icon

Diskriminácia detí v škôlke, ak je matka doma s mladším súrodencom

maruska123
5. nov 2013

Ahojte,

mám 2 deti, staršie chodí do škôlky, s mladšou som na materskej, aké sú Vaše skúsenosti resp. názory na tento problém: v našej škôlke nám, čo sme na materských bolo povedané, že pre deti si musíme chodiť o 15.00 a samozrejme cez prázdniny ked je menej tried, tiež moje dieťa vzhľadom nato , že som na materskej musí byť doma, teraz v piatok sú voľby, opäť chcú aby moje dieťa bolo doma, ja fakt nesedím doma s vyloženými nohami, pokiaľ je staršie dieťa v škôlke snažím sa vybaviť si veci, s mladším dieťaťom na rukách, lebo poobede s dvomi malými deťmi už nespravím a nevybavím nič. Sem tam viroza sem tam nejaké vyšetrenie, sem tam prázdniny, takže fakt je dosť takých dní, ked mam obe deti doma, nehovoriac o tom, že mojej dcere sa v škôlke veľmi páči a rada tam chodí. A teraz tie voľby, fakt ma to nebaví, moje mladšie dieťa moc cez deň nespí, takže som niekedy rada, že som...o únave nehovoriac, rodičov mám daleko, manžel pracuje, takže veľa vecí musím stihnúť s deťmi sama.

zuzkaanicka
10. nov 2013

@maruska123 daj si pozor, aby si o chvilu nebola tam, kde sme my dve so @sorciera24 ... dovolili sme si povedat svoj nazor a bohuzial bol iny, ako tuto pani ucitelky zastavaju 😀

zuzkat1
10. nov 2013

@zuzkaanicka aj to je podstatne,lebo nie kazdy cita kazdy prispevok

maruska123
autor
10. nov 2013

do úvodného príspevku som o " práci " na MD nepísala z dôvodu, že toto nebolo pre mňa smerodajné a každý za prácu na MD považuje niečo iné

zuzkat1
10. nov 2013

@zuzkaanicka vies teba som na rozdiel od tvojej kamosky mala za slusnu diskutujucu.aj v inych diskusiach,ale tu len rypes...

zuzkaanicka
10. nov 2013

@zuzkat1 Nemusis citat kazdy prispevok, ale ak tu uz nieco obhajujes, tak si to aj over a nebud ako ovecka, co ide za kazdym, kto ju pozve 😉

zuzkaanicka
10. nov 2013

@zuzkat1 Kde rypem? Precitaj si, co som pisala ... rypla som si do Zuzky raz, lebo sa uz nedalo prehliadat, ako ona rype do viacdetnych matiek ... a hned mi bolo vytknute z jej strany, ze rypem ... teraz som sa normalne slusne opytala, ci dotycna pozna autorku diskusie, ked tvrdi, ze nepracuje ... co je na tom vyryvacne? ... ja na rozdiel od Zuzky som nikomu do primitivov nenedavala (akurat teraz @sorciera24 som nazvala spoluprimitivkou) ... lenze ak niekto nieco povie a nema to overene a este mu niekto aj tlieska, tak nehnevaj sa, ale ozvat som sa musela ... citaj a premyslaj 😉

zuzkaanicka
10. nov 2013

@zuzkat1 A je jasne, kto tlieska Tebe-no, nasli ste sa 😉

zuzanockamt
10. nov 2013

@zuzkaanicka ja som nikomu do primitivov nevynadala, takze pozor 🙂 ... len som napisala, ze je tu samy primitivizmus, nuz ale ked ste si to zosobnili, tak ... 🙂 😉

zuzkaanicka
10. nov 2013

@zuzanockamt Ahaaaa, tak teraz mi to doslo ... ten primitivizmus patril Tebe, ach ja slabomyselna, konecne si mi otvorila oci 😀

zuzanockamt
10. nov 2013

@zuzkaanicka 😀 🙂 😉 ... zlata si 🙂 🙂 🙂

zuzkaanicka
10. nov 2013

@zuzanockamt A Ty nie si 😀 😀

zuzkat1
10. nov 2013

@zuzkaanicka ja som sa k praci nevyjadrovala,a ak si poriadne precitas prispevky tak zistis ze som pisala ze sice nechapem preco je o 3tej skoro ale skolka jej nesmie rozkazat.a ano suhlasim so zuzkou a co je na tom?

