icon

Ako získavať informácie o výsledkoch v materskej škole?

9. jún 2024

Ahojte mamky,zaujimalo by ma,ako sa vo vasich MŠ dozvedate o nejakych vysledkoch deti,o edukacnych aktivitach..informuju vas len ucitelky co vase dieta ovlada/neovlada,co treba precvicovat atd? Alebo ked bolo nejake polrocne hodnotenie,co v skolke zazili atd tak vam urobili z toho nejaky plagatik alebo sa postupne o vsetkom dozvedate?

dominikamacakova
9. jún 2024

V škôlke nemajú deti žiadne hodnotenie. Keď učiteľka potrebuje tak mi povie z očí do očí čo sa deje. Každý týždeň majú nástenku s prácami čo robili. Info o aktivitách, fotky z výletov atď máme v súkromnej skupine. Info je aj na nástenke v škôlke. 2-3x býva ZRPŠ

petamich
9. jún 2024

kazdy tyzden maju nejaku temu, 2x denne posielaju popis cinnosti + fotky, kazdy pol rok robia hodnotenie, ktore nam potom daju, individualne sa mozem dopytat kedykolvek ale tak nas siel do skolky v 2.5, na tom 1/2 rocnom boli veci ako co ovlada, ktora ruka je dominantna, ako sa sprava v kolektive atd.

jazula
9. jún 2024

@petamich Ahoj, ale chodí do súkromnej škôlky, však?

pandorra
9. jún 2024

Fotky z aktivit a akcii mame pravidelne, mame na to fc skupinu. Co robili na tvorivych dielnach mame v skrinke. Ak pani ucitelka nieco ma na deti, oboznami nas s tym osobne. Ide o sukromne MS.

anjelicek26
9. jún 2024

Osobný pohovor o motorickych a iných vedomostiach pokrokoch dieťaťa sme mávali 2x ročne niečo ako rodicko obe učiteľky a my rodicia súkromné asi 20 minút...keď dieta v niečom zostávalo alebo málo problém,tak samozrejme skôr. Učiteľky tam ukazovali rôzne obrázky a vypracované papiere a riešili uchop dieťaťa a sústredenie a sociálne spravanie..

simona20201309
9. jún 2024

Máš nástenku a vystúpenia deti na vianoce a deň matiek. To je pre teba dostatočná spätná väzba aby si vedela porovnať svoje dieťa s jeho rovesníkmi. To je hodnotenie dieťaťa.
Ak sa učiteľky na svoje dieťa opýtaš určite ti rada odpovie ako je na tom. A ak je nejaký problém, tiež sa o ňom dozvieš. Takže ak by sa vymykalo priemeru, budeš informovaná. Väčšina MS ma webovú stránku a tam sú pravudelne pridávané foto z akcii
...A robi sa aj diagnostika ale ta nie je rodičom dostupna

petamich
9. jún 2024

@jazula ano do sukromnej

domidomi123
9. jún 2024

My v našej MŠ pravidelne zverejňujeme fotky aktivít deti na súkromnú stránku, rodičia majú podľa dohody možnosť na individuálne sedenia s pani učiteľkami kedykoľvek majú potrebu sa porozprávať. Dva krát ročne máme rodičovské združenie, na ktorom samostatne s rodičmi riešime pokroky detí, na základe diagnostických hárkov. Doporučujeme a ponúkame k zapožičaniu rôzne edukačné hračky, literatúru a iné materiály. Snažím sa budovať príjemnú komunitu ľudí v MŠ aj pomocou spoločných aktivít rodičov a deti v priestoroch MŠ i mimo nej na výletoch.
Druhá strana mince je, keď dieťa evidentne potrebuje pomoc a rodič i napriek našemu úsiliu nemá záujem spolupracovať. 😔

januska12323
9. jún 2024

V škôlke nie je žiadne hodnotenie ak nenavštevuje súkromnú.

jazula
9. jún 2024

@simona20201309 Ahoj, prosím ťa ide o info zo štátnej MŠ? A čo sa diagnostikuje a je nejaký dôvod, prečo k výsledku nemajú rodičia prístup? Dcérka má čerstvo 3 roky, bude prechádzať zo súkromnej do štátnej MŠ (dúfam), tal že na čo sa mám pripraviť 😅. Ja to vnímam tak, že o akejkoľvek diagnostike by som mala vedieť, vrátane výsledku…či som mimo?

zuzuliennka1
9. jún 2024

informuju a posielaju fotky cez edupage, co robili, co kreslili, tvorili, kde boli na vylete,… teda napisu, len ked taketo nieco konkretne absolvuju (nie denne) a o práci co sa tyka nejakej grafomotoriky, co treba precvicit,.. to sa riesi na rodicku. teraz akurat bude mat syn ku koncu roka, predtym bolo v pol roku.

nicol21
9. jún 2024

Pracujem v statnej, priebezne rodicov vzdy informujeme. Mame vsak aj polrocnu diagnostiku, ktoru vypracujem osobitne pre kazde dieta, individualne ju konzultujem s rodicmi. Rodicia potvrdzuju podpisom, ze sa oboznamili s hodnotenim ich dietata a rovnako na zaver sk.roka robime hodnotenie na porovnanie oproti 1.polroku.
Na edupage pridavame fotky zaujimavych aktivit, ktore sme realizovali.

simona20201309
9. jún 2024

@jazula a čo tým sleduješ? O čo tu konkrétne ide? Je to MATERSKA škola, nie fakulta. Nemáš trochu prehnané nároky? Diagnostický hárok si vieš stiahnuť aj sama, vieš si aj kúpiť rôzne diagnostiky.
Diagnostika dieťaťa sa robí pre interné potreby, aby vedeli ci sa deti vyvíjajú správnym smerom, aby vedeli v ktorej oblasti ho majú viac podchytiť a pod.
Čokoľvek zistia, komunikujú s rodičmi.

autor
9. jún 2024

@jazula diagnostika sluzi len pre ucitelky,ci vie kreslit,aky ma uchop,ci navstevuje logopediu atd..po case sa zapise,ci sa nieco zmenilo, zlepsilo/zhorsilo atd

jazula
9. jún 2024

Autorka - ďakujem za vysvetlenie a normálnu odpoveď.

@simona20201309 tak pardón, že som sa opýtala. Som normálna matka jediného dieťaťa, ktorá študovala a pracuje v oblasti úplne mimo pedagogiky a keď mi napíšeš:” ...A robí sa aj diagnostika ale ta nie je rodičom dostupna”, tak som len zvedavá, čo to je. Za dcérku som zodpovedná, chcem mať prehľad. A výraz diagnostika má skôr negatívny nádych, aspoň pre laika. Určite od škôlky nečakám hodnotenie, rozbory a analýzy 3r drobca, aj teraz v súkromnej mi úplne stačí “dnes bolo všetko ok” alebo “neposlúchala a odbehla ďaleko”.

simona20201309
9. jún 2024

@jazula 😀 kľud. Kľudne sa opýtas učiteliek na ktorúkoľvek oblasť, odpovedia ti. Ale očakávať nejaké pravidelne písomne hodnotenia, tak to naozaj nemôžeš očakávať. Na internete máš dosť informacii co by malo vedieť dieťa v určitom období. To nie je škola, tam sa deti nehodnotia podľa výkonov.

jazula
9. jún 2024

@simona20201309 Ja fakt neviem, kde si videla, že niečo podobné očakávam 😂.