icon

3 ročný syn vôbec nepočúva, odporuje a je hyperaktívny

katka159
9. mar 2011

Prosím Vás chcela som sa spýtať na názor, náš malý bude mať v máji 3 roky a absolútne nepočúva ,stále odporuje, nechce sa obliekať, neuveriteľne kričí a najhoršie je keď mu niečo nieje po vôli alebo mu niečo zakážem a nedovolím tak začne revať , všetko okolo neho lieta a všetkých pľuje. Je to normálne na jeho vek alebo by som mala vyhľadať odborníka pretože už nepomáha ani vysvetľovanie, ani napomínanie a už ani facky.
Rozhodla som sa to dať aj ako diskusiu pretože by som rada aj zistila názore iných báb a dúfam že mi tému neuzamknú

katka159
autor
10. mar 2011

@uhrikovci ja s tebou súhasím....

luciferova
10. mar 2011

@katecameron

ach jaj:
katecameron ako teraz ked to tu napísem urcite so kopec ozvu proti mne ale ja vravím ze taketo kvazi neposlusne deti su NORMALNE nerobte si s toho tazku hlavu oni sa musia vyburit radsej teraz ako v 15stke tie deti co sedkaju a posluchaju na kazde slovo su podla mna sikanovane svojimi rodicmi a v detstve sekaju dobrotu vacsinou od strachu a ked maju 15 a dostanmu sa mimo domu tak nevedia co zrazu zo sebou lebo dostanu krídla nechajte detom priestor ALE tu platí jedna medza priestor po 1hranicu samozrejme niktdy nesmie zajsta za hranicu aby si ublízilo zebe alebo inému to je podla mna jedina hranica pre dieta inak nech si robia co chcu a to ze kricia? noaco pripúojte sa ku nim ja to urobím aj na verejnosti ked moje zacne trucovat a vrestat zacnem vrestat aj ja akoze ho napodobním "JA CHCEM CUKRík "vrestím s ním viete ako dobre to zabera v tom momente prestane kukne ci mi sibe ze vrestím ze chcem cukrík a prestane uvedomí si ze toto robí aj on a ocividne sa mu to nepaci ked to robí aj mamicka
Dnes o 09:32 • 3 deti • Odpovedz

uhrikovci
10. mar 2011

@katka159 ďakujem, proste je to dnes iné.a človek má normálne obavy,čo bude s našimi deťmi.

betty21
16. mar 2011

dievčatá pridám sa k vám do diskusie, lebo mám tak živého skoro 6-ročného syna, že si s ním prestávam dať rady. je šikovný, všetko si zapamätá, ale stále si presadzuje svoje a chce vo väčšine prípadov robiť všetko po svojom. neskutočne ma to vytáča. už som si aj kúpila múdru knihu, len neviem či mi metódy z nej pomôžu. pretože s ním skúšam sa dohovoriť, a po dohovore aj tak nedodrží dohodu. dnes ráno ma tak vytočil, že keď odišiel do škôlky som normálne z bezradnosti plakala. nehádže sa o zem, ani to nikdy nerobil, ale stále si presadzuje svoje. je neskutočne vytrvalý. v septembri by mal nastúpiť do školy, ale mám z toho obavy. neviem ako to bude vyzerať. skúšala som ho aj vytrestať, ale nič. včera mm sľúbil, že bude poslúchať, no vydržalo mu to iba počas nočného spánku 😀 . inak je zlatý a lásku mne, dcére a aj mm veľmi často prejavuje a aj mi jemu. neviem ako na neho ísť. určite som urobila niekoľko krát chybu, že som mu ustúpila, ale tou jeho tvrdohlavosťou a vytrvalosťou ma k tomu dohnal. a hlavne on nikdy nemá dosť, toľko posledných razov čo on má, tak to nemá nikto. a to je niekedy na mňa priveľa. som normálne zúfalá a neviem ako s ním ďalej.....

