icon

Diskriminácia detí v škôlke, ak je matka doma s mladším súrodencom

maruska123
5. nov 2013

Ahojte,

mám 2 deti, staršie chodí do škôlky, s mladšou som na materskej, aké sú Vaše skúsenosti resp. názory na tento problém: v našej škôlke nám, čo sme na materských bolo povedané, že pre deti si musíme chodiť o 15.00 a samozrejme cez prázdniny ked je menej tried, tiež moje dieťa vzhľadom nato , že som na materskej musí byť doma, teraz v piatok sú voľby, opäť chcú aby moje dieťa bolo doma, ja fakt nesedím doma s vyloženými nohami, pokiaľ je staršie dieťa v škôlke snažím sa vybaviť si veci, s mladším dieťaťom na rukách, lebo poobede s dvomi malými deťmi už nespravím a nevybavím nič. Sem tam viroza sem tam nejaké vyšetrenie, sem tam prázdniny, takže fakt je dosť takých dní, ked mam obe deti doma, nehovoriac o tom, že mojej dcere sa v škôlke veľmi páči a rada tam chodí. A teraz tie voľby, fakt ma to nebaví, moje mladšie dieťa moc cez deň nespí, takže som niekedy rada, že som...o únave nehovoriac, rodičov mám daleko, manžel pracuje, takže veľa vecí musím stihnúť s deťmi sama.

zuzanockamt
9. nov 2013

@elise aha, preto sa pytam, lebo ja mam septembrove dieta, cize nastupil este nie dvojrocny a v septembri mal 2 roky ... prvy tyzden chodil len doobeda, potom uz na cely den

elise
9. nov 2013

@zuzanockamt asi tak 😉

heni79
9. nov 2013

@fidka79
@zuzanockamt
dakujem za Váš názor, ale ja sa snažím si na materskej aj privyrobiť, ak sa dá a pravdepodobne som dosť nešikovné , že to s dvomi malými deťmi nestíham 5. nov o 14:42 • Odpovedz • Páči sa mi to • 0 • •

😉
Je to na prvej strane!

sashabb
9. nov 2013

@elise u nas platia vyšši príspevok. Čiže je to v každej škôlke inak.

barcelona94901
10. nov 2013

@elise u nás dvojročné,muselo vedieť to isté čo 3,či 4 ročné..,inak by ho do školky nezobrali..
tak čo je teda diskrimináciou,to že sa narodilo v nevhodný mesiac ?

@zuzanockamt dvojročné deti,ako aj to moje
žiadné plienky do školky ,chodili na wecko ,jedli príborom ,pili z pohára,mali návyky ako staršie deti..ved tam je rozdiel pár mesiacov ,u niektorých len pár týždnov...čiže to záleži od samotnej školky ,v tej našej deti museli byť odplienkované

elise
10. nov 2013

@barcelona94901 2 ročné nie je také zručné ako 3-4 ročné (česť výnimkam) ale aj tak zaberaju dve miesta v škôlke do ich 3 rokov veku. môj syn sa narodil v decembri a do 3 rokoch chodil do jasličiek a potom do inej škôlky v inom meste od januára nasledujuceho roku, v našej dedine ho nezobrali od septembra až na další školský rok, lebo mali veľa 2 ročných detí a nemali prenho ako 3 ročného od januára voľné miesto. ide tu o to že 2 ročné dieťa = v škôlke 2 miesta čiže jedno miesto zaberá inému dieťaťu čo nemohlo byť prijaté. rodič 2 ročného plati (väčšinou) jeden prispevok na dieťa - rovnaký ako rodič dieťaťa 3 ročného, pritom zabrá 1 miesto navyše. o to tu ide ale niektoré škôlky to riešia zvýšeným prispevkom pr rodičov ktorých deti ešte nemaju 3 roky

zuzanockamt
10. nov 2013

@barcelona94901 tak medzi mojim synom a jeho spoluziakmi bol vekovy rozdiel rok a viac, cize to je dost vela u deti 🙂 ... a plienky u nas v skolke mozu byt, takze ziadny problem 🙂 🙂 🙂 ... este raz opakujem, nastupoval dvojrocny - v septembri mal len dva roky, ked zacinal skolsky rok a jeho spoluziaci mali 3-3,5 roka 🙂 ... ja som s nim spokojna 🙂 ... a hlavne nie som zastanca odplienkovania, nechala som to vysostne v jeho rezii a odplienkoval sa sam - neksor ako idealne deti 😀, ale hlavne nic mu nebolo nanucovane a to je pre mna najdolezitejsie, ze to pochopil sam

barcelona94901
10. nov 2013

@zuzanockamt ved píšem,záleži od samotnej školky,v tej našej bolo uplne jedno či ide dieťa dvojročné,trojročné,,,muselo mať návyky a byť bez plienok
ja tiež nie som zástanca 😉

zuzkat1
10. nov 2013

Moja mala v januari 3roky. Takze vtedy nastupila do skolky.

