icon

Cudzí muž na ihrisku slovne útočili na moje deti. Ako by ste reagovali vy?

magdicka111
26. júl 2018

Caute baby chcem vediet Vase nazory hlavne reakcie. Byvam v mensom meste na sidlisku a medzi blokmi mame ihrisko KDE chodim so svojimi chlapcami vek 7 rokov a 2,5 r. Je pravda ze chkapci su "zivy" akcny skratka ukricany ale s nikym sa nebiju nikomu neublizuju no a vcera som dostala krik od jedneho pana ze co robim mam nevychovane deti a naco chodim s takymi detmi na ihrisko. Moja reakcia bola ze mladsi je este malicky a ze deti na ihrisku jednoducho kricia. No a chcela by som vediet ako by ste zareagovali by. Vopred dakujem za kazdy nazor.

nini1010
27. júl 2018

To sme to uz kde v tomto svete dopracovali aby sa tu matky takto rozpravali o starom cloveku??to takto vediete aj svoje decka?starsi ludia mozu byt niekedy usomrani,precitlivelejsi na krik,ok,beriem.Ale hovorit o nom ako o nevychovanom dedkovi,ktory musi hlucnost deti akceptovat?!to co ste za ludia??To v tomto svete uz neplati take ze ucta k starsim a deti maju posluchat dospelych?!Keby aj okrikol priamo ich maju sa zahanbit,ospravedlnit a stichnut lebo oni su deti a on je dospely a nie naopak!co to mate pomixovane v tych vasich hlavach uz uplne?!to kde sme toto v tom svete dopracovali aby deti urcovali pravidla dospelakom a dospelaci sa prisposobovali lebo matkam a rodicom to uz z tych deti prasi na zdravy rozum.toto by vam niekedy dovolili vase mamy??NEVERIM.chore...

myboys
27. júl 2018

@slimstar ako vies ze si to prikraslila? :D :D normalne zasnem. By si sa cudovala kolko starych ludi je zakomplexovanych a ozve s alen co dieta pipne. Normalne mam pocit ze si pri tom bola :D

slimstar
27. júl 2018

@myboys každý to tak robí, situáciu si prikrášlila, aby z toho vyšla čo najlepšie. Je to vidieť, aj na jej ďalších príspevkoch, je to obyčajná psychológia. Nestalo sa mi, že by sa starí ľudia ozvali, čo by mi len dieťa piplo, práveže majú oňho záujem a chcú sa s ním zaoberať a jeho prejavy berú ako za normálne. Samozrejme ak by začal vrieskať, hneď ho korigujem.

montemotherone
27. júl 2018

@magdicka111 reagujem na tvoj úvodný príspevok. Ťažko takto povedať, čo sa tam vlastne dialo. Zdravé deti sú prirodzene hlučné. Ak myslíme to, že nahlas a živo komunikujú, gestikulujú, chichocú sa ... V tomto by som ich na ihrisku určite nebrzdila. Kde inde môžu prejaviť svoju prirodzenosť, ak nie tam? Keď sa deti pohádajú či pobijú o hračku je tiež predsa normálne, dôležité je, ako na to reaguje dospelý a či ich vedie k normálnemu riešeniu konfliktu... Rozdiel tiež je, keď sa takto hádajú a hašteria počas celého "pobytu" na ihrisku. Vtedy asi ani nemá význam tam s nimi ostať a odchod zvoliť ako určitý trest za to, že nie sú ochotní sa dohodnúť. Z tvojho popisu nie je jasné, čo z toho všetkého sa vlastne dialo.
Ja osobne svoje dieťa v tomto smere nebrzdím. Má 4 roky, je to chlapec, ak je priestor, čas..., nechám ho prejaviť sa. Slušnosť nemá s hlasným, či sebavedomým správaním nič spoločné. To len v tomto zdegenerovanom postkomunistickom priestore máme také divné predstavy o výchove slušných detí. V osemdesiatych rokoch po nás (Husákova silná generácia) ziapali tetky z balkónov a vyháňali ... odvšadiaľ. Na sídlisku bolo jediné ihrisko s preliezkami. V škôlke, za plotom. Čiže to bolo logicky zakázané... A logicky sme tam šli 🙂 Skrývačku sme hrali všade kde sa dalo a samozrejme sme všade zavadzali... A tiež sme vrieskali... Spomenula som si na to minule, keď jeden deda pokrikoval po chalanovi "prečo ideš cez trávnik!!! šak tuto máš chodníky..." Malý sa vystrašene spratal, deda zamieril do blízkej krčmy a mne doteraz nikto nevysvetlil, prečo sa "nesmie chodiť po tráve" 🙂 Pretože pokiaľ viem, nesmie sa to len tesne po jej zasiatí, neskôr, si takéto tzv. valcovanie každý trávnik priam žiada, pretože sa tým posilňuje. V našom debilnom štáte, nám ale viac záleží na nejakých predsudkoch, ako na zdravých, šťastných a sebavedomých deťoch. Niekedy neviem čo vlastne od nich chceme, aby boli vonku, prejavili svoju tvorivosť, entuziazmus, talenty... alebo nech radšej ticho sedia v izbe pri tablete... Alebo to skôr radšej nechcem ani vedieť 😢

daakotaa
27. júl 2018

@magdicka111 povedala by som mu nech sa stara o seba a nie o moje deti. A ako sa poznam nezostalo by to len pritom. Vychovavam svoje deti najlepsie ako viem a nejaky dedko mi nebude rozpravat ako mam vychovane deti ked ich vidi 5 minut. Mam 5 rocneho chlapca ktoremu sa od roka huba nezastavi, hlas ma jak píla a ked place pocuju ho aj 3 susedia ...a preto ma byt nevychovaný?

