icon

3-ročný na víkend k babke

14. júl 2023

Ahojte, mám takmer 3 ročného syna, ( 3 roky bude mať o mesiac ), ktorý ešte bez nás nespal ani jednu noc. Jeho babka ho chce k sebe na víkend, aby tam aj ostal spať. Keď sme sa ho na to pýtali, vravel že on tam nechce ostať spinkať, že bude plakať. Mne sa to tiež nepáči, nemám z toho dobrý pocit a celkovo nemám dôveru vo svokre. Aké staré detičky ste dávali prespávať aj keď sa vám to nepáčilo? Nemyslím prípady kedy sú vzťahy výborné a babkám dôverujete. Skôr ako môj prípad… nedôverujem , bojím sa žeby malý plakal a taktiež čo všetko sa môže stať .

Strana
z4
maminkadeticiek
16. júl 2023

Tak uz len potom nechapem,naco si tu zakladala tuto diskusiu?Vehementne si rozhodnuta,to je uplne ok samozrejme,argumenty nie su nazory zien ale tvoje vlastne osobne skusenosti so svojou rodinou,tak naco si tu pisala mi povedz?

maminkadeticiek
16. júl 2023

@elizabet173 A ty o com zas pises?Ved som jasne v tom prispevku na ktory reagujes napisala,ze najdolezitejsie je ci tam syn chce ist,ci sa s dedkom a babkou citi dobre.Citas aj ci len huraaaa reagujes?Komentar kde pisala pani,ze syn tam ist nechce som necitala,takze ak nechce maly,tak je to vybavena vec.Dieta by som nasilu nikdy nenutila na taketo nieco keby to nebola nejaka krizova situacia,ze dieta skratka musi niekto postrazit.Len prehnana uzkostlivost nie je tiez na mieste.Ja som tiez extremne opatrna,ked deti idu k niekomu spat,komu mimochodom doverujem,tiez si odo mna cypovuju co ano co nie na co dat pozor.Ale na druhej strane si uvedomujem a nie je to lahke,ze sa musim dat do kludu,lebo detom tym davam do zivota a ich celkovej, nazvyme to, zivotaschopnosti ovela viac ako len par dni u dedka a babky.Vidim to na tych mojich.

lienka.7
16. júl 2023

@autorka jediná, ktorá tu splieta 2 na 3 si tu ty. Ty si ta, ktorá tam nechceš syna nechať, jedine ty. A cez seba ho aj ovplyvňujes. Muž s tým problém predsa nemá. Ci ten ho nemá problém ohroziť?

stanislavicenka
16. júl 2023

@lienka.7 su nejaka cudna, ci nie? Takze dieta place, a same sa vyjadri, ze tam nechce byt, ale ty, Matka roka, ho nechas na.mieste, kde nechce zostat bez mamy. Ty si normalna, a my vsetky sme tu lietadla, nie? Alebo skor opacne?

lienka.7
16. júl 2023

@stanislavicenka nauč sa laskavo čítať s porozumením!!!!! Ty lietadlo.

stanislavicenka
16. júl 2023

@lienka.7 zial, jedina, ktora tu nevie citats porozumenim si ty. Dieta ma 3 roky, nie 13. Na koho ma byt naviazane, ked nie na matku, s ktorou je denne. Ale vidim, ze autorka sa tu Marne snazila tebe nieco vysvetlit, je to horsie ako hrach o stenu hadzat. Nazdar

vreckovka2
16. júl 2023

Ked sa mi dieta budi v noci a vola na nas, tak by som sa ho ani neopytala, ci chce spat u babky. Potrebuje zatial hlavne rodicov. U starkych sa naspi este ojojooooooj, ked bude chciet. Ja doteraz spominam na to, ako som pobalena sedela na ulici pred domom a cakala, ked po mna pride otec. Neprisiel. Nikto rodicom nezavolal, ze chcem ist domov. Pevne verim, ze sa nam to podari tak, ze nas syn bude spavat mimo nas az vtedy, ked on bude chciet. A naozaj ma nezaujima, ci ho niekto chce na vikend. Nie je hracka. Svokre by som zavolala a slusne vysvetlila, ze rozumiem, ze by ho chceli mat na vikend. Ale este sa v noci budi a vola nas. Preto by som s prespavackami este rada pockala. Pripadne by som navrhla, ze mozes s nim prist prespat aj ty a spravite si program vsetci spolu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
seva22
17. júl 2023

Ak nedoverujem nejakej osobe, bezohladu nato v akom pribuzenskom vztahu som s nou alebo kolko ma dieta rokov, nedala by som…otazka znie, preco jej nedoverujes…mas na to vazny dovod? Alebo su to skor predsudky? Ze je uz stara napriklad?

majada35
17. júl 2023

Ak dieťa nechce, a v takomto veku sa ani nečudujem, tak ho rozhodne na noc nedávajte...i tak riskujete, že by ste si ho museli prísť v noci vyzdvihnúť...Nechaj ho cez deň, nech si ho svokra užije a večer po neho prídete.

mimi3008
19. júl 2023

Ja tak strasne nerozumoiem spojeniu, ze nech si babka (alebo hoc kto iny,) uzije moje dieta. Preco by si ho mal niekto uzivat? Dieta nie je hracka, ani atrakcia, ani ziaden spolocne zdielany predmet, ktory si maju na striedacku vsetci uzit

daaaaaska
27. máj 2025

V prípade nedôvery ako v mojom aj tvojom prípade moja dcéra isla až keď mala 10 rokov (vedela si povedať a aj zavolať mi)😂😂8 ročná nebola a 6 ročná nebola.

mimi3008
27. máj 2025

Ked by sa mi to nepacilo, tak by som ho tam nenechala ani v desiatich. Mam 3,5 a 5,5 rocnych synov, moji rodicia tiez silou mocou napiehaju, ze tam maju ist spat. Ja s tym mam z istych konkretnych, pre mna zavaznych dovodov, velky problem, este tam nespali a tak skoro ani nebudu. Ani ich tam sama bez nas velmi nenechavam.

Strana
z4