icon

Dávate učiteľkám v materskej škole darček na Vianoce?

lenjaja84
14. dec 2025

Davate ucitelkam v matetskej skole nieco k Vianociam?

Strana
z2
belllinka
14. dec 2025

Bože, nie, načo? 🙏

anonym_9e510f
14. dec 2025

@lenjaja84 nepchame sa do zadnice, ucitelky maju svoju rodinu na darcekovanie

13uzivatelka11
14. dec 2025

Áno dávam jednej.. lebo je to svokra 😅 inak nie, aspoň naše učiteľky si na to vôbec nepotrpia 🤷‍♀️ keď sme sa pýtali svokry že čo na konci roka alebo či im máme dačo dať, tak povedala že ak niečo chceme kúpiť, tak maximalne dáku hračku do škôlky pre deti.. radšej dajú im

anonym_ae10cb
14. dec 2025

A z akého dôvodu im chces kúpiť darček?

anonym_a8f07c
14. dec 2025

Samozrejme. Aj na Nový rok, meniny,narodeniny, Valentína, Veľkú noc, deň učiteľov, po každých prázdninách, na Mdž.
A teraz bez srandy. Nie.

luteam
14. dec 2025

@lenjaja84 nie, staci ze musim nosit obcerstvenie na ich akoze stedrovecernu veceru, ktoru maju na obed 😀

eleanor2510
14. dec 2025

Najlepsim darcekom pre ucitelky je ucta, respekt, slusne vychovane deti a slusni rodicia, ktori nevidia iba seba. Toto im treba davat celorocne a nic ine nepotrebuju.

anonym_2ac8fb
14. dec 2025

@lenjaja84 nedávame. Úprimne si odpovedz, chcela by si xkrát do roka dostať 15-20 kusov zbytočností? Ak veľmi chceš, choď cestou jedlého darčeka alebo čaj (kávu nie) ale je to veľakrát pre učiteľky skôr na obtiaž. A to moji synovia mali najlepšie učiteľky na svete ale tiež mám niekoľko učiteľov v rodine, tak viem, aký názor na to majú.

miadi
14. dec 2025

Ja to nepovazujem za pchanie do zadnice ale ocenenie a vdaku . Casnickam davam 15% sprepitne vzdy ked mi donesu tanier s jedlom a osobe co uci moje dieta nic ? Ja davam aj soferke autobusu co ich vozi do skoly school bus .. mam ju rada je velmi mila . ( davam darcekove karty s kreditom $25 ) a celej triede nejaku drobnost . Slusne vychovane deti povazujem za samozrejmost , nie za dar ucitelke . 😊

anonym_afaf3a
14. dec 2025

Ani náhodou. Poniektoré si to ani len nezaslúžia.

renatka100
14. dec 2025

@lenjaja84 ano davala som v skolke aj skole, nic velike cajik medik bomboniera. A davame aj teraz v skole, vacsina dava, ja to podla mna vdaka za ich pracu, deti su s nimi vacsinu dna

ivik4
14. dec 2025

Ani by ma nehlo

anonym_5cef3e
14. dec 2025
@miadi

Ja to nepovazujem za pchanie do zadnice ale ocenenie a vdaku . Casnickam davam 15% sprepitne vzdy ked mi donesu tanier s jedlom a osobe co uci moje dieta nic ? Ja davam aj soferke autobusu co ich vozi do skoly school bus .. mam ju rada je velmi mila . ( davam darcekove karty s kreditom $25 ) a celej triede nejaku drobnost . Slusne vychovane deti povazujem za samozrejmost , nie za dar ucitelke . 😊

@miadi vies, ani casnickam nedava kazdy take sprepitne ... lebo tiez otazka "Preco im davat?"
Lebo si robi svoju pracu? Dorovnam nanajvys do nejakej plnej sumy, ale uz boli aj take, ktorym som nedala, lebo ani usmev nevycarila ... prave preto, lebo to nie je samozrejmost.
Ani predavacke nenechavam v obchode alebo hocikomu len tak, aj ked sa stretavame denne alebo inak frekventovane. A soferovi autobusu som dala raz, lebo sme mali na mikulasa zbytocne vela sladkosti a nevedela som uz kam dat.
Takze pre niekeho je to mozno znakom vdaky, pre niekoho to pride ako pchat sa niekomu do riti.

