icon

Je v poriadku, ak 2,5-ročné dieťa nerozpráva?

13. okt 2024

Ahojte mám syna ktorý ma už viac ako 2,5 roka chodiť začal až keď mal 2 roky, odplienkovat ani za svet ale najvacsi problem že nerozpráva. Je narodený predčasne v 34tt, inak nevyzerá že by nejako zaostával… vie povedat iba mama a dve skomoleniny nič viac, začiatkom marca bude mat 3 roky myslite že je to ok?

Strana
z2
jajanka31
13. okt 2024

@zuzanockamt mozno v beznej MS nie v beznych. Predpokladam ze tvoje dieta je len v jednej skolke. My mame inu skusenost. Je problem, maju problem s tym ze dieta nerozprava a nevedia s nim komunikovat
Ze sa napriklad nevie slovne vypytat na vc atd

jajanka31
13. okt 2024

@danielahamar nikde nepisem ze je to podmienka, netreba si domyslat... pisem ze je s tym problem. Yaky isty ako netlacte na odplienkovanie, odplienkuje sa ked bude na to pripravene.. a potom pride skolka a hups problem.. To znamena ze existuje adaptacne obdobie. Povedzme 3 tyzdne a ked dieta nespolupracuje navrhnu napriklad chodit len na 4 hodiny. Dokonca uz som pocula aj o 2 hodinach.. proste nespolupracuje lebo nekomunikuje. Nevie povedat co ako a nechape co ako.. a to uz je problem.. a kazdemu je jedno ze uz mal 3 a rodicia musia do roboty. Je to problem rodicov
.. 3 rocne dieta uz ma nieco vediet

andreatytler
14. okt 2024

Na odplienkovanie ma cas. Koli tomu vobec nestresuj. Ale je cudne ze predcasne narodene dieta, zaostava vo vyvoji a doktor to nesleduje. Mali ste byt na vysetreniach uz davno ked bol pozadu v chodci.

oli18
15. okt 2024

@petraa2022 je to tvoja spolužiačka?

petraa2022
16. okt 2024

@oli18 prosim?

petraa2022
16. okt 2024

@oli18 nie, dcéra mojej kamarátky 😘

linki90
16. okt 2024

Ahoj určite treba ísť na vyšetrenia ,nechodíme do poradne pre predčasne narodené deti? Môj je tiež predčasniatko teraz už 4 ročne a tiež nerozprával a nakoniec je z toho NKS , ale u vás to nemusí byt ,mne malý pekne nabehol rozpráva iked je vidieť rozdiel medzi ním a rovesníkmi verím že skolka ho nakopne teraz , ale od 2.5 roka chodíme na logopediu z mojej iniciatívy a myslím že dobre som spravila a to nehovoril nič ,veľa záleží od lekárov ako sa k tomu postavia a my máme super logopedicku takže ja by som to riešila nemusí to byt nič ale pre tvoj pokoj aj tak s ním budeš doma cvičít ty

linki90
16. okt 2024

@zuzanockamt kiež by toto bola pravda o tej inklúzii ,asi ako kde podľa personálu , lebo malý ma nks je v bežnej triede a vidím že niesu nadšený

siska25
16. okt 2024

Ja mam tiez cochvila trojrocneho a rozprava velmi slabo a ma plienky. Tak isto mam teraz uz 7 rocneho, ktory do 4 rokov nepovedal ani mama, ma NKS, teraz uz je takmer v poriadku. Obaja narodeny v termine. Ono sa takto tazko radi. Pretoze mam aj predcasne narodenu dceru 36 tt s nizkou hmotnostou a chodit zacala v 15 mesiacoch a od roka rozpravala. Bola sledovana v ambulancii pre rizikove deti, cvicili sme vojtovku, chodili k neurologovi. Moja rada je taka, ze ak sa ti nieco nezda, treba to riesit. U Vas to podla prveho prispevku vyzera, ze trochu zaostava celkovo, kedze aj chodit zacal pomerne neskoro. Ja napriklad este tohto najmladsieho zatial neriesim, lebo vidim rozdiel medzi synom s NKS. Tento maly rozumie a vnima vsetko, reaguje a komunikuje so mnou, len zatial svojim sposobom. Sedemrocneho som uz vo veku 2,5 roka riesila, lebo on nekomunikoval vobec nijako s nami. Nereagoval na oslovenie, my sme si mysleli, ze dokonca nepocuje, ked vobec nereagoval.... teraz je prvak a v podstate dohnal rovestnikov.

loovina
15. nov 2024

Moj syn v dva a pol roka to iste, vedel hasiči a mama povedať. Pediatrička to nejako neriešila keď videla že komunikuje a reaguje inak. Potom okolo 3 rokov začal normálne hovoriť slova vo vetách, ale nebolo mu ešte úplne dobre rozumieť, aj v škôlke na začiatku sa museli sústrediť conhovori. Potom v tri a pol roka sa začal vyjadrovať ako z knihy pekne čisto a dnes ma skoro 7 a ma oproti rovesníkom super slovnú zásobu. Zatiaľ nerieš je skoro

Strana
z2