icon

Ako často meníte deťom oblečenie do škôlky?

22. sep 2022

Dobre ráno, zamýšľam sa ze ci dobre robím. Kazde ráno dieta prezliekam v škôlke, čiže veci ktoré ma tam oblečené mu keď pren idem vyzliekam. Ak to nie je špinavé, tak mu ti nechám aj na druhu deň. Však to mal len chvíľku, vy to robíte ako? Všímam si ze niektoré deti rovno už chodia oblečené do škôlky v pohodlnom. A každý deň v inom. Nosí tam leginy a tricko. Niekedy je to vyčerpávajúce to prezliekanie pred a po. Ale zas ráno v tej zime poslať dieťa do škôlky len v leginach mi príde chore.

matkahelka
22. sep 2022

@beata_k my sa otuzujeme cela rodina, otuzovala som starsiu dceru a otuzujem mladsiu. prave preto neviem, co su skolkarske choroby. dieta mi skolku realne odchodilo a nie odmarodilo.

beata_k
22. sep 2022

@matkahelka A teraz? No...blahozelam. Diskusia je, ale o inom. O zobliekani dietata v satni, nie o sposobe otuzovania.

autor
22. sep 2022

Ano, budem to už takto robiť ze oblečiem ho doma. Ale príde mi ešte skoro na vrstvenie, čo sa týka spodku ze keby mu dám leginy a na to teplaky. Už teraz v septembri. Čiže aj tak mu musím spodok prezliekat. Dnes som to tak spravila ze tricko som mu dala doma a škôlke len vymenila teplaky za legíny.

matkahelka
22. sep 2022

@beata_k ano. poukazala som na to, aku hlupost si napisala, ze "chuda dieta, musi mu byt zima." skolkarovi. v satni. zima. ach jaj.

autor
22. sep 2022

@matkahelka v nasej škôlke je teplo aj v satni 🤷‍♀️ 🤣

anjelicek26
22. sep 2022

Vidis nejaky vyrazny rozdiel v tom, ze su 4 stupne rano teraz v septembri a ze budu 4 stupne v januari? Ja nie... neriadim sa kalendarom, ale pocasim...jasne su aj kuty slovenska, kde je teplejsie, ale sever proste sa musia obliect poriadne, aj keby dve vrstvy alebo dokonca tri styri...cibula rules... tricko, mikina, vesta... poobede len to tricko, rano ta hrubsia vesta, doobeda mikina... kedze poobede este 18 stupnov vie vybehnut... tam ide skor o to, ze tym prezliekanim v skolke si robis absolutne zbytocnu robotu navyse...a peries dve sady veci miesto jednej za den...

autor
22. sep 2022

@anjelicek26 ano to je pravda, mne ale príde divne nechať sa valat dieťa doma po gauči a kade tade, vo veciach zo škôlky. Preto som to aj takto doteraz riešila. Niekedy sa aj zaspini a nemusí mi potom doma behať taky ufulany.

autor
22. sep 2022

@anjelicek26 to počasie mi ide už riadne na nervy, keby bolo aspoň jednotne, bolo by to hneď jednoduchšie

anjelicek26
22. sep 2022

Bohuzial kazdy september je taky, ze clovek nevie, co s tym a to som mama vyse 16 rokov a deti mame styri 😂 Ved aj ja rano do kanclu idem o 6:15 v hrubej bunde a nazad v satach s lahkym cardiganom, proste nejde to teraz inak...coskoro uz bude zima stale, tak radsej sa nestazujem a uzivam to poobedne slniecko, kym tu nejake je 😂

jana_eyre_2
22. sep 2022

Moje decká sa prezleču do domáceho doma, takže sa nevalajú vo veciach zo školy/škôlky.. sama neznášam byť doma vo veciach čo nosím mimo domu.. čiže decká majú veci do školy/škôlky a na doma..

matkahelka
22. sep 2022

ale ved v ziadnej satni v ziadnej skolke nie je ani 0 ani 5 stupnov, aj ked tam aj su vypnute radiatory, teplo pride z tried, ktore sa pravidelne otvaraju.

matkahelka
22. sep 2022

ale ved dieta sa doma hadam prezlecie nie? ja sa prezliekam aj z prace, aj z nakupu. nikdy sa doma "nevalam" v tom, v com som sedela v kancli na stolicke, ci v kine, ci v restike.

maryetta
22. sep 2022

Tiez nevidim rozdiel. I je 6 stupnov teraz alebo v decembri 🙈 o dva tyzdne moze byt 15 stupnov. A je to teda rozdiel.
Ak treba obleciem ak nie tak nie. Bez ohladu na to co je v kalendari.
Maju oblecenie do skolky. Ako pridu domov tak sa prezlecu do domaceho. Ak ostaneme von tak je mi jedno co maju. Uspinia tak ci tak a pojde to rovno do prania. Mam uz druhe dietav skolke.
Napr dnes isla dcerka ze mala leginy tricko s dlhym rukavom a softshelovu bundu. Ciapka. V triede jej je dobre a vonku tiez.

janka1011
22. sep 2022

Ráno ako sa doma obliekol, tak bol celý deň v škôlke a zasa keď prišiel domov sa prezliekol do domáceho. Keď je zima, zhodiť len vrchnú vrstvu. Najjednoduchšie. Veľa rodičov deti ráno aj pri odchode prezliekalo, nechápala som načo. Veď ani v škole sa nebude prezliekať v šatni do iného.