maruska123
autor
10. nov 2013

@zuzkaanicka myslím, že tam už som dávno, odkedy som založila túto tému🙂))) ako to sledujem, už je to pomaly top téma tu na MK🙂)) ešte by som sa chcela opýtať, nič v zlom aby ma tu niektoré hneď neodsúdili, ale ako je to s čerpaním dovoleniek v tých škôlkach lebo ked som mala dcéru v štátnych jasliach tak tam boli celojaselské prázdniny len 2 týždne v auguste, a zvyšné 2 týždne + júl fungovali všetky triedy v jasliach teda aspoň čo si pamätám, tam si nemuseli tetušky čerpať dovolenku? a deti tam mali aj matky na MD a nik s tým nemal problém ( vtedy som pracovala , aby bolo jasno každému ) fakt tomu nerozumiem, inak môj zamestnávateľ - tomu je dosť jedno kedy si ja budem čerpať dovolenku - pokiaľ je robota tak sa maká - ja som si vybrala túto prácu tak musím držať hubu a krok - zas budem za zlú🙂))))

sorciera24
10. nov 2013

@zuzkaanicka sorry, dnes sa ozaj nenecham urazat, mam narodeniny, okrem toho peciem a dokelpavam rigo.... takze tak....svoj nazor som povedala a kto nepochopil, jeho problem.....dnes sa naozaj nenecham rozhadzat, nech sa tu aj pozeru......s ostatnym som vyrovnana 😵 (pre primitiva je kazdy primitiv).....cize ja taketo jednym uchom dnu, druhym von....)......a hned mam lepsiu naladu 😵 pekny den.....

zuzkaanicka
10. nov 2013

@sorciera24 Vsetko najlepsie (ja som mala presne pred 2 mesiacmi) 😉 ... ja to v tejto teme tiez balim, normalna otazka je vyryvanie, upozornenie, ze veci sa maju inak je primitivizmus ... mas pravdu-tu to naozaj nema zmysel 😉

zuzkat1
10. nov 2013

@zuzkaanicka podla mna k beznej komunikacii nepatri nazyvat niekoho ovcou len preto ze ma nazory ine ako ty... Takisto by som ja mohla ironizovat ze tlieskat sorciere... Za to ze mate rovnaky nazor...
Ale je to jedno... Kazdy si robi podla seba... Ja si budem nadalej brat malu o 12tej lebo podla mna je to spravne a ostatne nech ich tam nechaju aj do 5tej.. mne je to fuk... Ja osobne Som bola mame vdacna ze ma bravala skoro vzdy ked sa dalo...skolka skola atd su institucie kam by Som sa nikdy nechcela vratit. A mala skolku zboznuje -nechapem to,ale tesi ma to...no kazde rano sa uisti ze dojdem hned poobede.

zuzkaanicka
10. nov 2013

@zuzkat1 ja som Ta nenazvala ovcou preto, ze tlieskas svojej kamoske-kludne jej tlieskaj, ak si presvedcena, ze ona ma pravdu ... ale tu bolo jasne, ze Zuzka tlieskala neoverenej informacii (lebo jej to velmi vyhovovalo) a Ty si sa hned pridala na jej stranu ... pre mna, za mna-daj si svoju dceru do skolky na tolko hodin, kolko Ti vyhovuje, ja som uz pisala, ze mne je jedno, kto si kedy da dieta do skolky a kto si ho kedy vyberie, ale nech sa laskavo nestara do druhych ... a teda, pre mna, za mna, kludne tlieskaj aj tomu, co nie je pravda-ano, je to Tvoj vyber a prepac, ze som Ta upozornila, ze sa spravas ako ovca ... spravas sa uplne normalne, presne tak, ako Ti to kaze Tvoje svedomie 😉

zuzkat1
10. nov 2013

@maruska123 neviem jasle a skolka ci maju rovnako alebo nie. Nasa skolka bola zavreta 3tyzdne ale pytali sa kto bude chodit a kto nie.myslim ze maju narok na menej ako v zs ale viac ako inde v statnej sprave. No rozdiel je ze v skolstve si mozes cerpat len cez prazdniny. Lebo inak je potom zmatok,deti sa delia a triedy spajaju...

