Dieťa chodí každý deň zo škôlky s modrinou
Neviem či som paranoidná alebo nie ale potrebujem radu. Žijeme v Prahe a malého (2,5 roka) som dala do súkromnéj miniškolky -tu ich je strašne vela sú založené podstate v rodinných domoch alebo bytoch kde je 7-8 deti.
Leo tam je týžden a pol a každý deň má novú modrinu,ja viem že sa to detom stáva ale toto je už moc. v piatok prisiel s monoklom pod okom ,vraj sa pobil s druhým chlapcom-OK berem stáva sa. POndelok modrina na chrbte a na ruke ,vraj sa zase pobili....
Utorok ušká krvavé zo zadnej strany uplne dodriapane s modrinkami -vraj si to spravil sám.
Dnes flaky cervené po tvari na líčku a tak.A ešte vraj Leo niekoho zbil a dohrýzol.
Ale to čo ma hlavne trápi je to ,že Leo nikdy nikoho nepohrýzol,nepoškriabal ani nezbil a aj dnes som bola u kamarátky ktorá má dceru a tá malá ked mu nieco spravila on jej to proste nevratil ani po 10ty krát a to nie len dnes ja som ho proste nevidela nikdy nič iným detom vratit on si proste nechal a plakal ale nevratil .
Tak ma trápi či si myslíte že to dieťa môže byt v tej školke uplne iné ako doma a hlavne ako bol doteraz ako mi to opisuje ta ucitelka :( Fakt mám strach či je tam všetko v poriadku....
@wized dieta sa v kolektive casto sprava uplne inak, ako doma. Uci sa byt priebojne. Aj ked pri 2,5 rocnom dietati mali rozhodne zasiahnut vychovavatelky. Povedz im, ak sa to bude opakovat, vezmes dieta odtial. Kedze toto je väcsinou o peniazoch (bohuzial) v sukromnych zariadeniach, daju si riadne bacha.
No moja rada je taka, zober maleho a zapis ho do inej skolky!! Ucitelky su tam na to aby na deti dohliadali, to znamena ze ak tvojho maleho niekto v skolke mlati, tak by tomu mali zabranit. Je normalne ze sa to sem tam prihodi, ale kazdy den a az take velke modriny nie su nahoda. Zober dieta a daj ho inde este pred tym ako mu urobis neaku traumu
Zjavne to nie je v poriadku. Uz by som ho tam nedala. Pobit sa je jedna vec ale tolko modrin a poraneni je podozrivych. Navyse ja mam deti dve, pobili sa uz parkrat a nikdy z toho nebola modrina. Kontakty s rodicmi inych deti nemas? Su aj ine (tie s ktorymi sa udajne bije, v prvom rade) plne modrin? Malinky ti nic nevie k tomu povedat?
@jankatt1 no ona mi tvrdi že zasiahne za kazdym ale vraj nestihne hned.... tiež tomu nerozumiem čo tam robi ked nieje pri nich
@anjelicek26 len sa bojim toho že by som ho potom nemala kam dat lebo ja musim proste do prace ,obzeram sa aj po iných skolkach pre istotu ale to co mame teraz je este zvladnutelna cena ,ostatne su strasne drahe :(
@mimikas nechcem mu sposobit traumu len fakt neviem co by som robila keby som ho nemala kam dat
@wized - vies, ktore dieta to robi? Ono by stacilo striehnut na to jedno a ostatne by mali pokoj 😝 Na druhej strane zo zraneni, co opisujes kludne moze byt tyran niektora ucitelka, toto su typicke zranenia po biti... modrina po okom, udriet po rukach, plesknut po chrbate, krvave uska zozadu (vytahat surovo za usi), cerveny flak na lici (facka)... nehovorila si s inymi rodicmi?
Nečakaj, rieš to hneď...toto podľa mňa nie je v poriadku...si predstav, že Ti ochorie, pôjdeš k doktorke a keď to zbadá, určite Ti neuverí, že to nosí zo škôlky...aby si nemala opletačky aj so sociálkou...Ja by som šalela...doma, keď sa mi buchne a má modrinu, normálne sa bojím, aby sme nešli k doktroke náhodou....lebo dnes človek nevie....o to viac by ma dožralo, keby takto príde dieťa zo škôlky...raz, ok, stáva sa...ale toto normálne nie je...
