icon

Je moje dieťa skutočne zaostalé?

17. júl 2024

Ahojte.Mam 41 rokov,muz ma 40.On ma syna z prvého manželstva,uz je dospelý.Mame spoločnú dcérku,v októbri bude mať 2 roky.Mala som komplikované tehotenstvo ,veľa liekov a id 6 mesiaca som lezala v nemocnici.Dcerka sa narodila akútnym cisárskym v 35 týždni.Po narodení bola ešte dva týždne v inkubátore.
Bohužiaľ s muzom sa vzťahy zhoršili,je to uz na rozpad.Vela času trávi v práci a voľný čas venuje rybárčeniu a s tym nie vždy,ale casto ruka v ruke ide aj alkohol.On sa vraj potrebuje zrelaxovať.
Ja sa venujem domácnosti,som s malou 24 hodín.Varim,upratujem atd atd..... Nechcem tu kydať na manžela,ale je to typ muža, ktorý maslo nenájde v chladničke,ani keby ho mal rovno pred očami.( Tak asi chápete) V poslednej dobe po nas kričí za všetko.Je unavený, tvrdí ze mi pomáhať nevládze,ze sa potrebuje vyspať.Pritom po práci je schopný odísť na ryby a prísť az na druhý den.Vtedy prespi skoro celý den.Neustale ma poucuje čo naša dcerka nevie a uz by mala vedieť.Jeho syn vraj v 2 rokoch uz vedel rozprávať,zdravil sa dobrý den.Bol odplienkovany, krásne kreslil,spieval,poznal zvieratká, značky áut.
A o co tu vlastne ide?Podla neho je nasa dcérka zaostala.Co sa tyka obratnosti,je veľmi šikovná.Lezie, skáče, beží,velmi rada tancuje🙂Ma rada pesničky od Jaroša, Lili lentilka,rada chodí na ihrisko,ma rada hojdačky, stavia si lego,kocikuje babiku..teraz som jej kupila taký bicyklik trojkolku s rúčkou.Vie sama papať, piť z pohárika.Plienky ešte má.Ked je na niečo zaujatá,tak nereaguje na meno ked ju volá.Nerozprava,iba také svoje detské hatlaniny.Vela plače,jeho to rozčuľuje

Strana
z5
autor
17. júl 2024

Keďže s nami trávi baizaj málo času,maka nie vždy chce k nemu ísť, alebo ze ho nevita ked ide z práce..Vcera napríklad vykrikoval ze je retardovaná asi lebo sla k cudziemu autu.Na parkovisku bola pani s mopslikom a on že: aha havo....a dcérku to nezaujímalo...Podla neho nevie nič....Pritom ja viem a citim ,ze ona nie je hlúpa,ani zaostala aj keď to o nej on tvrdí.Chce aby sne s ňou sli k pediatricke a ze on jej povie,ze je to moja vina,nech ma poriadne z@j@ebu

crazy_cat_lady
17. júl 2024

prosim? a vy ste zobrati, ci len zijete spolu? aby mi chlap na dieta povedal, ze je retardovane - jediny retard, je tu on sam. prosim ta, vykasli sa na neho a ak sa da, odidte/rozved sa, ale nenic zivot sebe, aj dietatu. netravi s tebou, ani s dcerou ziaden cas a potom sa cuduje, ze mala s nim nechce byt atd a zato, ze jeho syn zvladol ine veci ako ona, tak ma byt ina? kazde dieta ma vlastne tempo napredovania.. normalne som sa rozculila :D idiot, co pojedol vsetku mudrost sveta..

vler
17. júl 2024

Takeho si vybrat za partnera a otca svojho dietata...

cyberk
17. júl 2024

Zober dcerku a chodte prec od neho, ja nechapem..to si bola tak zufala, ze si si spravila dieta s takymto neandertalcom? ak mas svoju dceru aspon trochu rada, tak chodte prec a zite si svoj zivot... ja nikdy nepochopim, co tieto matky robia, ked si spravia dieta s kadekym, len aby ho mali, ja by som radsej bola mrtva ako mat matku, ktora si spravila dieta s debilom...

beata_k
17. júl 2024

Tvoj muz je retardovany. To je cele.

