Aj vaše dieťa pozerá telku úplne zblízka?
Lebo ked je u nas nachvilu pustena telka, pride k nej uplne blizko a len tak pozera. ked ju dam dalej, tak sa rozculi a pride znova blizko. je to normalne? ci je moja kratkozraka?
no nemala by tak zblízka pozerať na televízor,predsa je to len žiarenie z tej obrazovky.... 😉
možno má naozaj problém s očkami,ale to vylučiš len návštevou očného 😉
Ano. 🙂 U detí je to bežné 😅
No keď si to náhodou nevšimnem, tak malý sa dopraví priamo pred telku a pozerá bez pohnutia... Preto mávame väčšinou telku vypnutú a zapnuté je len rádio.
Aj naša si nacapi doslova tvar na obrazovku.Stale ju upozornujem a potom je chvilku dobre.Ale i tak ju tam stale najdem.ja neviem bud je kratkozraka alebo budeškuliť:(
je to normalne...vsetky deti to robia, takze v tomto nemaj obavy....my sme ale telku napriklad nikdy nezapinali ked bol maly hore, len vecer ked siel spat alebo cez obed ked spinkal..a to je viacmenej doteraz...a ked sme mu asi od 1 roka pustali vecer na 15 minut jedno dvd pre deticky, tak som ho vzdy posadila do jedalenskej stolicky v dostatocnej vzdialenosti..z toho nemohol vyliezt..asi od 20 mesiacov je uz sam nauceny, ze si vecer pred svojou" seansou" donesie svoje kreslo daleko od telky a tam si sadne..uz vobec blizko nechodi...inak je telka stale vypnuta...
nasa jak zacne reklama sa nacapi na telku...davam jej pred telku takeho velkeho medveda na zem a nedostane sa tak blizko 🙂 lebo ubieha jej jedno ocko a neviem ci to nieje z toho ze pozera tak blizko
Aj môj synček tak pozerá telku, ale začal len pred cca 2 týždňami dovtedy pozeral pekne asi zo vzdialenosti 2 m, neviem prečo to detičky robia, tiež sa mu v tom snažím zabrániť ale hnevá sa, inak dobrý nápad dať pred TV "bariéru"
je to normalne kamoskyna dcera to tiez robila hlavu nalepenu na obrazovke asi ich tie svetielka fascinuju , lebo ved tak blizko ani nemoze ten obraz normalne vidiet.. teraz ma 2,5 a uz to nerobi.. naucili ju ze telka sa pozera z gauca vie ze by jej ju inak vypli ;)
a ako cita knizky dava si ich az k ociam ak nie tak je vsetko ok robia to deticky ale mojej dcerke pred rokom zistili ze nevidi do dialky a vidi len tak na meter ma silne dioptrie na pravom ocku -8 a na lavom -6 okuliare nosime od jula 2010 a naozaj vidi ovela lepsie okuliariky nosi rada ale my sme vynimocny pripad u vas to urcite nebude ak by sa ti nieco nezdalo mozes vyhladat aj ocneho lekara teraz mame 3 roky a 2 mesiace
u nas to robie vsetky 3deti 10,4a2rocne. Argumentuju tym, ze im tam nikdo nezavadzia ... 😠
Nepozera, lebo telku nemame 😎
aj moje deti sa zabudaju a sedia meter od telky ale hned ich upozornujem a idu na gauč....ale zevraj odtial nepocuju 😀
telku nemáme, ani mať nebudeme 🙂
U deti je to bezne... moj telku zatial nepozera vobec, nezaujalo ho to a ja som tomu rada, dcerka pozera rano 15-20 minut rozpravky, kym vyrazame do skoly. To je vsetko, telka u nas inak nebezi vobec...
samozrejme.. decká milujú detaily a tie vidno najlepšie zblízka 😉 a samozrejme, že im to nedovolím, ale ved to vieme všetky 😀
Ano aj moj maly tam stoji a pozera, pozera vzdy sa ho snazim odtial dostat to sa mu ale nepaci. Pozera ale aj normalne s gauca takze s ocami by problem nemal mat je to asi kvoli tomu ako pisala benne ze maju radi detaily, minule bol balon v telke a mal snurku a maly ju chcel normalne chytit 😀
u nas bolo to isté, ešte ani chodit nevedel sam, len sa popri nábytku dostavil pred televízor a pozeral. lenze jediny program kt mu vyhovoval bola ta3 a tie malé pismena čo bezia non-stop. ked som prepla, tak bola serenáda. preslo ho asi po 6 mes, museli sme kupit novy televízor s plochou obrazovkou aby mu to nekazilo očka.