@anjelicek26 no ako mna toto iste presne napadlo ,rovnako som si to vysvetlila ked som nad tým dlhsie uvazovala ,,,, ja kontakt na iných rodicov velmi tazko zozeniem hlavne ja tam maleho nosim ovela skor ako tý ostatný rodicia ,este som sa tam za týžden a pol nestretla vobec s nikým
@wized - Max bol u opatrovatelky a v skolke uz vyse roka teda neni doma a okrem oskretych predlakti z padov a par typlov na cele nemal vobec nic. Rano ho odved neskor, pockaj si na nejakeho rodica, ak teda nemas sancu ho odtial zobrat ihned :(
toto sa mi nezda, zmen skolku, ked hovoris, ze ich tam je vela, tak si vyber inu.
btw. len zmenit skolku je riesenie len pre nu, co tie ostatne deti, co tam chodia a dalsie, co tam pojdu? Ak tam teda ucitelka skutocne niekoho tyra, treba to v prvej rade zdokumentovat a nahlasit :( Z toho mozu mat deti dobre dlho traumu :(
este nieco, mam dvojcata, vedia sa bit, strkat, robit si zle, pokusat sa, atd. tiez chodia do takej miniskolky. mala mala akurat raz skrabanec pod ockom, co sa tahala s chlapcekom o hracku, ale inak taketo poranenia nemaju. Ake velke tam su deti? Lebo ked jeden druheho buchne u nas, tak z toho modriny nie su. Toto moze urobit aj dospely. Takze by som si davala pozor a naozaj skusila, ci sa to bude opakovat aj v inej skolke.
@wized Nas je presne takyto isty, tiez nikomu nic nevrati, iba mi ho obtlkaju. Tiez chodi od 2,5 roka do sukromnych jasli tak isto je ich malo a je to v rodinnom dome 🙂 , a chodieva tiez dorantany ale skor su to take oskreniny takze co uz ale minule prisiel s takym kusancom fialovo krvavym ze ked som to zbadala tak mi slzy vyleteli, chudacik..., pytala som sa v skolke ze co to ma znamenat a ze mala pohryzla komplet vsetkych a dokonca niekoho aj v spanku..bolo to chvalabohu len raz, inak by som to uz riesila s jej mamou...ale fakt treba povedat ze sa ti to nepaci, ja mam s pani v jasliach vyborny vztah ona vzdy vie ked sa spytam ze z coho ma skrabanec alebo modrinu...taknech si ho vsimaju, ved ich tam je malo, to musi mat prehlad...a inac maleho raz niekto napadol a muz nasmu malemu hovori aby to chlapcovi vratil, tak on ho tiez nejako buchol ale slabo a povedal ze prepac 😀 😀 😀 😀 no a my do ybuchu, z nasho urcite bitkar nikdy nebude 😉
@lauricka tie deti maju 2,5-3 roky , asi to ozaj zacnem fotit a dokumentovat aby som ked tak nieco mala v ruke ak by bolo najhorsie ,no rozhodnem zacnem hladat inu skolku ,,, dost problem najst sukromnu skolku fin.dostupnu ,,, tato ma stoji 6500kc a ostatne su 10 000kc a viac :( a rovnako si nemozem ani dovolit prist o pracu lebo by sme financne neprezili asi
@yarnie dakujem ,rozhodne to tento týžden zacnem viac sledovat
Myslela som si, ze tu budes pisat o nejakych modrinach na nohach, ale toto je nieco ine.
A keby si stravila zopar hodin v tej skolke aby si videla co tam tie deti robia? Sice neviem ake by to bolo keby ta maly videl, ale aspon by si videla co sa tam deje. Ucitelky by sa pretvarovat mohli, ale deti asi tazko.
A co ostatne deti? Aj oni maju modriny?
@wized ako som ti uz pisala cez FB zmen skolku. Chudacik Leo :(
Je pravda, ze deti sa v kolektive prejavuju inak, moj syn - pre mna citlivy submisivny jemny chlapcek- tiez raz prisiel s krvavym prstom, ze ho pohryzol iny chlapec, v noci sa zobudil s placom, ze v skolke mu spapaju prstik...tak ja hotova, nechala som ho chudacika zbiteho dohryzeneho doma a volala som do skolky, ze co sa vlastne stalo, ktore (fuj zle nevychovane agresivne) dieta to urobilo... No a pani vychovavatelka mi velmi jemne vysvetlila, ze to dieta to urobilo v sebeobrane... 😅 😀
... ale na druhej strane musim pobedat, ze za dva roky mal syn asi 3x taketo zjavne poranenie, zakazdym mi to vysvetlovali a ospravedlnovali sa, ze nestihli zasiahnut. Keby chodil takto dorachany kazdy den, nepovazovala by som to za normalne a riesila by som to. Jasne, ze nestihnu zabranit vsetkemu, ale toto co pises, to je ozaj privela.
