icon

Ako vysvetliť ženské veci 3,5 ročnej dcére?

ljarabek
7. máj 2019

Mamky ako ste svojim dievčatám vysvetlili ženské veci? Mam doma 3,5 ročnú veľmi zvedavu videla ma ako si na Nohavícky lepim intimku vysvetlila som jej na čo je a par hodín som našla intimku aj na jej nohavičkách... Ci nemám jej veci vysvetľovať?

monca0021
7. máj 2019

@ljarabek ja som sa normálne musela vrátiť na tvoj prví post čo si písala a vlastne načo si sa pýtala pretože tu sa mamičky hádajú akoby šlo o život. Ja napíšem svoju skúsenosť nech je sa do koho pustiť opäť 🙂 ja som vbehla veľa krát mame do záchodu a dokonca aj ocovi aj som ich veľa krát videla ako mala sa kúpať a absolútne nemám z toho žiadnu traumu ako tu niektoré píšete 😀 som dospela a doteraz nemám problém PRED MAMOU niečo sa spytat alebo keď som mala hrcku na cecku jej to ukázať 😀 a predstavte si mám manžela niesom na ženy pred nikým cudzím som sa nevyzliekala a keď som dostala prvú menštruáciu bežala som hneď za mamou že už to asi mám 😀 takze asi tak 🙂 kľudne jej povedz sama čo uznáš za vhodne mne len nedalo to tu nekomentovat. Preboha veď ste dospelé ženy prečo sa tu urážate? Vždy budú ohľadom tohto dva tábory tak bohužiaľ každá máte iný pohľad iný názor tak sa skúste rešpektovať navzájom a nie sa škaredo urážať 🙂

katrin21
7. máj 2019

@belllinka tvoje uvahy su mimo...ake nechavanoe splachoda nesplachnute???. ved ona tam kukne ked na nom sedim!!! to tebe fakt musi clovek dopodrobna vysvetlovat, aby ti doslo nieco a pochopila si to?? Boze ty mas velmi slabu predstavivost k tom,ale vsetecne su deti...🙈🙈🙈

nini1010
7. máj 2019

@laska201 Ale ja to chapem,naozaj si myslis ze nie?ved aj moja mala mala 3 roky a ani vtedy mi do zachoda nechodila.priznavam ze chodila ked bola naozaj babo,alebo batola,musela som ju mat na ociach stale ale vtedy si ani neuvedomovala co tam robim poriadne.Akonahle si zacala tak som ju tam nepustila.Pre mna proste to ze dieta vreati za dverami nie je dovod.Tak ako vrestanie nie je dovod na to aby som mu dala to co si vynucuje,tak nie je dovod ani na toto.proste podla mna je to cez ciaru a je normalne ak sa v tom nezhodneme.

katrin21
7. máj 2019

A vseobecne , to, čo sa budeš snažiť najviac ukryť pred deťmi tak to ich bude najviac priťahovať a zaujímať!! Keby som mojej dcére hovorila nechoď sem nemôžeš si mi Zostaň tam tak zaručene sa mi bude trikrát viac dobíjať do tej kúpeľne než keď si to nevšímam neriešim a jednoducho raz Z desiatich rázov tam príde a o par dekund odide...
Na čo robiť tajnosti okolo normálnej veci...
A to kedy sa ktoré dieťa začne hanbiť je vysostne individuálne a tiež v nemá dosť veľký rozdiel medzi členmi rodiny a cudzími ľuďmi.. mám doma ešte 17 a 18 ročné baby tak viem o čom hovorím, ako to bolo ked vyrastali..

nini1010
7. máj 2019

@katrin21 Neviem ako sa to da,uprimne, naozaj nie.za 5 rokov sim nezazila situaciu aby mi mala nakukala do obsahu zachodovej misy,proste ani to nemala tendenciu robit ani som jej to nedovolila.naizaj nechaoem ako sa to da ze nahodou nakuknut ked tam sedim...nechcem sa nikoho dotknut ale tazko mi to pochopit.

