Síce obdobie letných prázdnin je ešte ďaleko, ale pár dní mi víri v hlave jedna myšlienka Či mám toto leto prihlásiť dieťa do letného tábora? Nie preto že by v lete nemohlo byť samé ani preto, žeby sa inak doma nudilo. Ale preto, lebo dcéra poznamenala že organizátor (predseda OZ) jej vlani povedal že by tam už nemala chodiť kvôli veku.
V čase konania tábora bude mať dcéra o týždeň 18, má rok a pol priateľa do tohto tábora chodí od šiestich rokoch. Tábor je oficiálne do 15r, ale vedúca tábora je keď učiteľka a ona vždy povie že môže. Vlastne má sľúbené že v dospelosti môže chodiť ako dobrovoľník. Vlastne to robila už aj doteraz, rada pracuje s deťmi.
Som si istá že keď prídem ja či dcéra po prihlášku, tak ju dostaneme ale nerada by som ju dostala do nepríjemnej situácia
Dospela do detskeho tabora? Preco? Uz davno ste mali zmenit letny program. Pokojne tabor, ale primerany veku a zaujmom dcery. Hlavne ju uz neorganizuj, nech si program na prazdniny naplanuje sama.
@doriiis toto oz organizuje len tento jediný tábor, viem že sú aj iné tábory,
@guudy ona tam chce chodiť! Nič jej neorganizujem
ja som v 17 bola sama s frajerom na dovolenke, to sa nebude nudit tam s detmi animacie robit, mozno to skusit neie ako ucastnicka, ale ako brigadu, ked ju to bavi?
organizator jej jasne povedal, ako sa veci maju…
Tábor je zameraný na ľudový tanec a folklór. Dcéra začala tancovať v súbore od 5r.a stále ju to baví
Nemoze ist ako animatorka??
A nemôže tam ísť, ako táborová vedúca, či ako sa tomu hovorí?
Veď a nemôže ísť ako dobrovoľník - animátor? Načo ju prihlasovať ako dieťa?
omg to fakt? 18 rocna so 14 -15 rocnymi na izbe? ved nech si da prihlasku tam pracovat a nie ako dieta . ..
@ullala vedúca povedala že a,.od 18ky
Tak nech si tento rok vymysli iny program a buduci rok moze ist veducovat🤷🏼♀️. Ako ucastnicku by som ju tam naozaj neprihlasovala😬
@h2
@ukgirls
@lucia147852 môže až od 18ky
tak pojde od 18.. tento rok nech si zatancuje niekde inde ..iste existuju ludove tance pre dospelych
Akurát zaberá miesto inému dieťaťu do 15r ktoré by na tábor išlo. Tábor je pre rovesníkov, ona je už mimo ten vek. Na ďalší rok nech ide ako dobrovoľník a pomáha s organizáciou.
Keď jej ta učiteľka navrhla, že môže prísť, tak nech jej vybaví miesto inštruktora, praktikanta, za stravu a ubytovanie a bez právnej zodpovednosti. Niekde sa dá aj takto. Alebo nech si dievča hľadá folklórne workshopy, aj také sa organizuju
Neeee pre boha!!!! V 17tke tábor fakt nieee 😂😂😂
17r dievča potrebuje animátora? Program? To vážne???
Prosím ta.... trochu ju posun v živote ďalej. Na prah dospelosti...
Nájdi iný tábor kde môže byť ako vedúca alebo ako sa tomu hovorí, na tábor je už stará.
Nechapem preco by nemohla ist, ked chce. Aspon im tam pomoze. Zavolaj organizátorovi a spytaj sa, ci je to Ok.
takéto tabory su aj pre teens......
najdite tabor pre 15-18 rocnych.
naozaj zabera nejakemu dietatu do 15 r miesto.
od 18 nech ide ako instruktorka.
Nech ide ako dobrovoľník - pomocná vedúca. Ja som tak chodila od 15r a moje deti teraz tiež tak chodia, syn od 14r robil pomocného vedúceho a dcéra má 14 teraz a pôjde toto leto tiež už prvý krát takto pomáhať. Normálne im platíme účastnícky poplatok ale majú tam na starosti pár detí, alebo pomoc okolo prevádzky či programu, vždy podľa toho čo práve treba. Môžu sa venovať obľúbeným aktivitám ale majú k tomu veku primeranú zodpovednosť.
Sú aj tábory pre dospelých, ale tábor do 15 a skoro 18 ročná? To za mňa nie no. Zvlášť keď bola dokonca na to ešte aj upozornená. Ale tak nech si rozhodne ona sama 🤷♀️
@simona20201309 prosím treba čítať s porozumením aj vlani tam pomáhala, ráno robila budíček, konrolovala skupiny, keď sa práve netancuje tak venuje ľudovím remeslám, učila.tam detí vysívať aj háčkovať. Vodí deti pri jazde na koni. Večer dávala pozor na chodbe.
Kde píšem že potrebuje animátora?
Ja si myslim, ze naozaj by uz do toho tabora nemala ist, az buduci rok ked bude mat 18+ tak ako animator, ale tento rok nech proste vynecha. Nehodi sa to, bola nato upozornena. Veducej tabora je mozno blbe vam povedat, ze sa to nehodi, zvlast ked vas pozna a je to jej ucitelka, ale nehodi sa to. To, ze pomaha je sice pekne, ale je to asi skor taka nevyziadana pomoc, ze co uz s nou maju v takom veku robit tak nech aspon pomoze...
Dohodla by som sa s tou učiteľkou, vedúcou tábora, nech to vykomunikuje s vedením OZ, keďže odtiaľ prišiel pokyn, že už chodiť nemá... nie že jeden povie tak, druhý onak, mali by sa dohodnúť medzi sebou či je to v poriadku a vedia ju zobrať ako účastníčku/praktikantku ešte/už aj tento rok.. ja som v tom veku bola aj ešte ako účastník teen táboru od 15 do 18, aj ako praktikantka na dvoch turnusoch
@lindous vlani som to spravila. Vopredu som sa pýtala, či nebude.problém s vekom. Povedala že je to OK. Dcéra si dopredu pripravovala podklady, aj nejaké pomôcky zháňala.
Ja len dodam, ze moja 17 rocna (o par mesiacov dospela) tiez chodi na sustredenia a tabory, ale to su akcie urcene vekovo pre nu a zamerane na oblast jej zaujmov (mat,inf). Tam, kde uz presiahla vekovu hranicu ucastnika, tam chodi veducovat.
No ale teraz sa vyjadril organizátor, že to nie je ok, tak nech sa oni medzi sebou dohodnú v prvom rade... nešla by som proti jednému z nich, ak tam chce pokračovať o rok ako vedúca, nech si udrží dobré meno
Keď som správne pochopila tak dcéra tam chodí vlastne ako animátorka.
Ak tam dcéra chodí ako animátorka tak by nemala písať prihlášku ako účastník ale skôr ako dobrovoľník / brigádnik.
Takže ja by som určite tento rok vynechala a dala od 18. išla za animátora.
Sú tábory aj pre 15+,18+.
Nie náhodou sú tábory podľa veku