mima4
10. nov 2013

@sorciera24
tak ja idem mimo misu 😀
Vsetko teda najlepsie k narodkam, nech si zdrava a spokojna zenska, manzelka a mamina a dobra učka 😉

zuzkaanicka
10. nov 2013

@mima4 Sem sa zmesti vsetko, nejdes mimo misu, na to su tu ine 😀

myska_lili
10. nov 2013

sudila som podla toho co som si precitala :
moje mladšie dieťa moc cez deň nespí, takže som niekedy rada, že som...o únave nehovoriac, rodičov mám daleko, manžel pracuje, takže veľa vecí musím stihnúť s deťmi sama
cize s detmi ked je sama tak pracuje? hmmm tak to tlieskam teraz ja 🙂
kebyze pracuje tak nenapise ze zenam co su na materskej povedali aby si po deticky chodili o 15,00
a nieje to ohovaranie ale domienka z toho co tu bolo napisane...
a o tom tlieskani - to je uplne od veci... sto ludi.. sto nazorov..ako co je na tom zle ze niekto vyjadri svoj nazor? sak staci napisat ze tie co s nou nesuhlasia aby nediskutovali.. to je cele...

@zuzkaanicka a prepac ale rypla si aj do mna, ze ci ju poznam... no a ty ju poznas? chapes..ja mam iny nazor ako ty a ty iny ako ja... za to sa tu nemusime hned do seba navazat a spravat sa ako take sliepky na dvore...

zuzkat1
10. nov 2013

@maruska123 to je jedno kolko si privyrobis... Pokial si zamestnana a pracovne povinnosti ti nedovoluju byt o 3tej v skolke tak je to dovod...

zuzkaanicka
10. nov 2013

@maruska123 neviem ako je to s prazdninami na Slovensku, ja som v CR a tu to zalezi od skolky-niektore maju prestavku 4 tyzdne, niektore 6 a tried je urcite menej, na druhej strane-niektore skolky funguju ako zberne, ale ja som toto zatial nepotrebovala vyuzit, lebo tiez ucim a teda mam dost dovolenky 🙂 ... skus sa opytat priamo v skolke, ale je dost mozne, ze sa na Teba budu divat ako na lenivu matku, ktora chce mat aj cez prazdniny pokoj od deti-mala si mat iny vekovy rozdiel, ked to nezvladas 😀 ... ja ten vekovy rozdiel idealny mam a vidis, ako som v tejto debate dopadla 😉

maruska123
autor
10. nov 2013

@zuzkat1 ja nie som zamestnaná som na MD ale to neznamená, že si sem tam nejaké euro neprivyyrobím

zuzkaanicka
10. nov 2013

@myska_lili Ja som sa ta slusne opytala, ci ju poznas? To je rypanie? ... keby si napisala, ze ju poznas a preto vies, ze nepracuje, tak debata konci ... keby si pisala, ze si myslis, ze nepracuje, lebo ... tak to beriem ako Tvoju dedukciu a nebudem sa Ta nic pytat ... tolko k rypaniu 😉

maruska123
autor
10. nov 2013

@zuzkaanicka to som sa nepýtala preto, žeby som takú škôlku hľadala, to som sa pýtala len preto, že tu niektoré argumentovali, že aj učiteľky si musia čerpať dovolenku , tak len ma to zaujímalo

zuzkat1
10. nov 2013

@maruska123 ja viem ze si na md,ale pisala si popritom robis...tak som to myslela

maruska123
autor
10. nov 2013

@zuzkat1 zle si to pochopila

zuzkaanicka
10. nov 2013

@maruska123 Tak isto si musia cerpat dovolenku, maju na to narok a zvycajne sa to deje cez prazdniny, lebo vtedy je naozaj menej deti ... u nas napr. bola skolka zatvorena aj cez jesenne prazdniny a ked som sa ozvala, tak som vyzerala ako vrah 😀

zuzkaanicka
10. nov 2013

@maruska123 A skor ako mi tu niekto zacne vytykat, ze predsa ucim a cez prazdniny chcem nasilu strkat dieta do skolky-neucim ani na ZS, ani na SS a teda nemam jesenne prazdniny 😉