Čo potrebuje dieťa na štart do škôlky?
Prosím poradíte mi co treba dieťaťu pripraviť do skolky?
Viem, ze teraz žijeme všetci prázdninami a dovolenkári, ale mam v úmysle. Už teraz nakúpiť aspoň nejaké základy výbavy pre skolkara... ideme do skolky po prvý raz a ja som navyše do skolky nechodila, takže nemám ani len predstavu... poradíte?
Dopredu velmi nic nekupuj. Ja som kupila napr postelne pradlo a na porade sa potom dohodlo, ze sa kupia vsetkym rovnake nove 🙈 kup papucky, pyzamko, ale staci v auguste... V auguste asi budete mat prve stretnutie novoprijatych deti a tam vam vsetko povedia. Ja som nakupovala dopredu podla zoznamu, co mali na stranke a aj tak niektore veci neboli aktualne a nakupila som zbytocne veci...
@anonym_autor Závisí od požiadaviek škôlky.
U nás je to: pyžamo, papuče, uterák, náhradné oblečenie do skrinky podľa ročného obdobia + raz za polroka hygienické potreby - zo všetkého jedno balenie - papierové vreckovky v krabici, papierové vreckovky 10*10, toaletný papier, vlhčené vreckovky, tekuté mydlo antibakteriálne. V najmenšej triede (2-3 roky), ak je dieťa plienkované, tak nohavičkové plienky, ktoré má v skrinke. Ide o klasickú štátnu škôlku.
Škôlka vám nedala zoznam vecí? Niekde sa napríklad kupuje posteľné prádlo, niekde nie. My sme kupovali. Dávala som: posteľné obliečky, plachtu, aj nepremokavú pýtali; pyžamko, uteráčik, prezúvky, náhradné oblečenie do skrinky, zubná kefka. V zozname ešte bola zubná pasta, mydlo, papierové vreckovky, vlhčené, toaletný papier. Inak nič špeciálne. Budete potrebovať ešte dostatok tričiek, pretože každú chvíľu sú zabrblané od jedla. Pyžamká a obliečky som striedala dvoje. Papučky nám vydržali prekvapivo jedny, aj keď som mala pre istotu v zálohe druhé, ak by sa náhodou niečo stalo.
Do škôlky netreba nič extra, čo by dieťa bežne nemalo doma.
Nekupuj vopred, čo nevyužije. počkaj na zoznam čo treba priniesť, ak by si niečo nemala doma dokúpiš.
@anonym_autor my sme dostali zoznam vecí čo máme všetko priniesť do škôlky pri prijatí.
každá škôlka to môže mať inak....niekde nosíš aj návlečky na paplóny aj mydlá na ruky, niekde nič....je to naozaj individuálne a záleží od konkrétnej škôlky.....detto školné, či strava....
U nas len Pyzamo, nahradne oblecenie, papuce a vlhcene utierky pre dieta, vsetko ostatne zabezpecuje skolka
Papuče, pyžamo, niektoré školky vyžadujú aj vlastné posteľne prádlo my sme tak mali a nepremokavu plachtu to treba zistit, čižmy do dažďa, a nepremokavé oblečenie, náhradné oblečenie, proste kopa tričiek a teplakov
.. mne sa veľmi páči tá posledná veta 'ja som navyše do skolky nechodila, takže nemám ani len predstavu...' -> aj tak by si si to nepamätala 😉
Papučky, pyžamko, náhradné oblečenie, uteráčik, možno pohár s uškom. Ostatné ti isto povedia neskôr. Ja som synovi nosila aj výtvarné pomôcky, hygienické potreby a vankúšik. Do škôlky kde pracujem nenosia rodičia okrem papučiek a pyžamka nič.
Mimo bežných vecí, čo máš aj tak (pyžamo, tepláky, tričká, obuv) sme potrebovali len ruksačik a nepremokavú plachtu na postieľku. A vlastne ešte kapsičku s kefou a sponkami (mám dievča).
Kúpila by som ruksačik, ten sa zíde a so zvyškom by som počkala na inštrukcie od konkrétnej škôlky.

Nič špeciálne nepotrebuje. Pyžamo, oblečenie aké si vie samo obliect/vyzliecť, papuče, niekde aj uterák, pohárik či posteľné prádlo. V škôlke ti dajú zoznam.