Ako naučiť syna rozprávať v mužskom rode?
Ahojte, syn krasne rozprava ale v zenskom rode. Proste tak ako pocuje mna. Co s tym? Opravujeme ho ale ide si svoje. Zmeni sa to v skolke? Alebo ja mam zacat rozpravat v muzskom rode? Alebo su nejake tipy? Dakujem
nemusis ho ucit, v skolke to naberie.
Ja som bola doma s dvoma starsimi dcerami, za nimi bol syn, Muz rozpraval na deti po madarsky, takze tam sa rody nerozlisuju.
Chlapec teda nemal vzor rozpravania v muzskom rode. Hovoril okolo tych 2-3 rokov..robila som, papala som atd.
V skolke na to nabehol od chlapcov, vobec sme to neriesili a nic ho extra neucili.
Ma 2,5 roka
To sa poriesi same, je to normalne...uci sa rozpravat hlavne od teba...v skolke naberie nove slova a zacne to odlisovat...
To je normal, moj tiez rozpraval tak zaujimavo do 3 rokov. Tie deti si to este tak nemusia uvedomovat
@really8 nám pomohli otázky. Malý keď povedal spapala som, kakala som, vypila som, tak som sa ho vždy opýtala: čo si spraviL? A v zápätí sa opravil....do 2-3 týždňoch už vedel pekne rozoznať kedy aký rod použiť.
V 4 rokoch sa to zmenilo same, nenapravali sme ho. Zase prehnaná buzeracia tiež nie je dobrá, že sa nemôže uvoľniť pred vlastnou mamou
Moj syn tiez rozpraval v zenskom rode, lebo tak pocul mna. Potom dcera zase rozpravala v muzskom, lebo sa ucila od brata. Obaja to casom pochopili, nic som ich specialne neucila.
Dcéra zase hovorila v mužskom rode . Teraz má 3,5 a už vie rozoznať mužský a ženský rod.

A aký je starý? Dcérka hovorila rody naopak snáď do 3,5 roka, o sebe hovorila v mužskom, o ockovi v ženskom hocikedy… Ono to samé prešlo.