Čo nosia vaše deti oblečené do školy?
Ahojte,
mám dcérku-od septembra bude školáčka. Mení sa jej teraz veľkosť a tak nakupujem oblečenie, predpokladám, že jej rok vydrží. Tak sa chcem spýtať, čo deti bežne nosia do školy oblečené. Šaty, sukne má a predpokladám, že ešte aj niečo dostane. Tepláky a legíny sú už mimo? Nemyslím také, čo sú naozaj len do blata, ale také súpravy z Nextu napr. Viem, že v čom ju pošlem, tak mi ju snáď nevrátia, ale keďže som mala detstvo okorenené výsmechom (bola som silnejšia a mala okuliare), tak chcem, aby malá "zapadla".
Vopred ďakujem za rady.
@mon777 1. Kde snorím tvoj profil??? Ani raz som ho nepozrela.
2. Moje dieťa už úspešné je.
3. Urážaš a prskáš tu jedine ty, ja píšem tak ako to je, že sú školy, kde sa proste tepláky netolerujú. Lebo si škola drží kredit a k tomu patrí (aj) celkový dojem.
A že to patrí k slušnosti. Hrotíš to jedine tak ty, mne je jedno čo si autorkine dieťa oblečie. Aj tvoje. Len píšem, že ako to je u nás a prečo.
Na základnú školu si už nespomínam ale polovica mojej triedy vyštudovala výšku v teplákoch, pár ich niekedy prišlo aj v pyžame 🤷🏻♀️ podľa mňa to nie je zas taká tragédia.
@heymissg ja mam doma prvacku a nosí zásadne len šaty a sukne, ale teraz jej Ježiško doniesol nádhernú bielu košeľu a k tomu čierne Leginy vyšívané striebornou niťou, tak konečne si oblečie aj niečo iné... Inak ona ešte mikiny musí mať pod zadok, aby to bolo aspoň trošku šaty... Ide ma z nej niekedy poraziť... Ona si nedá tepláky ani keď drevo spratujeme,musia byť aspoň Leginy a dlhá mikina... Inak jej spolužiačky tiež zvyknú nosiť Leginy, šaty a sukne
@dievcacitajucelist ved z mojho pohladu to je smutne, ked rodicia deti nevedu k tomu, co sa patri - a sem patri aj oblecenie do skoly. @anjelicek26 to zhrnula velmi vystizne. Ja naprilklad nechapem aj v cakarni u lekara, ... niekotri rodicia vyzeraju, akoby si odbehli z tenisoveho kurtu ( v lepsom pripade) alebo z branneho cvicenia ( v tom horsom). Teplaky podla mna patria na sportovisko.
@nikanita pretože deti treba učiť istej formy etikety. Tebe by neprišlo divné, keby si prišla do banky niečo vybaviť a za okienkom pani v teplákoch? Alebo by si prišla do kaviarne na kávu a obslúžila by Ťa čašníčka v teplákoch? Tepláky sú typ domáceho oblečenia, to znamená nosia sa ako forma "oddychového" oblečenia... tak ako je pyžamo určené na spanie v posteli, tak tepláky sú určené na doma alebo na cvičenie... učím na strednej škole a až nechápem, že chalani, ktorí naozaj chodili celú strednú školu do školy v teplákoch, majú teraz najväčší stres z maturity z dôvodu, že si tie tepláky dať nemôžu...
Dcéra nosí legíny. cez zimu jej kupujem zateplené legíny,lebo pod tenké nechce nič iné obliecť.Nosi na striedačku rifle . Tričká podľa to neho obdobia mikiny a bundu poprípade mikinu a vestu na to.Dnes si dala tenké legíny dlhé tričko mikina a bunda.Saty a sukne nemá rada tak ti mám iba keď sa fotia v škole alebo idú do divadla.Inac si ich neoblečie.Ak náhodou ,že si zmyslí tak si dá legíny sukňu a tričko.Syn ten nosí iba rifle ,ale.pre neho iné.moznosti ani nemám čo by si okrem riflí obliekol.Pre dcéru viem viac toho kúpiť na oblečenie ako pre puberťáka 😅
Syn na 1.stupni nosí stále tepláky, bola to vyslovene prosba ich triednej. Počas dňa majú aktivity v triede na zemi (koberci), poobede v ŠKD športujú. Ak majú spoločenskú aktivitu (kino, fotenie, návštevu knižnice....) ,zvolím iné oblečenie.
