icon

Do škôlky v septembri 2011

katmi
17. dec 2010

ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..

nadulici
16. aug 2011

baby a kolko tych teplackov a pyzamiek cca na zaciatok?

00vladka00
18. aug 2011

chela by poprosit o radu.dcera bude mat tri roky v decembri.mam ju dat do skolky?este jej davam plienky.aj cez den

marci2305
18. aug 2011

@nadulici Ja som mala pyžamka 2. Každý týždeň som ich brala domov. Takže ak som nestihla cez víkend oprať, vyžehliť jedno. Mala som v zásobe druhé...Teplákov treba viac. Prvý krát sa nám začali robiť diery z kobercov na kolenách...🙂

marci2305
18. aug 2011

@nadulici A hlavne treba kvalitné papučky. My sme zodrali 3-je..🙂

marci2305
18. aug 2011

@00vladka00 Ak ťa nič nenaháňa, dala by som ju neskôr. Počítaj s tým, že v škôlke bude častejšie chorá a nalepia sa na ňu všetky možné choroby, ktoré iné deti prinesú...! Plienky by som aspoň u nás neriešila. Ako kde ti ju zoberú aj s plienkami a tam sa potom rýchlejšie od nich odučí..🙂 Uvidí ako to robia ostatné detičky do malých záchodikov a zapáči sa jej to..🙂 Aspoň tak som to počula. Ja som dala malého od 3 rokov do školky, narodený je v októbri a už dávno chodil pekne cikať aj kakať do dospeláckeho záchodu. Mal tak 1,5 roka.

marci2305
18. aug 2011

@annie13 🙂 No to ja som malému nespievala nič. A keď začal chodiť do škôlky hneď prvý deň prišiel zo školky s novou básničkou a ja som ju nepoznala..."Lezie pavuk po stene, nesie zlate prstene...." sa na mňa nahneval, že prečo ju nepoznám a prečo ju s ním nespievam... 😉 🙂

petrake
18. aug 2011

ahojte, u nas je podmienkou na prijatie do skolky, aby dietatko bolo bez plienky, vedelo sa samo napapat a bolo bez cumlika. to bolo prve na co nas upozornila riaditelka ked sme sa boli pytat ohladom prijatia 2rocneho drobca. no uz len dufam, ze od neho nebudu vyzadovat ucitelky, aby sa vedel sam dokonale poobliekat a obut (aj ked celkom nam to ide ale ritka nam ostane obcas holucka 🙂 a obut sa vieme akurat do gumackov 🙂 ).
2rocne dietky sa rataju vraj za 2 tak sa snad o nich aj viac budu starat 🙂

marci2305
18. aug 2011

@martinkah ? U nás nepýtajú obliečky....To máte pekný zoznam do škôlky....

marci2305
18. aug 2011

@petrake To asi všade.. 😉 No u nás robia aj výnimky....Deti majú všetko...🙂 Keď sa poznáte s pani riaditeľkou.. 😀 tak ide všetko...akurát potom učiteľky nadávajú koľko majú s nimi roboty...Ale keď si to tak zoberiem, však im za to platíme..či? Mali by sa o ne aj adekvátne postarať..

petrake
18. aug 2011

@marci2305 no u nas ani pocut o plienkach nechce. maleho prijali na dva rocky co som rada - prijimali len asi 10 2rocnych deticiek a tie nastupuju priebezne do konca roka kedze sa pocitaju za dve. asi tiez zajdem za riaditelkou, ako to bude so starostlivostou o drobcov, ved naozaj od nich nemozu chciet to co od starsich deti. kamoska mi totiz vravela, ze maly jej nastupil do tejto skolky na 3 rocky a cely prvy mesiac pocuvala mamka ucime sa obliekat a obuvat a v zime vraj ani nekontrolovala ucitelka ako maju zakasane tricka a ako su vseobecne poobliekany a ze deti behali s holmi krizami. to si ale myslim, ze dostzalezi aj od ucitelky ... snad si nasho drobca chyti, aby sme do skolky chodili s usmevom 🙂