jantato
27. júl 2018

@montemotherone super napisane ❤

slimstar
27. júl 2018

@montemotherone ty ideš z extrému do extrému. Chichotanie , živú komunikáciu a normálne hranie sa nepovažujem za nejaký problém. Neustále vrieskanie, kričanie, hadanie sa a zle robenie áno. To nemá nič z našim štátom, okrem toho my nie sme zdegenerovany, obzri sa na západ, tvoj vzor pozorne a tam ešte len zbadas zdegenerovanych.

nikika33
27. júl 2018

My sme boli nedavno v HR a tam niektore maminky nechali svoje deturence jacat cele hodiny. Akoze chapem, ze su to deti, ale relax si ja takto nepredstavujem, trosku treba brat ohlad aj na ostatnych a aspon tie deti upozornit. Tieto mamicky sa len usmievali a ani raz deti neusmernili. Chapem moju kolegnu, ktora si uz vybera len taky hotel, kde je detom vstup zakazany. A nebol to normalny detsky plac, ci krik ale dlhotrvajuci vreskot. No otras

magdicka111
autor
27. júl 2018

@hettinka moje deti nikomu neublíži alias už som to písala boli na ihrisku sami a určite ich nepodporuje aby opravovali okolie ci niekomu ubližovali

sorciera24
27. júl 2018

@slimstar no vidis, aka uzasna si bola v 2 rokoch a teraz prskas ako macka okolo seba....tvoj styl komunikacie a predsudkov tiez moze svedcit o "nejakej vychove"....hoci ty si myslis, ze si pekne vychovana....no neviem, neviem.....

myboys
27. júl 2018

@nini1010 neviem o com ty tu tocis. Nikto nepisal o tom ze deti maju urcovat pravidla dospelym, bavime a tu o detskom ihrisku a ujovi co naziape na matku a nazve jej deti nevychovanimi a ze ma sediet s nimi doma.. a on toto moze? Za to ze je starsi? Ucta ma platit obojstranne, ak by som bola ja namiesto tejto mamicky a moje deti by sa normalne hrali a naziapal by na mna tak by videl, ale ak by prisiel slusne, slusne by som aj ja s nim komunikovala a dokonca by som mu mozno aj spravila po voli a detmi odisla ale ni ze dedo pride a bude ziapat. To kde sme?

montemotherone
27. júl 2018

@slimstar citujem zo svojho predošlého príspevku: "Rozdiel tiež je, keď sa takto hádajú a hašteria počas celého "pobytu" na ihrisku. Vtedy asi ani nemá význam tam s nimi ostať a odchod zvoliť ako určitý trest za to, že nie sú ochotní sa dohodnúť..." Koniec citátu. O tom, že "západ je môj vzor" nič neviem. Možno vieš viac ako ja 🤔
A máš pravdu, my nie sme len zdegenerovaní, niekedy dokonca aj nerozumieme čítanému textu 🙂

magdicka111
autor
27. júl 2018

@slimstar nemám dôvod si niečo prikraslovat riešila som to v duchu dva dni tak som chcela vedieť názory mamičke tu na mk ale ďakujem za nazor

slimstar
27. júl 2018

@sorciera24 prskam ako mačka, to mi príde také detské prirovnanie. Vyjadrujem svoj názor v diskusii, ale nevrestim po tebe.

sorciera24
27. júl 2018

@slimstar no, ale neznie to najlepsie...priam agresivne....nic moc....a nie len po mne....tiez si myslim o tvojej vychove svoje a to si uz "dospela".......dieta tiez vyjadruje nazor ci svoje emocie, niekedy prudsie, niekedy menej...je to prirodzene.......v kazdom veku inak a smaozrejme v zavislosti od povahy, temperamentu ci inych veci, kt. mozu byt za tym.......aj my dospeli sa prejavujeme rozne......vidim ako reagujes ty, ako niekto iny.....hmmm...co je spravne? co je vychovane a co uz nie?

slimstar
27. júl 2018

@montemotherone tak to máš dosť vysokú mienku o sebe, keďže tvrdíš, že si zdegenorovana. Ten príspevok mi tak vyznel, preto som písala o extremoch. A nie nás nikto nevyhnal, ak sme sa hrali na ulici skovku. Rodičia boli zalezeny , alebo v práci a nikto nám nechodil za zadkom.

