Chorobnosť v škôlke
Prosím Vás, aké máte skúsenosti s nástupom detičiek do škôlky (3r.) a častou chorobnosťou? Je pravda, že je to dokola týždeň v škôlke, týždeň doma? Ako to riešite so starostlivosťou v prípade častej choroby? Tolerujú to v práci?
To, že ja nastupujem do novej práce, dieťa mi nemá kto postrážiť 😔 tak uvidíme, čo bude...
Ojoj, tak v novej práci ti OČR akceptovať nebudú určite😉minimálne tú skúšobnú dobu si treba zariadiť aby si nebola na OČR , max. 2-3dni....
Moja skúsenosť bola,že moja dcérka nebyvala pred škôlkou chorá vôbec. No ako nastúpila bol to des. Týždeň v škôlke a dva doma. Takto dookola prvý rok. Našťastie išla ako vyše 2,5rocna a potom podpora. Takže cez ten najhorší čas som bola doma. Keby nie, isto má vyhodia. No je to vysoko individuálne.
Nasi to tak nemali.. boli aj chori, ale nie az tak.. to skor ja som bola raz do mesiaca chora.. tolerovali mi moje pn, ak uz ochoreli deti, chodila mama v tom case.. Jedine maly po vybere mandli, ale to uz mal cez 5 r., bol 9 mesiacov kwzdu chvilu chory. Potom to preslo. To sme sa uz nejak.striedali, mama, ja , priatel..
Nemám s tým ešte skúsenosti. To keď ochorie dieťa, môže s ním na očr ostať aj manžel? Ako tie očr fungujú, kto ich vypisuje?
Môže byť aj manžel na OČR, ale platená OČR je len 10dní....a ani u neho sa tiež v zamestnaní nepotešia ak polovicu mesiaca bude bývať na OČR, okrem toho OCR nie je vo výške mzdy, takže aj príjem bude nižší....ono dá sa to prestriedať, raz ty, raz manžel, potom babka...ale ako je spomenuté v príspevku vyššie, treba si nájsť nejakú čipernú dôchodkyňu či študentku čo ti v prípade potreby dieťa povaruje.....u detí v tom veku je bežné že mu vyskočí teplota na 1-2dni a rovnako ani s každým soplom nebudeš hneď bežať k lekárke a už vôbec ťa nemusí nechať 10dní na OČR.....ono je to veľa krát tak, že lekárka ti povie že je to len bežné prechladnutie, dieťa nie je ani choré ani infekčné ale ani do škôlky ti ho nevezmú....
Nasa zacala v juli chodit do jasli (20. mes), bohuzial bola tam par dni a ochorela a 2 tyzdne doma, teraz tam bola vely tyzden a zas ju v nedelu nieco chytilo.
Doteraz nebola nikdy chora, von s nou chodim pravidelne 2x do dna na dlho, stravu sa jej snazim davat vyvazenu, len zeleninu mi moc nejedava, ani ju moc nenaovliekavam, nechapem.
Jedna babka velmi daleko, druha babka blizsie ale robi, takze zvazujem najst do zalohy aj opatrovatelku nejaku, lebo muz je v prispute, ved uvidime ako to bude a ja z jeho pristupu kvitnem.
Mám 3 deti, dvaja boli každú chvíľu chorí v škôlke, prostredný syn absolútne vôbec nebol chorý prvý rok ani jeden deň, čo je asi fakt unikát. Ale on je spoločenský, potrebuje ľudí okolo seba, na škôlku sa tešil veľmi. Ostatní dvaja skôr introverti, radšej chceli byť doma s mamou.

@tehula2016 presne, to je úplne najhoršie. Ledva decko vyliečis a v šatni mamka sople az spod brady decku utiera....