elise
10. nov 2013

@barcelona94901 u nás bol syn odplienkovaný - v jeho réžii ako 1,5 ročný - mal iba v noci plienočku a ako 2 ročny už nemával plienku a nepocikal sa nikdy ani doma ani v škôlke. ono je to indi vindi. mamina čo má ti 2 ročné maju niktoré plienky celý den niektoré cez spánok. nie je učitelka povinná prebalovať dieťa, v jasličách su povinný prebalovať to je rozdiel. je na dobrej vôli že mamina povolila že bude prebalovať, niektoré deti si museli nočničky doniesť lebo nevedeli na tom malinkom wc sedieť a cikať aj to zložité ked tam má 10 deti 2 ročných aj ich vzdelávať, pracovať snimi aj sa zdržiavať prebalovanim a tiež nočničkovanim lebo tie deti dlho sedia na nočnikoch kým sa vycikaju. musia mať dalšiu silu ktorá im pomáha čo su zvýšené náklady pre škôlku aj ked idu von hlavnee v zime veštky musi dať vycikať alebo perbaliť obliesť lebo samé sa št nevedia ak jedno chce zas cikať tak o vyzlicť a tak im priprava von trvá dosť dlho. čo sa týka jedenia malinke deti do 4 rokoch papaju lyžicou, od 5 papaju priborom ale tou lyžicou su ešte nemotorné takže musia krmiť - musia ich väčšinou učiť lebo su deti naučené že ich doma krmia, čo j e vzhladom na vek pochhopitelné. s 3 ročnými sa lepši pracuj maju lepšiu motoriku aj orientáciu aj jasnejšie chápu čo sa od nich chce aj im je rozumieť slová. - reč je vyspelejšia.

demo
10. nov 2013

@zuzanockamt takze odplienkovanie vlastne skodi? Deformuje osobnost, ci ako? Lebo je to ucenie, nie nutenie 🙂.

zuzanockamt
10. nov 2013

@demo a kto povedal, ze skodi? 🙂 ... ja nie, len mi pride vhodnejsie v istych veciach nechat aktivitu na dieta - hlavne co sa tyka fyziologickych potrieb

demo
10. nov 2013

@zuzanockamt cize rodic-pozorovatel? Nie rodic-ucitel? Zaujima ma to, lebo niektore trendy clovek nepostrehne, ked nenakupuje specializovane rukovate 🙂

zuzanockamt
10. nov 2013

@demo jasne, ze rodic ucitel, ukazujuci cestu 🙂 ... netreba nakupovat nic, staci to mat v sebe 🙂 🙂 🙂

myska_lili
10. nov 2013

@heni79 zakladatelka temy nepracuje...totiz to niekto jej myslim ze na prvej ci druhej strane poradil aby v skolke povedala ze pracuje a ze bude mat pokoj a pre dietatko moze chodit neskor a ocividne sa toho chytila aj v diskusii takze aby pracujuce mamicky "nerýpali" - tak pracuje 🙂 🙂 🙂

zuzkaanicka
10. nov 2013

@myska_lili Ty ju poznas? ... odkial to vies? 😕

maruska123
autor
10. nov 2013

@zuzkaanicka asi ma pozná🙂)) jeden týždeň pracujem a potom 2 týždne nepracujem a zas 3 dni pracujem a potom nepracujem, tak pracujem či nepracujem??? to je otázka???🙂))) musím sa nad tým zamyslieť, keďže je to veľmi podstatné🙂)))

zuzkaanicka
10. nov 2013

@maruska123, @myska_lili Takze to bola neoverena domnienka 😉 ... dokonca s potleskom, vsak pani ucitelka @zuzanockamt 😉

zuzanockamt
10. nov 2013

@zuzkaanicka v uvodnom prispevku nic o praci nie je 🙂 🙂 🙂

maruska123
autor
10. nov 2013

@zuzkaanicka čo koho to zaujíma, veď pravdu viem len ja, a to či pracujem sem tam alebo nepracujem nie je podstatou témy🙂, ale ako vidíš niekomu na tom strašne záleží🙂)))

maruska123
autor
10. nov 2013

@zuzanockamt a je to podstatné?

zuzanockamt
10. nov 2013

@maruska123 na konovi je podstatne vsetko 😀 😀 😀

zuzkaanicka
10. nov 2013

@zuzanockamt A co to meni na tom, ze to bola neoverena domnienka, teda uplne obycajne ohovaranie? 😉

zuzkaanicka
10. nov 2013

@zuzanockamt Podstatne nie je to, co je na MK, ale podstatne je, ako clovek rozmysla a chova sa 😉 ... a ak sa nevies na MK, tak ja Ti teda neverim, ze sa vies aj v zivote-samozrejme, je to len neoverena domnienka 😀

zuzkaanicka
10. nov 2013

@zuzanockamt Ty tu vystupujes ako taka, co vsetko vie, ale toto si o sebe moze mysliet iba hlupak 😉

zuzkat1
10. nov 2013

@zuzanockamt
@zuzkaanicka
@maruska123 ja si myslim ze je to podstatne...lebo je rozdiel ked ma niekto realne dovody pre ktore nestiha o 3tej skolku...alebo iba take vykonstruovane...

zuzkaanicka
10. nov 2013

@sorciera24, Ty moja "spoluprimitivka", prid sa sem nakuknut aspon jednym ockom 😉

zuzkaanicka
10. nov 2013

@zuzkat1 Tu je otazka, ci je to podstatne, ak je to v uvodnom prispevku, alebo hned par prispevkom za tym ... tak si tu neplet dojmy s pojmami a netlieskaj za kazdu prkotinu svojej uzasnej kamoske 😉

maruska123
autor
10. nov 2013

@zuzkat1 a čo považuješ za reálny dôvod, prácu? a akú? podľa akého merítka tu prácu zhodnotíš či je alebo nie je reálny dôvodom? či si privyrobím mesačne 5 eur, alebo 100 eur?

zuzkaanicka
10. nov 2013

@zuzanockamt V uvodnom prispevku to nie je, takze autorke diskusie neveris, ale takej, co sem napise nieco, co evidentne overene nema, takej zatlieskas ... sa zamysli obcas nad svojim uvazovanim ... srsi z neho zaujimava logika 😉