icon

Do škôlky mi nechcú brať dieťa pred ôsmou hodinou

lenicka6697
2. jún 2017

Dobry den,

co by ste povedali keby Vase dieta nechceli pustit do triedy skolky pred 08:00 hod.? Mam 5 rocneho syna, ktory chodi do skolky na 4 hodiny len posledne mame problem, ze mi maleho triedna nechce pustit do triedy skor ako odbije 8:00 presne. Nevidim v tom problem ked prideme o 5 minut skor. Dnesne rano: prideme do skolky ako vzdy, maly sa prezuje, ide sa este vycikat, dvere, ktore vedu na chodbu do priestoru skolky kde su triedy triedna pride zavriet pricom dovtedy boli normalne otvorene, maleho dnu nepusti, este ho odsunie od dveri, ze nie je 8 hodin, prstom ukazuje na hodinky, bolo 07:58, neviem aky mala problem. Ine deti mohli vojst no moj maly nie. Deti z triedy na mojho maleho pozeraju a nieco si suskaju medzi sebou. Moj maly preslapuje v satnicke a caka na "povolenie vojst". Pozrem na hodinky, 8:00 presne ukazovalo, zazvonim, ucitelka vide a povie este nie, cakajte ...

Ako by ste sa citilo na mojom mieste? Ja som sa citila dost neprijemne. Inokedy prideme aj 07:50 a nie je problem. Uz neviem co si mam o tom mysliet.

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@loginexistuje prijatie bolo na diagnosticky pobyt. Na UP som sa informovat bola, skolka moze ziadat o asistenta ale je tam podmienka, ze skolka musi fungovat aspon 1 rok od otvorenia co este nie je. Ja o asistenta sama poziadat ako matka podla UP nemozem, ani by som ho nemala z coho zaplatit ak by ho skolka schvalila. Sama synovi asistentku robit nemozem, to skolka nepovoluje, jedine niekto z rodiny no nikto taky nie je.

juliet86
4. jún 2017

Ak mate peniazkychodte skusit mudrehranie.sk ukazkova je zadarmo. Pripadne ak je tam nejaky problem pozri si duhova terapia hrou ale to maju len v ba

esther03
4. jún 2017

@lenicka6697 no ale niekto tu asistentku zaplati musi, robit to zadara asi nebude, nie? Do toho Orloveho si si dala ziadost?

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@esther03 prave preto, ze v terajsej beznej skolke nie je specialny pedagog by bola vhodna specialna. V meste mame specialnu spojenu skolu, je to ZS spojena so skolkou, v nej maju kancelarie CSPPP aj specialne pedagogicky ku ktorym chodime, vedeli by mu tam pomoct len zatial ho tam prijat nechcu aj ked su predpoklady na prijatie. Spojena skola vsak nepatri pod mesto, mesto nie je zriadovatel, su sukromny. Riaditelka sa priznala, ze sa este s takymto pripadom nestretla a to pracovala aj ako ucitelka. Deti s poruchami pozornosti (ADHD), poruchami reci a ucenia je mnoho. Kde potom tie deti su ked nie v skolkach? Doma? Skolku nenavstevuju vobec lebo dieta je "ine" "mimo tabulku, normu? ". Skoda, ze mamicky s podobnym problemom nestretavam na ihriskach.

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@esther03 zadarmo by nepracoval nikto no ja nemam mesacne 700 eur na asistenta. Ano, v Orlovom som podavala ziadost, neprijali pre nedostatok miesta. Mali vela ziadosti o prijatie. Syn ma 5 rokov, bude mat za pol roka 6. Odklad skolskej dochadzky sa urcite bude neskor vybavovat no skutocne neviem co potom, ako dalej. Predlzenie RP mam do konca roka. Poruchu vreci ma vrodenu, i ked su pokroky ide to pomaly, nie je to na urovni ze by mal ist do 1.rocnika inak je sikovny

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@esther03 mrzi ma, ze maly nebol doteraz ani raz na karnevale, ani na ziadnom foteni v skolke. Ked mali karneval v terajsej bol maly chory, zle sa mu dychalo, az teraz nam zistili astmu tak po vyse roku name konecne inhalator. Mrzi ma, ze nechodi niekam so skolkou ako ine deti. Mali velkonocne fotenie, bol chory. Ked mali mat v predoslej vianocne fotenie diagnosticky pobyt bol ukonceny. Nezazil to, co som zazila v skolke napr. ja ako mala, ako ine deti.

loginexistuje
4. jún 2017

@lenicka6697 vybav mu nulty rocnik v skole pre deti s NKS uvidis ako pojde dopredu rychlejsie a v kolektive deti s podobnymi problemami sa aj lahsie zacleni ... trvaj na tom aby ho prijali ..

odporucanie od lekarov .. daj ho na cakacku ...

je to inak na palicu v nasom systeme ak mas taketo dieta ...

