Prečo deti utekajú pred mojou dcérou?
Mam dcéru 2 a pol roka, zboznuje deti ale je dosť kontaktná. To znamená, že prídeme na ihrisko a najradsej by všetky deti postiskala. Chápem, že niektoré deti to nemajú radi a ja to rešpektujem, lenže každé jedno dieťa pred nou uteká keď sa co i len priblíži. Som z toho taka smutná, že ju proste k sebe nevezmu. Vysvetľujem jej aj, ze nemôže ísť len tak za hocikym a objímať ho, lebo to nemá každý rad ale nedá si povedať. Ci sú to mladšej, či staršie deti všetky od nej utekajú... ale to aj predtým ako by sa ich snažila objať. Len proste prídeme na ihrisko, vidi nejaké dieta tak ide ku nemu a to dieta hneď otočí.
Mame také ihrisko kde je vyvýšené plošina, mala sa hrala s kamienkami a išla ku trojici deti , tie sa vzápätí rozbehli a vyšli na plosinu, chlapec poznamenal ... dúfam, že sa tu hore nedostane. Ja už ani nemám chuť chodiť na tie ihriska ,lebo všetci sa pekne hrajú ale pred mojou utekajú akoby bola nejaká zrúda. Možno som precitlivela, ale keby moja utekala pred nejakým dieťaťom, tak sa ju skúsim nejak navodiť aby sa pohrala aj stým dieťatkom, samozrejme bez objimaciek ak to nechce. Ale som z toho zúfalá. Bojím sa normálne keď pojde do škôlky, že tam bude z nej taka samotárka.
@anonym_388904 Jožka ale prosím ťa. Nestrapnuj sa.
Nie je normálne meniť jedno dieťa, kôli tomu že ostatný sú citovo chladný. Prejavom lásky je: bozk, objatie, pohladenie, úsmev a pochopenie. Je úžasné, že to ľudský tvor v sebe má, vtedy je citovo zrelý. Je práveže normálne, že je vaše dieťa takéto. Nič na nej nemeňte. Zmenia aj ostatné matky svoje deti, ktorým to vadí? Jasné že nie. Chápem, že ľúto vám to byť môže, no vaša dcéra je šťastná už len preto, lebo od vás má dostatok lásky a je schopná ju dávať iným. Výchova, kde nieje objatie a určuje sa osobný priestor od útleho veku, je ako výchova robota. Dnešné zmýšľanie ľudí je naozaj choré. Žiadne dotyky s deťmi, neschopnosť objať aj cudziu osobu, aby jej to dvyhlo náladu...ale keď príde pri nejakú ženu muž, tak dotyky od neho jej už nevadia a to samozrejme nespomínam aj iné činnosti. Pritom vyobjímal toľko žien kým prišiel domov pri svoju ženu, ktorá si drží odstup od detí a učí tak aj deti. Veď to je choré. Ľudia sa menia na zvieratá, ktorý uznávajú dotyk len vtedy, keď sa ide na vec, ale normálne prejavenie citov a ludskej lásky neuznávajú. A ako čítam, je aj úplne zbytočné pýtať si tu rady. Každý radí cudziemu dieťaťu a svoje k lepšiemu nezmení. Potom máme na Slovensku takých citlivých ľudí čo bez váhania strelí do inej osoby, alebo ju bezcitne znásilní. To si asi chránili osobný priestor. Veď čo sa aj čudujem, keď je niekto jedinečný a lepší v niečom ako ostatný, tak ho treba zmeniť, hádam sa na to nebudú ľudia pozerať a chytať z toho depky.
A keď také deti dospejú, tak si budú kompenzovať, čo nemali v detstve. Potom chodia po svete prostitútky, sukničkári, vrahovia a devianti.
A je aj knižka o prejave citov pre citovo chladných, treba si prečítať.
@zltasova určite to tak nie je ako píšete. Ja nie som citovo chladná, milujem svoje dieťa, túlime si ju a vyhľadáva nás na mojkanie. Ale cudzie deti, ktoré ju chcú mojkať obchádza na ďaleko. Ja som taká istá a bol som taká od mala. Mám ďalších 3 súrodencov a všetci sme boli vychovaní v láske rovnako :D a aj napriek tomu sme rozdielni. 2 introverti a 2 extroverti. A napríklad môj extrovertný brat, ktorého bolo všade veľa, veľa kamarátov, tak ten bol extrémny alkoholik. Nedá sa to takto škatuľkovať. Nikto tu nehovorí aby menila svoje dieťa. Len aby ho učila rešpektu k ostatným. Aby sa učila vnímať druhých a nie len bezhlavo uspokojovať svoje potreby. Mám malé dieťa a tiež ju učím, čo je v poriadku. Vie, že objatie nie je zlé a že je to prejav lásky ale tiež jej hovorím, že to nemusí robiť. 😇
@zltasova určite to tak nie je ako píšete. Ja nie som citovo chladná, milujem svoje dieťa, túlime si ju a vyhľadáva nás na mojkanie. Ale cudzie deti, ktoré ju chcú mojkať obchádza na ďaleko. Ja som taká istá a bol som taká od mala. Mám ďalších 3 súrodencov a všetci sme boli vychovaní v láske rovnako :D a aj napriek tomu sme rozdielni. 2 introverti a 2 extroverti. A napríklad môj extrovertný brat, ktorého bolo všade veľa, veľa kamarátov, tak ten bol extrémny alkoholik. Nedá sa to takto škatuľkovať. Nikto tu nehovorí aby menila svoje dieťa. Len aby ho učila rešpektu k ostatným. Aby sa učila vnímať druhých a nie len bezhlavo uspokojovať svoje potreby. Mám malé dieťa a tiež ju učím, čo je v poriadku. Vie, že objatie nie je zlé a že je to prejav lásky ale tiež jej hovorím, že to nemusí robiť. 😇
@dota6 Super že ste sa v tom našli.
