icon

Ako zvládnuť dieťa, ktoré nechce chodiť do škôlky?

77miska7
31. okt 2025

Ahojte.
Máme problém, že keď som nastúpila do práce pred 2 tyzdnami prvýkrát od kedy mam malého tak nechce chodiť do škôlky kvôli tomu že ho nevodim ja a má nevidí ráno.

Teraz som si zobrala v práci voľno a vodim ho ja do škôlky alr problém je že on vážne tam už nechce byť. Ráno strašne plače, trasie da od strachu, uteká, kričí, nechce sa obliekať, kope, bije no všetko náraz. Jeden deň som ho dala sa mi to podarilo ale to bol masaker to som bola vyšťavená pol dňa z toho rána. Ostatné dni ani nešiel lebo prosté sa nedalo. Vraj v škôlke je všetko okej. On ešte nerozpráva (to riešime už nejaký čas) tak nevie povedať dôvod. V škôlke to jedni ráno plakal ale zobrala ho nejak učiteľka a potom sa ukludnil s tým že celý deň bol mrzuty a vôbec sa nezapajal. Poobede som prisla preňho a strašne sa rozplakal a nechcem sa ma pustiť.
Riešili sme to s psychológičkou ona vravela že maly to nezvláda kvôli mne lebo tie dni ma nevidel ráno čo som chodila do práce, a že mám riešiť inak tú prácu. Ale uz je problém že už ani somnou nechce ísť do tej škôlky.
Keby že budem chodiť ráno do práce a ocko ho bude vodiť s tým že ho tam nebude schopný dať tak bude problém lebo muž je živiteľ hlavný a on si nemôže dovoliť ostať doma.
Preto som bola ja doma lebo tak nám to vyhovovalo ale tiež už som chcela ísť do práce aj keď to nieje veľmi nutné že dokážeme sa uskromniť z mužovej výplaty ale predsa lepšie keď zarábajú obydvaja rodičia
Máte nejakú radu čo robiť?

Strana
z4
sasa1310
31. okt 2025

treba z toho spraviť stereotyp a nie, že jeden deň ide a druhý nie. Potom jasné, že vymýšľa.

anonym_2fd9f7
31. okt 2025

A teda kolko ma dieta rokov? 3 mal teraz?

bomba36
31. okt 2025

Už po dvoch týždňoch v novej práci si si brala voľno lebo ti malý vymýšľa v škôlke?
A potom že zamestnávatelia nechcú zamestnať matky po rodičákoch

pe_mi
31. okt 2025

Ja teda neviem, ale ja som sa detí ozaj nikdy nepýtala, obaja plakali v škôlke prvé týždne, zo škôlky sme išli normálne spokojní domov
Keď ideš po neho, je spokojný, pokojný?
Ak áno, ranné caviky by som neriešila
Uistila by som ho a odišla

dobromila
31. okt 2025

Koľko má rokov, chodí od septembra a len teraz začal robiť problémy? Nie každé dieťa je zrelé na škôlku...

minesasubu
31. okt 2025

pozri profil na FB alebo insta - Eli pre deti , Je tam podrobne rozobraná adaptácia škôlke
Poprípade ešte tento profil čo som pridala s fotkou ,jedna mamička to zdieľala u nás v skupine ale nečítala som to zatiaľ

77miska7
autor
31. okt 2025
@anonym_2fd9f7

A teda kolko ma dieta rokov? 3 mal teraz?

@anonym_2fd9f7 4 bude mať teraz

77miska7
autor
31. okt 2025
@bomba36

Už po dvoch týždňoch v novej práci si si brala voľno lebo ti malý vymýšľa v škôlke?
A potom že zamestnávatelia nechcú zamestnať matky po rodičákoch

@bomba36 a čo som mala robiť akože keď som nemala na výber

77miska7
autor
31. okt 2025
@dobromila

Koľko má rokov, chodí od septembra a len teraz začal robiť problémy? Nie každé dieťa je zrelé na škôlku...