marci2305
18. aug 2011

@petrake Presne tak! Učiteľky vždy plačú koľko majú roboty s takýmito deťmi... 😉 A pritom sa len stále sťažujú. Koľkokrát mi malý prišiel naopak oblečený. A práve takéto malé detičky sa rýchlejšie naučia od ostatných detí ako majú čo robiť. Mne by ho tiež nezobrali skôr, pretože som sa nepoznala s riaditeľkou! A počas roka som tam videla kopec detí, ktoré mali plienku v ruke, cumel v ústach a ešte aj dojčenskú fľašu..Neviem prečo robia rozdiely. Aj tak je každé dieťa iné!

petrake
18. aug 2011

@marci2305 tak veru tak. my sme sice riaditelku nepoznali no bola som sa pytat na skolku, predbezne si nas zapisala, povedala vsak, ze vsetko zalezi od zapisu a moznosti poctu na prijatie. na zapis som prisla hodinu skor a to sme uz boli asi 40ty v poradi, ale z toho iba druhy z dvojrocnych deticiek, takze vcas 🙂. teraz uz sice mam info, ze riaditelka je znama jedneho nasho rodinneho priatela a ak by malo byt najhorsie asi aj vyuzijem tuto infomaciu kym to vsak nebude potreba nebudem takto riesit veci.

tomika
18. aug 2011

@nadulici ahoj,ja som kupila 3pyžamká do školky a 2 obliečky (lebo aj pri dcére sa mi stalo že 2dni po sebe sa pokakala 🙂 ) ,a ked náhodou nemám čas vyprať-alebo ked sa neuschnu na druhy deň-tak aby sme mali.A tepláčky tak minimum 5ks,aj tričká 5-7ks.Lebo sa hraju v piesku-to som videla čo tam robia deti 😖 ,posipu sa od hlavy až k päty..,aj polievka-jedlo bude aj na tričku 🙂 .My budeme chodiť do školky s bicyklom,takže mám už aj také hrubé nohavice (na chladnejšie dni)-to potom tam vyzlečieme..Mikiny som kupila 2+2svetre-na zimu.Aby sme vedeli oblečenie vrstviť..

nadulici
18. aug 2011

@marci2305
@tomika dakujem za info baby 🙂

annie13
24. aug 2011

baby a co obliekate detom v prvy den do skolky? Nieco sviatocnejsie ? Aby tam nebol vyobliekany alebo naopak,
a kvety? to sa uz nenosi ucitelkam ze?

skrecok
24. aug 2011

@annie13 Tiez ja rozmyslam co mu obleciem, ale myslim si ze ked bude prvy den poldna a prvy krat v zivote v skolke, tak zrejme mu dam rifle a nejaku koselu. A potom v ostatne dni uz volnejsie.

A preco si myslis, ze kvety sa uz nenosia? 😕 Nemusi byt velka, staci malicka kyticka, aj ta potesi. My dame ucitelke kyticu...ved ide prvy krat do skolky 😉 .

annie13
24. aug 2011

@skrecok ved aj ja chcem zobrat kvietok preto sa pytam

no my ani kosielku nemame ale nejaku mu pozriem tiez chcem aby to poňal sviatocnejsie no u nas sa ide uz 2.9 a na cely den 😒

winona24
24. aug 2011

a čo kornút so sladkosťami????? 😕

sorciera24
24. aug 2011

@annie13 my ideme tiez 2.9. na cely den...ale nejak sviatocnejsie ho obliect?....ved sa tam aj tak prezlecie do teplakov....no, normalne ho obleciem......ved nikdy nechodi spinavy 😀 a s kvietkami enviem, u nas som teda kvety do skolky nosit nevidela.....do skoly ano, ale do skolky nie.....tak neviem...

