Ako riešiť zmenu správania dieťaťa po nástupe do škôlky?
Dobrý večer, viete mi prosím poradiť. Idem sa trosku rozpisat. Syn mi začal chodiť do škôlky prvýkrát teraz v septembri a mam pocit, ze mam vymenene dieťa. Mal ťažšiu adaptáciu v septembri, ale už je to dobre. Len ma trápi, že jeho správanie sa zmenilo. Chodí tam iba na pol dňa zatiaľ, pretože spinkať tam ešte nie je pripravený. Po obednom spánku sa mu nechce chodiť vôbec von. Kričí že nechce, chce byť doma, ma väčšie záchvaty hnevu. Spravanie k starým rodičom, hlavne k mojim sa tiež trosku zmenilo. Čo niekedy pri nich bol veselý, smial sa, teraz je vážny, ledva sa zasmeje, niekedy sa s nimi nechce ani rozprávať a krici na nich, aby mu dali pokoj. Neviem ci je taky unavený zo škôlky, pretazeny alebo co sa deje. Nikdy sa takto nespraval. Cez víkend ho tatinko vkuse ťahá k svojim rodičom, každý víkend tam musia byť, jeden deň vo víkende, ja tam chodím s nimi. K našim chodíme každý druhý víkend. Čiže od pondelka do piatka v skolke na pol dna, kazda sobota jedna babka, kazda druha nedeľa druhá babka, dieta nemá cez víkend ani pokoj a nemá kedy tráviť čas s rodičmi, nemáme kedy ísť na vylet, lebo vkuse svokra vyžaduje nastevy. K svokre musia chodiť každý víkend, inak by bol oheň na streche, keby tam nešiel jeden víkend, tak by to asi neprežila. Náš syn nemá ani kľud cez vikend. Ja uz nemozem skresat nastevy, k našim chodi malý len 2x do mesiaca. Len svokra vkuse vyžaduje, aby tam malý chodil, este chce aj cez tyzden, ale vidim, ze je unaveny po skolke. Majú ho ako hracku a ja vidím, že je toho naňho veľa, musí ešte spracovať tu velku zivotnu zmenu, ze zacal chodit do skolky. Jemu je teraz vzacne byt aj doma s mamou a tatom bez nastevy. Len svokra generál a tatinko druhý generál neberú na maleho ohľad. Ako by ste to riešili tie nonstop nastevy u svokry, ktore mi lezu na nervy, keď vidím, že môj syn chce byť aspoň 1 deň vo víkende alebo celý vikend so svojimi rodičmi osamote ako rodina a ja chcem to iste. Syn ide k svokre jasne, lebo tam je aj tatinko, takže bez tatinka ani na krok. Ako by ste to riesili? Ja vidim, ze je unaveny, chce mat aj on volnost cez vikend ako kazde dieta, behat po ihrisku, vyletoch, my musime sediet u svokry každú každú každú sobotu 3-4 hodiny. A ten vzťah k starým rodičom, mojim rodičom, zmení sa to? 😞 Vždy sa s dedkom smial, dedko vedel ako na ňho, teraz je syn úplne vymenený a mrzí ma to... a svokra, ktorá nerešpektuje ani naše sukromie a chce nás riadiť a vkuse kontrolovať, ktorá si celé 3 roky kupovala maleho darcekmi a sladkosťami, hoci vedela, ze mi to vadí a súťažila s mojimi rodičmi, je ta najlepšia babka...
A Ty nemáš ústa alebo sa bojíš niečo povedať mužovi?Naša, keď začala chodiť do škôlky bola rada sama. Prišiel piatok a akoby chcela svoj kľud. Hrala sa
v detskej, ani sme o nej nevideli. Z celého týždňa bola prestimulovana. Teraz je v puberte a teda, keď nechce ísť k starým rodičom alebo niekam s nami nejde. Deti nie sú hračky. A aby som nešla na výlet kvôli svokre alebo niekomu z rodiny? No tak snáď už máte svoju rodinu. My sme furt niekde a to máme doma drobca.