bolarazjedna
14. dec 2025

Ja im plánujem dať sypaný čaj (je na obale napísané že pre pani ucitelku - malé poďakovanie pre veľké množstvo venovaného času) a k tomu syr v tvare padajúcej hviezdy s nápisom veselé vianoce. Je to maličkosť, ale aj mňa by to potešilo. Ako písali vyššie, aj čašníčka dostane sprepitné, aj na úrady, lekárovi občas beriem poďakovanie, aj kadernícke občas zanesiem čokoládu, prečo by som učiteľka nie, keď som ešte aj spokojná s ich prácou.

euka210
14. dec 2025

@lenjaja84 ja uz žasnem nad takymito otazkami a myslenim 🤦‍♀️ ...chodte dat darcek bezdomovcovi, ked uz neviete komu kazdemu kupovat darceky...ten sa aj potesi

anonym_ae10cb
14. dec 2025
@euka210

@lenjaja84 ja uz žasnem nad takymito otazkami a myslenim 🤦‍♀️ ...chodte dat darcek bezdomovcovi, ked uz neviete komu kazdemu kupovat darceky...ten sa aj potesi

@euka210 presne, keď už chcú urobiť radosť, tak niekomu, kto na to nemá, bezdomovcom, azylovemu domu, útulkom. A nie zas a znova sa pchať učiteľkám do zadku, aby ich deti boli niečo viac ako tie, čo sa ich rodičia nepchaju do zadku. A hovorím z vlastnej skúsenosti.

belllinka
14. dec 2025

A myslite, ze este nemaju vyse hlavy tych cajickov, kaviciek, medikov, bonbonier a sviecok? Zaciatok roka, koniec roka, vianoce, Den ucitelov, no slahlo by ma na ich mieste.

anonym_6bbe4b
14. dec 2025
@luteam

@lenjaja84 nie, staci ze musim nosit obcerstvenie na ich akoze stedrovecernu veceru, ktoru maju na obed 😀

@luteam čo musíš nosiť? To akože prečo?

luteam
14. dec 2025
@anonym_6bbe4b

@luteam čo musíš nosiť? To akože prečo?

@anonym_6bbe4b u nas v skolke je taky zvyk, ze posledny den pred prazdninami maju deti namiesto obeda akoze stedry vecer ze si ukazuju zvyky a tak. A kazdy rodic ma nieco doniest nie je to povinne, ale tak je mi blbe nedoniest nic, ked vsetci nosia. Bud oplatky, med alebo kolac nieco slane atd...

anonym_6bbe4b
14. dec 2025
@luteam

@anonym_6bbe4b u nas v skolke je taky zvyk, ze posledny den pred prazdninami maju deti namiesto obeda akoze stedry vecer ze si ukazuju zvyky a tak. A kazdy rodic ma nieco doniest nie je to povinne, ale tak je mi blbe nedoniest nic, ked vsetci nosia. Bud oplatky, med alebo kolac nieco slane atd...

@luteam to som v živote nepočula a prečo s tým rodičia súhlasia? Okrem toho, že deti nesmú v škôlke konzumovať potraviny, ktoré neboli pripravené v školskej jedálni a nie sú z nich odložené vzorky, učiteľky neuveriteľne riskujú, med je silný alergén, v koláčoch môžu byť orechy, kakao, vajcia, aj na to je veľa detí alergických. Proti tomu by som sa veľmi dôrazne ohradila a bolo by mi fuk, či sa niekto urazí alebo nie

anonym_6bbe4b
14. dec 2025
@anonym_5cef3e

@miadi vies, ani casnickam nedava kazdy take sprepitne ... lebo tiez otazka "Preco im davat?"
Lebo si robi svoju pracu? Dorovnam nanajvys do nejakej plnej sumy, ale uz boli aj take, ktorym som nedala, lebo ani usmev nevycarila ... prave preto, lebo to nie je samozrejmost.
Ani predavacke nenechavam v obchode alebo hocikomu len tak, aj ked sa stretavame denne alebo inak frekventovane. A soferovi autobusu som dala raz, lebo sme mali na mikulasa zbytocne vela sladkosti a nevedela som uz kam dat.
Takze pre niekeho je to mozno znakom vdaky, pre niekoho to pride ako pchat sa niekomu do riti.