Ano, je to aj podľa mňa normálne. Aj naša ide az uplne k televízoru a ked niečo papká tak ide kŕmiť aj postavičky z obrazovky, aj kable mi už povyťahovala, zapína a vypína TV a DVD,... ale najradšej má reklamy, ja nechápem ako to tie deti vedia rozlíšiť, že to je reklama. lebo ked ide reklama, tak absolútne nič neexistuje uplne všetko okolo ignoruje. myslela som si, že je to tym, že rekamy sú také hlučnejšie ale nie, lebo minule bol vypnutý zvuk len obraz išiel a ona vedela, že je to reklama aj bez zvuku a čumela na to. No my nie sme vzoroví a ukážkoví lebo mi pozeráme telku hlavne Jim Jam Tv, hlavne Barneyho to má veľmi rada.
Áno, robi to.
ano aj my riesime tento problem ... vacsinou na neho zakricim no no a nastastie posluchne,ale nie vzdy 😖 niekedy absolutne neposlucha ... tv mame pustenu len vecer, ale i tak sa bojim, aby sa mu nepokazil zrak ... je jedno ci kuka spravy, serial alebo jim jam, tv Duck ... vzdy to je blizko
uplne normálne to robia všetky deti a moje dieta jeeemine on si sadne alebo ked je v chodítu tak uuplne blízko a ani nedýcha ako zhypnotizovaní a reklamy ked vidí no koniec... :D ale vyriešili sme to tak že pred telku sme dali vankúše aby sa nedostal tak blízko a zvýrazním hlas no no a aj tak ako by naschal ide zasa pred telku ale tie vankuše su fajn
velmi dobra otazka. u nas totiz vsetky deti od narodenia pozeraju telku,take tie detske kanaly a vsetci rodicia su nadseni,ze ako dlho vydrzia sledovat rozpravky a su tichucko..proste najprv v tych kresielkach pozeraju,potom v stolickach. je to uplne normalna vec,nikto sa nad tym nepozastuvuje. a tak ja som nad sebou pochybovala dost,ze sa mi to nepozdava 😀 lebo zdalo sa mi,ze na slovensku sa detom cim dlhsie nepusta telka,tym su praveze spokojnejsi rodiacia..a vobec by ma to nenapadlo jej pustat nieco od narodenia..super,taketo nieco som si potrebovala precitat 😅 inak nasa pozerala len parkrat vcielku maju pred nedavnom,ked bola chora a toto ju upokojilo prede spanim chvilku a par reklam zboznuje,to zastane,pusti vsetko z ruky a pozera.
do 2 rokov by dieta telku nemalo ani vidiet. myslim zapnutu.
deti len fascinuje ten pohyb na obrazovke, preto idu blizko. vobec tomu nerozumeju, akurat si nieco mozu povyberat a zacnu sa niecoho bat. detska fantazia a spajanie suvislosti nepusti. nemame telku, len na pocitaci a to pred detmi nikdy nebezi. v 2 rokoch sem-tam pustim hrosika a ked nesedi na stolicke, ktoru umiestnim dost daleko od monitora, tak sa vsetko vypina a hotovo. naco si zapratavat izbu barierami od telky. ved ked neposluchne, tak nebude pozerat...musi si niest nasledky, hm 🙂
nasa mala tiez sa div nenacapi na telku a najviac ju zaujimaju reklamy 🙂
len si dajte pozor,aby vám na tú bariéru pred telkou nevyliezli.....naša to bežne robila,postavila sa na stolík alebo kreslo a bolo to ešte horšie ako predtým... naša na obrazovke bozkáva svoje obľúbené postavičky,ale len kým ju nezbadám,potom ju samozrejme ťahám preč.
aj moji dvaja sem-tam postávajú pred tv...ale vždy ich upozorníme...minule si dokonca priniesli svoje detské stoličky a chceli pozerať maškrtníček ...zo vzdialenosti cca meter a pol? od obrazovky... tvárili sa pri tom tak vážne a dôležito, ako keď tatino niekedy pozerá správy 😀 ...
takze je to jasné...aj moja... telku ignoruje, ale ked idu reklamy tak zacne byt ako zhypnotizovana, pride tesne pod telku, ze led va na nu vidi a pozera a pozera..... fascinuju ju hlavne malé bábatká....... No, odkazujem producentom reklám, že svojimi stupidnostami možu zaujat akurat tak 1-2-3 rocné detičky.....
naša nie lebo máme tv vysoko na skrini ale všimla som si že ked sme boli u brata tak mala tendenciu sa opierať o tv stolík a tak pozerať tak sme tam dali malý stolík a tým jej tak zabránili dostať sa k nemu.

aj u nas sa takto pozerala telka, kym som to nezatrhla .... 🙂 . Teraz jej musim urobit barieru, aby nemala moznost sa na telku "nalepit" , dam pred nu stolik a kreslo, takze sa oprie o stol a tak pozera..... ale aspon jej to zvacsi vzdialenost ..... 😝