".
Vsetko zavisi od dietata, ked mas dieta pokojne a vies sa hrat same, tak ano, byt niekde na blizku a dozerat. Pokial mas zive dieta, tak ja osobne beham dietatu za zadkom, nakolko viem, ze nema pud sebazachovy, obzera ine deti a ked lezie na smykacku, tak sa vie zahlusit, lebo sa obzrie za niekym a nevie kam stupa a podobne. Proste zavisi od dietata. Mam susedu, ktora sa rozprava s inymi mamickami, lebo jej dcera je fajn, robi si svoje a moja dcera beha ako hurikan po celom ihrisku, su v rovnakom veku. Daj na seba, ty si poznas dieta.
@anonym_autor nezvykla som chodit deťom za zadkom, takže tuto sa pridám na stranu svokry. Deti boli opatrné, vždy ma fascinovalo, že vedeli odhadnúť čo zvládnu a čo nie. Hlavne vtedy, keď som nebola pri nich, ale z obďaleč sledovala.
@anonym_autor Súhlasím so svokrou, paradoxne viac pádov a úrazov /aj vážnejších/ majú deti, pri ktorých rodičia stoja
Nie, až okolo 3r a aj to nie každé svoje dieťa. ;D Niektore sú šialene, v zmysle salia sa a behajú, hrajú a vôbec nič nevšímajú, sú nepozorne..
Záleží od ihriska, od detí okolo, od schopnosti dieťaťa.
Bežne sedím na lavičke a len ho sledujem, upozorním, ak niečo, keď je polo/prázdne ihrisko.
Ak je veľa detí alebo nebezpečnejšie prvky, som bližšie pri ňom.
@anonym_autor Moje ma 3,5 roka a teda same ho nenechavam nikde. Je velmi rozumne, no to neznamena, ze nemoze niekde nestastne spadnut. Nestojim mu cely cas za zadkom, ale same ho nenechavam
@anonym_autor Nie, je to nebespecne, Moju nechtiac zrazilo na hojdacku, a dostala uraz do hlavy,.V momente na pohotovost,..Nastastie v poriadku
Podľa mňa je nutné nechať dieťa aby sa realizovalo samé. Pripada mi to okej ho nechat, aby sa vynaslo, ale!!! Nenechat ho same na 20 m, iba zblizka sledovat a cakat byt na blizku ked potrebuje a poziada o pomoc. Ja mam vavcsiu uz 6 rocnu tu uz staci sledovat a ano obcas si dam aj tu kavu a zdialky pozorujem.
@anonym_autor na trampolíne nie ale na aktrakciach ktoré poznáš a nie sú nebezpečné tak ja by som svojho syna nechala lebo viem že nie je divoký
u nás práve ja som bola tá, ktorá chodila na ihrisko oddychovať 🤭😂😂😂 ostatní dospelí odtiaľ prišli vždy unavení 🤷 takže áno, bola som v diaľke prítomná, bez kávičky, ale netlačia som mu prdelku hore, nevykladala som ho na preliezky... ak tam nevieš vyjsť sám, tak tam nemôžeš - super heslo aby som ho motivovala 😜

Ak dietatu doverujem v jeho schopnostiach, tak ano, aj rocna mi beha po ihrisku sama, ale ona este nevie nikde vyliezt, iba doma na smyklavku vie a tiez sama chodi hore-dole.