@anonym_5cef3e naozaj si niekto myslí, že učiteľky sú celé happy, ak im niekto prinesie darček na Vianoce? Skôr sa budú cítiť trápne. Kvet na Deň učiteľov, tiež pri rozlúčke so škôlkou, alebo poukážka do kníhkupectva, ale na čo darček na Vianoce?

luteam
14. dec 2025
@anonym_6bbe4b

@luteam to som v živote nepočula a prečo s tým rodičia súhlasia? Okrem toho, že deti nesmú v škôlke konzumovať potraviny, ktoré neboli pripravené v školskej jedálni a nie sú z nich odložené vzorky, učiteľky neuveriteľne riskujú, med je silný alergén, v koláčoch môžu byť orechy, kakao, vajcia, aj na to je veľa detí alergických. Proti tomu by som sa veľmi dôrazne ohradila a bolo by mi fuk, či sa niekto urazí alebo nie

@anonym_6bbe4b tak vidis u nas to nikomu nevadi. Akoze mna to trochu otravuje, ale tak nechcem byt jedina co nedonesie. Tak predpokladam, ze kazdy rodic musi informovat skolku ak ma dieta nejake alergie a ma specialnu stravu.

luteam
14. dec 2025
@anonym_6bbe4b

@anonym_6bbe4b ale tak este upresnim minuly rok bol syn v skolke prvy rok takze neviem ci nieco take bude aj tento rok a ci to byva vzdy

anonym_5cef3e
14. dec 2025
@anonym_6bbe4b

@anonym_5cef3e naozaj si niekto myslí, že učiteľky sú celé happy, ak im niekto prinesie darček na Vianoce? Skôr sa budú cítiť trápne. Kvet na Deň učiteľov, tiež pri rozlúčke so škôlkou, alebo poukážka do kníhkupectva, ale na čo darček na Vianoce?

@anonym_6bbe4b to si chcela adresovat mne? Lebo ja tiez som na strane, ze nechapem, naco sa davaju taketo darceky "len tak"

lenjaja84
autor
14. dec 2025
@euka210

@euka210 no ja mam uzastne ucitelky a s malou mi velmi pomohli bez ocakavani ,tak sa pytam 🤷🏻‍♀️nesudte,ked neviete, Vy nedavate, fajn...

lenjaja84
autor
14. dec 2025
@luteam

@luteam pekna odpoved, dakujem 💜

miadi
14. dec 2025
@anonym_5cef3e

@anonym_5cef3e to uz je kazdeho osobna vec ci chce urobit niekomu radost alebo nie . Nie je povinnost dat nikomu nic .. ja ked dostanem darcek nepovazujem to za strkanie do zadku.povazujem to za štedrost a milotu . Kazdy veci vnima Podla seba .

anonym_6bbe4b
14. dec 2025
@luteam

@anonym_6bbe4b tak vidis u nas to nikomu nevadi. Akoze mna to trochu otravuje, ale tak nechcem byt jedina co nedonesie. Tak predpokladam, ze kazdy rodic musi informovat skolku ak ma dieta nejake alergie a ma specialnu stravu.

@luteam vieš, aké haló by z toho bolo, keby malo nejaké dieťa silnú alergickú reakciu, alebo viacero črevné problémy a riešila by to hygiena? Som veľmi prekvapená, že si toto v dnešnej dobe ešte nejaká riaditeľka dovolí.

anonym_38e5dd
14. dec 2025

Nie, nedavam nic, iba na konci roka a ked ma dcéra narodeniny, meniny pošlem nejakú cokoladu. Som v pohode rodic s milým, nekonfliktným deckom - to im musí stacit 😂

lenjaja84
autor
14. dec 2025
@anonym_2ac8fb

@lenjaja84 nedávame. Úprimne si odpovedz, chcela by si xkrát do roka dostať 15-20 kusov zbytočností? Ak veľmi chceš, choď cestou jedlého darčeka alebo čaj (kávu nie) ale je to veľakrát pre učiteľky skôr na obtiaž. A to moji synovia mali najlepšie učiteľky na svete ale tiež mám niekoľko učiteľov v rodine, tak viem, aký názor na to majú.

@anonym_2ac8fb vzdy som davala nieco na zjedenie, ja ani kvety vobec nie,ani kavu...

Strana
z2