Ako zvládať skrátenú dochádzku v špeciálnej škôlke?
Dobrý večer prajem
Nejak sa trápim odkedy mi dcérka s autizmom nastúpila do špecialnej škôlky. Ide o to že škôlka ju nechce nechať na celý deň ale iba do 11.hod.
Dcérka plače že nechce domov, teši sa že je tam,aj keď nerozpráva, má 3 a pol roka. Vôbec som neplánovala že bude iba doobedu aj zástupkyňa mi skôr povedala že to sa ešte uvidí v septembri,a teraz mi tvrdia že to trebalo pol roka vopred nahlásiť že na celý deň. Som z toho hotová keďže aj do školky dochadzame . Prosím Vás o radu vlastne. Je lepšie keď dieťa ostáva na celý deň alebo iba doobeda,?
Ešte mi páni učiteľka tvrdí že vraj moja dcérka nemôže ostať a ani neodporúča ju nechať na celý deň z dôvodu lebo keď niečo chce a samozrejme nevie rozprávať tak kričí, plače a to iba prvý deň. Som z toho sklamaná, veď je to škôlka pre autistov tak ako čo čakajú od deti? Chcem aby dcérka mala režim aby bola medzi deti a naučila sa niečo. No neviem ako bude ďalej.
no na case si sa mala dohodnut na zaciatku roku, to ze olace je jedna vec (ze nevhce odist) ale to ze ue ro pre dieťa nova vec je druha moze byt prestimulovana a bude poobede potrebovat svoj klud. rezim ma od 8 do 11 su aktivity. nepises vek... po 11tej sa uz len je a spi. mnoho speci skolok a najma speci deti funguje len na doobedie. ak sa adaptuje o 2 -3 mesiace bude vsetko ok poziadaj o oredlzenie doby, ale pisomne. drzim palceky
@kacena4
Ešte pred zápisom som sa chcela dohodnúť na čase koľko tam ostane, povedali mi že to sa porieši až v septembri, no teraz tvrdia niečo iné. To že som spomínala že plače,je iba tvrdenie páni učiteľky. Keď som sa pýtala že prečo plakala, ták že vraj nechcela ísť z ihriska preč. Ale to viem že sa ták správa,a že sa za 2min ukľudní. Ináč neplače. Čuduju sa že vrieska, aj keď vedia že nevie rozprávať. Ináč nie je ani agresívna. Písala som že ma 3 a pol roka.
Problém je v Tom že keď ju vyberám o tej 11h. Ták mi cestov autom zaspí. Domov keď už sme ták sa preberie a už ani nechce obedovať a už aj spánok sa preruší a je taka nijaká. Ťahá má zase do auta berie si tašku plače.
Problém je aj v Tom že každý druhý týždeň mám iba auto doma, ták sa striedam s kamarátkou ktorá ju bude brať do škôlky lenže oni sú na celý deň.
No ďakujem za radu a určite požiadam o predĺženie doby písomne. Uvidíme

@91anka nemate v okolici inu skolku.. mozno by v skolke sukromne pre zdrave deti jej bolo aj lepsie. Skus sa informovat. Moznobti ju zoberu inam.