icon

Čo robiť, keď dieťa uviazne v mladšej triede?

5. sep 2024

Ahojte, máte niekto dieťa narodené v týchto mesiacoch? Môj syn je narodený 13 september 2019 a opakuje triedu v škôlke. Nedali ho do predškolskej, pritom absolútne v ničom nezaostáva je veľmi šikovný a múdry. Nerozumiem tomu, hnevám sa. Prišiel o všetkých kamarátov, celá jeho trieda je v predškolskej on sám ostal v deťmi výrazne menšími a je s toho deprimovany. Bola som aj za riaditeľkou ale tam je to 0 bodov. Čo mám robiť? Ďalšia vec je že by som ho v 6 rokoch chcela dať do školy, má nato ale ako bez predškolskej prípravy? Som v koncoch a môj syn tiež.

Strana
z4
vladi4444
7. sep 2024

Ach jaj...choďte k do poradenského zariadenia a poproste, nech Vám napíšu súhlasné stanovisko k zaradeniu do predškolskej triedy.
(Som špeciálny pedagóg pracujúci v poradni, ktorý tieto posudky píše...).
Len treba brať do úvahy - keďže je septembrový a psychológ skratka neuzna za vhodné, že dieťa má byť predčasne zaškolené (matka nikdy nevidí objektívne svoje dieťa a to sa vyjadrujem aj ako odborník a aj ako matka septembrového dieťaťa) tak do tej školy nepôjde. Zo zákonna to tak je stanovené. Opakujem, sú na to naozaj objektívne dôvody. Ja viem aké sú následky predčasného zaškolenia (neúspešného). Prešlo mi tých detí stovky pod rukami.
Takže odporúčam postup vyššie spomenutý.

h2
7. sep 2024

Autorka, čo bolo za tvojich čias automatické? Už za mojich čias (a to som určite staršia, než ty) to bolo tak, že kto mal k 1.9. 6 rokov, išiel do školy a kto nie, zostával v škôlke. A kto chcel z tohoto pravidla výnimku, musel si to sám vybaviť. 🤷‍♀️

autor
7. sep 2024

@jankafark nemôže pretože to je jeho originál trieda kam patrí počet je ten istý

autor
7. sep 2024

@vladi4444 ja ho ani netlačim do školy ja ho chcem mať v predškolskej možno bude opakovať predškolskú a možno pôjde do školy to už je jedno. Teraz sa jedná o tento š k. Rok. A kde nájdem také poradenské zariadenie? Stačí psychológ ktorý toto poradenstvo a posudky robí? Lebo tam už máme namierené v pondelok.

autor
7. sep 2024

@h2 neviem podľa čoho sudis že si staršia ale áno moja mama nemusela riešiť absolútne nič a ja aj moja sestra sme išli do predškolskej normálne som sa jej to pýtala chceš to aj po anglicky aby si pochopila?

h2
7. sep 2024

Súdim podľa veku tvojho dieťaťa.
A nie, nemusíš mi to písať anglicky, ja chápem aj po slovensky, napísala som ti, ako si ja pamätám, že to bolo za mojich čias. Moja sestra je narodená 2.10. a do žiadnej predčasnej predškolskej nešla, do školy išla, ako mala ísť a celú ZŠ z toho bola nešťastná, že je najstaršia z celej triedy. Nikto sa nepýtal, či to tak chce, alebo či ju nechcú dať rodičia skôr.
Toto je moja skúsenosť, ty môžeš mať zase inú, veď ja to, čo ty píšeš, nespochybňujem.

sjun
9. sep 2024

Mam dceru 12.9.2019 cize presne toto iste. Nie je v predskolskej nemohla nesplnila podmienku narodena do 31.8. tiez patri medzi tie sikovne deti. Ale vraj ak bude mat vsetky odporucania ze moze nastupit do za nevadí ze nema absolvovanu predskolsku. Je to cele na hlavu ale co uz.

Strana
z4