Ja priznávam, že moje deti občas nosia aj tepláky do školy...ale len pekne 🙈.
Ale to vtedy keď sa obliekajú samé.
Dcéra mala sadu veľmi pekný velúrových, mali krásne farby a proti tým som ani ja nič nemala.
Najprv som s nimi bojovala v tomto smere a potom som si povedala, že pre mňa je menšie zlo, keď idú v teplákoch ako keby som sa s nimi ráno malá ešte hádať kvôli oblečeniu.
Veď este príde čas, keď si veľmi potrpia na oblečenie...a s láskou budem spomínať na tepláky 😁
@smajliica pyžamo je top, aj moj kolega raz za čas prisiel v pžame do roboty. A ja som ho úplne božnovala že má tu odvahu, na jeho výkon to nemal žiadny vplyv. Tak nevidim dôvod prečo chceme aby 6 rocne deti chodili do školy ako do divadla...
Inak chceme aby deti neodsudzovali podla narodnosti, podla farby, hendikepu, aby ich brali v spolocnosti také aké su. Ale nie v teplakoch 🥲🤣🤣🤣
Ja dufám že nasa bude mega výmyselnička a ide do tej školy aj s motylimi krídlami 😅 a ja ju budem podoprovat, a stat zanou v teplakoch 😊
@lienka175 prosim ta ked v banke sedi slečna v teplakoch ale vie tvoje požiadavky vybavit za 5 minut, je mila ,všetko stiha a svoju robotu odvedie dobre tak ti fakt budu vadit tie tepláky? Ja by som radšej išla k nej, ako k tej pani ktora sice ma krasne šaty ale reve na koleginu že a teeeraz kde mám kliknut ?! Je v strese a neovlada očividne svoju prácu(Toto som zažila 😂 pri zrušení debetnej karty)
Teplaky urcite nie skola je predsa ina institucia ako skolka.leginy alebo pancusky na to sveter mikina natrelnik alebo saty. Tiez budem mat prvacku od septembra ale tak ako chodi do skolky bude chodit aj do skoly.v den telesnej asi zvolim nieco volnejsie co si rychlo natiahne na ine dni v com pojde rano v tom pride poobede..
@lienka175 ďakujem za objasnenie. Moje dve deti ešte nenavštevujú žiadnu vzdelávaciu inštitúciu, nemala som príležitosť sa s niečim takým momentálne stretnuť. Etiketu sme na odevnej škole mali, ale žiaden zákaz teplákov na verejnosti mimo športových aktivít tam nebol. Legíny ako spodná časť oblečenia sa tam objavili, spolu s pančuškami by sa mali nosiť pod šaty sukne, tuniky. Ale ja naozaj neriešim nikoho vizuálnu stránku, nikoho neodsudzujem a budem k rešpektu viesť aj deti.
@zemiakovysalat to by si sa čudovala , je tomu už pár rokov (5-6) a moje krsňa poslali domov zo školy lebo mal teplákovú súpravu a to mu jeho rodičia kupujú samé drahé značkové vždy v čistom , novom . Dali si do šk poriadku dresscode že všetci musia chodiť slušne poobliekaný nikto žiadne tepláky a baby dokonca ani legíny nemohli nosiť jeden čas 🤦♀️. Totál choré ale rodičia si zvykli
@sarah96 aspon budem mat aktivitu v škole zmena školskeho poriadku 😅
@heymissg
Tak môj syn je prvák a kupujem mu väčšinu oblečenia z Reservedu alebo Hm-ka alebo podobne a nosí tepláky,vôbec by ma ani len nenapadlo či sa to niekomu do školy ''hodí'' alebo nie,trávi v škole polovicu dňa tak chcem aby sa tam cítil dobre. Chodí vždy čistí a cíti sa v tom dobre, navyše dnes už sú tepláky krásne...
@luliu čudovala by si sa aké pekne vedia teplaky byť. Nebavíme sa o teplakoch nantelesnu, ale o supravickach zo Zary, Nextu a aj HaM robí pohodlné a pekné teplakovky pre deti. Veď rifle su pôvodne pracovny odev, v leginach sa tiez cvičí - tak prečo prave teplaky su zle? Ja s deťmi pracujem, som s nimi vacsinu ich aktivneho dňa uz som mnohokrát videla premotivovane mamičky, ktoré si obliekali dievcata ako princezné a potom im nadavali, ze pančušky roztrhli, ze lakovky maju špinavé, ze bluzocku oliali omackou.... Alebo chlapci v tych tesnych rifliach sa ma chodili pytat, ci si mozu ist po teplaky z telesnej. Dieťa ma byť oblečené tak, aby v tom vydržalo aktivity celý deň a aby to bolo v sulade s jeho vkusom. Keď maju fotenie alebo vystúpenie, tak si dokonca nosia este pohodlne veci na prezlecenie.