keby s takymi poraneniami chodilo dieta do skolky z domu, uz by vas hlasili na socialke za tyranie dietata, nahlas skolku , ze ucitelky tyraju deti, alebo ich tym postras,,, a mozno zmenia pristup, ale ja by som, keby sa dalo zmenila skolku, ked pises, ze ich tam je kopec,,,,
oooooouuuuu, tak to by som sa opytala aj inych rodicov ci maju aj ich deti modriny 😲 a zmenu spravania u syna si si nevsimla...? hadam ich tam ucitelky netrieskaju ☹ skoda, ze ti nevie povedat ako k tomu pride, ale zasa take male deti sa nevedia tak pobit aby mali modriny pod okom a neviem kde vsade, ci? ved to nie je az taka sila na modrinu 😔 ja by som si to urcite fotila a zapisala presne kazdy jeden. neda sa o tej ucitelke-ucitelkach zistit nieco viac? kde predtym pracovali? predsa sukromna skolka...to moze kde kto tam pracovat...ale riesila by som to asi tak, ze by som jej-tej ucitelke ktorej dieta odovzdavam rano povedala, ze ked bude mat dalsiu modrinu tak to budem riesit inak (ako neviem 😀 ), navrhla by som nejake rodicovske alebo co, kde by si prisla do kontaktu s inymi rodicmi. nikdy nevies co sa skryva v aj v milom usmievavom cloveku. a ako niekto pisal, ze ked pojdes k lekarke a bude mat modriny na takych miestach, no neviem ci ti to uveri...a v skolke by to popreli na 100% 😔
tak moj chodil do skolky 2 roky, v triede ich bolo 23 plus minus a vacsinou ich mala na starosti jedna ucitelka
za tie dva roky sa mu stali tri urazy...raz mal modrinu na cele ( pozeral niekam do bludu a narazil do stlpu ), raz mal fajne velku modrinu na stehne ( spoluziak ho nahanal a pripucil o lavicku) a chrasta vo vlasoch ( cupel pod otvorenym oknom, no a jak sa postavil, tak praskol o ram okna)
a za kazdym mi hned ucitelka oznamovala, ze co a ako sa stalo
ako pisu maminky vyssie...nie je to v norme, riesila by som to urcite s ucitelkami, nech s tym nieco robia alebo beriem dieta prec
tak osobne si myslim, ze 2,5 rocny chlapcek by uz mohol vediet povedat, kto mu to urobil ... a urcite b som pockala na ostatnych rodicov, predsa aj v robote pochopia dovod, ked oznamis neskorsi prichod ... a od ucitelky by som chcela vediet vzdy presne kto to malemu urobil a s tym rodicom a dietatom sa kontaktovala .... ci to ozaj tak je ....
@wized zenska (pochybujem,ze ide o ucitelku) ma na starosti 8 deti a nevie, kedy kto komu ublizi? dost podozrive. V nasej skolke je kazde ublizenie zdokumentovane - kto s kym, kde sa to stalo, ako sa to stalo, k akemu ublizeniu doslo, ake bolo pripadne osetrenie, ako zakrocili ucitelky o tomto su informovane obidve strany - ustne a aj pisomne.
To je velmi neprijemne, ze si odkazana na taketo zariadenia, ja s nimi nemam najlepsie skusenosti, ako nahle to nie je regulovane, nie je tam ziaden zodpovedny nadriadeny, tak je zvycajne hrozna uroven - mam osobne skusenosti + bohate skusenosti kolegyn a znamych. Nejdem radsej ani pisat 😔
V kazdom pripade, nie je to normalne, trvala by som na presetren a vazenu pani by som ziadala, aby nedovolila detom bit sa medzi sebou, ale riesila okamzite konflikty (ak vobec ublizuje nejake dieta a nie samotna pani)
@wized ide tu o tyranie , nieje mozne aby dieta so 4 dni 4 krat prislo s urazom, je to nemozne aby sa to stalo nahodou. Niekto tam robi detom zle, urcite si zisti kto do tej skolky chodi ,ake velke deti??, uisti sa o tom ze tam naozaj chodia len tak male deti. Ziadaj vidiet zranenie ktore tvoje dieta urobilo niekomu inemu a taktiez ziadaj aby sa kazde zranenie zadokumentovalo a osobne by som kazde zranenie riesila s detskou lekarkou.Prosim zamysli sa ako sa da dietatu urobit monokel, akou silou ho musi niekto udriet a aj vyskovo ake asi musi byt velke,deti si nedavaju rany pastami z takehoto suboja by vzikol monokel ,neustalim utocenim na tvar dietata som na 100% presvedcena ze tam ide o tyranie dospelou alebo starsim dietatom .. .

Toto by som okamžite riešila s pedagogmi. Nie je možné, aby sa dieťa vracalo zo školky v takomto "stave". Ako je vobec možné, že si učiteľky nevšimnú, že sa dve deti bijú? Ako to, že nezasiahnu? Prečo neinformujú rodiča?
Čudujem sa ti, že si ešte nenabenhla do školky... ja by som tam bola po druhom "ubitom" dni.
Podľa mňa to v poriadku absolútne nie je.
Veľa šťastia 🙂