Stale len svokra svokra svokra. Vies co je vacsi problem? Tvoj muz. Lebo keby sa zastal Teba a rodiny, povedal by stacilo a nebol u nej nonstop navezeny aj s dietatom. Neber si tolko do ust tu svokru, ale ries doma s muzom aby ste fungovali viac ako rodina a aby si on "upratal" aj svoju mamu.
@anonym_b3a2af a keď si ju nevie upratať? Oni tak žili, vkuse chodili babke, dedkovi na dom, zahradu, ale ja tak žiť nechcem... chyba mi volnost, môj život, ja nechcem žiť ako oni žili, ja chcem fungovať cez víkend aj ako rodina, my traja... moja mama nežiada a nevydiera ma, ze keď neprídem cez víkend, tak sa nahnevá, lebo chápe, že už máme aj svoj život... partner mi povedal, že mám akceptovať to v com vyrastal... pre nho to je normálne a prirodzene, majú to v krvi, ale ja tak žiť neviem...
Stale len svokra svokra svokra. Vies co je vacsi problem? Tvoj muz. Lebo keby sa zastal Teba a rodiny, povedal by stacilo a nebol u nej nonstop navezeny aj s dietatom. Neber si tolko do ust tu svokru, ale ries doma s muzom aby ste fungovali viac ako rodina a aby si on "upratal" aj svoju mamu.
@anonym_b3a2af on na svoju mamičku nedá dopustiť. Povedal, že raz do týždňa tam chce chodiť
aj s malym... svokra keby nevidela 1x do tyzdna malého, ona by zosalela, až moc je naviazaná nielen na vnuka, ale aj svojho 40 rocneho syna...
A Ty nemáš ústa alebo sa bojíš niečo povedať mužovi?Naša, keď začala chodiť do škôlky bola rada sama. Prišiel piatok a akoby chcela svoj kľud. Hrala sa
v detskej, ani sme o nej nevideli. Z celého týždňa bola prestimulovana. Teraz je v puberte a teda, keď nechce ísť k starým rodičom alebo niekam s nami nejde. Deti nie sú hračky. A aby som nešla na výlet kvôli svokre alebo niekomu z rodiny? No tak snáď už máte svoju rodinu. My sme furt niekde a to máme doma drobca.
@anonym_6ca007 presne... ja to vidím teraz na synovi, chce mat svoj kľud, je mu vzacne byt doma... koľkokrát povie malý, že nechce ísť svokre, ale aj tak tatinko povie, že malé dieťa mu nebude rozkazovať a zoberie ho tam, lebo musi plniť príkazy mamicky... bojujem s týmto už takmer 3 roky a neviem si už rady :(
@anonym_6ca007 a nebojím sa povedať na plné ústa co si myslím o tomto celom, preto sa vkuse hádame a problém je svokra, ktorá naňho tlačí... on nedá na svoju matku dopustiť... oni tak vyrastali, cele víkendy chodili k babke, dedkovi na zahradu... povedal mi, že mám akceptovať to v com vyrastali... ale ja tak žiť neviem... ked mu poviem, že chcem ísť cez víkend tam a tam, tak mi povie, ale ze 1 deň vo víkende chce ísť k svojim rodičom aj s malym a nemôžem mu v tom brániť, lebo on si malého zoberie aj tak a ja si môžem pískať...
Toto je ako cez kopirak tema spred 2 dni, akurat tam boli deti 2. No tak si dajte rozkazovat, co akoze cakate od tychto vylevov. Nikto sa za vas nepostavi, ak to neurobite vy. Najlepsie je stazovat sa na MK a doma suchat nohami. Chudence deti.
No ako tak citam Tvoje komentare, Ty si tu predsa uz pisala, nie?? A nie raz.
No ako tak citam Tvoje komentare, Ty si tu predsa uz pisala, nie?? A nie raz.
@anonym_b3a2af Aha, mas pravdu. Ano, je ta ista. Asi caka, ze ked to napise 5x na MK, ze sa nieco zmeni🙄
Jak vymenené?? Tebe ho v škôlke vymenili za iné dieťa???