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@juliet86 dakujem, skoda, ze je to len v BA, nemam moznost cestovat. Inak vsimla som si, ze je to pre deti do 4 rokov, moj syn ma 5 a pol roka. Keby bolo nieco take v okoli, v Ziline som nasla Dialog s.r.o., tam aj chodime.

esther03
4. jún 2017

@lenicka6697 moj s NKS chodi do speci skolky, ale ziadost som davala ked mal 2,5 roka nie ked mal 5. Zobrali nas na prvy krat, ale len preto, ze sme boli z obvodu a zrovna v tom roku odchadzalo viac deti, to je kazdy rok inak treba podavat v kazdom roku. Teraz ide do nultaku na skole pre deti s NKS.

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@loginexistuje hladam aj skoly pre deti s poruchami aktivity Presove pozornosti (ADHD), reci. Naslo...ale ale az v Presove. Este mi naslo Euspe diagnosticke a terapeuticke centrum v Ziline no vsetko sa tam plati, ked som videla cennik nemohla by som si to dovolit a zas, nechcem syna zatazovat este viac dalsimi vysetreniami uz teraz ich mame viac nez dost kade tade.

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@esther03 ja som podala prvu ziadost do skolky ked mal syn 3 roky, iba do 1 skolky, o rok neskor do viacerych. Ja som rada, ze ho prijali do tej cirkevnej. To, ze tam nema asistenta pri sebe vydrzi neviem do kedy, ak bude riaditelka ochotna. Mohlo by to fungovat no keby to malo byt v neprospech syna ukoncilo by sa to. Teraz prosperuje, ukoncenim dochadzky do skolky by sa mohol cely vyvoj zastavit a boli by sme na zaciatku. Na to nas varuju aj pedagogovia a psychologicka, taktiez logoped. Nebolo by to pre syna dobre.

esther03
4. jún 2017

@lenicka6697 myslela som do skolky pre deti s NKS, nie do beznej skolky.

juliet86
4. jún 2017

@lenicka6697 ak ma problemy s recou vezmu ho aj starsieho mozno. Deticky s poruchami beru aj starsie. V ziline sidli mudrehranie skus im napisat uvidis

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@esther03 viem, nam NKS zistili na jesen 2016, kebyze viem podam prihlasku do Orloveho skor. Ked mal maly 3 roky (2014) nikto nevedel co mu je, lekari si mysleli, ze je to bezne obdobie vzdoru vzhlad na vek. Diagnostika bola neskor. Do CSPPP sme sa dostali pred jesenou minuleho roku, dlho sme cakali na termin

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@juliet86 ked pojdeme do Dialogu (ambulancia poruchy reci a ucenia) v ZA budem sa informovat na to Mudrehranie v Ziline, naslo mi, ze by to malo byt aj v Trencine no do Ziliny chodime castejsie kvoli lekarom.

deti95060810
4. jún 2017

@lenicka6697 len tak si zmeníš lieky? To by som nerobila. ak lekárka predpíše synovi nejaký liek, tak pre niečo taký liek predpísala. Ak ty si vyberieš niečo iné - neviem na akom základe, a dostať ten liek v lekárni tak je o moc slabší ako liek na predpis. vie o tom lekárka že si zmenila liečbu?

3009
4. jún 2017

@lenicka6697 no ak ti lekárka predpísala Tiapridal, tak asi vie prečo. Prečítaj si na internete príbalový leták. Určite by som ho za niečo iné nevymieňala. On sa predpisuje aj na také svalové upokojenie, uvoľnenie psychické. Samozrejme v príbalovom letáku je toho popísané, že je na veľa ďalších vecí, ale si myslím, že u tvojho syna je to skôr na to čo som spomenula vyššie. Takže určite nezamieňaj.

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@deti95060810 Esprico nie je liek ake dieteticky pripravoj s Omega-3 EPA/DHA, Omega-6 GLA, Magnezion a zinko . Odporucila mi ho neurologicka. Tiapridal je silne neuroleptikum, psychofarmakum, ktore sa predpisuje starym ludom na demenciu, podla pribaloveho letaku. Moze mu to zhorsit alergiu, je astmatik, moze zhorsit az zastavit dychanie. Tento tyzden syn zacal Tiapridal pol tablety vecer uzivat po schvaleni pedopsychiatrickou. Je po nom utapeny, cely den je unaveny. Skus si ten Tiapridal 100 najst co to je za liek.

3009
4. jún 2017

@lenicka6697 Tiapridal si na omyle, že sa predpisuje len starcom na demenciu, to si si vybrala z celkového množstva indikácii práve túto. Používa sa aj na také veci ako som ti písala vyššie. Ak je po 1/2 Tiapridalu večer unavený, tak sa dohodni s lekárkou, že mu budeš dávať 1/4 ráno a 1/4 večer. Určite to pomôže. Na Tiapridal si musí telo zvyknúť, takže zo začiatku tie vedľajšie účinky - únava bude, ale to sa časom upraví. To je liek na dlhodobejšie užívanie a preto aj účinky sa dostavia neskôr.