katka159
autor
17. mar 2011

@betty21 ahojky vítam ta tu medzi nami vidim že to máš tiež doma pestré. 😎 .. 😲 neviem ti povedať presne ako na neho pretože každé dieta je ine ale viem že ked moj malý to začne robiť tak nezabera nič len ignorácia 😝 ....skus nepovoliť a povedať mu že to nedostane a že ked nepretane tak mu zakažeš telku, sladkosti a dalšie veci ktoré ma rad ja som to tak skusila a funguje 😨 ked som mu zakazala večer peozerat pata a mata ked reval už som chcela aj povoliť ale zatala som sa a potom pekne zasal a nadruhý den bol klid.....daj si za úlohu nedovoliť a nepovoliť mu nemôže ta prehovoriť... 😵

betty21
18. mar 2011

@katka159 no máš pravdu, mám to pestré a nenudím sa. no zákaz telky platí a reve ako tur a vyjednáva. on ti je neskutočne vytrvalý, už keď sme rušili dudel, tak niektoré deti na dudulku zabudnú za pár dní, on ju spomínal niekoľko mesiacov. jeden by tomu neuveril. neskutočne vytrvalý. ja viem, musím sa zaseknúť a vydržať🙂)), čo pri jeho vytrvalosti nie je nič jednoduché.
najviac ma vytáčal ráno pri odchode do škôlky, lebo ho nosia moji rodičia, nakoľko mám teraz pol ročnú dcérku a asi i napriek tomu že ju neskutočne ľúbi a pusinkuje sa musí nejako ukázať a upriamiť pozornosť na seba a tak som to teraz začala robiť tak, že mi otec zostane na chvíľu s malou a ja ho idem zaniesť do škôlky a je to úúúúúúúúúúplne super, pohodička. asi aj tu je pes zakopaný. ale ako náhle bude pekné teplé počasie a nebudeme sa musieť toľko obliekať, tak budem chodiť aj s malou ráno ho zanášať do škôlky. ale poviem vám, niekedy si ozaj neviem rady. a ešte som zabudla, že začal chodiť na plávanie, čo sa mu veeeeeeeeľmi páči a keď mu poviem že ho nepustím na plaváreň tak urobí to čo chcem🙂)).

bodka13
18. mar 2011

🙂 dobré ránko mamičky nepočúvajúcich detí 😉 🙂
@uhrikovci bolo by dobré sa pozrieť ako to vyzerá už v škôlkach,alebo aj na detských ihriskách kde sú mamičky ešte len s detičkami okolo 1-2 roky....základ dávame deťom my rodičia 😉 ak nie je dieťa naučené z domu od malinka na nejaké pravidlá ,tak v školských zariadeniach s tým zázraky neurobia 😉 ☹
@betty21 však ty si našla aj chybu,ktorú robíš 😉citujem : "určite som urobila niekoľko krát chybu, že som mu ustúpila, ale tou jeho tvrdohlavosťou a vytrvalosťou ma k tomu dohnal. a hlavne on nikdy nemá dosť, toľko posledných razov čo on má, tak to nemá nikto. a to je niekedy na mňa priveľa. som normálne zúfalá a neviem ako s ním ďalej....." -jednoducho sa musíš !!! zaprieť a neustúpiť,on prišiel na to,že si vydierateľná a po krátkom čase to vzdáš 😉 rázne trvaj na zákaze,platí to čo povieš ty alebo manžel !!! bude to chvíľu trvať,ale on pochopí že tadiaľto cesta nevedia 🙂 držím palčeky 😉 ...a teraz je to zhoršené aj malou sestričkou-on ju ľúbi,ale potrebuje na seba pútať pozornosť,s tým nosením do škôlky sme to robili aj my tak 🙂
@katka159 Katy vidím,že ti to ide super-treba sa len vyzbrojiť trpezlivosťou 😉 🙂

vlasa
18. mar 2011

baby pomoooooooooc,moja dcera skoro 4rocna uz druhy den odmieta sa vyzliect z pyzama,a vravi,ze sa uz nikdy nevyzlece ☹ vraj ju to tuto-medzi nohami vsetko kuše,zacalo to pancuchami,potom nohavicky a akekolvek nohavice uz nechce.uz som zufala,teraz sme doma,sme chore,ale co ked pojdeme doktorke,do skolky,to pojdeme v pyzame???prosim poradte,kazda rada draha 😨 😨 😨 vydierat sa nicim nenecha,vsetko odmieta,tak iba sa tu moce a smutne si nieco somre.strasny pohlad,ale naozaj neviem ako ju donutit,aby sa obliekla 😔 😔 😔

