icon

Dcéra dostala v škôlke po zadku

14. sep 2021

Ahojte, dcéra chodila do letného doobedneho tábora, tesila sa tam. Presli sme do skolky a každým dnom je to horsie a odovzdavam ju s jej placom. Dnes som z nej vytiahla, že dostala po zadku od učiteľky, lebo neposluchala. Na jednej strane chapem povolenie pedagóga, že je psychicky narocne, aj dcéra je dosť tvrdohlavá, na druhej strane zrejme bitka nie je úplne vhodná stratégia, keď vedia, že rano nechce chodit do skolky a place, co vôbec som nechápala, lebo keď ju aj nechám u starých rodicov, nikdy neplakala.
Ako by ste to riešili? Ja sa každý deň pýtam učiteliek, či bol nejaký problem. Aj som jednej povedala, že som otvorená diskusii, čo sa týka výchovy, lebo dcéra nie je jednoduchá povaha, že nech kľudne povie, keď bude problem. Preto má zaskočilo, že toto mi nepovedala(aj keď po zadku dostala od inej učiteľky). Dcéra nie je doma bita, preto sa nad tým pozastavujem a obávam sa, ako ju po tomto vo štvrtok dostanem do skolky.

Strana
z4
katarina092
18. sep 2021

@luccija To je uhol pohladu...su ludia citlivejsi a menej citlivi..Netreba nic prehanat, ale niekedy je capnutie nevyhnutne..Moj manzel aj jeho brat boli svojim otcom niekedy az kruto vychovavani a su z nich sebavedomi, vyrovnani ludia.. Nebolo to ok, ale tym chcem povedat, ze sme prilis rozmaznana generacia. Ja som ako mala od rodicov tiez schytala aj facku, aj ked asi nie vzdy nevyhnutne, ale nemyslim, ze ma to nejak zvlast poznacilo..

lujzaveghova2100
11. jan 2022

Dobrý deň akurát to isté riešim aj ja ráno mi syn povedal že včera dostal po zadku lebo sedel na postieľke a nechcel spinkať nejak ma problém v škôlke spať doma nie nechápem ale aj tak viem že si to nevymyslel povedal mi všetko pekne ako to bolo dnes idem za učiteľkou som zvedavá čo povie lebo mi to hlava nevere prvý syn tam chodil aj k tej učiteľke dávnejšie a nikdy nič a teraz len nechce spať alebo plqce že má ísť spať akokeby som ja v škôlke a viem čo sa tam deje máj uto riešiť oni keď viem že doma je všetko ok hoc je živsi ale spolupracuje papa pekne len ten spánok neviem čo je vo veci že len tam ma problém.ale nepáči sa mi to že si toto učiteľka dovolí opýtam sa a uvidím ale stačí mi len keď prídem pre neho poobede a ten jej pohľad že mala prácu so synom zas aby zaspal ale veď ona musí si nájsť systém čo a ako každé dieťatko je iné neviem čo mám robiť doma mi povie že spinkať bude aj zaspí ale po dlhšom prehovárajú učiteľky ale dať zato na zadok?a to sme sa dohodli keď nechce spinkať vzlezme ho do miestnosti kde je ona a robí si papiere a že tam na gauči menšom vždy zaspí po čase lebo sa aj tak nudí mala moje dovolenie a aj tak ho núti byť v posteli viem žeby mal poslúchnuť a byť tíško ale keď to niekedy nejde ona si musí nájsť systém .nevravím že je zlá ale je nevrla ako keby už prepracovaná alebo čo nechápem

belllinka
11. jan 2022

@lujzaveghova2100 poriadne dlhá veta... Učiteľka tam má 25 detí, na to je jediný systém a to taký, že každé dieťa bude robiť to, čo sa od neho vyžaduje a nie že tvojmu synovi bude učiteľka dohovárať, aby spal, brať ho na gauč a pod. To by potom mohli vymýšľať všetky deti.
Asi sa nevedel zmestiť do kože a capla ho po zadku, nerob z toho drámu. Radšej ty nádi spôsob, ako ho naučiť zaspávať a robiť to, čo má. A nie hádzať tvoju nezvládnutú výchovu na učiteľku...