@dobromila on už chodil aj minulý rok ale ibs doobeda a teraz chodí na celý deň

77miska7
autor
31. okt 2025
@sasa1310

treba z toho spraviť stereotyp a nie, že jeden deň ide a druhý nie. Potom jasné, že vymýšľa.

@sasa1310 no tak chodíme aj po lekároch tak jasné že vtedy do škôlky nejde

jana005
31. okt 2025

@77miska7 píšeš, že vám to finančne výjde aj keď budeš doma, tak to urob.
Jeden rok to zvládnete a potom sa snáď malému pôjde lepšie do škôlky, keď bude starší.
Maličký je iba teraz, teraz ťa potrebuje.
Aby si si to neskôr nevyčítala.
Iné je, keby si musela ísť do práce.

77miska7
autor
31. okt 2025
@pe_mi

Ja teda neviem, ale ja som sa detí ozaj nikdy nepýtala, obaja plakali v škôlke prvé týždne, zo škôlky sme išli normálne spokojní domov
Keď ideš po neho, je spokojný, pokojný?
Ak áno, ranné caviky by som neriešila
Uistila by som ho a odišla

@pe_mi no keď ma uvidí tak sa strašne rozplače a hneď beží pomna. Že celý deň len hovorí "mama". Ide toto že minulý rok tam chodil tiež a nestvaral toto čo teraz

bomba36
31. okt 2025
@77miska7

@pe_mi no keď ma uvidí tak sa strašne rozplače a hneď beží pomna. Že celý deň len hovorí "mama". Ide toto že minulý rok tam chodil tiež a nestvaral toto čo teraz

@77miska7 lebo skúša čo si môže dovoliť a ty samozrejme dovolíš

anonym_5c35d2
31. okt 2025

Decka sa vzdy vzdz chovaju pri mame inac, nez pri ostatných ludoch..
Mozno krute, ale ja by som sla systemom, doma vysvetliť, ze ja musim chodit do prace, rano ide s tebou tatino. Ja neidem, lebo musim do práce, tak ako ty do skolky a rano nestíham pracu, ked kricis a kopes. Mozme sa dohodnut, ze poobede budeme to a to spolu robit/jest/byt niekde.. a uplatit ho..ze to bude, ked nebude stvárať co stvara.
Vysvetlit, že niekedy musime robiť veci a mame povinnosti aj take, co sa nam nepacia, ako chodit do skolky. A ty tam nemozes byt s nim, lebo ziaden rodic tam nie, nezmestí sa na postel, zachod a pod srandy. To je pre deti len. Praca zase pre dospelých.
A vydrzat 2-3-4 tyzdne takto. Nech vodi tatko. Mat system, nech vie čo bude a kedy bude

77miska7
autor
31. okt 2025
@bomba36

@77miska7 lebo skúša čo si môže dovoliť a ty samozrejme dovolíš

@bomba36 no určite nedovolím

13uzivatelka11
31. okt 2025

Veď a kebyže sa ráno spolu nachystate a odvedie ho do škôlky muž? 🤷‍♀️ Ak bol problém v tom, že ťa ráno nevidel

martinka13
31. okt 2025

No deťom som vždy povedala čo a ako bude. Nikdy som sa nepýtala (obzvlášť v tak rannom veku), či sa im to páči alebo nie. Hlavne zaveď stereotyp. Nie jeden deň tak, druhý inak..