katrin21
7. máj 2019

@nini1010 ver tomu že ja mojej dcére neustupuje v tom čo si vynucuje som dosť zásadový typ matky čo sa týka výchovy.. Ale rozhodne sa mi nezdá dôležité aby čakala za dverami záchoda striktne, keď má dva a pol roka alebo tri A vôbec by nepochopila že prečo tam má čakať a ani ja v tom nevidím zmysel. A keď mi ona povie že mám ísť preč a chce byť na záchode sama Tak odídem.. a rovnako niekedy poviem teraz keď je väčšia aj ja jej že nechaj ma tu samú Tak už to pochopí A naozaj niekedy tie dvere zavrie ale proste keď bola menšia tak predsa ju nebudem vyhadzovať keď to nechápe.. pre mňa to nebolo absolútne dôležité.. ani to nebola vec ktorú by som mala nejako riešiť a robiť z toho tabu a neviem akú intimitu keď ona ešte o intimite ani netuší...

laska201
7. máj 2019

@nini1010 veru nie lebo tiez mam malu 3rocnu a drzaky este take super nema a nocnik uz davno nepouzivame chodi na normalne wc kde ju musim pustit lebo si to necha na poslednu chvilu a uz mi krizi nohy

katrin21
7. máj 2019

@nini1010 nuz, tak kazda mame ine dieta a u nas sa oducanie od plienok a chodenie na zachod spajalo s tym,ze dieta vidi,ze tam chodime aj my.. je logicke, ze ked tam je,tak vidi, ci chces,alebo nie..pekne sa behom tyzdna v 2r odplienkovala, kakanie o nejaky cas neskor..motivobat dieta ,aby chapalo,co od neho chces je dolezite. A pokiap viem, vacsina deti s mamami na zachod chodi ,skor ste rarita tie ,co sa zatvaratem..ved je o tom tolko vtipov a fotiek aj tu na MK..ze nikde sama...a my mame velku kupelnu, nie male WC,cize mala pride hocikedy zboku zachoda, nie je to stiesneny priestor..kupelns ma 4.5x2.7m..

Fakt sa necudujem,po tom,co tu citam, ze kopec deti ma traumu z hovienka v zachode, ze je to nieco ,co treba schovavat a potom ani nechcu chodit kakat aj tyzden... uf..

katrin21
7. máj 2019

A tusim sa uz viac ani nechcem velmi k tomu vyjadrovat...

nini1010
8. máj 2019

@katrin21 Aj ja mam presne ten isty pocit 😉 Dobru noc.

tesha21
8. máj 2019

Tak v kazdej domacnosti to chodi inak a pre kazdeho je ok nieco ine, u deti je to len zvedavost a nic zleho/pohorsujuceho za tym nevidia, nech uz doma fungujete so zatvorenymi ci otvorenymi dverami na wecku.
Jedine co by ma trapilo je detska uprimnost, aby potom dieta kade tade nerozpravalo co sa na tom wecku deje :D :D

tesha21
8. máj 2019

@ljarabek vysvetli ak sa pyta. Jednoducho, primerane veku, par slovami, aby dieta malo pravdivu odpoved, ale zas nemusis zachadzat do prilisnych detailov. Ona len poznava svet okolo seba a teba vidi ako svoj vzor.

1ryba
Autor odpoveď zmazal
sintra
8. máj 2019

To je koniec tato diskusia 🤣 A @belllinka tebe gratulujem, mas luxusny level schopnosti vyrobit z komara somara 💪

deti95060810
8. máj 2019

každý si robí ako uzná za vhodné....ale moje deti v tomto veku nemali ani potuchy o takýchto veciach.... načo im kaziť detstvo..