Ako som písala jedno sa má zmeniť a tú citovo zatvrdnutú väčšinu treba rešpektovať. Krásnu dobu ste si urobili z tohto sveta naozaj. Potom si tie deti závidia medzi sebou, lebo tie nelúbené neznesú pohľad na deti, čo idú s rodičmi, ktorý ich objímajú a vedú ku kontaktu. Je na každom výchova vlastných detí, ale potom aká je to socializácia budúcej generácie, keď sú vedený k chovaniu robotov?
Ako som písala jedno sa má zmeniť a tú citovo zatvrdnutú väčšinu treba rešpektovať. Krásnu dobu ste si urobili z tohto sveta naozaj. Potom si tie deti závidia medzi sebou, lebo tie nelúbené neznesú pohľad na deti, čo idú s rodičmi, ktorý ich objímajú a vedú ku kontaktu. Je na každom výchova vlastných detí, ale potom aká je to socializácia budúcej generácie, keď sú vedený k chovaniu robotov?
@zltasova fascinuje ma, ze nevidis rozdiel medzi objimanim sa s rodicmi a s cudzimi detmi. Viac niet co dodat.
@zltasova k chovanie robotov? Hej, bežne chodíš po ulici a objimas random ludi, aby si nebola ako robot, však?
@zltasova weej, ty co davas 😄
@zltasova ty na čom ficis preboha?
@zltasova k chovanie robotov? Hej, bežne chodíš po ulici a objimas random ludi, aby si nebola ako robot, však?
@anonym_2bdf28 téma bola o deťoch, že by mali byť k sebe vrúcnejšie, nie o dospelých. Z tých detí sa potom stáva dospelý človek, čo nevie na ulici ani pomôcť, lebo ho mamička v detstve učila nech má osobný priestor tak nikoho ani nechytí v nebezpečenstve ani nedá prvú pomoc. To všetko znamená slovo kontakt. A nepotykali sme si!
Ak niekto nemá kapacitu na to, aby pochopil tému všeobecne, je bezpečné zostať ticho.
@anonym_2bdf28 téma bola o deťoch, že by mali byť k sebe vrúcnejšie, nie o dospelých. Z tých detí sa potom stáva dospelý človek, čo nevie na ulici ani pomôcť, lebo ho mamička v detstve učila nech má osobný priestor tak nikoho ani nechytí v nebezpečenstve ani nedá prvú pomoc. To všetko znamená slovo kontakt. A nepotykali sme si!
Ak niekto nemá kapacitu na to, aby pochopil tému všeobecne, je bezpečné zostať ticho.
@zltasova pleties hrusky s jablkami… pomoc inemu a nechciet objatie od cudzieho su dve absolutne rozlicne veci… my sa doma vela mojkame, tulime, bozkavame. Ale aj napriek tomu nam objatia cudzich deti prijemne nie su… ale to neznamena, ze na ulicu nikomu cudziemu nepomozem… a na MK si tykame vsetci…
@zltasova ty si ale šlahnuta. Ja som šťastná že su matky ktoré nenútia svoje deti nechať sa objímať inými deťmi. Je to super.
@zltasova podla mna blbost. Kazdy clovek ma svoj "osobny priestor" alebo ako to nazvat. Niekomu to nevadi a niekomu ano.

@anonym_autor som rada, ze niekto, kto ma potrebu zakladat anonymne diskusie...pripadne prispievat do takychto hlupych tem anonymne, sleduje, kedy a co pisem.
mat tak vas cas a huzevnatost...
@nyusika a zase sa zapojila nasa odborkyna bezdetna 🙄 neviem preco vsade ides radit ked ani nemas sajnu co je mat dieta.
A k tebe autorka, dcerka je este fakt mala aby pochopila ze to nema robit. Ine ti neostava ako vysvetlovat, vysvetlovat.
A vy co idete porovnavat vas dospele s 2,5 rocnym dietatom, no comment 🙈