autor
17. júl 2024

Hráme sa,spievame si, staviame kocky,je pravda ze vela tancuje pred telkou pri pesničkách.Zapinam jej to však vtedy,ked varím.A manžel vyžaduje teplú stravu kazdy den.Ale nie o tom som chcela.Moj názor je,ze každé dieťa ma svoje tempo.Jeho syn bol možno šikovnejší,ake s výchovou pomáhali im rodičia, svokrovci...cela rodina....
Je mi len ľúto,ze tak o masej malej hovorí.Pritom ja viem,ze ona to všetko dobehne co ešte nevie.Podla nej je to vsak hanba,ze je takay" blbá"😢

autor
17. júl 2024

@vler tak takého som si vybrala predstav si....lebo toto sa deje, odkedy máme dieťa.Ked sme dieťa nemali,takero situacie sme neriešili.On mal svoje koníčky a ja svoje.Dalo sa to skĺbiť aj nazivat relatívne v pohode.No ako rodič sa všetko ucim a on mi dáva vyzrat a pocítiť ze on uz rodičom bol.Ze uz vychoval dieťa ( teda s celou pomocou rodiny)

vler
17. júl 2024

Ako tolerujes sposob ako hovori o Tebe citujem "tvrdí.Chce aby sne s ňou sli k pediatricke a ze on jej povie,ze je to moja vina,nech ma poriadne z@j@ebu". Otras takto hovorit o manzelke, mame jeho dietata

blonde_bella
17. júl 2024

To je tvoje prvé dieťa?

autor
17. júl 2024

@cyberk nie nebola som zúfalá.On je premudrelye,odkedy máme spolu dcérku.

deti95060810
17. júl 2024

to si si pekného vola dala na krky.... 😨
a vieš čo , ja by som spolu s ním a dcérou ku tej pediatričke išla. nech sa tam predvedie aký je blb. možno mu pani doktorka raz dva ukáže aká je situácia a kto je tu vlastne zaostalý idiot.
úplne vážne k tej pediatičke cho´dte spolu. ty nemáš čo stratiť.

autor
17. júl 2024

@blonde_bella áno.moje prvé a jediné dieťa.

abbey1
17. júl 2024

Len raz by a môj muž skúsil takto vyjadriť na adresu nášho dieťaťa a už by boli zámky na dome vymenené.

domka222
17. júl 2024

Nazvať svoje dieťa retardovaným... Si mu mala povedať ,že keby trávil s ňou viac času a venoval sa jej a nie rybám vedela by viac

autor
17. júl 2024

Je teda mohe dieťa zaostalé?Vie málo na ten vek koľko má?

deti95060810
17. júl 2024

@abbey1 s tými zámkami pomaly... nevieme koho je nehnuteľnosť...

crazy_cat_lady
17. júl 2024

nie, nie je. len si uprac manzela, lebo snad nechces zit a vychovavat dieta v takomto vztahu..

autor
17. júl 2024

@domka222 hej to som povedala,ja som nebola ticho.Ja som sa tu v podstate prišla spýtať,ci ozaj moja mala je nejak pozadu.Popytat sa zien, mamičiek so skúsenosťami.

anze25
17. júl 2024

Máš úplne normálne babatko !!!
Možno je v niečom rýchlejšie a niečom pomalšia ako ostatné ale nemyslim si zeby bolo …
Zle sa to pise nie ešte vyslovuje a už vôbec od niekoho kto by vás mal podporovať
Porozoravajte sa s ním že sa mu vaše chovanie voči dieťaťu nepáči a ak sa nezmení tak nech si ide kde chce zbytočne chlap !!!!

deti95060810
17. júl 2024

ále kdeže zaostalé... dieťa vyzerá v poriadku
len muža máš blbého.

jakubrianka
17. júl 2024

On má evidentne už iné problémy a vybíja si svoje komplexy na tvojej šikovnej, krásnej dcérke. Utekaj! A musím ti napísať, Wau máš úžasnú dcérku, je veľmi šikovná z toho čo píšeš.
On porovnáva chlapa (ktorého prirodzene zaujímajú viac auta a tak o nich veľa vie) s dievčatkom? Celkovo deti sa neporovnavajú, by mu isto vysvetlila lekárka (ale jemu asi nik nevysvetlí si myslím).
Rozvoj reči nevypovedá o inteligencii dieťatka. Sú deti, ktoré sú hĺbavé a nerozprávajú a potom naraz začnú celé vety. Jeho spôsob komunikácie a štýl vyjadrovania k vám, neveští nič dobré.