Ale ze vazne, uz min.3x ta ista tema od nej a ocividne sa nic nezmenilo. Takze zeny, skoda drat klavesnicu😄
Zober rano maleho predtym ako sa muzik zobudi a chodte na vylet ty a tvoj syn.Uplne po tichu zmiznite z domu,bytu.Napis odkaz na papier,a tel.vypni.Dajte si vikend az do nedele len ty a tvoj syn,bez toho aby vedel tvoj mamickar kde ste.
Šibnutí ste úplne všetci dospelí. Chudák dieťa. Tvoj pán manžel je dosť slabý, keď nedokáže upratat vlastnú mamu
Ahoj, objednaj na víkend hotel a oznám mužovi, že v piatok odchádzate aj s malým. Cez deň si užite "detskej zábavy" (bazén, preliezky, zvieratká...) a večer si otvorte fľaštičku vínka a trošku viac sa povenuj mužovi, aby mal chuť si to zopakovať častejšie. Možno pochopí, že to bolo lepšie rozhodnutie, ako sedieť u svokry.
Keď bude trvať na návšteve svojej matky, vezmi kamošku, svoju mamu... a choď bez neho. Aby pochopil, že nebudeš skákať, ako on píska. Nabudúce si to rozmyslí.
Tak nech ide muž so synom v piatok k jeho rodičom a víkend máte voľný. Ja nechápem čo furt riešiš tu na MK. My máme ísť za tvojím mužom a svokrou a vyriešiť to?? 🙈
Mesiac je kratke obdobie na adaptaciu. Dieta velmi casto zrkadli nase vlastne pocity a obavy. Píšeš, ze je unavený po 1/2 dňa v MŠ? Nemá dôvod. Čo robite každy den poobede? Ved do vecera mate kopu casu, kedy sa moze zrelaxovat v prostredi, ktore pozna. Staci si k nemu sadnut na 30 minut denne, odlozit mobil a vsetky rusive prvky a v klude si s nim kreslit, nieco stavat alebo citat knihu. To uplne staci aby dieta naplnilo svoje citove potreby, zistilo, ze ma stale doma miesto. Take male dieta neptrebuje extra vylety, im stacia uplne jednoduche veci. A ten vikedn u svokry? Ak je dieta u babky stastne, venuju sa mu, nechala by som to tak. Ale, ja osobne by som si nevedela prestavit stravit kazdy vikend s rodicmi (ci uz jedna alebo druha strana). Mne pripada, akoby ste si sami s muzom ani nevedeli travit cas sami...
Chudák chlapec. Svokra neni problém ale tvoj muž. Čo ona nemá nohy? Nemôže prísť keď už tak bez nich nevydrží?
Akú chceš počuť radu ? Si narob doma poriadky s mužom. Iná rada neexistuje
Tak, treba urobiť nejaky kompromis. Jeden vikend u tvojich rodicov a jeden u svokrovcov. Dva vikendy stravite sami, ako rodina. Vsetko treba odkomunikovať a urobiť nejaky zaver, aby to vyhovovalo všetkím.
@michaelaaa02 Uz rok tu vypisujes to iste. Co vlastne chces od nas? Mame ist k tvojej svokre a upratat ju? Uz si uplne neschopna?
@michaelaaa02 Uz rok tu vypisujes to iste. Co vlastne chces od nas? Mame ist k tvojej svokre a upratat ju? Uz si uplne neschopna?
@really8 Sa mi to zdalo nejake povedome a dole mi vyhodilo podobne temy a ano, je to ona. Stale dokola to iste. Milion napadov tu uz bolo, ale nie, ona si furt ide svoje. Svokra, svokra, svokra. Tiez neviem, co my mame robit. Uz je dost stara na to, aby pochopila, ze kazdy si svoje sr..ky musi vyriesit sam. To, ze sa postazuje kazde 2 mesiace na Koniku, tento problem nijako nevyriesi. Alebo caka, ze jej napiseme, ze je to OK a mozno potom sa ukludni😃 uplne normalne mi to nepride.
@really8 Sa mi to zdalo nejake povedome a dole mi vyhodilo podobne temy a ano, je to ona. Stale dokola to iste. Milion napadov tu uz bolo, ale nie, ona si furt ide svoje. Svokra, svokra, svokra. Tiez neviem, co my mame robit. Uz je dost stara na to, aby pochopila, ze kazdy si svoje sr..ky musi vyriesit sam. To, ze sa postazuje kazde 2 mesiace na Koniku, tento problem nijako nevyriesi. Alebo caka, ze jej napiseme, ze je to OK a mozno potom sa ukludni😃 uplne normalne mi to nepride.