alex2018
22. sep 2022

U nas v skolke zaviedli od covidu vybornu vec ze dospeli dnu nemozu, cize deti sa musia obliekat same- aspon sa tam nikto zbytocne nemota. Moje deti sa ani nikdy neprezliekali v skolke, v com prisli v tom ostali. Pancuchy chalani nikdy nenosili, dcera iba k satam a sukni. Do skolky skor v zime hrubsie leginy s ponozkami alebo teplaky. Ine v Bratislavskej zime ani netreba. Ak nahodou nasnezilo, pribalila som oteplovacky. Volim takisto cestu otuzovznia, tiez velmi skolkarske choroby nemame. ATB este nikdy nemali.
A ak teda maju spinave oble enie, po prichode domov sa prezlecu ale potom v tom idu na druhy den do skolky

autor
22. sep 2022

@matkahelka nie potom už sa neprezliekal, naco však ráno šiel v čistých veciach do školky, tam som ho prezliekla do skolkarskeho a keď šiel domov tak zas do toho v com prišiel. A v tom bol aj doma. Tak či tak ho treba prezliekat, tak je podľa mňa jedno ze ci sa preženie v škôlke alebo doma .

autor
22. sep 2022

*prezlecie

ajka0207
22. sep 2022

Mňa zaujala iná vec, to keď idú doobedu vonku, tak ide len v tých legínach čo si mi dala v školke? Či sa zas celé prezlieka? Pochybujem že to učiteľky dovolia.

thereisabear
22. sep 2022

Závisí aj, akú máte cestu do škôlky. Je rozdiel, či ide 20 minút pešo alebo len vystúpi z auta. Môj vybehne z auta a do škôlky to trvá tak 1-2 min. Stále má tepláky, aj v zime, iba mu zabalím nohavice na vrch. Nezamrzol zatiaľ.

petinko59
22. sep 2022
Používateľ petinko59 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od petinko59.

my sme museli kupovať obliečky do školky :D

matullienka
22. sep 2022

A to je taky strašný problém aby sa dieťa doma prezlieklo do oblečenia na doma?

alexi2211
22. sep 2022

Tak ja si zase nemyslím, že nejak treba často dieťa prezliekať, alebo som len nepochopila, ako si to vlastne myslela. Každý deň má ale čisté oblečenie do škôlky, to je pravda. Tepláčky pokojne aj viackrát v týždni rovnaké, ak sú čisté, nevidím v tom problém, veď sa tam aj tak len hrajú, bláznia, tak na čo vymýšľať neviem aké módne kreácie? 😀

zazrak1991
22. sep 2022

Aj môj ide do škôlky v teplákoch a tričku v ktorom tam aj je . A každý deň mu dávam čisté ,vždy sa nájde nejaký fliacik takže mu to rovno vymením . A doma sa prezlečie do veci na doma .
A v čom je problém? 😁 Veď na legíny jej daj nejaké tepláky alebo rifle a v škôlke dáš dole len hornú vrstvu nie ? U nás teda nikto neprezlieka dieťa v škôlke . A čo si všímam ,tiež majú deti väčšinou každý deň iné oblečenie ,lebo sa proste stane že sa uspinia či pri jedení alebo vonku. Jasné že keby mal čisté veci tak mu dám kľudne aj na druhý deň to isté ,ale to sa u nás väčšinou nestáva

fiafia
22. sep 2022

Treba to vymyslieť čo najjednoduchšie. Moja dcéra si chystá veci do škôlky už večer. Ráno si to len oblečie. Nosí väčšinou šaty. Takže v škôlke má pančuchy a na von a ráno si dáva ešte legíny NATO. Alebo leginy a NATO niečo zateplené. Také čo zvládne sama a rýchlo. V skrinke má veci keby sa náhodou obleje alebo zašpini. Každý deň chodi v novom obleceni

autor
22. sep 2022

@ajka0207 nie nejde, v skrinke ma teplaky na von keď idú zo škôlky

1mina
22. sep 2022

tiez ju doma obliekam v tom v com bude v skolke. Tam ma v skrinke len nahradne oblecenie keby cosi. Ja ju vodim aj s mladsim rok a pol starym, a ten tam beha ako sialenec po satni a berie detom flasky a zatvara skrinky a neviem co, tak om rada ze jej vyzleciem mikinku, prezujem papucky, a nevyhnutne veci rychlo rychlo :D .,,,Pripadne ked je teraz chladno rano dam jej tenke leginky alebo pancuchy a nato rifle, a v skolke jej stiahnem len rifle a dam do skrinky. A nechavam cca dva dni to iste, ak sa neuspini.

1mina
22. sep 2022

A inak aj u nas v skolke idu 1-2 razy za den von. Ved isto ich cele nemoze prezliekat nie ? supnu im vrchne vrstvy oblecenia a idu.

jvasenka
22. sep 2022

Chodíme autom takze od rana ma to v com je aj v skolke+tam ma nahradne oblecenie, teplejsie mikiny, teplaky...menim len to co zaspini ak je cista pojde v tom aj na dalsi den...a suhlasim v zime navrstvit ak chodite peso/busom a mas pokoj ak ta nebavi prezliekanie

januska12323
22. sep 2022

Asi som nepochopila, dieťa ráno prezlečieš z pyžama do "na cestu do škôlky" prídete do škôlky prezlečieš do "škôlkarskeho" a doma je potom v tom "škôlkarskom" kým nejde do pyžama?

ajko2011
22. sep 2022

Ja som v škôlke nikdy neprezliekala. Z domu už išiel v tom, v čom bol potom aj v škôlke. Každý deň nosil iné oblečenie. Nikdy nebol 2 dni v tom istom. V skrinke mal náhradné oblečenie.