3-ročný syn hádže všetko okolo seba
Ahojte, viete poradiť, alebo stalo sa niekomu, že jeho dieťa hádzalo okolo seba hračky, ovládače, mobil...všetko čo príde do cesty. Nerobí to vkuse, ale keď to na neho príde, lieta všetko a on sa na tom len zábava. Neviem si vôbec pomôcť, nepomohol trest, krik, ani poslanie "do kúta" tam sa vyplakal a sľuboval, ze už nebude hádzať, no o nejaký čas znovu, alebo na druhý deň... Robila som aj tak, že všetko, čo hodil, som odložila hore na skriňu a nevrátila mu to, za čas to fungovalo....neviem ako mu to už mám vysvetliť, že môže niečo robiť, alebo aj sebe ublížiť...robili to vaše deti? Prešlo to? U nás to trvá aj taký pol rok aj viac....s prestávkami, niekedy ho to nenapadlo aj mesiac niečo hodiť...neviem si už dať rady... poradíte prosím, ako na neho, lebo ja už neviem.
Pokud budeš dělat všechno proto, aby to nedělal, o to víc to bude dělat. Období, přejde. Nabídni mu 100+1 aktivitu, kde budete házet (polštáře, kamínky do vody, písek venku, plyšáky do koše (na hračky), těstoviny do hrnku, nevím... vymysli házení. Jakákoliv aktivita proti tomu, co dělá, se míjí účinkem. projdou si tím všechny děti. Netrestej ho za to, nekřič, žádné posílání do kouta, jen ho to motivuje, aby to dělal zas a znova.
Byva to bezna sucast obdobia vzdoru, mozog dozrieva, nevedia zvladat emocie, ked sa im nieco nepodari, nieco ich rozrusi. Ak neublizuje inym, tak len dookola vysvetlovat a ako prislo tak aj odide.
@petamich ach, dúfam, že je to tak ako píšete. Pretože ani milým slovom ani s krikom si niekedy neviem pomôcť 🫨 a jemu sa to páči, že niečo hodí a letí to... sľubuje, že už nebude hádzať a aj tak zas začne. 🤦
Pokud budeš dělat všechno proto, aby to nedělal, o to víc to bude dělat. Období, přejde. Nabídni mu 100+1 aktivitu, kde budete házet (polštáře, kamínky do vody, písek venku, plyšáky do koše (na hračky), těstoviny do hrnku, nevím... vymysli házení. Jakákoliv aktivita proti tomu, co dělá, se míjí účinkem. projdou si tím všechny děti. Netrestej ho za to, nekřič, žádné posílání do kouta, jen ho to motivuje, aby to dělal zas a znova.
@berenika39 ďakujem pekne za radu 👍 skúsim ísť na to takto. Držte mi palce 🙏
@petamich ach, dúfam, že je to tak ako píšete. Pretože ani milým slovom ani s krikom si niekedy neviem pomôcť 🫨 a jemu sa to páči, že niečo hodí a letí to... sľubuje, že už nebude hádzať a aj tak zas začne. 🤦
@anonym_autor urcite to prejde 🙂 aj nas to robil, prestal, teraz to uz nerobi a prisli ine chutovky ale uz vidim, ze tieto zachvaty zlosti a prejavy zlosti su menej a menej caste, tak uz ideme z kopca
U nas pomaha odputat pozornost, ignorovat a ked to prejde vysvetlovat. Ked ma amok, vtedy zbytocne vysvetlovat, to sa odraza.
Vela trpezlivosti ❤️
@berenika39 ďakujem pekne za radu 👍 skúsim ísť na to takto. Držte mi palce 🙏
@anonym_autor držím palce, moc, to půjde. Potřebuje házet, tak ať hází - jen pod dohledem a s tvojí pomocí, to, co házet jde....🙂
@anonym_autor Moj tiez hadzal, sice v o nieco nizsom veku, ale tiez to dost dlho trvalo a nic az tak nepomohlo. Ale nakoniec to prestalo byt zaujimave. Uz som na to popravde aj zabudla, ale teraz pri citani tohto prispevku sa mi to vynorilo, dost nas to veru vtedy stvalo a vselijako sme sa tomu snazili zabranit.
@anonym_autor Kedy to robi? Ked sa rozculuje alebo je to jeho sposob hry?
Aj ns mal tiez take obdobie, ale..ja som rozlisovala - ak to spravil v hneve, predmet siel uplne prec. Ak sa tak chcel hrat, urcila som mu predmety, ktorymi nesposobil ziadnu skodu a spolu sme to pozorovali. Casom to obdobie preslo vratane hadzania predmetov zo zlosti.
@anonym_autor možno len zistil, že ak rozhadzuje vie, že ty hneď prides a si pri ňom a tak ho to baví, on sa zabáva a ty nervacis. Skús si to vôbec nevšímať, keď prestane, začni si s ním kresliť, stavať kocky....
Daj mu to, co moze hadzat. Taky ten terc s gulickou so suchym zipsom, lopty roznych velkosti a materialov, existuje aj taky tenisovy trenazer, kde je ta lopticka na snurke na takej tycke... vyhádže sa dosýta a nebude hádzat ine. Dufam. Za pokus to stoji. Asi len chce pútať pozornosť, vie, že je vždy rozruch, ked cosi hodi
@anonym_autor treba sa nastaviť a nech ti hádže do čela ,ako to čo je za výchovu ,nacapem na zadok pozadím na gauč a kým nebude normálny všetko mu zakážeme ,si rozmyslí či bude hádzať veci
@anonym_autor alebo treba zájsť k psychologovi

Byva to bezna sucast obdobia vzdoru, mozog dozrieva, nevedia zvladat emocie, ked sa im nieco nepodari, nieco ich rozrusi. Ak neublizuje inym, tak len dookola vysvetlovat a ako prislo tak aj odide.