Skúsenosti so stravou v jasliach pre ročné bábätká
Ahojte,
prosím Vás o radu a skúsenosti ako ste riešili a znášali s deťmi prve mesiace v jaslickach kde davaju jaslickarom uplne vsetko počas dňa, tzn. v nasom pripade take potraviny, ktore malá dcérka do 1 roku nikdy nejedla a teraz jej to ponukaju kazdy deň. Malá začína mat ekzem na tvaricke od kedy zacala doma jest mliecne vyrobky už tretí tyzden (do škôlky chodí cca 2 tyzdne), a v skolke sa to len zhoršuje. Ide o potraviny ako vselijake natierky s chlebikom ktore nikdy nejedla predtym, piskotky, sladke jedla, sladeny caj, varene jedla ktore predpokladam ze jedia rovnake 5rocni škôlkari , solene, korenene, pripadne nejake polotovary ako olovranty, na ci vsetko sme doma davali pozor a nesrihli zaradit postupne..
Mala je dobra jedacka, chuti jej vsetko preto mam obavy ze jej jaslickarska strava nemusi spravit dobre, nielen co sa tyka ekzemov ale aj na psychiku. Zaujima ma ako ste to riesili ostatne mamicky 🙂 ďakujem vopred 🤗
Pozri,mas len 2 moznosti - najst pre nu jasle,kde podavaju bio stravu,alebo s nou zostat doma a do 2 rokov jej davat len to,co uznas za vhodne.
Ak si sa rozhodla ju dať v roku do škôlky, tak bohužiaľ musíte niesť aj následky. Tak to proste v škôlke je. Mala si ju nechať doma do 2 rokov, kedy už bude jesť všetko a ty si ju to všetko mohla naučiť jesť v 3 dňových intervaloch. Takže buď sa zmieris s tým ako to je alebo si ju nechas doma.....
ved si pozrote stravu od foodi ci zdrave brusko. to je zdravsie stravovanie pre deti
Strava pre MŠ určite nie je vhodná pre ročné dieťa. Normy sú určené od 2 rokov.
Lutujem tie deti čo majú takto premotivovane mamičky nehnevaj sa namna ja mam 1,5 ročnu dcerku ktora papa na kompletku všetko a od 3 mesiacov uz pekne papala krupicove kaše, pudinky od polroka vsetky mliečne vyrobky a v roku pekne papala nakompletku všetko a nema problemi z ničim len volaktore mamičky keď davaju detom poharkovu stravu a iba same Bio blbosti a kukuricne chlebicky a podobne sprostosti tak jasne že potom má dieta problem sa vobec volakde adoptovať a mala si stým ratat ci to su jasle alebo školka že tam maju deti vždy pestru stravu a nebudu pre každe dieta varit zvlast. Nikdy v zivote som svojim dvom dievcatam nedala ziadnu poharkovu stravu a ziadne Bio blbosti a ziadne kukuricne chlebicky a mam zdrave dve krasne deti ktore su spokojne a nemaju z nicim problem co sa tyka jedla lebo vzdy dostali len stravu ktoru som pripravila ja ziadne kupovane blbosti.
Ako sme to riešili? no hlavne s doktorom🤔🫣
@blanka6112 ty si dobre mimo.. Toto je len časť fotky..... Toto je po umelom mlieku, ktoré obsahovalo mliečnu bielkovinu. malý bol ešte veľmi malinky a ešte nič nejedol.
@blanka6112 to už má dobré na tej fotke. Na lícach pred tým nemal už kožu. Taketo premudrele milujem. Hovno vedia a idú urážať iné. V tej dobe mu zistili alergiu na veľmi veľa potravín. A keďže som kojila tak som nemohla ani ja jest tie potraviny
Malá má pravdepodobne alergiu, z ktorej pravdepodobne vyrastie ale treba ísť alergiolog ovy, ktorý určí na čo si dávať pozor
@blanka6112 3- mesačnému puding? No nič, asi to tu ani nemôžem čítať, lebo budem nepríjemná. Tak nič radšej.
lauricka pani zlata vy si spomente akoste kedy si vyrastali vy v minulosti neboli ziadne bio blbosti a podobne veci a deti boli zdrave a papali vsetko a ja svoje deti vychovavam tak ako sme boli vychovavane my nikdy v zivote nam rodiacia nedavali suchare a bio potraviny a sme zdrave a preto aj tak vychovavam moje deti a su zdrave a plne energie ale bohuzial volaktore premotivovane mamicky ked sa riadia tym ze dieta nemoze to alebo ono tak potom to tak aj dopada spitajte sa svojich rodicov ci vam od malicka volaco odopierali alebo nedavali a potom tu mozte vypisovat a cim skor som zacala svoje deti pripravovat a skusat im davat klasicku stravu tak tym skor boli naucene na klasicku stravu a nemam ani z jednu najmensi problem ze by nepapali nejake jedlo.

@benit určite ide o súkromne jasle a podľa mňa ani nie jasle, ale nejaké “detské centrum” ktoré si len do názvu šupne slovo jasle, škôlka a rodičia nevedia. Tým pádom nie sú kontrolované, žiadne normy, nemusia tam byt ani vyštudované učiteľky.
Ja mám skúsenosť s tým, ako to funguje.
Jedna vec bol jedalnicek vyvesený pre rodičov a druha, čo deti reálne dostali na tanier. Veď ročne dieťa neporozprava doma, že každé ráno jedáva najlacnejší chlieb a margarin v tom takom veľkom vedierku, ani nie maslo. A podobne. Obedy často tieto centra objednávajú z nejakých vyvarovní, nemajú personál na varenie a kuchyňu.
Ide často o biznis. Nejaká pani si ide zarobiť na malých deťoch.
Česť výnimkám. Preto sa pýtaj.
Varia im v jasliach? Majú kuchyňu? Kto im vari? Učiteľka, alebo kuchárka? Majú nejaké normy?