icon

Aký máte názor na muža po 30tke, ktorý sa vyhráža 3-ročným deťom v škôlke?

16. okt 2023

Aký máte názor na dospelého muža po 30tke ktorý sa vyhráža 3ročným deťom v škôlke ešte predtým ako k niečomu dôjde že čokoľvek spravia jeho dieťaťu to spraví on im (napr.buchnutie alebo neviem čo si ešte predstavoval )

Strana
z2
zuzanka.zuzu
16. okt 2023

@portret7 skôr ty si to zle predstavuješ 😀 ak by niekto ubližoval môjmu dieťaťu, tak kludne mu prídem streliť a nech sa páči, rodičia ma môžu žalovať... než skončíme, naše deti budú na vysokej 😀 si nemysli, že ti príde NAKA rozraziť dvere. ee funguje to presne naopak 😉

simona20201309
16. okt 2023

Tak určite to nie je normálne. Aj si to viem predstaviť, že sa taky pacient nájde. Už som zažila naozaj kadečo. Aj v realite Aj tu na MK...
Skratka nesmieš sa nechať zaskočiť a musíš vedieť reagovať
Takým netreba ukázať ze sa ho niekto boji a možno asertivne poukázať na možný dopad jeho hlupeho spravania. Možno zareagovať typom ci bude mat také husté reči Aj keď príde tvoj manžel. Neviem.... ak je to naozaj tak ako hovoríš ze sa ho deti boja, treba s ním urobiť poriadok.

portret7
16. okt 2023

@zuzanka.zuzu my sme tuto situaciu zazili, ked napadla spoluobcianka nasho syna, lebo on ublizil jej synovi ( nechtiac) a nie naka nepride a policia to riesila okamzite so sucinnostou skoly. A ano, jednoduche osoby pridu hned strelit dietatu, to si sa predviedla. Dufam, ze tvoje dietata nikdy nikomu neublizi a ak by aj nechtiac, dufam, ze tvoje dietata nezazije taku agresivnu osobu ako si ty, ze mu hned pride strelit. Ano - Boh ma pestru zahradku😉ubohe…

shaola
16. okt 2023

nie je to normálne, ani ak mali zlú skúsenosť v predošlom zariadení. Normálne by bolo, ak by otec prišiel za riaditeľkou škôlky a za učiteľkami jeho dieťaťa a povedal by im, že mal veľmi zlé skúsenosti v predošlej škôlke, kde bolo jeho dieťaťu ubližované a požiadal by ich o spoluprácu pri začlenení dieťaťa s takouto traumou do kolektívu a o dohliadnutie na to, aby sa to neopakovalo. Nie je v poriadku vyhrážať sa malým deťom ani učiteľke, dospelý človek by mal už chápať, že nie všetci môžu za všetko. Otras, chúďa dieťa, čo má takéhoto tatka. škoda, že v šatni pri deťoch nebol nejaký iný akčný otecko, ktorý by mdotyčnému vysvetlil, čo sa mu stane, ak fyzicky napadne jeho dieťa...
autorka - určite by som to riešila s vedením škôlky, toto je neakceptovateľné.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
gab1sol
16. okt 2023

Ja si to asi neviem ani predstaviť. To akože ten otecko nabehol do triedy, či šatne medzi ostatné deti a len tak z ničoho nič začal kričať, že ak niekto niečo urobí jeho dieťaťu, tak im to vráti? To len tak? A nikto z dospelých okrem teba tam nebol, aby zasiahol?

sisaka
16. okt 2023

A vy dospelí ste tam stáli ako teľce a potom utekali na socialne siete popýtať sa čo s tým?

majlo1234
16. okt 2023

@zuzanka.zuzu takto by aa to rozhodne nemalo riesit, nasilie plodi len dalsie nasilie. A to sa bavime o jasliach/skolke, ja si neviem predstavit strelit ani svojmu, nieto cudziemu. To by si realne bola schopna urobit? Nechce sa mi verit 🙂

zuzanka.zuzu
16. okt 2023

@majlo1234 v podstate od narodenia chodíme do detských kútikov a veru už som zažila, že staršie dieťa (rozumej 3r) ubližovalo môjmu vtedy 1,5r - to je extrémny nepomer aj váhový aj výškový v tomto veku... najskôr som upozornila, potom dôrazne a potom som tak chytila rúčku, že veru bolelo. viac do môjho nezabŕdalo, začalo do iného a nedalo a nedalo si povedať. rodičia nikde lebo však toto cca 3r malo v kútiku staršieho súrodenca. ak by to bolo ozaj zlé, vyfackám tam aj rodičov a nie len nejakého sopľavého nespratníka 😀

zuzanka.zuzu
16. okt 2023

@portret7 mala si šťastie, cigošov obvykle nikto nerieši. a ako to dopadlo? keď aj v súčinnosti so školou? čo to malo spoločné s tým, že dospelá osoba napadla dieťa?

zuzanka.zuzu
16. okt 2023

@sheila121 moje dieťa nikomu neubližuje, toho sa neobávam

ullala
16. okt 2023

Zaujimava moze byt situacia, ked jeho synacik niekoho buchne a to dieta mu to vrati. To ten otecko nabehne do skolky a buchne dieta, ktore sa branilo?
Miesto toho, aby naucil svoje dieta branit sa, bude chodit do skolky bit cudzie deti? A to teda myslim, ze nastane taka situacia, proste raz toho jeho syna niekto buchne, ci sa mu to paci alebo nie. Syn chodi do triedy a su tam takmer sami chlapci, iba par dievcat, takze o zabavu je tam v tomto smere postarane.

ullala
16. okt 2023

Prosim ta a ucitelka tomu oteckovi, tiez nic nepovedala? Ako tu uz zaznelo vyssie, tiez si myslim, ze riaditelka by ho mala sprdnut za toto vyhrazanie sa cudzim detom.

portret7
17. okt 2023

@zuzanka.zuzu so skolou kvoli tomu, ze sa to udialo v skole v case, kedy ma byt skola zatvorena, co nebola, cize niesla tiez svoj podiel viny…Trestny poriadok definuje dieta ako chranenu osobu a podla zakona poskytuje osobitnu ochranu, preto sa to muselo riesit i u “obcianky”.

majlo1234
17. okt 2023

@zuzanka.zuzu samozrejme, aj my sme si zazili svoje. Ale teda to prefackanie moze byt mierene na dospeleho, nie na male decko😅 malemu decku hravo zabranim ublizovat aj bez bitky, ved aj trojrocny je prcek

Strana
z2