annie13
24. aug 2011

@sorciera24 vsak toho sa bojim ze tam bude ako jedinny trapko s kytickou, mame take tenucke rifle do patentu dole HM a nejaku sportovejsiu kosieku nie nejak velmi sviatocne tesilaky a podobne
no fakt neviem co mu dat
prvy den ho nebudem teplakovat

annie13
24. aug 2011

@winona24 videla som to v tescu tu milku, take nieco myslis, nosieva sa to do skolky alebo ako ? este som to nepocula

winona24
24. aug 2011

@annie13 to hanica (ba80) s tým prišla...ja viem,že na západe to deti nosia prvý deň do školy....do škôlky neviem...ja asi tiež len kvietok dám natálke... 😉

a oblečiem jej rifle a tuniku....myslela som ,že budem vymýšľať so šatami...ale načo??? 😅

tanitta
24. aug 2011

ahojky...
maminky kedy je vlastne oficialny nastup doskolok? 2.9 alebo az 5.9? ci kazda skolka inak?...

winona24
24. aug 2011

@tanitta záleží od škôlky...ale školský rok oficiálne začína 5.9.... 😉

skrecok
24. aug 2011

@marci2305 co sa tyka platoch uciteliek. My za to neplatime, platime iba stravne a mesacny poplatok co ide na ucet obce a rocny polatok na pomocky, aktivity (divadlo, kino)...

Co sa tyka sebaobsluhy, volakedy existovali jasle a tam sa uz ucili a nie az v MS. Volakedy boli deti viac samostatnejsie ako teraz. Takze na jednej strane ich chapem, starsie ucitelky uz nie su na to, boli zvyknute na vtedajsiu dobu. Teraz je ina situacia, iny program vychovy a vzdelavania deti v MS, ine deti... Aj my mame maleho, ktory nie je taky samostatny a treba mu pomoct...
Ak budu na nasho maleho stazovat tak im poviem, ze ja napriklad pomaham niektorym prvacikom obliect spravne ubor na telocvik a to uz maju 6 - 7 rokov ! Alebo este sa najdu aj taki, ktori si nevedia spravne obut topanky ci papuce. A taktiez maju v ucebnych planoch rozvijat sebaobsluhu a to vo veku 2-3 roky vsetko s pomocou dospelych a az vo veku 3-4 roky sa maju naucit same si obliect ci vyzliect vrchne casti odevu, zapinat a rozopinat sa (s pomocou dospelych)...A mozem im to aj ukazat, aby si nabuduce davali pozor na usta co povedia.

skrecok
24. aug 2011

@tanitta My zaciname tiez 5.9...

Kornutok so sladkostami? To som vobec nepocula.
Ale ked bude mat Risko narodeniny a donesie detom sladkosti, alebo kolace a ucitelke asi kavu a bonbonieru. Ako si pamatam, ani prvaci nenosili take, jedine kvety ucitelkam (samozrejme nie vsetci) a to je vsetko.

skrecok
24. aug 2011

@annie13 Nemusi byt az tak slavnostne obleceny. Nas maly bude obleceny v rifliach a karovanej koseli, nie v teplakoch alebo v sustiakoch. 😉

sorciera24
24. aug 2011

@skrecok moj ide do sukromnej skolky a nam kazali si hned priniest teplaky, neviem ako v mestskych skolkach.....jasne pride v rifliach, ale ja ho isto nenecham v rifliach sa cely den parit a behat po pieskovisku.....ale ako vravim, moj tma uz bude cely den, na normlanom rezime...my ziadne uvodne skolkarske ceremonie ako su v skolach nemame.... 😉

skrecok
24. aug 2011

@sorciera24 To je ine, ked sa tam v skolke prezlecie do volnejsich a navyse ide na cely den...Nas ide na poldna a to hadam vydrzi, ale zoberiem mu pre istotu aj nahradne oblecenie keby nahodou...