bodka13
18. mar 2011

@vlasa 😕 tak aj moje deti sú radi v pyžame,ale toto sa mi ešte nestalo ....ty si v pyžame?
...asi by som to skúšala,že v pyžame sa spí alebo iba leží a pozerá telka....ak sa chce hrať a motať po byte,musí sa prezliecť 😉 ...no a keď pôjdete k lekárke,bude sa musieť normálne obliecť hoci aj nasilu -vonku je zima,všetci ľudia chodia oblečení a nie v pyžamách 😉

vlasa
18. mar 2011

jasne,ze ja niesom v pyzame 😀 prave si vyzliekla pyzamove gate a sadla si na gauc,ze ona bude schovana v deke,aby neodmrzla.neda si povedat,vsetko odmieta,vsetko je NIEEEEEE ☹ proste ju nemam sancu obliect,radsej sa necha dorazit..doktorke pojdeme v pondelok,uz sa tesim na cirkus.proste tu len reve a obliect sa nechce.vravi,ze ani von nikdy nepojde a ani nikam vlastne.ja som na konci so silami ☹ ☹ ☹

bodka13
18. mar 2011

@vlasa obliecť na silu a nedebatovať 😉 a nohavičky si dala? ...nesmieš jej ukázať že nevládzeš,žiadne reči že ti to je jedno 😉

atrami
18. mar 2011

@vlasa ,ak to len rozmar, tak ju to prejde. Večer nech si vyberie oblečenie, ktoré si oblečie- samozrejme podla počasia.
Moj syn chodil pravidelne asi týždeň do školky v pyžame a v papučiach. Hovoriť vedel, tak musel vysvetlovať. Zistil, že sa mu smejú, tak ho to prešlo. Jednoducho pochopil, že pyžamo je len na spinkanie.
Skús zistiť, či svrbenie nie je zdravotného charakteru. Neboli ste niekde na plavárni?

Čo sa týka poslúchania, treba mať pravidlá, ktorým neustúpim. Najstaší syn nechcel písať diktáty, reval ako tur, že on chce hrať PC, a podobne. Nakoniec zistil, že nepohne so mnou. Teraz príde zo školy, urobí úlohy, napíšeme diktát a bez problémov. Rovnako ako zo spánkom. Chodia o 20:00, tiež bolo kriku a vymýšlali, prečo nemožu spať- bolo im zrazu treba cikať, jesť, piť..... Teraz si umyjú zúbky, bajú pusu, prečítame rozprávku a spia.

vlasa
18. mar 2011

nasilu sa obliect neda,hned sa vyzlecie.nohavicky si skusila dat,ale vzapeti ich vyzliekla,ze nie.teraz si dovliekla teplaky,ze si ich da,ale bez nohaviciek.neviem,ci je to pokrok,ale aspon nieco.zdravotne to nemoze byt,to by povedala,je to len rozmar.vybera si co si oblecie sama uz rok,tak to nieje novinka.teraz tu chodi jak bocian dviha nohy,ze kuse ma to a reve,ze to ma zarezane.uz sama nevie,co jej vlastne vadi.v pyzame nemozme do skoky,lebo chodime na bicykli,to by asi nebola sranda ☹ pomoooooooooc
teraz zas sedi na sedacke bez pohnutia,len aby nahodou nezacitila tie teplaky medzi nohami.kua,ja uz fakt neviem...

elinka27
18. mar 2011

ahojte nasla som tuto temu a zaujala ma, jedna sa totiz o syna, uz to trva dlhsie ale mam pocit,ze sa to stupnuje.Hlavne odkedy sa narodila dcera.Nemyslim,ze by to bolo ziarlivostou, on ju ma rad, takym tym svojim sposobou, viac -menej si ju ani nevsima 🙂 ale akonahle chcem od neho nieco co sa jemu nepaci,tak uz to zacne, hneva sa, kope, krici, trucuje, vykrikuje ze "nejdem, nechcem nebudem" ked mu nechcem napriklad dat vlacik tak vykrikuje ze on nechce nic, ani vlacik a tak.Ked chcem aby sa najedol, nedokaze sediet a jest, musim ho pomaly nahanat po byte, kedy dokaze nepohnute sediet je ked pozera rozpravku,alebo pocitac.Vtedy ho aj nakrmim,ale nechcem aby jedaval pri telke, chcem aby sa najedol za stolom s nami.Lenze on tam trucuje a vymysla, vie sa sam najest ale nechava sa nakrmit.Ked ideme von, uteka mi ked ho chcem obliect, trucuje a kope, zasa ho musim nahanat.Nechape ked mu poviem,ze posledna rozpravka a pojdes sa umyt a spat, musim ju vypnut a zasa je cirkus.Ked mu zakazem zapnut pocitac aj tak si ho zapne, viem ze nema take male dieta pojem o case, ale ked mu poviem nechytaj to podam ti to ked nakrmim sestricku nechape to a trucuje chce to hned, viem ze je vo veku obdobia vzdoru,ale mam pocit ze sa mi to vymklo z ruk,a uz dostava aj na zadok a tak a potom som nervozna a kricim na neho

