icon

Večne unavené 15-mesačné dieťa

monikabotosova
29. mar 2025

Ahojte maminky, mám 15 mesačného synčeka. Niekedy začiatkom januára aj prešiel na jeden spánok, lebo keď mal dva, už druhý mal okolo piatej poobede a to nebolo pre noc vôbec dobré. Cca začiatkom februára prišlo aj také obdobie, s ktorým sa neviem doteraz vyrovnať a stotoznit - malý je permanentne unavený. On sa zobudí, a po hodine už zíva, šúcha si oči, plače. Aj ráno aj poobede. Nočný spánok je cca 11hodin, ale kvôli zubom sa veľa mrvi a občas fňuká. Obedný kedy ako, sú dni keď spí 1,5hod a sú dni keď spí 2,5hod. Lenže táto únava spôsobuje, že nevieme ísť poriadne ani von, nech sa vybehá, na ihrisku sa hádže hneď o zem, reve, nechce stat na nohách. Toto isté robí aj doma, veľa lezi, plače, sucha si oci.. môžme ísť von len kočíkom, tam pekne tíško sedí väčšinou. Pravdaže som skúšala aj dva spánky naspäť, toto vôbec nefunguje, keď ho dám ľahnúť si skôr, nezaspi, len začne po chvíli plakať. Začiatkom marca som s ním už zašla k lekarke, vzali mu krv a zistili že je všetko v poriadku. Dala nám nejaké vitamíny, nech mu dávam. Po tomto vyšetrení to bolo také 3 týždne v poriadku, dalo sa s ním ísť konečne von, medzi iné deti, hral sa s nimi, úplná paráda, nie raz ma to až dojalo, že je to za nami, keď som ho videla ako vonku behá. Nooo a máme to tu zas, trvá to už týždeň. Nevieme ísť von, líha si, plače. Doma detto, po zobudeni zase tak hodinku je dobre a potom to začne, šucha si oci, zíva, mrnčí furt.. v noci spi hrozne, veľa sa prehadzuje, prerezavaju sa mu zuby (aktuálne štvorky) cez deň spi kludnejsie.. som už z toho vyčerpaná. Von sa s ním nedá ísť, doma je umrnčany, stále unavený. On sa zobudí a už zachvilku len čakám kedy bude toľko a toľko hodín aby už išiel spať, lebo je to trápenie pre všetkých. Niektory deň som ho dala aj skorej spať, zaspal, ale tým pádom sa aj zobudil skorej a do večera bolo veeeeelmi dlho :( stretli ste sa s tým? Kohokoľvek sa spýtam, tak ich deti sú nezastaviteľné, majú plno energie nonstop. Malý papa veľa zeleninky a mäsa, s ovocím je trochu problém, prakticky zje len jablko a banán. Snažím sa , aby každý deň mal. Doma fungujeme tak, že chvíľku sa hrá, behá, vymýšľa, potom si na takých 10 minút sadne, poleží, potom pokračuje v hre, behá. Popritom stále fňuka, place. No vonku je viac plačlivý, ako vnútri, tak sa väčšinou chodíme fakt len "kocikat".
Stretli ste sa uz s takým niečím? Naozaj nám dva spánky nepomáhajú, potom je zase hore v noci a má bdelé okná. UžUžnaozaj neviem ako ďalej, kamkoľvek prídeme, aj na návštevu, tak plače, mrnčí od unavy. Ďakujem.

Strana
z2
stannuska
29. mar 2025

Dajte mu opat vysetrit krv aj moč.... vlastna skusenost

misicka31
30. mar 2025

Nech mu skúsi dr spravit glukozovy test,mam problém s cukrom a keď toho viac zjem berie má na spanie.✌️Keď to mava práve po jedle.🤷

janamakva
30. mar 2025

Parazity toto robia. Chodíte na pieskovisko, určite dieťa má, dokonca aj vtedy, keď vyšetrenie zo sklíčok neukáže... Môže ho aj ritka v noci svrbiet.. A únava je z parazitov. Jednoduché pre liečenie Vermoxom, detská Ti ho napíše, no daj len pol tablety

Strana
z2