@michaela329 presne toto sa nám stalo minulý týždeň,prišla som pre syna a pani učiteľka v družine mi povedala,že syn spadol vonku a mal celé tepláky od blata,že sa musel prezliecť do tých na telesnú,vraj mu aj dievčatá hovorili,že bude mať zle lebo sa zašpinil 😄samozrejme ja som to neriešila,hral sa no tak sa ušpinil a čo...práčka operie...pani učiteľka mi vravela,že ale nie všetky mamičky to tak berú a niektoré deti sa boja zašpiniť sa 🙃chúdence deti...deti sú deti,nie malí dospelí...
@lenocka137 mňa ako učiteľku-vychošku táto diskusia celkom pobavila, keďže to vidím z úplne inej perspektívy. A to som bola už aj na prestížnej škole, aj dedinskej škole a nikdy sme ako zbor neriešili nič na oblečení, len aby bolo slušné (crop topy a vulgarizmy netolerujeme) a čisté. No a pri malých deťoch už duplom, tí vedia na konci dňa vyzerať ako diviaci 😃 A pri prvakoch mavame aj nehody s pocikanim alebo pokakanim. Je krásne si myslieť, že dieťa musí spĺňať naroky ako dospelák a uz teraz ho dresscodovať... No a potom príde realita v podobe paradajkovej polievky alebo pobytu v zahrade. My sme totiž škola, ktorá trvá na pobyte a pohybe vonku, nam ide o zdravie detí viac ako o dress code.
@michaela329 je úplne jedno aké krásne a drahé tepláky sú, stále sú to tepláky.... Nehrajme sa tu na to, že keď dam za tepláky 70€, tak si ich dám kamkoľvek. Nie je to tak. A potom sa matky čudujú, že ak ide dieťa na maturity, prijímačky a pod. má problém sa slušne obliect, lebo nič okrem teplákov nepozna
@michaela329 tak to má byť
@luliu niečo iné je maturita a niečo iné je bežný deň v škole,raz som čítala článok od detskej doktorky kde radí deťom do školy obliekať tepláky aj zo zdravotných dôvodov...
@luliu nehrajme sa na to, ze rifle nie sumlen pracovny odev...leginy odev na jogu. A ze sa nam deti na maturitu obiekaju samy-veľmi dobre viem co je kupovat oblek na maturitu a pocas prace na strednej skole som maturanta bez obleku nezazila. A tiež sa nehrajme na to, ze deti na prvom stupni musia byt ako dospeláci. Lebo potom by ste im nemali obliekať ani mikiny, ani leginy a ja teda moc dievcatiek v naskrobenych satach a chlapcov v tesilakoch nevidam.

@bluerose
@hope07
Hej, poďme sa povyšovať a vystatovať, ktorá je lepšia. Autorka nehladala skúsenosť, ale radu. Moja rada je, nechať dieťa chodiť do skoly v tom, v čom je jej pohodlne. Ak sa pýta na druh oblečenia, je zjavné, že nemajú uniformy a evidentne ani rozkazom, čo majú nosiť. To by snáď vedela, keďže už asi vie, kam jej predškoláčka pôjde.
A že si snoríte po profiloch a súdite človeka podla veku a počtu detí je rovnako úbohé ako názor, že tepláky patria sockám, lebo nie sú slušné. Ok, nie je to odev do divadla, na vybavovanie vecí v banke a ani na súdne pojednávanie. To je pravda a maximálne súhlasím. Ale bože, bavíme sa o 6r. dievčatku na hypotetickej rovine. Nikto ju v tých teplákoch do školy neposiela, nitko jej mame (autirke príspevku) nedrží zbraň pri hlave a nekáže jej nakúpiť 20 súprav 🤦🏼♀️🤦🏼♀️ tak zas to tu nehroťte neviem kam. 🤦🏼♀️🤦🏼♀️
A bluerose...super škola ešte nikomu nidky nezaručila úspešný a dokonalý život. Neurážam tvoje dieťa/deti, tak ty si neber do úst tie moje. Chvastať sa tým, čo ešte nie je a ani byť nemusí je s prepáčením úbohosť level nekonečno.