bodka13
18. mar 2011

@vlasa no je to čudné 😕 myslím že práškom na pranie to určite nie je -predpokladám ,že všetko perieš v jednom...možno avivážou 😕 pridávaš do každého prania? -lebo poznám kočky čo k niektorým veciam nedávajú aviváž(napr k spodnému prádlu ) ale k teplákom a pančuškám už hej...alebo materialovým zložením... môj mladší syn je alergik,a niektoré veci si nemôže obliecť=hneď ho svrbí celé telo-najlepši je 100% bavlna,a neodporúčajú ani čierne a tmavé oblečenie....skús sa na to jej svrbenie spýtať u vašej detskej doktorky 😉

vlasa
18. mar 2011

@bodka13 periem zasadne bez avivaze,ale ju to nesvrbi,skorej otravuje,len stale sa vyhovara,ze inde,raz to chce mat zarezane,potom zase nie,ked ju donutim si nieco obliect aj si to da,ale hned to ide dole,ze ona bude radsej bez a bude sa luftovat 😅 teraz od revu a unavy zaspala ☹ inak takato je odvtedy,co ma problemy s nosnou andlou,je neovladatelna a niekedy az neznesitelna,niekedy uz sama nevie co vlastne chce a co nie.je chronicky nevyspata.dame von nosnu a snad to bude lepsie,lebo skoncim na psychiatrii.stale ma s niecim problem ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ viem,ze je vo veku NIE,ale ja mam tiez len jedny nervy.ked ju necham cely den v pyzame,je to spokojne dieta.ale nesmiem spomenut ist von,lalebo prezlec sa,vtedy sa meni na tygricu sialenu 😠

bodka13
18. mar 2011

@vlasa tak veľa trpezlivosti 😉 ...a kedy ide von nosná mandľa 😕
...deti bývajú unavené a jedovaté aj pri nedostatku železa 😉 mám overené na staršom synovi 😠 😀

atrami
18. mar 2011

@vlasa , to je divné. Ja mám len chlapcov, tak neviem, ale skús sa poradiť s lekárkou, keď pojdete, zober preistotu aj moč, nech ho vyšetrí.
Na psychiatrii skončíme asi obe 😀 , my s prostredným riešime odmietanie školky, takže ráno máme boj 😠

vlasa
18. mar 2011

@bodka13 zelezo bolo prve co ma napadlo,lebo uz sme raz boli anemicki,tak jej davam vitaminy kde je zelezo a zvysene cecko,takze zeleza mame dost.a na alergo jej robili testy a zelezo je ok.na mandlu sme dostali termin 3.7 😠 az,tak ideme do sukromnej na kramare,tam do 2tyzdnov mame termin.cakam,kym malej prejdu sople a objednam nas.ani do skolky nemoze chodit koli tomu,po dvoch dnoch ma zelene sople,tak sme doma a potom nevie co so sebou 😅 😅 😅

bodka13
18. mar 2011

@elinka27 myslím,že je to žiarlivosť...mám medzi chalanmi skoro taký vekový rozdiel(2r a9mes) ako ty medzi drobcami...starší chodil malinkého hladkať,hlásil kedy plače,alebo mu bol úplne ľahostajný ale iba do chvíle ako sa začalo s drobčekom narábať-v tom momente vždy ten starší niečo súrne potreboval a okamžite,tak sme vysvetlovali a vysvetlovali,kojila som menšieho a na druho kolene sedel starší,trpezlivo čakal kým vyhoviem aj jemu,ale aspoň som ho pestovala a mojkala 😵 ...keď menší spal,venovala som sa hlavne staršiemu synčekovi pretože dovtedy bol stredobodom on....u nás sa to časom zlepšilo a veľmi mu pomohla aj škôlka,pretože doma sa nudil-nestíhali sme toľko aktivít ako keď sme nemali bábätko....do škôlky som pre neho išla vrámci prechádzky a potom sme už ostali na nejakom ihrisku s jeho kamarátmi 🙂
...ešte k tomu počítaču....odpoj ho od el.-potom ho už nezapne 😉