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@3009 a co tie vedlajsie ucinky? Maly je astmatik, mava dusive zachvaty kaslu, alergik (pel, traviny, obilniny), ma selest na srdci I.stupna. Bojim sa aby nemal este vatsie problemy s dychanim

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@3009 v pribalovom letaku sa pise:Uzivanie u deti nebolo podrobne preskumane. Moze sposobit poruchy srdcoveho rytmu. Nasla som rozne diskusie, kde matky pisu, ze Tiapridal by svojmu dietatu urcite nedali po precitani pribaloveho letaku, nazvali to Smrt v tabletke. Nema sice vysoku davku no aj tak sa bojim o synove zdravie. To Esprico je vitamin, doporucila aj neurologicka s logopedickou

slniecko323
4. jún 2017

@lenicka6697 kazdy liek ma vedlajsie ucinky. Aj obycajny paralen nad ktorym sa nik nepozastavuje. Myslim, ze nieje na mieste menit liecbu lekara. Vie o tom? Suhlasi s tym? Kde sme sa to dostali, ked pacient, ev.rodic si urcuje liecbu. Inak Tiapridal nieje liek len pre starych ludi, ma uplatnenie aj v pediatrii.

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@slniecko323 neurologicka vie o vsetkom a ja som nezmenila liecbu iba syn zacal uzivat Tiapridal o tyzden neskor. Doplnok Esprico osobne neurologicka nedoporucila v ten isty den ako predpisala Tiapridal. Ezte dodala, ze ak bude ucinok prilis silny alebo sa objavia tazkosti s dychanim liek uzivat nemusi. Ty by si to vazne dala svojmu dietatu? Moja babka Tiapridal uziva ale na uplne inu a horsiu diagnozu

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@slniecko323 Esprico som zakupila na odporucanie neurologicky po osobnej konzultacii este ten tyzden ako bol Tiapridal predpisany

lenicka6697
autor
4. jún 2017

https://www.modrykonik.sk/2-rocna-dcera-a-tiapr... staci si precitat tuto diskusiu. Je to svinstvo davat toto detom. Dieta je po lieku skutocne ako "nadrogovane", malatne, nechce jest. Bojim sa, ze sa mu nieco stane, ze spadne, stale niekam lezie co predtym nerobil

lenicka6697
autor
4. jún 2017

Neodpisala som ten link spravne no na MK je diskusia 2 rocne dieta a tiapridal

mirka200
4. jún 2017

môj bral tiapridal kvapky ako 4,5 rocny a nemal vedlajsie ucinky a pomohol a pomohlo mu aj zmena školky na špecialnu,teraz neberie nič a vedia tam s nim pracovat

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@mirka200 ako dlho ste Tiapridal uzivali? My este len 10 dni ale vidno, ze je nejaky nesvoj. Neurologicka upozornila na mozne vedlajsie ucinky, podla jej slov trva 3-4 tyzdne kym nastanu nejake ucinky. Moji roducia nesuhlasia s tym, aby ich vnuk tento liek uzival, pochybuju napriek tomu, ze ho schvalila pedopsychiatricka aj psychologicka

mirka200
4. jún 2017

@lenicka6697 bral ho asi 2 mesiac a az po mesiaci sa dostavil efekt aj neurologicka to potvrdila,moja mama bola zase len za,zazili sme si s nim dost v starej skolke ,takze verim neurologicke je velmi dobra doktorka u nas 🙂 uz ho neberie pomaly rok a ma tie svoje stavy adhd ale je to ok,ani v skolke sa nestazuju nic,drzim palce ,nezavidim ti tu situaciu s tou skolkou som si tiez zazila

lenicka6697
autor
4. jún 2017

Maly mava uz dlsiu dobu poruchu spanku. Rano skoro vstava, niekedy pred 5tou. Vecer chodi do postele o 19 hod. , ma problem zaspat aj ked byva velmi unavany, zaspava aj 40 minut, niekedy sa do 1 hodiny zobudi. Treba byt pri nom v izbe inak nezaspi, stale sa vrti, kope nohami, je nepokojny. Od uzivania Tiapridalu je to este horsie. Na obed nespava od 3 rokov, uz okolo 15tej byva unaveny. Rano ak ideme na 7mu k psychologicke po hodine sedenia je uz unaveny, chce ist domov, ziva sa mu, rychlo sa unavy. I ked je vecer velmi unaveny az odpadava niekedy od unavy nevie, neda sa mu zaspat. Podla lekarov ked vstava okolo 5 hod. rano mal by ist o 17 hod. spat co je podla mna velmi skoro. Ak zaspi napr. o 19:30 mal by rano vstat okolo 07:30, podla lekarov a psychologov nema dostatok spanku.