icon

Ako sa rieši absencia pre predškolákov?

2. sep 2024

Môj synček je od dnes pred školák. Ako sa prosím rieši absencia ? Či nieje to až takou formalitou ? A prázdniny ma ako v škole ? Ďakujem

bebebi
2. sep 2024

Predskolska priprava je povinna, cize sa absencia riesi rovnako ako v ZŠ - v pripade choroby donesies potvrdenia od lekara.

kacena4
2. sep 2024

neviem ci 6 alebo 7 dni moze ospravedlnit rodic potom uz len lekar. prazdniny ma ako skolkar

misinka0611
2. sep 2024

Do 5 dní ospravedlniť vieš ty a pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá zakonný zastupca dieťaťa potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.

A prázdniny? No niekedy sa zisťoval záujem a mohla si sa rozhodnúť, inokedy zas zatvoria. Letné prázdniny tam škôlka 2 týždne fungovala. Záleži od zriadovateľa aj.

autor
2. sep 2024

@bebebi a prázdniny? Tá naša Skôlka nemá žiadne prázdniny, ako napríklad zimné je možnosť si ho nechať doma ? Alebo cez jarné.

zuzinka888
2. sep 2024

Ano, mozes si ho nechat do.a ked budu prazdniny- na tie ma dieta pravo bez ohladu na to do akej skolky dieta chodi.

kivivi
2. sep 2024

Absencie u predskolakov (pozor, je to ine ako u skolakov):

Ak neprítomnosť dieťaťa, ktoré plní povinné predprimárne vzdelávanie, z dôvodu ochorenia trvá najviac 7 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní a súhrnne počas mesiaca najviac 14 vyučovacích dní, neprítomnosť sa ospravedlňuje bez predloženia potvrdenia od lekára. Ak neprítomnosť dieťaťa, ktoré plní povinné predprimárne vzdelávanie, z dôvodu ochorenia trvá viac ako 7 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní alebo súhrnne počas mesiaca viac ako 14 vyučovacích dní, vyžaduje sa aj predloženie potvrdenia od lekára.

Samozrejme, dochadzka pocas skolskych prazdnin je dobrovolna, nie povinna.

slavomira236
2. sep 2024

Nad7dni musisat papier od lekara. Vikend sa nepocita..v skolke sme vypisovali dovod preco chybal a oni to posielali na socialku