vlasa
18. mar 2011

@atrami to sme mali aj my,strasne sa bala jednej ucitelky a teraz ju nadovsetko miluje.niekedy je ich chapanie nad moje sily 😅 vysetrenia mame vsetky porobene,je relativne ok.klopklop.tak budeme asi v pyzame stale 😨 😨 😨

bodka13
18. mar 2011

@vlasa tak to ešte nejako vydrž 😉 len aby sa princeznej v tom pyžame nezapáčilo na toľko,že ani potom sa nebude chcieť prezliekať 😀 😀 😀

vlasa
18. mar 2011

prezleciem ju do letneho 😀 rovno
@bodka13

atrami
18. mar 2011

@vlasa , náš sa začal báť po zápise do školy, ale dnes bolo dobre- klop-klop, tak uvidíme.
malej kúp niečo na sposob domáceho oblečenia, nech je kočka 😉

elinka27
18. mar 2011

@bodka13 on bol takyto aj ked som bola tehotna, ja sa aj snazim napriklad aby sa mojkal so mnou ale on je skor ako dive vajce, strasne oplaseny.Co sa pocitaca tyka ano vypinam ho z elektriny,lenze on je taky vykuk ze je schopny si ho zastrcit do elektriny sam, neviem ani ako mu to mam vysvetlit,ze je to nebezpecne, skusala som to.
Mam pocit, ze sa nudi, do skolky som ho nedala,ale uz teraz to lutujem, podla mna sa nudi doma, nema kde vybit energiu, pretoze medzi detmi hned ozije je vesely a je vidiet ze je stastny

bodka13
18. mar 2011

@elinka27 😕 no ja neviem,je to čudné že nemá žiaden rešpekt pred tebou...nič na neho nezaberá? tak ho skús motivovať nejakými bodmi za dobré správanie a potom bude odmena- dovolíte niečo výnimočné,pôjdete na výlet,...
proste nie ho hrešiť a trestať ale chváliť aj za zahodenie papiera,za uloženie hračiek,...
Musíš skúšať ako na neho,niečo musí zabrať 😉

elinka27
19. mar 2011

@bodka13 u neho plati skor, ked mu to poviem presne opacne, napriklad ked chcem aby sa isiel najest a vidim, ze strajkuje tak mu poviem presne opacne " neopovaz mi tu polievku zjest to je moja" a niekedy to zaberie.Snatim sa ho zapajat do veci ktore by mohol sam robit, on je skor manzelov, ale aj ked je s nim tak vymysla.Na neho niekedy naozaj plati ked na neho nahucim vtedy posluchne,alebo ho jednoducho chytim a odvleciem tak kam potrebujem, vtedy sa trochu spamata.Neviem preco je taky, pravdepodobne na neho ideme zle,ale neviem najst nejaky lepsi system

katka159
autor
20. mar 2011

@vlasa ahojky vlasti zda sa mi to dosť divne aj moj malý sa niekedy nechce obliect a lieta v pyžame cele doobedie ale potom bez problemou...nieje to niečo zdravotné nejaký zápal alebo kvasinky viem že kamoškina mala s tým mala problém....

vlasa
20. mar 2011

@katka159 keby ju nieco bolelo,alebo stipalo,vzdy mi povie.teraz to nechapem,lebo len vresti,ze nie obliect 😠 vcera mala aspon nohavicky a nic jej nevadilo,ani pyzamove gate jej nevadia.od rana ju prosim,nech sa oblece,zajtra musime na kramare,uz teraz mam strach.musim ju donutit aj teraz,chcem ist konecne na vzduch.viem,ze ked ju tam dostanem,zas nebude chcet domov 🙄 🙄 🙄 uplne psycho mam doma 😨

katka159
autor
20. mar 2011

@elinka27 ahojky s tým jedlom je to aj u nas tak ked mu poviem že nech to neje tak zie plný tanier alebo sa robim že spim a on to vždy spapa...a s tým nepočuvaním aj u nas je to tak hučanie nepomôže jam mam pocit že niekedy je uplne hluchy a nenarastli mu uši, niekedy je to staršné...:(