77miska7
autor
31. okt 2025
@13uzivatelka11

Veď a kebyže sa ráno spolu nachystate a odvedie ho do škôlky muž? 🤷‍♀️ Ak bol problém v tom, že ťa ráno nevidel

@13uzivatelka11 no ja už o 6 ráno som v práci tak nehudem o 5 ho budiť

januska12323
31. okt 2025
@77miska7

@13uzivatelka11 no ja už o 6 ráno som v práci tak nehudem o 5 ho budiť

@77miska7 ani keby to malo vyriešiť problém?

thereisabear
31. okt 2025

Nakresli mu to v štýle -ráno Ferko škôlka s tatom, mama v práci - preškrtni sa, na druhú časť obrázku mu daj -poobede (napr. po olovrante) Ferko s mamou ihrisko/koláčik/proste niečo čo má rád alebo čo radi spolu robíte.

tiika
31. okt 2025

@77miska7 podľa opisu mi to pride veľmi náročné a vyčerpávajúce. Viem, že dostanes rady ak nerieš, dávaj do škôlky i nasilu. Ono z časti áno, je mozna ista rozumna hranica, toto mi ale pride fakt vela.
Už teraz mám pocit, akoby bol maly z čohosi traumatizovany a preto znáša odlúčenie oveľa horšie než predtým. Ak sa da, opäť by som začala postupne, budovala dôveru a pomaly stupnovala čas, ktorý bude bez teba. Moze to byt pokojne babka, teta, ina situácia, priestory, v ktorej zostane bez teba.

dory11
31. okt 2025

@77miska7 žiaľ inak to nepôjde musí zmeniť prácu a dať tomu čas .
Mám dcéru minuli rok na stúpla do škôlky ako 3,5 ročná do škôlky ju nosí vždy ja aj vyzdvyhujem nevadi jej keď ide manžel snami ale nesmie nejak zasahovať do nasho rituálu lebo on má potrebu všetko veľmi rýchlo ale dcére to nevyhovuje .
Stále ju nosím a j vyzdvyhujem ja aj preto si musím hľadať prácu tak aby som mohla snou ísť do škôlky aj ju odtiel zobrať .proste minuli rok keď som chodila do roboti z upravnim časom ( prepustili na preto že im viac vyhoval človek čo nemal dieťa alebo sa báli že snou budem bývať kvôli chorobe doma )normálne som ju vodila aj vyzdvihla raz sa svokra zmienila že by išla ponu mala to počula a chytila taký amok že koniec ani sa nepohla o domna preč. Do škôlky išla splacom aj keď už vyše 2 týždňov nerevala a revala čelí týždne len kvôli tomu že sa bála že pôjde ponu niekto iný a od vtedy malé zaužívanú vetu že prídem po spánku o 14 00 a pridem ja. A každé ráno to musím hovoriť jej učitlakie .
Ona proste celú ten týždeň škôlke plakala a bála sa že pôjde ponu niekto iný a vždy sa pýtala učiteľky kedy prídem a že či prídem ja ucitlaky ju do okola museli isto ať že určite prídem ja že sa nemusí báť že ju nedajú nikomu .proste jej to ostalo do teraz každý deň ju musím istí že prídem ja .
Inak nemá problém byť doma zo svokrov alebo Tako ale proste škôlka vždy musím byť ja ťa čo ju tam dá aj kvôli rituálom.ale ak kvôli nieje nebudem ju zbytočne trápiť chcem aby bola škôlke šťastná a jej proste stačí to odlúčenie čo je škôlke a potrebuje byť somnou pred škôlkou aj po škôlke lebo som osoba ktorá prima jej pocit a emócie a môže všetko čo škôlke musí hromadiť dať na javo lebo ja to príjem muzivy svokre to. Vadí možno je to aj preto tak.

Proste musíte obnoviť tu istotou ktorá mu tím bola na buriana malé deti sú závislé od režimu a tak akú aspoň niejaky prehľad dňa .noste ho do škôlky vy zaužívané si ak nemáte dáky ritual .
Kľudne mu povedzte že vypoviete pani učiteľke že prídete vtedy a vtedy po neho najlepšie jeden čas príchodu aj odchodu normálne pred syn povedzte napríklad prídem pre Miška po olovrante ja aj synovu .
Len to musíte ďalej skúša

