icon

6 ročnú mi nechcú vziať do škôlky

tonjadabik2
2. sep 2013

Dobry den. chcem sa opytat. mam dcerku ma 6 rokov teda patri do predskolskej triedy. riaditelka nam ani nedala ziadost. dohodli sme sa s nou osobne ze nam malu vezme do skolky teraz v septembri.povedala ze nebude problem. zrazu mi teraz povedala ze pre nu nema miesto a ze ju jednoducho nevezme.. mala mi place doma ze chce ist medzi deti.kedze byvame na dedine ina skolka tu nieje a ja nemam ako sa dostat do inej skolky kedze nemam vodicak a mam este 3 rocneho syna ktory zase nemoze nastupit do skolky kvoli zdravotnemu stavu. chcem sa opytat : Je predskolska trieda povinna? musi mi ju vziat alebo nemusi? aky je to teraz ten novy zakon??? Dakujem za odpovede.

ifkael
2. sep 2013

ja myslim, ze s nervami a vykrikovanim nic nevyriesite... sklopit usi a ist poprosit... urobili ste chybu Vy, tak po dobrom sa niekedy daju veci lepsie napravit

janinah
2. sep 2013

@tonjadabik2 manžela nervaka nechaj doma,alebo aspoň nervy nech si nechá doma,riaditeľka nie je povinná ju teraz zobrať,ani prihlášku nemáte,zápis neurobený...zober čokoládu či kvietok a choď ju slušne POPROSIŤ,že si ten zápis z nevedomosti neurobila

dadika2504
2. sep 2013

tonjadabik2 ako pobavila som sa 😀 čo chceš dosiahnuť s manželom nervákom 😀 ty si niečo posrala a ešte sa pôjdete riaditeľke vyhrážať 😀

tonjadabik2
autor
2. sep 2013

nie..ved ako my sme urobili chybu..tak snad ona..nie? ved my sme boli za nou a nam povedala ze ju vezme do oci nam klamala a potom som jej volala a povedala ze ju nevezme.. tak naco sa mam ja ospravedlnovat ha??? s nou sa neda pekne.. ona si robi co chce.. to by ste museli zazit.. a nie byt mudre.

terezka023
2. sep 2013

@tonjadabik2 predškolská dochadzka nieje zo zakona povinna už asi 2-3 roky.

tonjadabik2
autor
2. sep 2013

@terezka023 Dakujem.

janinah
2. sep 2013

@tonjadabik2 nemysli,že sme nikdy nestretli nijakú ropuchu,s ktorou bolo treba niečo vybaviť,jednoducho,ak sa nedá prekážka preskočiť,tak ju musíš podliezť

laskonkakaty
2. sep 2013

ze niekomu este v dnesnej dobe stacia SLOVA,OBYCAJNE SLOVA...to sa divím...Riaditelka teraz moze kludne rozpravat,ze nikto ziadost nepodaval,o nikom takom nikdy nic nepocula...

dadika2504
2. sep 2013

@tonjadabik2 tak to je len ústne tvrdenie proti tvrdeniu 😉 Ty si matka a si zodpovedná za svoju dcéru, tak už máš asi dosť rokov na to, aby si vedela ako to chodí a zápis je vec vcelku dosť diskutovaná na mk, tak si sa venovala asi niečomu inému 😎 Pokiaľ nemáš nič na papieri a podpísané, tak nemáš nič a tak je to so všetkým 😉

ress
2. sep 2013

Žasnem čo všetko ľudia dokážu. Naozaj si si myslela, že ti ju zoberú bez bez prihlášky? Bez zápisu? A riaditeľka by si jej údaje odkiaľ vycucala? Preboha, veď to hádam ani zdravý rozum nepustí. A ešte aj nadávaj na riaditeľku. Ona je na vine, že ty si si svoje dieťa nezapísala? Čo ti mala poslať pozvánku? Je mi ľúto, že sa tvoja dcéra tak tešila, ale na vine si len a len ty, nikto iný, darmo sa teraz rozčuľuješ

tonjadabik2
autor
2. sep 2013

riaditelka nas dobre pozna. ved sme z jednej dediny. ok..

dadika2504
2. sep 2013

@tonjadabik2 tak to bude asi dôvod, prečo tvoja dcéra nie je v tej škôlke 😉

katussamus
2. sep 2013

ja bývam pod škôlkou, riaditeľka pozná celú moju rodinu, tiež nám ústne sľúbila zobrať syna do škôlky, ale ani vo sne by ma nenapadlo odignorovať zápis, a očakávať že mi ho zoberú len tak v septembri do škôlky . . .
bože a ešte sa vyhrážať jako jej dáte . . .

mareli
2. sep 2013

tato tema je tu asi na pobavenie...tolko nezodpovednosti. mas stastie, ze si zabudla len na skolkarsky zapis. pouc sa z toho a skolske zapisy uz radsej neodignoruj, aj keby bola riaditelka skoly tvoja suseda 🙂 pretoze to by z toho uz mohli byt opletacky aj so zakonom. skolka ani predskolska vychova nie je zo zakona povinna ale skola uz je, na to nezabudni 🙂

carrie4
2. sep 2013

@tonjadabik2 podľa mna by bolo na zváženie sťažovať sa u zriaďovateľa škôlky. ak si sa u riaditeľky informovala o prijatí dcéry a ona povedala, že bude prijatá a nedala ti žiadnu prihlášku, tak je to predsa jej chyba. ideálne by bolo ak by toho bol ešte niekto prítomní a dosvedčil ti to...

