Ako umiestniť dieťa do škôlky v Bratislave?

babikadaska
4. feb 2019

Sesternici konci rodicovska dovolenka. Nasla si pracu v Bratislave. Zatial ma iba podnajom, bez zmeny trvaleho bydliska. Jej dcerka bude mat v marci 3 roky. Je nejaka sanca ,ze ju umiestni do statnej skolky ? Uz od marca? Je na vsetko sama,sukromnu skolku z jedneho platu neutiahne, do prace ist musi. Nema vobec nikoho kto by jej s cimkolvek pomohol. Z platu,ktory dostane,zaplati najom a vyziju obe. Ale rozpocet pocita iba so statnou skolkou... pozerali sme zbezne na internete,niektore skolky obvolali,vsade maju plno. Aspon take boli odpocededo telefonu alebo do emailu. Je nejaky postup,ktiru ma dodrzat? Podat oficialnu ziadost ?

katren
4. feb 2019

@babikadaska ziadost aj ked poda, vezmu ho s najvacsim stastim aj tak az od septembra...a ma minimalne sance, kedze nema bydlisko v BA

babikadaska
autor
4. feb 2019

@katren presne to som si myslela. Dakujem..

siska53
4. feb 2019

@babikadaska ma naozaj velmi malu sancu.. niektori, to riesia uplatkami.. my sme tu narodeni, x tangeneracia, nase deti tiez a mali sme.problem umiestniť dieta. Starsie nam vzali az v 4,5r., Mladsiu nam vzali az od najblizsieho septembra, ked uz mala 3,5r, museli sme ten cas vyriesit sukromnou skolkou, aj to ju vzali len preto, ze tam ma surodenca, ale uprostred roka to neslo.. este sem-tam zvyknu nejake deti v januari zobrať, ale to su mozno taki, co davali ziadost v case podavania prihlášok do skolky v maji a uvolnilo sa im.miesto, tak im zavolali.. my sme take stastie nemali. dokonxa aj maleho nam prijali tak,ze par dni pred zacistkom sk.roka nam volali, ze sa im uvolnilo, ze ho teda od septembra beru..

zooeynka
4. feb 2019

@babikadaska aj ludia s tp v ba vo vacsine pripadov nedostanu statnu skolku. Cele zle. Cize nech necaka zazrak...

beky1813
4. feb 2019

Velmi mala sanca, takmer nulova

iwesska
4. feb 2019

Okrajove casti ako Podunajske Biskupice,Dubravka,v
Vrakuna vraj problem nemaju,tam by mohli vziat aj pocas roka,aj ked nie je to iste. Ale Petrzalka,Ruzinov napr.treba ratat s tym,ze dieta sa dostane najskor ako 4r.,alebo predskolak. 3r.dieta bez starsieho surodenca velmi nepravdepodobne.

silvi300
28. feb 2019

@babikadaska odporúčam vyskúšať do cirkevnej MŠ zapísať dieťa. Do klasickej škôlky nie je takmer žiadna šanca sa dostať. Držím palce, aby vás zobrali 🙂

zooeynka
28. feb 2019

Aj cirkevne MS su preplnene!!! Skoro ma svihlo ked som videla na kolkate miesto v poradi nas zapisovali pri odovzdavani prihlasky. Jasne ze nas neprijali. (Ms sv.ursule)

martinar8
28. feb 2019

Och Boze moj to znie strasidelne, ja akurat riesim podobny problem...az v juny mozem mat realne trvali pobyt v ba...cize to uz je po zapisoch.. budeme Ba NOVE MESTO. Sama s malym, od septembra potrebujem surne robit, on bude mat az v Novembri 3roky ale financne to neutiahnem, musi do skolky... naozaj nie je ziadna sanca-ani smer Raca?