dory11
31. okt 2025
@dory11

Mám dcéru minuli rok na stúpla do škôlky ako 3,5 ročná do škôlky ju nosí vždy ja aj vyzdvyhujem nevadi jej keď ide manžel snami ale nesmie nejak zasahovať do nasho rituálu lebo on má potrebu všetko veľmi rýchlo ale dcére to nevyhovuje .
Stále ju nosím a j vyzdvyhujem ja aj preto si musím hľadať prácu tak aby som mohla snou ísť do škôlky aj ju odtiel zobrať .proste minuli rok keď som chodila do roboti z upravnim časom ( prepustili na preto že im viac vyhoval človek čo nemal dieťa alebo sa báli že snou budem bývať kvôli chorobe doma )normálne som ju vodila aj vyzdvihla raz sa svokra zmienila že by išla ponu mala to počula a chytila taký amok že koniec ani sa nepohla o domna preč. Do škôlky išla splacom aj keď už vyše 2 týždňov nerevala a revala čelí týždne len kvôli tomu že sa bála že pôjde ponu niekto iný a od vtedy malé zaužívanú vetu že prídem po spánku o 14 00 a pridem ja. A každé ráno to musím hovoriť jej učitlakie .
Ona proste celú ten týždeň škôlke plakala a bála sa že pôjde ponu niekto iný a vždy sa pýtala učiteľky kedy prídem a že či prídem ja ucitlaky ju do okola museli isto ať že určite prídem ja že sa nemusí báť že ju nedajú nikomu .proste jej to ostalo do teraz každý deň ju musím istí že prídem ja .
Inak nemá problém byť doma zo svokrov alebo Tako ale proste škôlka vždy musím byť ja ťa čo ju tam dá aj kvôli rituálom.ale ak kvôli nieje nebudem ju zbytočne trápiť chcem aby bola škôlke šťastná a jej proste stačí to odlúčenie čo je škôlke a potrebuje byť somnou pred škôlkou aj po škôlke lebo som osoba ktorá prima jej pocit a emócie a môže všetko čo škôlke musí hromadiť dať na javo lebo ja to príjem muzivy svokre to. Vadí možno je to aj preto tak.

Proste musíte obnoviť tu istotou ktorá mu tím bola na buriana malé deti sú závislé od režimu a tak akú aspoň niejaky prehľad dňa .noste ho do škôlky vy zaužívané si ak nemáte dáky ritual .
Kľudne mu povedzte že vypoviete pani učiteľke že prídete vtedy a vtedy po neho najlepšie jeden čas príchodu aj odchodu normálne pred syn povedzte napríklad prídem pre Miška po olovrante ja aj synovu .

@dory11 tiež ak mala ťažké ráno alebo deň predtím sa niečo stalo vonku doma škôlke tiež sa po škôlke nevie dočkať a už kričí mám ona už vie podľa zvonceka čo im zvoní že idem ja lebo chodí domov prvá a tiež beží a kričí mám a začne má obyvamat a niekdy proste plače od štastie že sme spolu zAse aj teraz sú v spojení v jednej triede a a každý deň beží a kričí za začne má.obivymat že už som snou a v začne revat že ona už nejde po obrázok lebo sú spojení že ona si nejde po jabĺčko tak nám ho učitlaka nosí lebo už nechce ísť odmna ani na krok

77miska7
autor
31. okt 2025
@januska12323

@77miska7 ani keby to malo vyriešiť problém?

@januska12323 no určite nie.

77miska7
autor
31. okt 2025
@dory11

@dory11 tiež ak mala ťažké ráno alebo deň predtím sa niečo stalo vonku doma škôlke tiež sa po škôlke nevie dočkať a už kričí mám ona už vie podľa zvonceka čo im zvoní že idem ja lebo chodí domov prvá a tiež beží a kričí mám a začne má obyvamat a niekdy proste plače od štastie že sme spolu zAse aj teraz sú v spojení v jednej triede a a každý deň beží a kričí za začne má.obivymat že už som snou a v začne revat že ona už nejde po obrázok lebo sú spojení že ona si nejde po jabĺčko tak nám ho učitlaka nosí lebo už nechce ísť odmna ani na krok