pia22
2. sep 2013

@tonjadabik2 každé predškolské ako i školské zariadenie patrí pod VÚC pokiaľ nie je uvedené inak, tak si nájdi v zozname pod ktoré patrí vaša škôlka a zavolaj si tam, alebo sa choď informovať osobne, aby si vedela ako sa v tomto prípade postupuje, čo uvádza zákon, či je zákonný spôsob umiestnenia dieťaťa či máte dôvod na sťažnosti a pod. Inak, má riaditeľka právo z akéhokoľvek dôvodu dieťa neprijať, nakoľko predškolská dochádzka nie je zo zákona povinná a nemáte žiadne písomné vyjadrenie, že sa dieťa prijíma. Tu nie je o čom.

baryana
2. sep 2013

@tonjadabik2 podla toho, co si tu pisala, tak riaditelka ti povedala, ze nemusi ist na zapis. to je dost mozne, ked sa poznate. ale povedala ti aj, ze nepotrebujes prihlasku????????? toto ti tiez povedala? ked vravis, ze ona je na vine? vsetky sa ti tu snazia vysvetlit, ze bez prihlasky je NEMOZNE nastupit kamkolvek. len ty si jedina, kto tomu nerozumie. ale ked tvoja reakcia je zobrat manzela nervaka, tak potom sa ani necudujem. urobila si chybu a teraz urobis dalsiu, ked chces ist stresovat male deti so svojim nervakom. spolahni sa na to, ze riaditelka sa z tvojho mm nepo......a urcite hned zo strachu neposle najmladsie dieta domov, len aby si tam tvoju nechala.

pia22
2. sep 2013

@carrie4 otázka znie - žiadala matka o žiadosť a riaditeľka jej ho odmietla dať na základe ústneho pohovoru a ústnej dohody? V tomto prípade je ústna dohoda nerelevantná, vychádza sa len z reálnych žiadostí podaných do zariadenia, inak by sama riaditeľka išla proti sebe a konala protizákonne.

mata128
2. sep 2013

sama seba som domotala,jasne,ze o rok pojde do skoly,zle som si to precitala...prepac

dadika2504
2. sep 2013

@mata128 jej malá bude mať tento týždeň 6 rokov, takže na budúci rok prvý septembrový týždeň už bude oslavovať 7 narodeniny a to už bude v škole 😉 Teda ak mama nezabudne na zápis do školy 😀

simca06022011
2. sep 2013

@tonjadabik2 nechcem ta uz viac hnevat, ale pozna vas riaditelka, lebo ste z jednej dediny. Vie aj vsetky inicialy o malej, ma splnomocnenie za nu konat, vie teda v tvojom mene vypisat prihlasku? Nevie a nemoze... v tejto dobe ma kazdy kopec svojho na hlave, nie strazit ci to ktore dievcatko ma v septembri miesto...

mata128
2. sep 2013

@dadika2504 hej,uz ma to napadlo,nejak som dnes mimo...to ta skola zacinajuca 🙂

mata128
2. sep 2013

@tonjadabik2 ked uz nie prihlaska,ale potvrdenie o zdr.stave dietata malo riaditelke minimalne chybat...

carrie4
2. sep 2013

@pia22 to mi je jasné. napísala som jednu z možností čo by sa dalo podniknuť. už je predsa zbytočné písať dokola, že ona urobila chybu, že si nepýtala žiadosť a nepodala ju. ale napadlo ma, že ak by som prišla napr. na nejaký urad žiadať príspevok a úradníčka mi dá vypísať 2 tlačivá, ale mala mi dať 3 tlačivá, na základe čoho je žiadosť neuplná a príspevok nedostanem. koho to je chyba? mňa, že nepoznám interné procesné smernice (lebo toto zákon nerieši) alebo jej... mne to príde podobné, ale neviem či zákon čo rieši predškolské zariadenia hovorí niečo o samotnej žiadosti

mata128
2. sep 2013

@tonjadabik2 aj tak si myslim,ze nepochodite.Prijate dieta uz nevyluci a cely problem je v tej prihlaske. Aj keby si sa chcela neviem kde stazovat,nemas v ruke nic. Nemas podanu prihlasku,nemas rozhodnutie,ona nema miesto...fakt bolo treba zajst na ten zapis.

hori
2. sep 2013

@tonjadabik2 chod si do skolky zobrat prihlasku, vypis a podaj ju dodatocne s tym, ze by malu zobrali pocas roka hned ako sa uvolni miesto... mnoho rodicov zvykne deti pocas septembra z roznych dovodov odhlasit, takze sanca by mohla byt relativne rychlo... a kedze tvoja patri uz do predskolskej, mohli by ju uprednosnit... vsetko je teraz na dobrej voli riaditelky, ale snad nema dovod, preco to aspon takto nespravit... ved mnohi, co sa napr. pristahuju ziadaju zapis aj pocas roka, takze aspo zaradit dieta do poradovnika by fakt nemal byt problem...

tonjadabik2
autor
2. sep 2013

ok baby pojdem po prihlasku do skolky a snad nam ju vezme ak sa uvolni miesto. a nezabudla som dat prihlasku.riaditelka povedala ze netreba lebo sme tam boli osobne. tak preto..

kingstonka
4. sep 2013

@tonjadabik2 ako ste pochodili, vzala vam aspon prihlasku?

mata128
4. sep 2013

@tonjadabik2 tak ako?prijali malu???

tonjadabik2
autor
4. sep 2013

no takze takto: odpisali mi ze nieje miesto. ze mozem ju dat do vedlajsej dediny ale kedze nemam vodicak a manzel je stale v praci..tak je s tym problem kedze mam este syna doma maleho. a pisali mi z ministerstva vnutra ze predskolska trieda nieje povinna a nebude problem ked pojde do skoly. takze tak. tak nevadi bude doma no.. 🙂