3,5 ročné dieťa a jeho vedomosti 5 - 6 ročných deti
Tak neviem ako vy baby ale ja mam 3,5 ročnú dceru a tieto detské výviny co si napisane na modrom koniku ze co by malo vediet 3 ročne dieta uz moja, mala zmaknute v 2 rokoch. A ako som tak citala dalej ze do ktorej skupiny by mohla patriť podla toho co vie tak mi to sadlo na 6 ročne dieta!!! Je to normalne? Tak neviem podla mna je normalne ze by malo 3 ročne dieta poznat celu abecedu, cisla, počítať odčítať do 10 ,farby pomenovať moja ich hned z fleku povie po slovenský hned zatym po anglicky, pozná ľudské telo vie pomenovať kazdu kosť na tele pozná aj orgány a aj kde sa nachádzajú. Ked kreslí maminku alebo ocinka 🙂 tak pekne nakresli hlavu krk trup dve ručičky dve nožičky a velky pozor si dava aby nakreslila aj 5 prstov na končatinách. Pozná slnečnú sústavu vie pomenovať kazdu planétu.
Pisat vie tie lahsie písmenka. Príbehy si vymýšľa neuveriteľne ale s takou vážnosťou ich povie ze tomu sami uveríte :D korčuľuje bicykluje kolobezkuje pláva. No a súťaže to su jej TOP.1 Tak neviem ja si myslim ze je to normalne a ze tu to maju dako pomylelne ci? Neviem baby aky mate názor vy na tieto ohraničené detské vývinové posuny?
@mexxyna Ty čo si pojedla, že sa ku každému komentáru vyjadruješ?
@sapetka z kade asi to vie:D vy ste vtipná ... viete ja sa mojmu dieťaťu venujem .. vsetko co chce vediet a co ju zaujima jej poviem... Trosku nerozumiem preco by si to mala vycitat? Vsetko co sa ma zatial vypytovala su témy základných škôl ktore by mal ovládať kazdy clovek .. neviem co je na tom take nepochopiteľne ?
@lianka123
@simsalabim
@mexxyna áno sú také deti a môžu to byť v dospelosti aj géniovia, všetko toto by bolo fajn, len problém je asi ten, že tieto deti nie sú naučené alebo v sebe ani nemajú empatiu a nevedia sa chovať k druhým. Úspech dieťaťa nie je v tom či je šikovnejšie ako iné, ale v tom ako tú svoju šikovnosť vie využiť. Dieťa môže byť geniálne, ale ak sa nebude vedieť prezentovať ľuďom menej geniálnym, tak môže byť veľmi nešťastné. Takéto ale aj akékoľvek šikovnejšie dieťa je bráne ako šikovné a rozvíja sa len jeho intelektuálna stránka a zabúda sa aj na rozvoj emocionálnej stránky. Ono veľmi veľa detí je šikovných, ale tie deti musia vedieť vychádzať s menej šikovnými a neprezentovať sa ako niečo viac a musia sa vedieť predať. Takže ak je to pravda, mala by si popracovať aj na svojej a aj na jej emocionálnej stránke.
@mexxyna možno preto, že si to v takom štýle podala 😉 mne je to úplne jedno ako to bolo myslené, mna viac mrzia reakcie či ich, tak aj tvoje..
@dskjhfdlkdjhl take su vzdy prekvapené ked sa nieco učia mala to uz davno vie ...naposledy pred koronou preberali vesmír a mala hned z fleku pomenovala slnečnú sústavu Ucitelka mi to hovorila s takym velmo prekvapujúcim výrazom... tak stavalo sa ze, mi hovorila ze je velmi prekvapena ked sa nieco učili ze to vedela... ale tak zase toho nepreberali dako vela co som dostávala osnovy pocas korony ze co mame prebrať tak to som snou ani nerobila lebo to uz davno vedela. Jedine co sme robili tak sme sa naučili nove basnicky pesničky a samozrejme hand made pritom sme sa dost nasmiali lebo vtomto mam urcite nedostatky :D
@mexxyna ako som uz pisala, daj ju otestovat, mas uvedene, ze si zo ZV, je tam trieda aprogen (3.ZS), tak mozte skusit.
@mexxyna a ktora je ta najlepsia?