@luccys vsak toto. Urcite sa zas najde nejaka moralistka co sa do mna pusti ze aka som hnusna a zeny zenam bla bla. Ved ale vyse pol roka furt to iste a to uz kto ma na to nervy a chut takej osobe radit a pomahat.
@luccys vsak toto. Urcite sa zas najde nejaka moralistka co sa do mna pusti ze aka som hnusna a zeny zenam bla bla. Ved ale vyse pol roka furt to iste a to uz kto ma na to nervy a chut takej osobe radit a pomahat.
@really8 Takto to skonci, ked si megasubmisivna zena zoberie mamanka. Ona sa za seba postavit nevie a on este nepochopil, se ma svoju rodinu a mentalne je u rodicov este.
Tak, treba urobiť nejaky kompromis. Jeden vikend u tvojich rodicov a jeden u svokrovcov. Dva vikendy stravite sami, ako rodina. Vsetko treba odkomunikovať a urobiť nejaky zaver, aby to vyhovovalo všetkím.
@anna777115 to ale u nich neexistuje, že by nevideli vnuka par dni... musia s nim byt kazdy tyzden... oni sú nim až posadnutí... partner mi povie, že ho nemám odtrhavat od rodiny, že raz do týždňa tam bude chodiť... cez týždeň po robote nema čas, tak každý víkend bude matke vyplňovať program...
@anonym_b3a2af a keď si ju nevie upratať? Oni tak žili, vkuse chodili babke, dedkovi na dom, zahradu, ale ja tak žiť nechcem... chyba mi volnost, môj život, ja nechcem žiť ako oni žili, ja chcem fungovať cez víkend aj ako rodina, my traja... moja mama nežiada a nevydiera ma, ze keď neprídem cez víkend, tak sa nahnevá, lebo chápe, že už máme aj svoj život... partner mi povedal, že mám akceptovať to v com vyrastal... pre nho to je normálne a prirodzene, majú to v krvi, ale ja tak žiť neviem...
@michaelaaa02 keď tak nechceš žiť, nemala si si ho brat. Hádam si videla/vedela aký majú spôsob života. Keď mi to nevyhovuje, tak vztah ukončím a nejdem hlavou proti múru. Nie je to predsa jediný chlap na svete. A jasne, len svokra je vždy ta zla. Neviem, prečo by sa tebe mali prispôsobovať, keď ty sa nechceš prispôsobiť im.
Boze dobry, ona tu fakt toci 3 vety dokola...verklik. Ja naozaj neviem, co chce. Koncim. Toto tu nema vyznam.
@anna777115 to ale u nich neexistuje, že by nevideli vnuka par dni... musia s nim byt kazdy tyzden... oni sú nim až posadnutí... partner mi povie, že ho nemám odtrhavat od rodiny, že raz do týždňa tam bude chodiť... cez týždeň po robote nema čas, tak každý víkend bude matke vyplňovať program...
@michaelaaa02 Tak muzovi vydvetli ze v manželstve, ako aj v rodicovstve ste dvaja. A ako on ma svojr predstavy o fungovaní, tak isto máš aj ty tie svoje a ked chcete spolocne žiť, ako rodina, tak tie kompromisy sa musi naučiť robiť.
A od nás na MK čo čakáš? Máme ísť za tvojím mužom alebo svokrou? Nezvyknem dávať takéto komentáre. No v poslednej dobe mi príde, že tu chodia nesvojprávne ženy, alebo zúfalky čo silou mocou chceli muža a deti alebo tu bývajú vymyslené témy. Sprav si poriadok s mužom.
Tu je škoda niečo povedať. Načo?
@michaelaaa02 ty sa cudujes malému ze je taky? Chudák ved sa pozri s kym žije. Bohuzial som citala svoje témy a nerozumiem ze ta hanba nefackuje pisat sem znova. Dostala si nespočetne vela rad a nic si si z toho nevzala.