bessdonna
17. júl 2024

ale hovno kreslil v 2rokoch pre boha.ano vedel vsetko co si tam napisala,ale trochu neskor a on si to uz zle pamata.je to normalne dieta.a to ze si vyzaduje teplu stravu tak to tiez je take.vyzaduje🫣poriadne sa musi zlaknut ze moze o vas prist a mozno sa nieco zmeni.jeho mama co hovori na malu?

ella1234
17. júl 2024

A si si istá že tvoj manžel vlastne hovorí pravdu o svojom synovi? Mne sa tomu nechce veriť ze by zrovna chlap bol taky vnímavý ze vie ze presne v 2 rokoch vedel syn rozpravat dobrý deň. Mozno to bolo ked mal 2,5? Mozno ani nevedel vsetky tie veci len sa mu to zlialo dokopy a tvrdí ze to bolo v 2 rokoch.
Z toho co si napisala mi príde ze dcérku máš šikovnú, ale ty musis vedieť najlepsie keby sa ti nieco nezdá.

autor
17. júl 2024

@anze25 toto už prebehlo,ja som nebola ticho.Povedala som,ze nech sa necuduje ze ho mala nepozna pomaly,ved skoro stále je preč,alebo spí.🤷Mne ide o to,ci je moje dieťa ok.Preto som sa tu prišla popýtať skúsenejších mamičiek.

liv1
17. júl 2024

Boze od kedy sa dieta narodilo, je taky. DVA roky ma tvoje dieta. Chudatko malinke. Takeho ch.ja za otca. Urob s tym nieco! Tvoje dietatko nie je zaostale, je to mala sikovna slecna ktora sa rozhovori ked pride cas. Nenechaj od neho nech sa s tebou takto bez ucty bavi, teraz ti nadava, neskor ta zbije. A ty mu co pankovi co vyzaduje este denne varis? Akoze ani by ma nehlo. A ze vrati sa z rybacky druhy den? Omg zloz ruzove okuliare a zariad pekny zivot svojej dcerky ktora sa na toto nebude musiet pozerat a byt tak vychovana, ze si chlapi mozu toto k zene dovolit.

klip0
17. júl 2024

Dieťa je v poriadku. Avšak ak ostaneš s mužom, ten dieťaťu zabezpečí tak "zdravé" prostredie pre vývoj, že do budúcna ho ti poznačí určite

autor
17. júl 2024

@ella1234 mne sa zdá úplne v pohode.Lebo nas už vyradili uz daavno aj z rizikovej ambulancie,kde sme chodili, keďže bola Každé dieťatko je iné,ja napríklad viem ze tym plačom vlastne komunikuje, keďže ešte nevie rozprávať.Nie je moc na knižky,ma radšej hračky...podla nej vsak stále iba reve.🤷

tetapetra
17. júl 2024

Ako píšu baby, dieťa je ok, starý je retard. Pochybujem,že vedel ako mu rastie jeho prvé dieťa.

diewcatqoo
17. júl 2024

Ano, tvoje dieta je uplne ok. To, ze ti tvrdi, ze jeho dospele dieta v tomto veku uz vsetko vedelo, to su kecy. Mozno bolo sikovnejsie, ved nie vsetky deti su rovnake, ale urcite neovladalo vsetko z toho, co ti vymenoval. To je len taky skresleny spomienkovy optimizmus, ako aj nase mamy a babicky tvrdia "vy ste v 3 mesiacoch uz sedeli, vy ste v roku boli odplienkovani a bla, bla bla".. ano, sedeli podlozeni vankusmi, ano bez plienky, ale nonstop precurane nohavice atd.
Muza si uprac, pretoze takto sa vyjadrovat o svojom dietati a aj o tebe, je otras. A ak nabuduce bude tvrdit, ze je dieta retardovane, povedz mu, ze po otcovi.

autor
17. júl 2024

@bessdonna no jeho mama....tak tá vraví,ze nasa dcerka je riadne číslo,riadny betar... že chlapec ( vnuk) bol taký pokojnejší,rad čítal a tak .....no ale v podstate o túto moju dcérku sa veľmi nezaujíma...

ella1234
17. júl 2024

Vidis tak ty sa ako mama necitis žiadny problem. Problem bude s chlapom, nemá trpezlivosť. A ked po vás kričí? Tak vlastne aj tomu dieťaťu dáva obraz alo sa spravat.. zvyšovať hlas, urazat sa.
Ale rev u takého dieťaťa je v takom veku predsa normálny, oh a teraz ešte ked citam ze aj babka porovnava vnucata 🤦🤦🤦

Strana
z5