Ako dostať dieťa do škôlky pred septembrom?

dadka33
25. mar 2011

Ahojte...potrebujem poradit 🙂 Moja dcéra bude mať v máji 3 roky,ale do škôlky mi ju zoberú až od septembra ☹ aj napriek tomu že ja nastupujem do práce...Je nejaky zakon,ktory uprednostnuje taketo deti,res.je zakon ktory určuje ze tieto deti musia zobrat do skolky aj počas roka ak rodič ma pracu a musi nastupit ak o ňu nechce príst?
Ďakujem za rady 😉

aduskatt
25. mar 2011

nie je ziadny zakon, podla ktoreho ti musia dieta zobrat, iba v pripade povinnej predskolskej pripravy musia zobrat 5 rocne dieta, prave tieto deti maju prednost pred ostatnymi ☹

atrami
25. mar 2011

Poradie na daný školský rok v akom berú deti je nasledovné:
1. deti, ktoré dosiahli 5. rok života- predškoláci
2. deti s odkladom školskej dochádzky
3. deti v pestúnskej /náhradnej starostlivosti po dovŕšení 5. roka života, ak rodičia maju TP v spádovom území
4. deti, ktorých súrodenec navštevuje dotyčnú školku
5. deti po dovŕšení 3. roka života ak matka nastupuje do práce.
Zákon teda neexistuje. Jedine situáciu rišiť umiestnením malinkej do inej školky, alebo s pomocou rodiny, opatrovateľky, prípadne sukromnej školky.
Aj keď by ti malinkú prijali, väčšina školok majú cez prázdniny iný režim-spojené triedy, suplovanie inými učiteľkami. Neviem ako by si malinká zvykala od septembra na iný režim.

Prostredného mi nezobrali, napriek tomu, že som nastupovala do práce. Našťastie som ostala tehotná.
Teraz mi malého / 3 roky bude mať v oktobri/ mi zoberú s podmienkou nástupu do práce, ale aj to len preto, že 2 synovia do tejto školky chodili.

stvura
25. mar 2011

No ak by si na to myselal skor a prihlasila ju povedzme uz od januara (treba prihlasit v marci predchadzajuci rok ako sa robi zapis) tak by ti ju mozno vzali (prakticky skoro ako trojrocnu), takto ti ju ziadna skolka nezoberie v maji, kedze prevazna vacsina skolok je cez prazdniny zavreta alebo funguje v skratenom rezime. Moje kamosky to riesili sukromne, cez pani co ma 5 deticiek co sa o ne stara a v septembri slo dieta normalne do skolky. Aj tak mozes byt rada ze ti ju vezmu, u nas je problme dostat normalne prihlasene dieta ktore bude mat tri roky v septembri do skolky...a to nehovorim ak mas januarove dieta tak aby bolo prijate v januari sa plati "poplatok za drzanie miesta"...takze hlavu hore, maj-august zvladnes, to nie je take zle.
To co pise atrami je fakt....inac je to hrozne nespravodlive, kamoska bola nahnevana ako levica, lebo uprednostnili dieta z nahradnej rodiny pred jej a pani profesionalna mamicka si doma vegetila od osmej do stvrtej, pricom ona musela ist do prace a svoje dieta zverit platenej opatrovatelke (ta nahradna mamicka mala len to jedno dieta).

cora73
25. mar 2011

Mne sa stalo to iste,"pochovalo" ma 6 dni... 😠 Maly sa narodil 6.1. riaditelka mala podmienku do 31.12. dosiahnuty vek 3 rokov,a kedze som "nemala" na všimne,ani sponzorske,tak dovi-dopo..Som sice nezamestnana,ale neviem,kto ma bude zivit 9 mesiacov do dalsieho septembra,lebo aj kebyze si najdem robotu,tak vyplatu dam len sukromnu skolku.. 😠 😠 je to paradne vymyslene,hlavna vec,ze ked sa rodilo menej deti,tak pozatvarali skolky,ale ked sa ich teraz rodi viac,tak ich neotvoria..

titkovamiriam
25. mar 2011

dadka nieje musis si bud najst opatrovatelku alebo nastupit do prace neskor a to mas dobre ze ti ju aspon od septembra zoberu,ja som sice problem nemala,no je kopec mamiciek ktorým nevzali deticky -u nas obci okolo 40 deti pod 5r ☹ proste ich nieje kam dat a to mame tri statne a uz dve sukromne skolky ☹

timeaviki23
21. nov 2019

Kde môžu zobrať moju dcéru bude mať 6 roki ja ju chcem dať ešte do škôlky abi ju zobrali do školy