0silvia0
8. máj 2019

Pridám sa aj ja: ja som bola vždy hanblivejsi typ, takže mne nie je prirodzené pred kýmkoľvek sťahovať gate a vymieňať vložky. Pre mňa je toto výsostne intímna záležitosť. Ani pred dieťaťom. Moja mama toto robila, že chodila s holým zadkom aj nám oznamovala jej menštruačné záležitosti. Nam to bolo nepríjemné a nechceli sme sa s tým zaoberať. Ale asi je to tým, že sme boli všetky deti hanblivky. Takže pre nás to bolo negustiozne.
Takže napriek tomu, že naša mama sa na záchode nezatvárala a všetko som videla som mala zábrany sa s ňou o ženských veciach rozprávať.
A napriek tomu, že ja som svoje deti nepustala na wecko počas menštruácie, tak moja 15 r. dcéra nemá problém sa so mnou o ženských veciach rozprávať.

lenadka
8. máj 2019

@belllinka strašne preháňaš 😆
Ja nemám rada ak deti zamnou lezú na wc považujem to za narúšanie súkromia a predsa sa stane. Použitú moju vložku aj tak nikdy nevideli, no prilepiť čistú príležitostne áno. Odkedy naše deti dosiahli na kľúčiky všetky sú vytiahnuté zo zámkov a vyložené na zárubni hore, niektoré sa nenávratne stratili už pred rokmi. Najstaršia dcéra sa ako malinkã vymkla a už to zažiť nechcem. Preto mina to wc niekedy napriek môjmu nesúhlasu vpalia, neteší ma to ale ani to neberiem ako tragédiu. Sex je normálny ale nie je normálne robiť to pred deťmi, urobiť to zámerne je trestný čin...to vie snáď každý normálny človek tomu prirovnaniu s vložkou nikdy nepochopím.

michaella94
8. máj 2019

@belllinka nikto mu ich cielene neukazuje....teda aspon ja nie ale neskryvam sa ked som na wc..normalne idem a ked pride zamnou neriesim ..opyta sa odpovedam ci co mam klamat....dietatu casto staci jednoducha odpovedt a s nou sa uspokoji....zaujimalo by ma co ty si ty povedala dietatu ked sa ta opyta ako mna ze ako sa dostalo bábätko do bruska ked som bola tehotna s najmladsim...

modrava
8. máj 2019

normalne nechapem ako mohli prezit minule generacie, nasi predkovia, bez dusevnych poskodeni... spolocne kupanie deti v rybnikoch, jazerach...vykonavanie potreby niekde na poli alebo za humnom... porody a umieranie v chalupe s jednou miestnostou, dokonca aj sex tam v tej jednej miestnosti prebiehal!!! :D a deti boli zalezene na peci (a spali vobec pri tom?)... miesto vloziek si zeny prali kazdy den par krvavych handriciek a predpokladam, ze vtedy asi neopustali na par dni deti, rodinu a dedinu aby tie susiace sa handricky niekto nebodaj nevidel..
ake je krasne byt puritan v 21 storoci :D

eva112014
8. máj 2019

@belllinka No, čo teraz? Katrin urobila veľkú chybu, veď mala spláchnuť wc tak, že ešte sedí na ňom a potom si vodičku (od splachovania wc) utrieť si zo zadku ešte raz. A dieťa by malo ukážku splachovania wc ako sa to nerobí. Alebo robí? 😂😂😂 Mimochodom, nie každé dieťa "len" plače pred dverami wc. Mne trebárs kopala do dverí, kričala, búchala s hračkami do dverí a zišla mi aj farba z dverí. A vložky som mala v zrkadle nad umývadlom. Vyliezla na wc, umývadlo a otvorila "zrkadlovú skriňu". Varila som a povedala mi, že si ide pre bábiku do izbičky. Nie každý má také "kľudné" deti. Alebo treba také 3 ročné zmlátiť za toto 😵, tak radšej vysvetliť . Či?