siska53
27. júl 2018

@magdicka111 boli ste na ihrisku,nie v kostole. Este som nepocula o ihrisku,kde by deto boli uplne ticho. Ani male,ani velke. Ano,obcas som videla deti,co sa uplne tichucko hrali,ale to len vtedy,ak slo o 1dieta.
Druha vec je,ze ak moje dieta bolo podrazdene a videla som,ze by len cely cas revalo,tak sme sli domov,vtedy to nema vyznam,lebo by revalo kazdu chvilu a za hocico.
Nastastie my tu mame ihriska tak,ze su tam.naozaj len rodicia ci babky deti.

slimstar
27. júl 2018

@magdicka111 tak čo teda bolo? Deti na seba vrieskali a naťahovali sa? Ty nevieš prísť za tým 7 ročným a povedať mu, si starší , je to tvoj brat, on sa teraz s tým chvíľu pohrá a potom to to pozicia? To sa naťahovali o lopatku? Píšeš, že má IQ 130, to nevie pochopiť základné veci? Ako sa správať? Dedo hádam si chcel robiť svoje a určite by bezdôvodne neprišiel hádať, keby sa tvoje deti hrali v piesku.

slimstar
27. júl 2018

@sorciera24 takže budeme všetci držať papule, pretože dieťa nevie, kde je sever? Ty si nevychovana, lebo prejavujes svoj názor, zaujímavé zistenie. Mysli si čo chces, nie je to podstatne.

sorciera24
27. júl 2018

@slimstar drzme vsetci papule?...aha,t akze ty nemozes,a le deti musia...zaujimave zistenie.....este neico tu napis.....presne tak, ani tvoje vyplody nie su podstatne,....amx. pre teba...ak nevies prijat aj ine alternativy a vediet sa odosobnit......

misinka26
27. júl 2018

@slimstar ... žasnem nad tebou a tvojimi názormi ... kto tebe dal právo hodnotiť výchovné metódy iných??? najskôr sa pozri na seba ako sa tu prezentuješ, ako tu vyskakuješ a ako sa správaš ??? každý by mal hľadieť do vlastného hrnca ...toto je tá tvoja úžasná výchova ... gratulujem tvoje deti majú krásny východný vzor !!!!

slimstar
27. júl 2018

@sorciera24 aké iné alternatívy, deti musia poslúchať dospelých a bodka. Áno lezie ti to krkom, ako vidím. Máš deti? Už sa ti stalo, že vplyvom liberárnej výchovy, by ti tvoje dieťa v puberte dalo facku, alebo na teba navrieskalo? Alebo že by do teba kopalo tvoje 5 ročné dieťa? To je to ovocie

slimstar
27. júl 2018

@misinka26 veď ona nemá žiadne vychovne metódy. Výchovná metóda, nie je nechať dieťa, nech si robí, čo sa mu zachce.

sorciera24
27. júl 2018

@slimstar mam 2 deti a pracujem s detmi od 10-19 rokov...takze zazila som kadeco.....ver tomu, ale nemozem ich odsudit prvotne za to, co robis ty...lebo v mnohych pripadoch je to inak nez to vyzera....ale to tazko prijmas.......
a nic mi nelezie krkom...ty sama sa prezentujes....a tiez si o tom ymslim svoje (nastastie mzoem...)

slimstar
27. júl 2018

@sorciera24 veď ja som ich neodsúdila, napísala som, čo si o tom myslím.

misinka26
27. júl 2018

@slimstar ... dala som si tú námahu a prečítala celú diskusiu a nikde som nenašla, že by zakladateľka niekde spomenula, že si jej deti robia čo sa im zachce!!! a nie deti nemusia poslúchať rodičov a bodka, deti k ním majú mať úctu a majú si ich vážiť ... používanie direktívnej výchovy vedie k agresii a násilníckym privlastňovacím návykom v dospelosti ... práva dieťaťa a iné výchovné metódy ti zjavne nič nehovoria takže nemá zmysel tu niečo s tebou rozoberať ...

sorciera24
27. júl 2018

@slimstar napisaala si, ze su nevychovane.....s uplnou istotou.....na zakalde par prispevkov......aj nazor moze byt odsudeniahodny...

slimstar
27. júl 2018

@misinka26 dnešné deti nemajú účtu ani k rodičom, ani k starším, takže niekde tam máš chybu. Dnes majú len práva a žiadne povinnosti. Najlepšie na tom je, že ako si zasejete, tak zoznete. Takže to sa ešte uvidí, co je správne, ale nie, na vlastnej koži.

slimstar
27. júl 2018

@sorciera24 áno sú, vrieskať na celé ihrisko nie je vychované.

sorciera24
27. júl 2018

@slimstar samozrejme, ze ucta, respekt aj povinnosti su dolezite....ale aj tie rpava.....a presne ako pises, uvidi sa neskor...rpeto nemozno teraz hodnotit autorkine male deti....uvidi sa neskor....ako su vychvoane...