icon

Čo by mali vedieť 5 ročné deti?

19. feb 2020

Ahojte,
mam doma 5 rocnu dceru a stavaju sa nam tieto veci: niekedy si proste len tak neutrie po kakani zadok, po cikani sa mi zda, ze sa vzdy utiera, ale aj tak ma niekedy ma svoje zenske partie cervene, takze uvazujem, ze sa neutre po cikani ked na nu nedohliadam. Potom sa niekedy doskrabe v tom zahybe ako je laket a ma to fakt skarede, proste na potieranie niekolko dni. Potom sa casto pozabudne a utrie si sopel do rukava, do ruky. Kedysi pekne jedla vidlickou a nozom a teraz preferuje iba vidlicku. Co je moj najvacsi problem je, ze ked jej nepripominam, tak nepije. V skolke na to nedohliadli po kopec prosbach a velakrat som si ju vyzdvihla uplne znicenu, ako asi clovek vyzera, ked cely horuci letny den nic nepije vodu, len nejaky sladeny caj na obed. Tak som ju vybrala a hladam nejaku vhodnejsiu skolku. Doma bud stravim cely den jej pitnym rezimom, lebo sama od seba sa nenapije alebo (vynimocne, mozno raz, dvakrat sa mi to stalo) ak mam hlavu plnu inych veci, tak o piatej si vypyta pit a da si 1 glg. Jej rocny brat si ide sam dat z flasky bez problemov. Ak sa mi tieto veci nakopia vsetky v jeden den, dochadza mi uz trpezlivost. Vsetko som vysvetlovala, ale je to ako so stenou hovorit. Zda sa mi inteligentna, normalne dieta a v inych veciach schopna. Co robim zle?

Strana
z2
angelinja
20. feb 2020

ale to ze teda vie celu abecedu uz n eivem od kedy , vie pisat- parkrat sa mu to ukazalo, zaujimaju ho ecnyklpedie atd atd atd proste milion iných veci kde je sikovny ...paneboze toot je fakt vtip tato tema- a si predstav ze moj niekedy aj ocika tu misu ..no asi musim zalozit temu nato, aze ako to je mozne ze je misa ocikana:DDDD..a vies co niekedy naschcval aj mimo ocika ze aha mami chod pozret co som spravil..bozeeeeeeeeee a co????ja nerozumiem vy si niektore uvedomujete ze mate stale deti?

jana_eyre_2
20. feb 2020

Podľa mňa je to úplne normálne správanie 5r deti.. do rukáva si občas sopel utrie aj môj 8r syn 🤣 nie že by ma to tešilo, ale zase neocakavaj od deti, že nad 3 roky sa stanu malými dámami a pánmi.. nechcem aby to vyznelo zle - ale niekedy ľudia fakt očakávajú viac a pritom su to všetko stále len deti.. (tým nevravím, že ich netreba usmerňovať, ale netreba z toho robiť nič čo nie je normálne)

a baby majú všeobecne väčší problem s pitím ako chlapci, moji dvaja synovia pijú sami od seba celý deň (najmladší aj moc veľa) ale dcéra nič.. a ja som taká istá, pitie musím pripomínať sebe aj jej..

angelinja
20. feb 2020

a za dalsie tvoj napdis ze co maju vediet 5 rocne deti..ta ubezpecujem ze tvoja to vie/mozno na tu ritku nie dokonalo- nas neivem ci to vie nezaujima ma to ma cas este nejde do skoly ja mu utrem tu ritku/..iba k tomu teda tvoja je uplne normalna leniva proste sa jej to nesce je to uplne normalne decko, prestan riesit uplne blbotiny...keby povies ze nevie rozpravat tak ano to je otazka ze co ma vediet dieta ale toto????????wtf??

jana_eyre_2
20. feb 2020

Inak moja stredná dcera má 6,5r a až po 6tich nar. sa utiera tak, že sa nezapari a po veľkej potrebe ju netreba kontrolovať..

kulumulu123
20. feb 2020

Tak ja neviem dievcata ale to aby si 5r dieta vedelo utriet zadok mi pride uplne normalne. Moja ma 5,5r a od 5r sa Sama sprchuje a umyva si vlasy detskym samponom. Nekontrolujem ju iba mi pride povedat ze jej treba osusit vlasy (ma ich po pas inak verim ze by ma nenechala jej ich susit) a nemam pocit ze mam nejako nenormalne dieta.... Ono deticky treba tak trosku viest aj k samostatnosti a nie im do nekonecna ritky utierat.... Pojdu do skoly a cakate ze im bude ucitelka utierat zadky? Alebo sa im zacnu spoluziaci posmievat ze nevedia ani to zakladne.... Ale nebudem tu nikoho presviecat kazda mater vie najlepsie ako jej to vyhovuje....

modrykoniicek
20. feb 2020

Ako nič v zlom ženy ale bežne som sa v 5tich rokoch už utierala sama.Umývala si sama zuby ...bez toho som nemohla ísť spať a sople som si nevytierala do rukávu.Hnusili sa mi také deti čo sople na tričku mali.A po záchode som si vždy umyla ruky.

A nemyslím si, že som bola nadpriemerne inteligentná len som bola vedená k hygiene ktorú trebalo dodržiavať aj v škôlke.A učili ma to od mala a dookola.Sama som prišla na to, že nechcem byť špindíra.

Ako chcete dať deti do školy v 6 rokoch?

Neviem čo je toto za dobu, že dnes matky utierajú zadky deťom do 8 rokov.A nevedia si umyť ruky.

Bola to bežná vec v škôlke toto ovládať.

Čo by som neriešila je príbor.Bežne jem s lyžicou aj teraz lebo sa mi tak je pohodlnejšie.

autor
21. feb 2020

Ja ju k tymto popisanym veciam vediem uz od davna. nie, ze som si zmyslela, ze by to mohla vediet a nikdy som jej to neukazala 😀
Mam este taky pocit, ze sa tieto schopnosti akoby zhorsili odkedy sa narodil brat. Lebo uz bola celkom samostatna predtym a teraz neviem, ci ako mam 2 deti, tak mam menej casu na to dohliadnut a preto na to zacala kaslat alebo je zaneprazdnena hrou, myslienkami. Precitam si knihu prvorodene dieta, co som teraz videla v inej teme, mozno tam najdem nejake odpovede. Vdaka za komentare

Strana
z2