Kedy sa deti stanú partnermi v hre?
Ženy, matky...ktoré mate doma uz staršie deticky..kedy zacali byt deti trochu ako normálni ľudia.... kedy zacali byt deti tak trochu uz partaci...v troch, styroch rokoch? Keď zacali rozprávať?...kedy uz matka uvidí svetlo na konci tunela? Ďakujem 🫠🙊
v 2 rokoch, partacka na vsetko, ona ale uz vtedy rozpravala od rana do vecera, bez plienky, …..
odrazadlo bolo jej kamos
Ak myslis, ze da sa s nim v podstate kdekolvek ist, cestovat verejnou dopravou a zazivat nieco, tak u nas to zacalo, ked sme sa zbavili plienok. Sice este bolo treba organizovat cas aby sa aj cez obed vyspal, ale nas vedel spat aj vo vlaku, aj v kociari.
Jeden syn nikdy, ale on ma dg tak to neratam, on ma narok nebyt partak. Druhy vpodstate hned ako zacal vnimat, komunikovat dalo sa s nim vsade ist. Ked zacal chodit a v 1r hovorit uz to bol super partak na vsetko ci doma ci vonku. Praveze sa to zhorsilo ked zacal skolku a v 3r prislo take vzdorovite obdobie.
Odkedy začal rozprávať - 1,5r. Odvtedy sme naj kamoši, také konverzacie mame🤣🙈 dnes sme boli na káve a koláčiku, lepši ako 100 kamarátok
Okolo štyroch rokov,vidím to na synovi,s dcérou sa ešte tak nedá úplne, ale s ním už človek sa aj porozpráva,nemusím mať v jednom kuse oči na ňom,keď sme niekde vonku,na ihrisku či tak podobne,viem,že nikde neodbehne,alebo len veľmi blízko. Takže za mňa sú to tak štyri roky
Dieťa nemá byt kamoš, ani parťák. Neviem v akom zmysle to myslíš… od 3r je to iné.. ale vždy s pribúdajúcim vekom je to o niečo lepšie v rámci nejakej konverzácie, sebauvedomenia a empatie k iným.
Svetlo na konci tunela🤣asi, keď ich odstahujes vždy bude nieco
V 3,4 r to bolo už fajn
Je to rôzne, niektoré deti sú parťáci už okolo 2 rokov, vedia pekne rozprávať a dá sa s nimi ísť hocikde. Niektoré okolo 2 rokov katastrofa a revu pre všetko. Okolo tých 3-4 už by to malo byť lepšie, len to zase idú už do škôlky a žena do práce, takže si to ani nemáš veľmi kedy užiť.
@ivangeline a čo presne by malo byť? Aj manžel je mi kamarátom a parťákom do života, syn to isté. Alebo si má v tichosti odtrpieť všetky naše výlety? 😀
Cca v 1,5 roku. Dvojročný už s nami absolvoval New York.
Od cca 3 rokov. Teraz ma 4.5 a uz je to úplná paráda 🙂
O mesiac oslavi 4 roky a uz sme s manzelom uvazovali zeby sme ho prvykrat vzali v nedelu do kina. Lebo zrazu uz vydrzi pozerat aj filmove rozpravky. 🤣🤞 ale taky ten pravy partak asi az od 6 rokov si myslim. Ako u koho. My mame Tarzana resp. Maugliho, proste zivel…
Od 2 rokov
Okolo 2,5 roka je ta vacsia zmena a dieta zacina byt taky vnimavejsi partak v hre, nastupuje hra na restauraciu, kuchynu atd. Potom to je take sofistikovanejsie tie rolove hry, hlavne okolo 3 rokov uz do toho chcu aj externych ludi, kamosov. V 4 rokoch uz deti vedia hrat aj organizovane a stolove hry. Nas v 4 rokoch uz s nami hrava UNO, alebo rozne hey typu clovece nezlob sa, mame doma kopec hier. Zalezi uz na dietati, vela deti v tom veku u prehrava rozne situacie zo zivota. A 6 rocne deti cca to je este vacsi zlom, to uz je taky polodospelak
Ďakujem žienky. Admin mi sice zmenil názov temy ale nevadí..nemyslela som len hru ako taku ale celkovo fungovanie dieťaťa. Uvediem par príkladov z coho uz sediviem: obliekanie...rev a vreskot, odchod domov z ihriska rev a vreskot, vyžarovanie si tv revom, curanie kade tade, hadzanie sa o zem a proste taketo uvrieskane skvosty denno denne...a ja uz mam uši v haji z toho...

Akurat pisem s kamoskou ,dnes som mala so 6rocnou dámsku jazdu - obe kaderník ,potom Primark a Meky …. A pisem ake je to super uz v tomto veku 😊 tak podla seba pisem tak 5-6rokov 😊