0adka0
11. jan 2022

@belllinka to že dieťa nechce v škôlke spať nie je v žiadnom prípade nezvládnutá výchova, je to úplne bežné, deti nie sú unavené, nechcú spať v neznámom prostredí, nepáči sa im, že budú zobudené nasilu v presnom čase, hanbia sa pred inými deťmi, vyrušujú ich podnety z okolia. Aj u nás v škôlke roky dozadu niektoré detičky nespávali, ticho oddychovali v postieľke, aby nerušili ostatných, ten postup s gaučom a odčleňovanie mi tiež príde mimo, ale v žiadnom prípade sa nesmie dieťa fyzicky trestať a už vôbec nie za to, že nechce spať, to nie je situácia, že by bil ostatné deti alebo utekal zo škôlky.

belllinka
11. jan 2022

@0adka0 veď to je v poriadku, že nechce spať, ale má aspoň ticho ležať. Pochybujem, že nevyrušoval, ticho ležal a učiteľka mu išla dať na zadok. To by musela zmlátiť polku triedy. Určite je za tým niečo iné, s čím sa synček mamičke nepochválil.

lujzaveghova2100
4. feb 2022

@belllinka a prečo sa mi nepochvalila učiteľka čo bolo vo veci veď s ňou som rozprávala ak v Tom bolo niečo iné má mi to povedať ja tam niesom

banderaska29
4. feb 2022

neprijateľné. akýkoľvek fyzický trest je prejav mentalnej slabosti jedinca. ja svoje deti nemlátim lebo jednak nemám prečo a ak by aj bolo, viem si to s nimi vysvetliť, prečo by to malo byť v poriadku aby to robila pedagogička ?

lujzaveghova2100
4. feb 2022

@lujzave
@belllinka a po zadku nemá čo dostávať od učiteľky ak je problém má mi volať to je ako keby starší syn v škole dostane po hlave tak mu mám povedať že zaslúžene? a že to je správne?toto si nemá čo učiteľka dovoliť

lujzaveghova2100
4. feb 2022

@banderaska29 ešte som ju konfrontovaná so synom že čo bolo vo veci a že či dostal na zadok a hneď dukqzal na učiteľku áno editka mi dala na zadok jej výraz svedčil o Tom že môj syn neklame hoc zapierala teda sa snažila od toho dňa nieje problém aj keď mi sám povie že nespinkal tak úsudok som si urobila

lujzaveghova2100
Autor odpoveď zmazal
loginexistuje
4. feb 2022

@lujzaveghova2100 tak ho davaj do skolky len na pol dna ak sa nevie prisposobit a aspon lezat v postielke

lujzaveghova2100
4. feb 2022

@loginexistuje už je to doriešené obe mi povedali v škôlke že to nemám robiť lebo si nezvykne vôbec ale odkedy som konfrontovala slušne učiteľku tak nieje problém zrazu už tak neviem ale ďakujem za radu 🙂zatiaľ je to v poriadku tak uvidíme či to tak ostane

loginexistuje
4. feb 2022

@lujzaveghova2100 tak super ze ste to poriesili

petik22
4. feb 2022

@aylinn ono je to pekna predstava,ale v realite to takto nefunguje. dieta nieco vyvedie o 10h.,prides pon o 16 -ucitelka ta upozorni,ze treba riesit to a to,16.30 ta ma dieta v pazi s tym,ze bude riesit co sa stalo pred x hodinami 🤷‍♀️.
a neobhajujem ani bitky po zadku,ani tresty v skolskych zariadeniach! ver mi,tiez som si s malou odskakala prvy nastup do skolky kvoli ucitelke,dokonca som davala odklad.

michaela16
4. feb 2022

Porozprávala by som sa najskôr s učiteľkou, ktorá dala dcére na zadok, že aký bol na to dôvod. Ak by som pri konfrontácii neuspela, riešila by som to s riaditeľkou.

Strana
z4