@dory11 ale on neplače od šťastia. Viem to rozoznať

77miska7
autor
31. okt 2025
@dory11

@dory11 ďakujem pekne. Take som potrebovala asi počuť. On je tiež len namna zvyknutý že každé ráno ide somnoum nevadí keď ide ocko s nami ale tak ako ste vy to opisali, nemá rád keď sa menia naše spoločné rituály a ocko do toho zasahuje. Tiež je rád keď pridem preňho a ocko mu nevadí ale hneď sa pýta namna...doma keď je tak nevadí mu byť s inými osobami. Ide oto ze ja som na ňom"zavysla" a on namne. Prosté taká láska, to nieže je choré že treba si stanoviť hranice v tomto. My to máme tak že mu dám celú svoju lásku lebo vie čo to je keď niesi lubeny od rodičov a mať ich pri sebe v ťažkých situáciách. Preto chcem byť pri malom čo najviac a byť mu oporou a aby všetko zvládal v poriadku. Aj premna bolo to odlúčenie ťažké že som ráno nebola s nim. Ja cestou v aute som preplakala lebo mi chybal a to som dospela viem si pozrieť myšlienky a jedno z druhým a pochopiť že to je život ale on je ešte malý, on ešte také nechápe a preto ho necgcem vystavovať takým to situáciám stresovým.

anonym_dde11d
31. okt 2025
@77miska7

@anonym_2fd9f7 4 bude mať teraz

@77miska7 ostaň doma, tvoje dieťa bude mať teraz štyri roky a ešte nerozpráva, má to veľmi ťažké, nedokáže ti povedať, prečo nechce v škôlke byť. Netráp ho, keď to finančne zvládnete aj bez tvojej mzdy. O rok môže byť všetko ináč

anonym_5b5e32
31. okt 2025
@77miska7

@dory11 ďakujem pekne. Take som potrebovala asi počuť. On je tiež len namna zvyknutý že každé ráno ide somnoum nevadí keď ide ocko s nami ale tak ako ste vy to opisali, nemá rád keď sa menia naše spoločné rituály a ocko do toho zasahuje. Tiež je rád keď pridem preňho a ocko mu nevadí ale hneď sa pýta namna...doma keď je tak nevadí mu byť s inými osobami. Ide oto ze ja som na ňom"zavysla" a on namne. Prosté taká láska, to nieže je choré že treba si stanoviť hranice v tomto. My to máme tak že mu dám celú svoju lásku lebo vie čo to je keď niesi lubeny od rodičov a mať ich pri sebe v ťažkých situáciách. Preto chcem byť pri malom čo najviac a byť mu oporou a aby všetko zvládal v poriadku. Aj premna bolo to odlúčenie ťažké že som ráno nebola s nim. Ja cestou v aute som preplakala lebo mi chybal a to som dospela viem si pozrieť myšlienky a jedno z druhým a pochopiť že to je život ale on je ešte malý, on ešte také nechápe a preto ho necgcem vystavovať takým to situáciám stresovým.

@77miska7 Budete to mať obaja náročné, ak nezmeníš zmýšľanie. Ešte aj v škole bude plakať a ty s ním. 4-ročnné dieťa by malo v MŠ vydržať. Ty ho v tom nepodpiruješ. Ťaháš ho späť a dokazuješ si niečo sama pre seba.

anonym_dde11d
31. okt 2025
@anonym_5b5e32

@77miska7 Budete to mať obaja náročné, ak nezmeníš zmýšľanie. Ešte aj v škole bude plakať a ty s ním. 4-ročnné dieťa by malo v MŠ vydržať. Ty ho v tom nepodpiruješ. Ťaháš ho späť a dokazuješ si niečo sama pre seba.

@anonym_5b5e32 to dieťa bude mať teraz štyri roky, ešte nerozpráva, má to oveľa ťažšie, ako iné deti.

Strana
z4