ukulela
8. máj 2019

@belllinka to ako sa vyjadrujes? Máš nejakú traumu z detstva?
Väčšina domov sa dnes stavia s veľkou kúpeľňou spojenou so zachodom. Tam sa kľučka držať nedá. A malé decko predsa neklope. Tiež som to pochopila až pri synovi. 4rocnny teraz konečne trocha už chápe, keď poviem aby ostal za dverami. Ale stale mi na wecko nosí imaginárne zmrzliny a chodí mi oznamovať neodkladné skutočnosti, lebo keby som nevedela, že veľryba žije v oceáne asi by sa Zrútil svet. Tak tu, ženy, nerobte z nás uchylacky, že nás decká vidia sedieť na wecku.

belllinka
8. máj 2019

@galioska co to prekrucas? Ja nehovorim o hovienku v nocniku, co to same decko vykadilo, to je normalne.
A takisto nehovorim o batolati, ktore nevydrzi ani minutku bez matky. Rec je o 3 rocnom dietati. Jasne, kazde 3 rocne dieta sa hadze na zamknute dvere, bucha a chyta traumu, ked nie je 3 minuty s matkou 🙄
@katrin21 neviem, aky mate zachod, ale ja ked na nom sedim, tak dnu nevidiet, toto mi uz pride byt trapne nevediet ani splachnut tak, aby dieta pred tym neprestudovalo obsah zachoda.

mrkvicka060
8. máj 2019

Tak moji chalani tiez oblubuju robit mi spolocnost na zachode pri cikani. Ale ked poviem, ze "teraz ma prosim chvilu nechajte a zavrite mi dvere" tak bez slova vyjdu, dvere zavru a pockaju ma vonku. A to aj 3,5 rocny a rovnako aj 15 mesacny. Ja to vnimam tak, ze nejake hranice proste su, ci v troch rokoch alebo v 9tich. Vela veci je prirodzenych, a nerobite to na navsteve v obyvacke, ani na ulici pred ludmi. Napada ma situacia, ked budete niekde na navsteve a vase dieta vyhrabe v kupelni hostitelky vlozky a zacne ich lepit a rozhadzovat po dome, s prislusnym komentarom samozrejme 😁 lebo vy ich ucite, ze je to prirodzene... Ale to len postreh, kazdy si robi ako chce a ako uzna za vhodne... Nehoda/nahoda, ked dieta uvidi, co nema, sa samozrejme stane. Ale cielene pred dietatom riesit taketo veci, nocojaviem.... 😁

galioska
8. máj 2019

@belllinka ty čo máš krámy?😂 Potrebuješ sa tu vypravdovat a si tu len na posmech😋😂

belllinka
8. máj 2019

@ukulela to je ok, ze ti pride povedat, ale nestrkas mu predsa pod nos krvavu vlozku, neukazujes krvicku v zachode a nerozpravas tom, ze krvacas preto, lebo oteckove spermie neoplodnili mamine vajicko.

belllinka
8. máj 2019

@galioska draha, chod si radsej vymenit vlozku a vycap si ju na vchodove dvere, nech aj ostatni vidia krvicku

heyoka
8. máj 2019

@ljarabek Ja si naopak myslím, na rozdiel od niektorých, že je dobré keď ťa dieťa vidí robiť tvoje bežné denné hygienické záležitosti..veď a čo je na tom?..veď aj ona bude raz žena a keď vidí teba ako sa o seba staráš, bude si z teba aspoň brať príklad..a nie jak niektoré moje spolužiačky pomaly ani to nevedeli, že na čo je vložka a to už sme mali 12 rokov..nech vidí nech vie nech sa učí..tak čo je na tom?..

galioska
8. máj 2019

@belllinka ty si ju nalep na čelo😂🤣

belllinka
8. máj 2019

@galioska ja takuto potrebu predvadzania nemam, ako vy 😂 ... a vlozky nepouzivam uz 10 rokov.

ukulela
8. máj 2019

@mrkvicka060 ale nikto decku nepovie, že je normálne hrať sa s vlozkami. Doma, keď varíš, robíš,zehlis sa ti dieťa odrára do kúpeľne
a nevie čo so sebou. Ale na návšteve asi sotva. Môj syn vložky v kúpeľni ignoruje. Ale magnet pre neho sú rolky z toaletaku, ďalekohľady.