@dskjhfdlkdjhl urcite dam ale az pred nástupom do ZŠ uvidim ako sa bude dalej zaujímať o veci... je to dieta ma najkrajšie obdobie zivota nech si skolku užije naplno ked daco bude chciet vediet ja jej to rada vysvetlim.. mozno sa zmení este lebo ked bude mat 4 chcem ju dat na gymnastiku stale mi hovori ue chce byt gymnastka takze mozno pojde tymto smerom ved uvidime vsetko ukaze cas. A dakujem pekne za rady 🙂
@lianka123 a hymna je nejaky vrchol?
@777januska777 oni tie deti su naozaj kazde ine. Moj je este navyse pohybovo zdatny. Momentalne s jeho "talentom" nerobime nic. Je to dieta, chcem aby mal normalne detstvo. V skolke je oblubeny, s kazdym je kamarat.
Myslim, ze vela je o vychove. Ano, zaujima ho vesmir, tak si citame o planetach, ale neucim ho napr pisat, on s tym pride sam, okuka to napr zo smejka abecedaaa atd.
Ak sa bude takto vymykat neskor tak tu zs uvazujem tu pre nadane deti, ak ovsem spravi iq testy.
Socialne citenie je hlavne o vychove si myslim.
@dskjhfdlkdjhl ano, ja si ju spiwvam kazde rano ked sa zobudim
@dskjhfdlkdjhl a na dome mi vlaje slivenska zastava 😊
@lianka123 Inak, mozno si si nevsimla, ale zakladatelka je zo Zvolena, tak jej uplne zbytocne pises o bratislavskych skolach. A vidim, ze Ty si taka uvedomela, tak snad vies, ze ZV-BA je tak 200km.
@lianka123 Tebe pekne vlaje hlavne v hlave.
@ella_price nerozculuj sa, poznas take tie samonas...racie typy? Ty tam tusim patris 🙈
@dskjhfdlkdjhl zemepis mi nikdy nesiel, ale vdaka za info 😉
@mexxyna kazde dieta je nejake. V niecom horsie a v niecom lepsie. Ja by som povedala, ze ked je tak vyvojovo dopredu, v niecom bude aj trosku pozadu. Hlavne toto si vsimaj a skus ju posuvat aj v tych slabsich oblastiach. Napriklad nadane deti mozu mat problem so socializaciou s rovesnikmi, neskor respektovanie autorit... Nadane deti maju vacsinou svoj svet a dolezite je, aby vedela fungovat aj v tomto svete.
@lianka123 keby len zemepis😀
@lianka123 Aha, ty si vyhodnotila môj komentár ako rozčúlený ? 😀 So svojim dieťaťom potom musíte byť výborní i v rozoznávaní osobností a psychologickom prejave človeka ❤
Niektore deti to musia mat doma tazke.
@mexxyna Nie je to bežné, ale je to možné. Učila som v ŠPMNDaG na Teplickej v BA. Niektoré deti, ktoré som učila, už vo veku tvojej dcérky plynulo hovorili nejakým cudzím jazykom, vedeli čítať a písať, kreslili trojrozmerné objekty, poznali rímske číslice, všetky kontinenty, oceány, krajiny, hlavné mestá a rieky. Za normu by som to však nepovažovala, je to výnimočné.
Pravdepodobne máš doma intelektovo nadané dieťa, takže je pochopiteľné, že máš z nej radosť a si na ňu hrdá. Potrebuješ si však s pokorou uvedomiť, že tvoje dieťa nie je produktom toho, ako veľmi sa mu venuješ, svoje schopnosti má vrodené a vhodnou stimuláciou mu iba pomáhaš ich rozvíjať. Nie je pravda, že to čo vie tvoja dcérka, by mali ovládať všetky deti v jej veku. Nie je pravda, že tvoje dieťa je norma a tie ostatné sú ,,pozadu". Nie je pravda, že sa dieťa v takomto veku naučí všetko, čo mu rodič sprostredkuje. A už vôbec nie je pravda, že ak to ostatné deti neovládajú, tak je to preto, že sa im rodičia nevenujú.

@ella_price a dovod mi poviete preco by som to mala robit ? Lebo ja to neviem pochopiť ... nedáva mi to ziadnu logiku ja Vas nepoznam ani ostatne zeny tu ... prosim vas musite mi to povedat lebo ja nezaspim budem nad tym stale uvažovať ze preco by sa niekto vychvaľoval v diskusii medzi ludmi ktorych ani nepozna..